» »

Svetovno prvenstvo v nogometu, JAR 2010

Svetovno prvenstvo v nogometu, JAR 2010

««
28 / 39
»»

djordjevic ::

Misliš, prvi polčas proti Amerom? ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

KandazaR ::

Ja, sem popravil. Neki mislu pa drugo napisu ;((

infidel ::

Se javljam s centra Beograda. Predvideno veselje so zamenjali dolgi obrazi in vozikanje domov s tramvaji pa trolejbusi. Se tisto malo upanja, da dobis vsaj gram veselja se je podrl tudi tu. No sicer pretirane zalosti ni, je pa nesreca v tem, da se zivljenja vraca na stare ustaljene tire in skoda, da ni tistega pravega veselja, na katerega smo upali do konca. Kar je dobro je, da smo vsaj uteho nasli skupno, dobro je pa tudi to, da stresa, med igro nasih ne bo vec, tako da si sedaj pac najdemo reprezentaco in jo obcudujemo, ki je ali autsider ali pa reprezentanco, ki resnicno prokaze znanje zogobrca, v katerem lahko resnicno uzivas.

i.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: infidel ()

guest #44 ::

Če te prav razumem...ja dobro je ne sam za stres igralcev tudi za cel narod. Za naslednjo priložnost vrjetno bomo bili malo bolj trezni in dovolj samozavestni, da svetovno prvenstvo je dosegljiv cilj. Upam, da tudi igralci se bodo tako počutili. Zdej sam upam, da bo slovenija sproducirala dovolj sposobnega nraščaja za naslednjo priložnost. Upam, da bo Kek še pri volji takrat namreč on si zasluži pohvalo in vsaj še eno možnost ker je dobro (odlično) vodil raprezentanco, pa neglede kaj kdo reče.
Mislim, da kakšne lastnosti potrebuke raprezentanca takega kova so dobro znane in to naj nam bo šola.

Sem se skoraj sprijaznu in moram rečt, da pohvale raprezentanci...jz trdim, da smo raprezentanca, ki lahko zdrži tudi najmočnejše nasprotnike, to je ogromen dosežek if you ask me. In osmina finala sploh ni bila daleč oz prepuščena zgolj goli sreči.

inferno666 ::

Kdaj je sprejem v Ljubljani?

BlackHole ::

Brezveze kritizirat naše fante. Katerkoli zapravljeno priložnost za gol lahko primerjamo z drugimi, večjimi reprezentancami, tako da jim ne smemo nič očitat. Poglejte recimo, kakšne priložnosti so včeraj angleži zapravili, pa tudi američani in alžirci na včerajšnji tekmi. Nigerija recimo, ded je prazen gol zgrešil iz štirih metrov in ta gol bi jih lahko potegnil v 1/8 finala in tako naprej. Tudi srbi včeraj v zaključku, veliko priložnosti. Je pač tako, da na koncu ne grejo vsi naprej. Bili smo zraven do konca in to je zelo pomembno. Malo nam je seveda žal, ker ne bo več te ulične evforije in skupnega navijanja. Je pa bilo lepo videt včeraj po tekmi še vedno slavje in zastave po ulicah.
LP Marko

lexios ::

Zdej sam upam, da bo slovenija sproducirala dovolj sposobnega nraščaja za naslednjo priložnost. Upam, da bo Kek še pri volji takrat namreč on si zasluži pohvalo in vsaj še eno možnost ker je dobro (odlično) vodil raprezentanco, pa neglede kaj kdo reče.

Pa dobro vi bi vsi ekipo menjal vsake 2 leti? Fantje so poklicni nogometaši in povprečno precej mladi! Trenutno res ne vidim razloga zakaj čez 4 leta ne bi igralo na SP vsaj 75% istega tima...? Jim poteče viza?>:D

amigo_no1 ::

Srbi,srbi , kaj delate ?? Sem mislil da je bil poraz proti Gani samo slab dan, vendar sedaj vidim da Balkanec ostane Balkanec :'(.

Vsaka čast našim, ko bi le igrali tako kot so drugi polčas celo tekmo proti UK...
Za stanje, v katerem je slo nogomet, je doseženo na tem SP en velik čudež, za vse ki samo pljuvate po njih.

Sprejem bo predvidoma v soboto.

imagodei ::

> "ko bi le igrali tako kot so drugi polčas celo tekmo proti UK"

o_O Wat? Lej, vsa čast fantom, da so se uvrstili na SP in da so iztržili celo eno zmago (dasiravno "samo" proti Alžiriji) in en remi. Če bi nam kdo kaj takega obljubil lani ob takem času, bi kolektivno vsi podpisali.

