» »

[Flash] predvajanje videa

[Flash] predvajanje videa

R33D3M33R ::

Sem začetnik v flashu. Ne bom rekel, da nimam čisto nič pojma, saj sem si že prebral eno knjigo o tem in sem že naredil gumb, ki odpre okno, ko klikneš nanj :D .

Rad bi naredil en preprost predvajalnik videa, ki bi znal predvajati avi, wmv in mpg (mpg verjetno sploh ne, ampak vseeno). Videl sem namreč (pa tudi drugi so mi priporočili), da velike strani za predvajanje uporabljajo ravno take predvajalnike.
Imel pa bi gumb play (video bi se tako ali tako začel sam od sebe predvajati). Potem pa bi sprejel dva parametra iz HTMLja - en bi bil url videa, drugi pa bi bil kak javascript naj izvede ob koncu predvajanja.

Torej javascript bom očitno lahko klical če bom v flash vstavil nekaj takega: getURL('javascript:window.open("")'); (našel tu). Kako bom to vstavil, trenutno še ne vem, ampak najprej je tu video predvajanje.

Za kodo za predvajalnik je pa bolj kriza. Sem že na veliko googlal in našel le source za FLV predvajalnike - to je popolnoma neuporabno zame. Ni mi uspelo najti niti enostavnega tutoriala, kako bi tak predvajalnik naredil pa sem iskal po vseh možnih keywordih in celo iskal po pomoči za Flash MX :'(

Če mi kdo najde kakršnikoli tutorial (predvajalnik bi najraje naredil sam, da lahko potem še kaj dodajam), poda kak primer kode ali pa vsaj pove v kateri smeri naj delam, bi mu bil zelo hvaležen.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

#000000 ::

Neče moči ove noći.

Ne gre flashom predvajat nobenga video formata razen FLV, vsaj do pred 10 dnevi je še bilo tako. To kar vidiš na youtube google videos ipd. straneh kamor uploadaš svoj wmv-avi-mpg-mov je narejeno 'približno' tako da ko ti uploadaš svoj.avi file, ga v roke prime strojni konverter ki zadevo spravi v format kerga si pač izbral ali je zapovedan se pravi file ni več avi ampak FLV in takrat ga je možno predvajat v swf datotekah.

LP

bozjak ::

yup, tako je, flash lahko predvaja le *.flv... za rpetvornik iz avi v flv mal pobrskej po stricu googlu, nebi ti smel povzročat težav...

Za programiranje custum video playerja pa maš izvrstne video tutoriale na gotoandlearn ... Najdeč jih čist odspodi, serija 8ih tutorialov se imenuje Video Basics - Part X...

Lp

R33D3M33R ::

Aha, hvala vama za razjasnitev pojmov.
Mislil sem, da je FLASH malo bolj fleksibilen kar se predvajanja videa tiče. Free programček za pretvorbo bom že našel.

Sedaj pa me zanima par stvari. Našel sem FLV predvajalnik, kateremu je bil priložen source - torej svojega ne bom delal, ker še nimam dovolj izkušenj in ker nimam dovolj časa. Source je bil razdeljen na dva dela, eden je actionscript, drugi pa je .fla - flash document.

Najprej me zanima nekaj glede actionscripta in sicer, če recimo "_root.datoteka" pobere value parametra z imenom datoteka oz. nekaj podobnega? Mislim tole:

  <param name="datoteka" value="film.flv" /> 


Nato me zanima kako bi ob koncu predvajanja izvedel getURL. Obstaja kak onStop ali kaj podobnega? Ne znajdem se še preveč v tej zadevi.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

R33D3M33R ::

OK.
Oba odgovora na moje vprašanje sem že zvedel tako da sem se enostavno igral s kodo.
Moja prva trditev drži. _root.nekaj pobere vrednost parametra.
Glede druge točke sem zadevo rešil z enim if stavkom, ko je if(object.code == "NetStream.Play.Stop"), mi pobere vrednost parametra skripta in izvrši s getURL.
Rezultat je 3kB velik predvajalnik.
Dosti imam za danes :)
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

marS ::

:D a se ga bo dalo kje dobit?:D
...no more heroes...
http://tracks.ilbis.com/

#000000 ::

var nc:NetConnection = new NetConnection();
nc.connect(null);

var ns:NetStream = new NetStream(nc);

mojVideo.attachVideo(ns);

ns.play("url-flv videa");

ns.setBufferTime(5);

ns.onStatus = function(info) {
if(info.code == "NetStream.Play.Stop") {
getURL("http://www.google.com","_parent");

}
}

*mojVideo je instance name za embeded video objekt*

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

R33D3M33R ::

marS:
Dober predvajalnik s actionscript source kodo in fla datotekami najdeš na http://www.jeroenwijering.com/. Precej sem se naslanjal na njegovo delo. Je zelo dobra stvar moram reči... moj je bolj ali manj derivat tega predvajalnika s tem, da sem ven pometal vse, razen enkrana kjer se predvaja video :D

#000000: hvala, da si se potrudil

Sedaj pa imam nove težave. S getURL lahko uspešno kličem javascript funkcije (jupi :) ), ampak nekako ne dela vse kot bi moralo.

Imam namreč tri okna

Okno1
Okno2
Okno3

Vsako odprem s funkcijo

window.open('url','ImeOkna','left=20,top=300,width=500,height=100,toolbar=1,resizable=1');

Vse lepo in prav, s body onload="alert(this.name)" sem preveril imena oken.

V Okno1 imam funkcijo, ki jo kliče flash player in naj bi zamenjala vsebino Okno2 s neko drugo vsebino. Ta funkcija pa nikakor ne deluje.

function Lokacija (pot,cilj) {
cilj.location = pot;
}


Flash player funkcijo pokliče čisto OK in poda parametra pot in cilj pri katerem je pot: novurl.html in cilj ImeOkna (sem preveril z alertom)

Zatakne se torej pri tej izvedbi. Kaj za ?*/#"$! manjka tej skripti???

Pregledal sem tole stran in moralo bi delati.

Hvala za pomoč!
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

#000000 ::

Če hočeš po koncu videa it na drugo stran/odpret novo okno si rešil, ča hočeš da se začne drug video ali swf predvajat ga pač pokličeš direktno v _mc zato me zanima kaj imaš v glavi, al kaj sploh čaraš :D

R33D3M33R ::

V bistvu sploh ne vem kaj čaram :8) .Ta javascript me spravlja ob živce.

Ne dela mi windowname.location = novalokacija, čeprav bi moralo. Precej frustrirajoče. Če sem z window.open vsem oknom nastavil imena, bi moral javascript to tudi upoštevati, ampak očitno ne dela.
Začuda dela window.open(novlokacija,windowname itd.) in zamenja vsebino okna. Očitno bom uporabljal kar to ;)
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako film, ki se predvaja v brskalnuki prenesti na disk (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6715959 (8976) SLO_Matej
»

gumb ... v tabeli

Oddelek: Programiranje
121295 (997) lejka
»

Flash meni PHP vsebina

Oddelek: Izdelava spletišč
5973 (867) Binji
»

[JavaScript] dogodek se izvrši ob koncu predvajanja videa

Oddelek: Izdelava spletišč
61088 (1000) sverde21
»

Flash problemček

Oddelek: Izdelava spletišč
5712 (615) Lunik

Več podobnih tem