» »

Macromedia flash 8

Macromedia flash 8

aljaz4 ::

lep pozdrav!

sem šele začetnik v ustvarjanju web pageov in ravno danes sem dobil tale Macromedia flash osmico, sedaj me pa zanima naslednje, kajti nikjer ne zasledim tega podatka..

kako že narejeno flash kompilacijo razrezati na dva dela in potem seveda se enega znebiti?

hvala!

#000000 ::

Ne vem točno kaj imaš v glavi, ampak naj probam ti uvažaš .swf file v flash in sedaj bi rad tega skrajšal ??

aljaz4 ::

da.. v bistvu že mam narejeno flash web template kompilacijo (potegnil z neta), zaj bi pa rad njen prvi del oz. intro zbrisal.. kako to narediti?

urban99 ::

Označiš direktorij z Macromedia Flash in direktorij, kjer imaš template, ter pritisneš SHIFT+DEL... Če že narejene (ukradene?) predloge ne znaš "sfrizirat", potem bi se bilo smiselno vprašat, če ne bi začel tako kot vsi - pri osnovah MM Flasha....

#000000 ::

Čist simpl, pač odstraniš višek, kako to narest pa je največ odvisno od tega, kako je zadeva narejena, obstaja pač veliko načinov, kako nekaj narest, tko da obstaja tud več načinov kao odstrant. Kot so ti že omenili, prvo osnove potem naprej, sej tud fuzbal ne moreš igrat dokler ne shodiš. LP

aljaz4 ::

ok, hvala za pomoč.. imata prav, si bo treba pogledati tutorial od začetka pa konca.

p.s. ne, ni ukraden web template, ampak je najden na free strani..

lorenak ::

Cao folk!

Tud jst se ukvarjam z eno stranjo (no, moja ni fake), mam pa par tezav in upam, da mi go kdo od vas pomagal.

1. mam animirane gumbke v flashu, ki sem jih dala v dreamviewer. Vse lepo in prav, vendar zelim met povezavo do .html spletnih strani (za vsak gumb posebej), v flashu je pa tud vsak posebi izdelan in shranjen pod svoj .swf. Vse imam v eni mapi, vsi fajli so z malimi crkami napisani, pa se vseeno mi nikakor z akcijo Get URl ne uspe naredit povezave (v dreamviewerju se po mojem itaq ne bi dal, kr ga nalozis kot movie). Kje ga lomim? A mam napacno akcijo? zanimivo pa je, da ce dam za URL npr en flashkov sajt (k je v cist isti mapi, pa zadeva normalno dela)

2. mam text box, vse lepo in prav, ampak mi ne delajo sumniki (nareto je tko, da se text lowda iz nekega (x) .txt fajla. Mam v nastimane fonte za unicode (pod properties v flashu) in v beleznici, drugje pa nisem nasla podatkov, da bi si lahko kje kaj glede fontov spreminjala. Ce kjerkoli drugje pisem ščž dela, tut v skriptu mi delajo, edino tu ga lomi. A kdo ve mogoc kodo za č.š.ž v desetiškem zapisu (nam so to enkrat pokazal u sr. soli sam sem pozabla, upam da bi bla ta varianta mozna, ce drugace ne bo slo)

3. mam eno kjut foto galerijo, ki se nalaga iz zunanjih fajlov..problem je, da ko z akcijo load movie nastavim na target, mi ne pokaze gumbov za navigacijo in nimam pojma zakaj. Nastavila sem na level in pac dala parameter 1 (ker se mora odpirat v enem okvirju), pa mi jo vrze na zgornji levi rob in nimas nobene variante za poravnavo.
Zanima me samo, ce kdo ve zakaj mi z opcijo "target ne dela"- se pravi, odpre se gut, v pravem oknu, sam navigacije ni.

Evo to je to. Ce si bo kdo vzel malo casa se mu najlepse ze v naprej zahvaljujem

lorenak ::

aja, folk, ce boste pri svojih straneh potreboval kake animacije, ali pa za ucenje flasha pejte na
http://www.flashkit.com. tam boste nasl res malo morje kjut animaciranih zadev, celo kasn cel sajt, tu si vse snames zastonj in to v .fla fajlih (kar pomeni, da se lahko spreminjajo in lahko vidite, kako se naredi malo bolj zapletena "animacija"...

lp, lorena

#000000 ::

1. Odpri vsak fla (od gumkov) najdi tisto kar si pač določil za da bo button selektaj odpri okno za AScript (F9) in napiši tole
on (release) {
getURL("http://www.tvojsajt.com/mapa/fajl.html", "_parent");
}
če hočeš da se ti dpre zadeva v novem oknu brskalnika zamenjaj parent z blank