Ampak, kar se tiče citiranega dela zgoraj... Halo? A smo gledali isto tekmo? Drugi polčas te je navdušil? V roku 10 sekund smo imeli tri izjemne priložnosti za zadetek, ki jih nikakor nismo znali izkoristit - sicer pa v celem polčasu niso uspeli splesti nič posebej nevarnega. Sarmi se lahko zahvalimo, da gremo lahko iz tekme s pokončno glavo in ne prerešetani kot rešeto. Da pa je igra morda izpadla nekolikanj boljše, je pa deloma posledica tega, da je Angležem tak rezultat odgovarjal in so v zadnjem delu igrali dosti manj napadalno.

Skratka - če bi, če bi... Naši fantje so iztržili tisto, kar so znali. Mladi so še. In bolehajo za tisto mentaliteto, ki sem jo že omenjal. Praktično nobena slovenska reprezentanca (ne glede na šport) ne zna igrati kontinuirano enako stanovitno in zrelo.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

Keyser Soze ::

Zato jih je pa treba skritizirat.

Ne vem kako folk lahko pričakuje kakšne izboljšave, če vedno na koncu pojemo hvalospeve v stilu "dosegli smo več kot smo hoteli, naši so najboljši".

Ja ne, niso, lahko so še boljši. Sam trenirat bo treba, pa popravit napake, ki so nam odnesle boljšo uvrstitev. In brez konkretne kritike tega ne bo nihče odpravljal. Zakaj le vlagat več truda, če so vsi zadovoljni z iztržkom? Plačo dobijo isto, folk je enako navdušen, nič ni drugače.
OM, F, G!

kixs ::

Ko ima enkrat vratar toliko dela kot ga je imel nas vceraj, potem je sigurno nekaj narobe z obrambnimi in ostalimi igralci. Pokrivanje je bila spanska vas! Tudi tista trojna sansa nasih pred golom, je bila katastrofa. Trije v kazenskem in vsak sebicen 100 na uro. Ko gledam ostale boljse reprezentance, si malo podajo med sabo ali pa podajo odkritemu. Ne pa, da vsak, ki dobi zogo IN je pokrit, brcne v obrambo!? Katastrofa, uigranost na nuli!

Potem sem gledal se zadnjih 20min tekme AUS:SRB in se lahko samo cudim kako so oziji igrali. Tekli in napadali, nato tekli nazaj v obrambo vse do zadnje minute,... ne bi nasim nic manjkalo, ce bi jih malo posnemali.

Ne recem, da so nasi slabi, sej imajo svoje trenutke in jih je potem res lepo gledat... ampak na takem prvenstvu pac stejejo goli in zmage, za katere je pa vseeno potrebno pokazat kar znas in to vseh 90min + podaljski. Za gol je potrebnih samo nekaj sekund, kar naceloma v zadnjih kljucnih trenutkih, ko si nekateri ze oddahnejo in vdajo v usodo, ratuje predvsem Yenkijem.

Kot sem ze vceraj omenil, nasi komentatorji so pa totalno nesposobni!! A ni dost, da nasi slabo spilajo!? :8)

Glede vzdusja pa je res bilo neverjetno. Po LJ povsod slovenske zastave, v enem manjsem mestu so zaprli kar celo ulico in naredili festo... lepo :D

lp

st0jko ::

Najbolj me razjezi ker so izpadli, ne zato, ker so slabši, ampak zato, ker so zajebali... proti americanom...
keks?

Lion29 ::

Keyser Soze je izjavil:

Zato jih je pa treba skritizirat.

Ne vem kako folk lahko pričakuje kakšne izboljšave, če vedno na koncu pojemo hvalospeve v stilu "dosegli smo več kot smo hoteli, naši so najboljši".

pa dobro, kaj si ti robot ali clovek... zdaj mi dejansko odkrito povej...

ce bi se ti par let trudu, da nekaj dosezes in ti (kljub nekaj napakam) to uspe, oz. presezes pricakovanja...in prides nazaj domov... kaj te bo dodatno motiviralo, da bos naslednjic boljsi?

