» »

po 5-ih sekundah se ugasne!

po 5-ih sekundah se ugasne!

madonch ::

Iz povsem novih komponent sem si sestavil računalnik.

-Ohišje chieftec
-athlon 2000
-geforce 4 ti4200
-gigabyte kt333 XP
-wd 80 gb
-volcano 7+

Ko računalnik vklopim, se zaženejo vsi ventilatorji in tudi disk. Čez približno 5 sekund pa se vse skupaj ugasne.
Na monitorju se ne pokaže nič. (se samo vklopi in potem skupaj s celim sistemom čez par sekund ugasne)

Kaj bi lahko bilo narobe?

Han ::

Hmm, mogoče se procesorski ventilator vrti prepočasi. Nekateri biosi izklopijo sistem, če je temu tako. Ali pa nisi tega ventilatorja pravilno priklopil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Prjatu ::

Kolikor jaz vem Gigabytka nima preverjanja vrtljajev ventilatorja, če mene kej vprašaš je fora v prešvoh napajalniku, kolk močnga pa maš?
Something else is controlling me!

McHusch ::

poglej v BIOSu na koliko mas nastiman CPU ShutDown Temperature, pa MBM instaliri pa mal povej napetosti in temperature

madonch ::

Napajalnik imam original od chieftec-a - se pravi 340W. To bi moralo bit dovolj.

McHush: Ne morem v bios, ker se mi računalnik ugasne po 5-ih sekundah od vklopa.

Volcano 7+ ima 2 štiri pinska konektorja. Enega od teh sem priklopil na matično na konektor cpu-fan, drugega pa nikamor. Poskusil sem tudi obratno, pa je isto sr....

Če bi bilo s procesorjem kaj narobe, kako bi se obnašal comp?

McHusch ::

poglej ce se hladilnik dobro drzi procesorja

mogoce se zelo pregreva pa plosca zaradi varnosti ugasne

mrTwelveTrees ::



dej mej računalnik prižgan pa v biosu glej temperaturo..

lahko je vseeo napaka na napajalniku - menjaj če maš možnost

JanezH ::

Pomojem je tud problem z napajalnikom.

Mate ::

Preveri, ce je vsa stvar dobr sestavjena... se prav proc dobr not, hladilnik lepo gor, rami notr itd... ce je... poskusi resetirat bios in dat ven, oziroma odklopt vse komponente razen najnujnejsih (plata, proc, hladilnik, grafa, ram, monitor, tipkovnica) pol bi mogl delat... pa ventilator more bit prklopjen na plato na prikljucek za CPU fan in nastiman na polno moc.

Jest sm mel isti problem, k sm u biosu nastimu No cpu fan shut down. Mam volcanota 9 k dela prek termalne diode in k sm przgal kisto, je bil proc mrzu, na ventu 1300 obratov, kar je blo ocitno premalo in se je stvar ugasnila, preden sm sploh kej vidu na monitorju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mate ()

madonch ::

Zdaj sem potegnil procesor ven in probal zagnati računalnik. Zdaj se ni več ugasnil, zagnali so se ventilatorji (napajalnik, hladilnik in na grafični)
To najbrž pomeni, da je s procesorjem nekaj narobe, ali bi lahko bilo vseeno kaj drugega?

P.S.: Kako je z uveljavljanjem garancije procesorja?

_WilL_ ::

Z garancijo na proc je pa zelo odvisno kje si proc kupil, ponekod ne kompicirajo nič, drugod pa fejst, najbolje pa je da neseš vse skupaj n aservis tam kjer si kupil pa naj pregledajo, ker drugače boš imel še s tem probleme.
LP WilL
IBM T41p (Pentium M 1.7 GHz, RAM: 1024MB, DISK: 60GB 7200rpm, ATI FireGL 128MB
LCD: 14,1" res: 1400x1050, DVD/CD-RW, Bluetooth, WiFi b)

madonch ::

Proc sem kupil v essediju. Drugač pa sem ostale komponente kupoval po različnih trgovinah, kjer je pač bilo bolj ugodno.
Ali lahko nesem vse skupaj na kak servis, tut če nisem pri njih kupil, da mi vsaj ugotovijo napako, ker imajo več opreme za to, pa da probajo proc na kako drugo ploščo itd?