2. Selektaj text box, klikni na emded, izberi katere znake naj vsebuje tvoj text box ali jih vpiši sam. Glej sliko


Aja vkolikor bo ta swf traneparenten ti šumniki ne bodo delali. zakaj ne vem, vprašaj na macromedio oz. adobe :D

3. ko delaš gumbke in stisneš F8 ter določiš ime ter kaj pravzaprav bo ali movie ali button, imaš tam registration verjetno so sedaj gumbki obkljukani da je reg.. točka levi gornji kot, v tvojem primeru pa mora biti na centru.


to lahko spremeniš tko da greš v library najdeš gumbe in dvakrat klikneš na vsak button, odpreš align panel, izbereš poravnavo na steage in poravnaš na sredino.


Tko nekak naj bi tvoja zadeva zalavfala, ni pa nujno. LP

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Tody ()

samy ::

Vsem začetnikom v flashu toplo priporočam total training for macromedia flash player. Stvarca je na treh DVD-jih in ti v filmih kaze natanko kako se kaj dela in kaj uporabljati, to lahko potem tudi sam poskusis. Če imaš čas in se hočeš res dobro naučit je to super stvarca...

LP
Samy

lorenak ::

Zivjo! zanimiva zna bit tale zadevica "total training" ,ka je to kot movie varianta? a si to nabavu al snel iz neta?
lp, lorena

Looooooka ::

se mi ni dal brat komentarjev ker sm lena pizda ampak za sumnike v flashu je potrebno,ko hocemo da se text zloada iz zunanjega vira...npr text fajla le-ta text file shranit v UTF-8 formatu.Se pravi da obklukanje v flashu in izbor UTF-8 charseta v headerju od strani ni dovolj.

lorenak ::

Hej!
ja sm to naredla...tud tekst sm mela (zdej sm drugac naredla) v utf8 pa se kr ni slo. Je bla zgoraj omenena tezava, k je kao falsh ne podpira kot je reku "kolega".
thx anyways papa

lorenak ::

živijo!

spet imam eno težavo in upam, da mi bo kdo od vas pomagal. Naredila sem internetno stran, ki je kombinacija flasha in dreamweaverja. Stran je že na strežniku, gre pa za to, da ena animacija dela samo, če greš stran gledat preko internet explorerja- tam pa dela normalno. Jaz sicer uporabljam firefoxa in se je sploh ne vidi (nikjer pa tudi ne opazim nobenega znaka, da bi mi karkoli blokiralo). Na strani sta 2 animaciji, tista, ki je zgoraj pa sicer dela normalno. V čem bi lahko bil problem?
stran je www.vlaga.si, če koga zanima, lahko pogleda.

Ko sem delala internetno stran, je nisem takoj opisala (vseh strani ne.... "v title" nisem nič napisala). Potem pa sem jo dala na strežnik, da bi videla, če deluje in jo je "the nekdo" šel takoj vpisat v browserje. Zdaj pa mi kaže kot, da je stran neopisana. A še lahko to kako popravim? V bistvu sem poskusila že tudi tako, da sem za vse strani vpisala "title", dala na strežnik, ampak se ni nič spremenilo.
zdaj so opis strani popravili na tem najdi.si iskalniku, tako da če vpišeš notri npr. Vlaga ti vseeno lepo napiše celoten opis, ampak ko odpreš stran (ko se nahajaš na njej, ti spodaj v opravilni vrstici piše še vedno untitled document. u bistvu ne vem, kaj delam narobe.

Poleg tega me zanima, če kdo ve, kako se naredi ona ikona zraven naslova spletne strani. primer, če si shraniš gmail med priljubljene, imaš zraven napisa še tako rdečo ikono za pismo... ful dobro zgleda, ampak nimam ideje, kako bi to naredila.
hvala, lory

Tody ::

Title in iskalni pogoni bodo sami se popravil, ko bo iskalnih spet preveril tvojo stran bo popravil tudi opis strani, dobr je pa še uporabit kake meta tage.

Glede tistega flasha je pa zanimiv zakaj ga ne prikaže v FF. Bi pa reku da majo kej okvirij, ker jih FF drugače očitno obravnava od IE


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flash

Oddelek: Izdelava spletišč
383734 (3147) Vice
»

Odkrita nova Flash ranljivost, ki ugrabi odložišče (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
538973 (4778) r0b3rt
»

Pomoč pri Flash MX 2004

Oddelek: Programska oprema
9911 (803) Vesoljc
»

Različen prikaz strani!

Oddelek: Izdelava spletišč
191618 (1469) pivmik
»

css vs frames

Oddelek: Izdelava spletišč
231762 (1457) b0B3k

Več podobnih tem