1. vsesplosno kritiziranje, pljuvanje, negodovanje, nehvaleznost, etc?
2. Zahvale, aknowledgemnt, vzpodbudne besede

cist odkrito mi povej, kaj bi TEBE bolj motiviralo za naprej?
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

> "Najbolj me razjezi ker so izpadli, ne zato, ker so slabši, ampak zato, ker so zajebali... proti americanom... "

Well, po definiciji so torej ta trenutek slabši, ane?

Ali pa, če hočeš drugače: boljšim ekipam se statistično gledano večkrat "userje" (mogoče ima celo znanje kaj pri tem) in manjkrat "zaserje". Slabšim ekipam pa se večkrat "zaserje" in manjkrat "userje". Ko potegneš črto, se pojavi en vzorec in vidiš, surprise surprise, da dobre ekipe izkoristijo priložnosti, slabše pa zajebajo. In naša je zajebala proti Američanom.

Ameri so mi kot fuzbalska ekipa blazno antipatični, ampak - ne moremo mimo tega, da so pokazali boljšo igro. Na koncu štejejo rezultati, torej kdo večkrat regularno nabije žogo v gol, ne pa to, kdo izdela krasno akcijo (in morda zgreši).
- Hoc est qui sumus -

Lion29 je izjavil:

cist odkrito mi povej, kaj bi TEBE bolj motiviralo za naprej?

Pričakujem, da mi jasno povejo kaj in kje sem storil narobe.

Vidim okoli sebe, da je ljudem izredno, IZREDNO težko sprejeti kakršnokoli kritiko. A je to manjek samozavesti, odsotnost "zizke", nesprejemanje s strani očeta... Ne vem. Vem samo to, da je kritika veliko boljša motivacija kot pa hvala.

Ni treba pljuvat, ni treba kurcat. Samo lepo analiziraš zadevo in poveš kaj je bilo narobe. Je pa res, da nekateri (no, veliko ljudi) tega ni sposobno dojet. Nekako je izven umskega dometa to, da kritika ni eno brezpredmetno pljuvanje, kurcanje, ipd. In tole baše tudi tebe vidim. Probaj to doumet pa bo lajf boljši. Ne samo "lajat" družno s "tropom".

P.S.: Dosegli so veliko, vendar so zaradi napak tudi veliko zapravili. Potencial imajo, kar na čase pokažejo, le enotnosti oz. uigranosti jim fali.
OM, F, G!

Jap, se strinjam. Kot rečeno, vse pohvale za doseženo, zdaj pa prepoznati napake, jih odpraviti in naprej k novim uspehom.

Kot profesionalni nogometaši, se napak dovolj dobro zavedajo in jih bodo znotraj ekipe gotovo sami analizirali, sigurno pa ne bodo z zanimanjem poslušali kritik TV gledalca, ki po možnosti nikoli ni igral nogometa ali pa se morda sploh ni ukvarjal z nobenim športom. Govorim na splošno.
LP Marko

inferno666 ::

Ne glede na napake in vse nam je zmanjkalo sreče. Američani so pač zadeli v podaljšku. Smo pa imeli dosti sreče že proti rusom. Proti alžircem smo tudi zadeli z nekaj sreče.

Naši so igrali dobro, mislim da blizu zmožnosti. Ne moreš pričakovati da boš imel vsak dan svoj dan in da bodo vsi igralci razpoloženi.

Treba je vedet da smo igrali proti Angliji, ki ji je šlo za nohte. Tako slabo kot prve dve tekme itak ni mogla igrati. Ima ubijalsko vezno linijo in napad. Tako da naši so včerej igrali zelo dobro, kljub temu da so na trenutke zgledali nebogljeni.

Meni je glavno da se ne bojijo velikih. Da igralci upajo tudi proti takim ekipam sami potegnit v napad, streljati na gol, kadar se le da. Zame so junaki. Da igraš proti Lampardu, Gerardu, Rooneyu, Colu, ki so vsi top igralci, in da prejmeš le en gol. na koncu, ko pa malo popustijo pa si priigraš ne nekaj šans. Kaj še češ.

To da so bili naši do 91 minute 3 tekme v 16, da nismo imeli še tisto malo sreče, ampak so jo imeli američani. Samo kapo dol, kot je rekel Katanec.

Američani so tudi imeli srečo da so prišli naprej. Na prvi tekmi so remizirali z angliji po veliki sreči, na zadnji tekmi so pa ravno pred piskom dali zmagoviti gor. In to od odbitka, ko je alžirski golman branil prvi strel, na to pa je žoga srečno prišla do Donovana, ki itak ne zgreši nobene take šanse.