Kriko ::

Meni dela podobno. Jaz ga prižgem in v parih sekundah se ugasne. Tako včasih tudi 3-4x prden se normalno zažene. Sumin na napajalnik čeprav je 300w.
Me pa zanima če to škodi trdemu diksu. pred ponovnim vklopom počakam da se čisto ustavi.
Vsakič ko mi to naredi se mi tudi pri naslednje zagonu napiše da je bil spremenjem multiplakator in moram v bios, nič ne rabim tikat samo f10 in ven. To se zgodi samo ko se ugasne.

Binji ::

Mene je tko zajebavalu pa sm potegnu vn baterijo od BIOSa, pocaku ene par sekund in jo dau nazaj notr. Zagnal in stvar je delala:D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Kriko ::

Kaj ima pa baterija z resetiranjem oziroma ugašanjem računalnika pri zagonu?

TylerDurden ::

PReveri, če maš jumperje za 133 in 100 Mhz, če ni tam kaj v redu, preveri procesor pri kakšnem kolegu, poglej, da se niso kakšni RAMi razmigal, grafično fino rpišrauferj. A kej piska, ker ponavadi, če je kaj defektnega na procu plata piska.
Let\'s make some soap ...

Binji ::

Nekej je blo v BIOSu v konfliktu zgleda, tako da se je lepo resetiral in je blo. Zanimivo samo, da sm prej probal resetirat z jumperjem (ene 20x) pa vseeno ni delalu.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

madonch ::

1.) Jumper, ki je za štimat frekvenco FSB-ja imam original naštiman na 100MHz. Mislim, da Athlon 2000 dela na 133. Ali bi lahko to bil problem, ali pa bi moralo vseeno delat tudi na 100 MHz?

2.) Ali je možno, da je s tipalom za temperaturo procesorja ali z nastavitvami le tega, kaj narobe?

Še enkrat ponavljam: ko je procesor gor, se stvar shut-downa po ene 5 sekundah, če pa procesorja ni gor, se ne ugasne in laufa "vse" ok. (vsi ventilatorji).
Če je procesor gor, do biosa sploh ne morem prit.

Ventilator je sigurno dobro pritrjen, procesor je pravilno not, rami so fiksno not, grafična tut.

Prosim, če lahko kdo odgovori na zastavljeni vprašanji, ali pa če ima kdo še kako idejo.

Hvala.

madonch ::

Poglejte kaj sem našel na forumu forums.viaarena.com!

En tip ima zgleda podoben problem:

I have tested many 7vrx revision 2 and it seems that most of them have a wrong implementation of the thermal protection. When using athlon xp the system shuts down after a few seconds, while with Duron everything works ok. This issue isn't solved by updating the bios. Note that rev 1.1 didn't have such problems. Has anybody found a solution to this issue?

Sedaj pa prosim kdorkoli ima kaj časa in volje naj proba na netu ali kjerkoli drugje najti rešitev tega problema. Jaz sem se že lotil iskanja, a zaenkrat še nič.

Zgleda, da imajo ta problema samo revision 2 plate.

Mimogrede, na post od unga tipa ni v petih dneh še nihče odgovoril.

Gunny ::

Jumper nastavi na 133, ker tale procesor dela na 133 FSB-ja. Poskusi pa poročaj če dela.

madonch ::

To bom vsekakor probal, vendar mislim, da v tem ne more bit problem. Stvar bi na 100 morala delovati še bolj stabilno.

Problem je, da sem jaz sedaj v Ljubljani, računalnik pa doma na Primorskem, tako da ne morem takoj poročat.

kn3z007 ::

evo, bom še jaz nekaj dopisal.

Imel sem plato A7S333 in Durona 950 z Titan coolerjem.

Ko sem deinštaliral cooler sem čisto malo popraskal CPU. Tega seveda nisem opazil, ker je bila na njemu še pasta. Dam procesor v drugo plat in ne dela. WTF??!!

2 uri sem ugotavljal zakaj se mi mašina ugasne po 3 sekundah.

Poglej CPU, da ga nisi poškodoval, ko si inštaliral cooler. Mogoče ti pa zato ne dela mašina.

Lp
kn3z007

www.geneza.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katastrofalne Težave z High-End Računalnikom (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6013968 (11132) tilen006
»

Moč napajalnika

Oddelek: Strojna oprema
393692 (3136) #AzZey
»

Problemi pri navijanju AMD Athlon XP 2000+

Oddelek: Navijanje
281818 (1241) Obssesen
»

Racunalnik se ugasne po 10s

Oddelek: Pomoč in nasveti
391555 (1104) amigo_no1
»

do kolk navit celeron 1200 brez dodatnega hlajenja (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
764802 (3641) mihamedo

Več podobnih tem