Forum » Izdelava spletišč » pomoc pri php-ju in action script-u (flash)
pomoc pri php-ju in action script-u (flash)
pine ::
Sm ze cist na robu obupa zato k mi stvari sploh ne rata spravt v pogon! sm ze po raznih straneh brskov za odgovri pa tud ce sm najdu kej uporabnga mi ni delal! aja za kaj sploh gre...v bistvu za cist neki preprostga: samo da mi swf file shran al pa bere recmo eno stevilko v/iz database(a)! res simpl zadeva ampak men jo ne rata skupi spravt! zato bi mi prov prsla kakrsna kol pomoc!
hvala vsem ze naprej...
hvala vsem ze naprej...
>>>Srečno Kekec, triglavski mornar!<<<
- premaknil: Primoz ()
Zzzzzzz ::
Mhm, če bi ti mal bolj razločno (podrobno) napisal, kaj točno rabiš, bi morda vedu pomagat.
Če ne išči po knjižnicah: Foundation PHP for Flash.
Če ne išči po knjižnicah: Foundation PHP for Flash.
Rabm tole uporabno je predvsem za števc lahko pa tud za kej drugega: de k se swf odpre se shran številka v database nasledn frame pa recimo bere stevilko iz tega database-a! seveda je treba poj narest se n+1 ampak to sploh ni problem ampak samo kako brt pa pisat!
THX
THX
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pine ()
darh ::
kater del ti pa dela probleme ?
v flashu morš (afaik) uporabt getUrl pa loadVariables oz nekej podobnega...
s tem pa kličeš primerne skripte k ti komunicirajo z bazo - pa ne mi uporabljat cele baze za en navaden smrdljiv counter !!!! - in ti vrača vrednosti...
v flashu morš (afaik) uporabt getUrl pa loadVariables oz nekej podobnega...
s tem pa kličeš primerne skripte k ti komunicirajo z bazo - pa ne mi uporabljat cele baze za en navaden smrdljiv counter !!!! - in ti vrača vrednosti...
Excuses are useless! Results are priceless!
ja tist u flashu dojamem!
sam poj u php fajlu me zeza!
ubistvu teoretično točn vem kuko bi naredu (tko k si napisov) sam poj udejanjit pa ne znam...
sej tega nebi poj uporabu sam za counter ampak se za recimo ksn guest book al pa kj podobnga...ampak tist bi ze sam poj postimov!
sam poj u php fajlu me zeza!
ubistvu teoretično točn vem kuko bi naredu (tko k si napisov) sam poj udejanjit pa ne znam...
sej tega nebi poj uporabu sam za counter ampak se za recimo ksn guest book al pa kj podobnga...ampak tist bi ze sam poj postimov!
darh ::
hmm.. tud za guestbook je brezveze uporaba baze.. simple shranš v en file in to je te.. ker je RES brezeze komplicirat...
hmm...
napisal ti kode ne bom, ker je to vzpodbujanje lenobe ... lahko te pa usmerim v funkcije fopen, fread, fwrite, in fclose... kaj delajo je najbrž jasno iz imena... poglej v PHP manual in tam imaš tudi nekaj primerov kako se to uporablja...
hmm...
napisal ti kode ne bom, ker je to vzpodbujanje lenobe ... lahko te pa usmerim v funkcije fopen, fread, fwrite, in fclose... kaj delajo je najbrž jasno iz imena... poglej v PHP manual in tam imaš tudi nekaj primerov kako se to uporablja...
Excuses are useless! Results are priceless!
Zzzzzzz ::
>> sam poj u php fajlu me zeza!
Kaj točno v php fajlu te zeza?
Ne znaš odpret baze in pisat/brat vanjo/iz nje? Al imaš morda probleme, kako to poslat flashu, da bo znal prebrat kaj si mu ti hotel povedat?
Če ne naš odpret baze in delat z njo, se moraš to najprej navadt. Obstajajo knjige (no, ki se jih pr nas težko dobi, razn če nemaš res gromozanske sreče v knjižnicah), kjer vse to piše, pa tudi manual ni za prah pobirat.
Če pa ne znaš posredovat flashu, podatkov iz skripte... no, tudi to že kje piše... Na primer tukaj. Pa na www.flashkit.com bi se tudi dalo kaj najt.
ps: Treba je samo malo zagoooooglat.
Kaj točno v php fajlu te zeza?