Tako da vsi ki kritizirate Slovence, to delate krivično. Če daš vse napake na stran, so naši igrali na vseh 3 tekmah igrali bolje kot smo od njih pričakovali. Imamo ekipo, ki na papirju morala proti zda zgubiti za 3 gole, proti angležom pa za vsaj 5,6.

BlackHole je izjavil:

Kot profesionalni nogometaši, se napak dovolj dobro zavedajo in jih bodo znotraj ekipe gotovo sami analizirali, sigurno pa ne bodo z zanimanjem poslušali kritik TV gledalca, ki po možnosti nikoli ni igral nogometa ali pa se morda sploh ni ukvarjal z nobenim športom. Govorim na splošno.

Imaš prav. Najbolj so glasni tisti, ki niso nikoli probali. Tako kot so na cesti najbolj pametni tisti, ki niti izpita nimajo :)

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

imagodei je izjavil:

>
Ameri so mi kot fuzbalska ekipa blazno antipatični, ampak - ne moremo mimo tega, da so pokazali boljšo igro. Na koncu štejejo rezultati, torej kdo večkrat regularno nabije žogo v gol, ne pa to, kdo izdela krasno akcijo (in morda zgreši).

V bistvu ne. Nogomet prodaja gledanost. In če šteje samo rezulta, potem ga lahko magari samo objavijo, da stavnice imajo na kaj staviti, vse ostalo ( = kamere, prenosi, stafion nafilan s publiko itd) pa lahko preskočijo.

Cela frka okrog nogometa je zato, ker ga ljudje gledajo. Gledajo pa ga ne zato, ker jim pride že ob samem pogledu na žogo v mreži, ampak ker se palijo na akcije in kakovost igre.

Ja, rezultat mogoče komu kratkoročno šteje, ampak postavi pred gol avtomati, ki bo streljal žoge v prazen gol, pa ne vem če bo to kdo šel gledat, čeprav bo rezultat 10.000:0
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Ja, ampak edino pozitiven rezultat steje za napredovanje!

jrtjtejtt ::

Brane2 je izjavil:

V bistvu ne. Nogomet prodaja gledanost. In če šteje samo rezulta, potem ga lahko magari samo objavijo, da stavnice imajo na kaj staviti, vse ostalo ( = kamere, prenosi, stafion nafilan s publiko itd) pa lahko preskočijo.

Cela frka okrog nogometa je zato, ker ga ljudje gledajo. Gledajo pa ga ne zato, ker jim pride že ob samem pogledu na žogo v mreži, ampak ker se palijo na akcije in kakovost igre.

Ja, rezultat mogoče komu kratkoročno šteje, ampak postavi pred gol avtomati, ki bo streljal žoge v prazen gol, pa ne vem če bo to kdo šel gledat, čeprav bo rezultat 10.000:0

kaj naj rečem, zaenkrat je glavno merilo napredovanja rezultat v golih in najbolj mi grejo na živce komentarji, kdo je lepš igral in kdo si zasluži "glede na prikazano igro", bla, bla, bla... zasluži si tist, ki ma na semaforju večjo številko (če ni glih sodnik prekomerno vplival na to).

ko bo pa o napredovanju odločalo glasovanje publike, kdo je lepš igral, potem pa bojo igral vsi nogomet v stilu barce :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jrtjtejtt ()

Daren ::

inferno666 je izjavil:

Imaš prav. Najbolj so glasni tisti, ki niso nikoli probali. Tako kot so na cesti najbolj pametni tisti, ki niti izpita nimajo :)

Torej jaz kot nekdo, ki ni nikoli igral nogometa ne morem/ne smem oceniti, da je Šuler igral slabo temveč ga moram potrepljati, ker sam tega nisem nikoli delal ?

Ko Ronaldinho iz prostega strela brcne žogo v ragbi višine, ne morem/ne smem reči, da je to bilo slabo, ker sam tega ne zmorem ?

Ko Brezec zgreši polaganje ne morem/ne smem reči, da je bilo to slabo, ker sam morda tudi ne bi položil ?

Ko mi kuhar pripravi neko eksotično meso za katerega je potrebno veliko dela in je ta zrezek zažgan, ne morem/ne smem reči, da je bilo to slabo, ker sam ne znam pripraviti tega mesa ?

Če ne vozim avto in me (skoraj) zbije nekdo, ne morem/ne smem reči, ker sam ne vem kako zahtevno je upravljanje avtomobila ?

