Forum » Izdelava spletišč » PHP in flash gumbi
PHP in flash gumbi
sverde21 ::
Imam en problem in sicer z Flash gumbi, ker delam stran v PHP se pojavi potreba za spremenljive linke, ki jih generira php npr http://127.0.0.1/?stran=10 zdj me pa zanima, kako naj prepričam gumbe, da bom pač imel samo en gumb, v katerem se bo spreminjal link, in ne kakih 100 miljonov gumbov za vsako predvideno situacijo
<?php echo `w`; ?>
Ziga Dolhar ::
Ko kličeš [vstavljaš] Flash objekt, mu rajtam lahko posreduješ GET parameter: npr. gumb.swf?id=Trinajst. (Nato pa znotraj Flasha ustrezno operiraš s tem argumentom. Podrobnosti mi niso znane :)).
https://dolhar.si/
njok ::
A ti ves koliko muk povzrocis obiskovalcem z vsakim flash gumbom? Najbrz ne, sicer se za tako resitev ne bi zanimal (razen ce razvijas kako interno aplikacijo).
vem ja ampak stran delam po naročilu in komanda je padla da morjo bit flash gumbi .
BTW flash gumb pri men ne presega 2 kb, če je več gumbov skupaj (meni) uporabljam simbole,...
BTW flash gumb pri men ne presega 2 kb, če je več gumbov skupaj (meni) uporabljam simbole,...
<?php echo `w`; ?>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sverde21 ()
njok ::
Bolj kot velikost je problem funkcionalnost, saj s flash gumbom obiskovalcu ne preostane drugega, kot da nanj klikne (s tem izgubi moznost odpiranja v novem tabu, shranjevanju linka itd).
Ja ok bom probu onga človka prepričati v NE uporabo flash gumbov sam vseen bi bil vesel če bi mi napisal kak se tist link not potegne
EDIT: Zdj sm ugotovil, kako spreminjati vsebino text boxa v flashu, pod properties moraš Variable: nastaviti na npr. besedilo in potem je link gumb.swf?besedilo=krneki
Zdej je problem samo v tem, kako naj dobim oz. definiram spremenljivko v actionscriptu npr. če mam:
kako tam, kjer piše "spremenljivka" spravit not spremenljivko? Sem poizkušal že vse mogoče pa mi ne uspe
EDIT: Zdj sm ugotovil, kako spreminjati vsebino text boxa v flashu, pod properties moraš Variable: nastaviti na npr. besedilo in potem je link gumb.swf?besedilo=krneki
Zdej je problem samo v tem, kako naj dobim oz. definiram spremenljivko v actionscriptu npr. če mam:
on (press) { getUrl( "spremenljivka", "_parent" ); }
kako tam, kjer piše "spremenljivka" spravit not spremenljivko? Sem poizkušal že vse mogoče pa mi ne uspe
<?php echo `w`; ?>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sverde21 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Flash gumbi na HTML straniOddelek: Izdelava spletišč | 1895 (1594) | damjan11 |
» | Dreamweaver - shranjevanje .swfOddelek: Izdelava spletišč | 983 (909) | poldk |
» | Gumbi v flashuOddelek: Izdelava spletišč | 1124 (1007) | rzhektor |
» | Pomoč pri dizajnu straniOddelek: Izdelava spletišč | 2084 (1581) | Tody |
» | Flash Buttons...Oddelek: Izdelava spletišč | 1277 (1143) | njok |