Ne znaš odpret baze in pisat/brat vanjo/iz nje? Al imaš morda probleme, kako to poslat flashu, da bo znal prebrat kaj si mu ti hotel povedat?
Če ne naš odpret baze in delat z njo, se moraš to najprej navadt. Obstajajo knjige (no, ki se jih pr nas težko dobi, razn če nemaš res gromozanske sreče v knjižnicah), kjer vse to piše, pa tudi manual ni za prah pobirat.
Če pa ne znaš posredovat flashu, podatkov iz skripte... no, tudi to že kje piše... Na primer tukaj. Pa na www.flashkit.com bi se tudi dalo kaj najt.
ps: Treba je samo malo zagoooooglat.
City ::
Sam PHP lahko ni čisto nič kriv, no ne vem kako imaš v flashu narejeno samo lahko je problem v glavnem falju swf.
Če imaš v glavnem swf-ju pod akcijo loadmovie in željeni swf, potem ti lahko PHP narobe bere variable zato probaj v glavni swf vključiti še željeni swf in uporabi akcijo setProperty, seveda razen, če ne uporabljaš akcije getUrl potem te pa PHP zeza in bo treba knjige brat
Če imaš v glavnem swf-ju pod akcijo loadmovie in željeni swf, potem ti lahko PHP narobe bere variable zato probaj v glavni swf vključiti še željeni swf in uporabi akcijo setProperty, seveda razen, če ne uporabljaš akcije getUrl potem te pa PHP zeza in bo treba knjige brat
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: City ()
markz ::
najprej probaj naredit en text fajl in ga z flashom prebrat ... npr:
loadVariables("counter.txt", _root) (ce se ne motim)
v fajlu pa imas recimo:
counter=1314131
potem ce ti pa to dela naredis en php fajl, ki naredi isto...
se pravi izvede vse akcije ki jih mora (prebere iz baze, txt fajla, vrednost in jo izpise)...
echo "counter=".$vrednost;
to je vse...
loadVariables("counter.txt", _root) (ce se ne motim)
v fajlu pa imas recimo:
counter=1314131
potem ce ti pa to dela naredis en php fajl, ki naredi isto...
se pravi izvede vse akcije ki jih mora (prebere iz baze, txt fajla, vrednost in jo izpise)...
echo "counter=".$vrednost;
to je vse...
City ::
Malo drugače je v Flashu, vnesti moraš akcijo
loadVariablesNum ("stevec.txt?ran="+random(9999), 0);
v txt-ju pa samo Count=1
v PHP pa vneseš
$filename = "stevec.txt";
$fp = fopen( $filename,"r");
$Old = fread($fp, 100);
fclose( $fp );
$Old = split ("=", $Old, 5);
$NewCount = $Old[1] + '1';
$New = "Count=$NewCount";
$fp = fopen( $filename,"w+");
if (flock($fp, 2)) {
fwrite($fp, $New, 100); }
fclose( $fp );
print "Count=$NewCount";
?>
To ti dela 100%
loadVariablesNum ("stevec.txt?ran="+random(9999), 0);
v txt-ju pa samo Count=1
v PHP pa vneseš
$filename = "stevec.txt";
$fp = fopen( $filename,"r");
$Old = fread($fp, 100);
fclose( $fp );
$Old = split ("=", $Old, 5);
$NewCount = $Old[1] + '1';
$New = "Count=$NewCount";
$fp = fopen( $filename,"w+");
if (flock($fp, 2)) {
fwrite($fp, $New, 100); }
fclose( $fp );
print "Count=$NewCount";
?>
To ti dela 100%
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: City ()
Tr0n ::
Najlazje se je uciti na primerih. Zakaj enostavno ne poisces malce po netu? Sem preprican da bos nasel 1000 in eno resitev za tvoj problem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Flash meni PHP vsebinaOddelek: Izdelava spletišč | 1097 (991) | Binji |
» | Linkanje: Kako narediti link na flash strani ki bo vodil na normalno html stran?Oddelek: Izdelava spletišč | 2553 (2463) | croatia21 |
» | [Flash] predvajanje videaOddelek: Programiranje | 1757 (1605) | R33D3M33R |
» | Macromedia flash 8Oddelek: Izdelava spletišč | 2397 (2084) | Tody |
» | PHP in flash gumbiOddelek: Izdelava spletišč | 1414 (1291) | sverde21 |