Lahko do jutri, če hočeš.

Pustimo vrtec vrtcu in argumenta iz tam tudi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daren ()

Daren je izjavil:

inferno666 je izjavil:

Torej jaz kot nekdo, ki ni nikoli igral nogometa ne morem/ne smem oceniti, da je Šuler igral slabo temveč ga moram potrepljati, ker sam tega nisem nikoli delal ?

Pustimo vrtec vrtcu.

Kar hočejo ljudje tle povedat je, da nekatere "komentatorje" zanese v kritiziranju, predvsem negativnem. In taki kmalu ne vidijo več dobrih stvari. Seveda so naši delali napake in se jih gotovo zavedajo, samo pa je tudi treba vedet, da se proti dobrim reprezentancam delajo napake. Če teh ne bi blo, bi bili pač v vrhu svetovnega nogometa, ampak žal, domet naših nogometašev je tam kot je.

Brane2,

tle mešaš gledanost in preprosta nogometna pravila. Seveda je za ljudi krasno, če pogledajo krasno izdelano akcijo. Na koncu pa šteje le rezultat. Ekipa A ima lahko 10 krasnih priložnosti, nadpovprečno lepih akcij, pa gre vedno kaj narobe: offside, sodnik piska prekršek v napadu, strel mimo gola, čez gol, vratar ubrani... Ekipa B ima pa morda samo eno polpriložnost, grdo akcijo, ki pa rezultira v tem, da se žoga znajde za vratarjevim hrbtom v mreži. Napreduje ekipa B, ne glede na čudovito igro ekipe A.

Vendar, kot sem napisal prej, ene ekipe kar naprej pripravljajo priložnosti, več priložnosti pa statistično poveča možnost za zadetek. Lahko bi ostali zgolj pri suhoparni statistiki, v RL pa takšne ekipe prepoznamo kot dobre, tiste ki pa statistično manj zadevajo pa kot slabe. In ja, več priložnosti kot pripraviš, večja je verjetnost, da boš enkrat pripravil tudi orgazmično lepo akcijo.

Ne spremeni pa to dejstva, da je za napredovanje pomemben samo rezultat. Niti ne število strelov na gol, niti število rumenih, rdečih kartonov. Niti ne število offside-ov. Samo rezultat, ki obvelja po zadnjem sodnikovem pisku.
- Hoc est qui sumus -

barocco ::

Ne glede na vse, naši si zaslužijo, da jih pride počakat množica in pozdravt na brnik.
Če bi pred prvenstvem mi nekdo dejal, da bomo imeli 4 pike, da bomo na lestvici na 1 mestu do tekme ang-slo in da se bodo capello in angleži tresli in igrali bunker zadnjih 10 minut, bi si mislil, da je nor.
Tako pa bodmo ponosni na naše nogometaše in vodstvo in jim izrečimo dobrodošlico za ves trud in znoj, ki so ga pustili na zelenicah v jar.

Zdej pa navijajmo za nemčijo da uničijo anglijo naslednji tekmi in jo pošljejo domov :)

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Mavrik ()

In predvsem Gano, da pošljemo nadute Jenkije na prvo letalo domov.

@Kayser_Soze: po tvojem, oni ne vedo, kaj so storili narobe? Po tvojem oni nimajo strokovnega staba, ki analizira v nulo vse? Po tvojem si oni zelijo kritki nekih barskih "kvazi" strokovnjakov?

sam prasam...

verjetno pridejo domov in vneto berejo slo-tech forum, da ugotovijo, kaj so poceli narobe in da dobijo kak nazvet za naprej?

Daren ::

Lion29 je izjavil:

@Kayser_Soze: po tvojem, oni ne vedo, kaj so storili narobe? Po tvojem oni nimajo strokovnega staba, ki analizira v nulo vse? Po tvojem si oni zelijo kritki nekih barskih "kvazi" strokovnjakov?

sam prasam...

verjetno pridejo domov in vneto berejo slo-tech forum, da ugotovijo, kaj so poceli narobe in da dobijo kak nazvet za naprej?

Torej za hvalit smo dobri ampak za kritizirat pa ne ? ;)

Lion29 je izjavil:

@Kayser_Soze: po tvojem, oni ne vedo, kaj so storili narobe? Po tvojem oni nimajo strokovnega staba, ki analizira v nulo vse?

Od danes naprej jim samo še ploskam. Tud če zgubijo v tretji lokalni ligi. Vsaj žogo znajo poiskat pa brcnit na igrišču. Kdo sem jaz, da jih kritiziram. Že Prešern je v svojem deliriju vedel, da temu ne gre tako.:)
OM, F, G!

ob tem primeru jih seveda ne rabis hvalit...

ampak ob vsesplosnem uspehu (uvrstitev na SP, zmaga in remi na SP)... pa si zasluzijo vse pohvale...

in seveda pohvale oni radi preberejo in tudi to pocnejo...

kritik seveda ne prebirajo radi, se manj pa od laikov...

in se enkrat...sami dobro vedo, kaj so storili narobe in jm je 10x bolj zal in so 10x bolj razocarani kot mi..

tak jaz sem svoje povedal.. ce pa ti ne vidis pointa v mojem pisanju ali bi se celo o tem rad naprej razpravljal, je to vas problem

Vikking ::

Hvala našim nogometašem da so nas popeljali na SP in smo jih lahko spremljali na SP.

CrustyDOD ::

A še kdo vidi povezavo z ostalimi top team športi v slo? :)
Če vzamem samo hokej in košarko.

- Prva tekma oh in sploh, super duper, čeprov z srečo
- Druga tekma, remi ali poraz, "ni bilo sreče", igra tm tm..
- Tretja tekma, najbolj pomembna, totalen polom.. spet "ni bilo sreče", igra čisto v podnu (ni važno ali se igra proti top teamu ali enim k so na papirju še slabši)

Vsakič je isto.. Kot da jim vse dol pade, še posebi kondicija.

"Sej bo najslednjič boljše, to je mlad team, neizkušen.." :))

-------
My view: Bravo za uvrstitev na SP. Polom na samem SP in pika. Da zapraviš 2 gola prednosti..
Ampak, naj bodo junaki, tako kot vedno in naslednjič se bo ta zgodba ponovila.

-"-

Na zalost...

CrustyDOD je izjavil:

- Tretja tekma, najbolj pomembna, totalen polom.. spet "ni bilo sreče", igra čisto v podnu (ni važno ali se igra proti top teamu ali enim k so na papirju še slabši)

-------
My view: Bravo za uvrstitev na SP. Polom na samem SP in pika. Da zapraviš 2 gola prednosti..
Ampak, naj bodo junaki, tako kot vedno in naslednjič se bo ta zgodba ponovila.

prej bi rekel, da nas v prvi tekmi nihce ne jemlje resno, potem pa vedno bolj... vi vedno vse komentirate, kot da je na drugi strani robot, ki se vedno isto obnasa

DavidJ ::

Česitke nogometašem! Čeprav ne vem, kdaj sem bil nazadnje tako zelo potrt kot sem bil včeraj. Šel sem naravnost spat. Ne zaradi naše igre, ampak zaradi gola ZDA v podaljšku. Kljub temu menim, da smo lahko s prikazano igro na SP zadovoljni.

Tudi sam ne maram argumenta majhnosti Slovenije pri pojasnjevanju rezultatov, ampak vsekakor to ni zanemarljiv faktor. Večji bazen igralcev ima več možnosti, da sproducira več dobrih igralcev. Igralci svetovne klase so pa še toliko bolj redki. Jasno pa tudi ševilčnost ni vse, sicer bi Kitajci v vsem prednjačili.

Jaz mislim, da smo napredovanje zagrali proti Američanom. Zaigrali smo ga pa zaradi neizkušenosti ekipe v primerjavi z njimi. Individualno, torej gledano po posameznikih, imamo zelo primerljive igralce. Njihovi najboljši igrajo v srednjedobrih Evropskih klubih. Tako kot naši. Nekih presežkov nimajo, tudi mi ne, čeprav bi lahko kaj rekli glede Samirja. So bolje fizično pripravljeni, ampak ko našim igra steče je v njej več tehnike in 'pravega' nogometa, kot ga imajo ZDA.

ZDA so pač bolj izkušene. Tako kot so naši -- kot eni pravijo KATASTROFALNO -- zapravili vodstvo z 2:0, so na tistem istem stadionu leto prej ZDA v finalu konfederacij prešle iz vodstva 2:0 v poraz z 2:3 proti Braziliji. Mislim, kakšni luzerji! (Ljudje, ki tako pišejo o katastrofi zapravljanja vodstva z 2:0, kdaj sploh pogledajo kakšno drugo tekmo nogometa?) Da ne pozabimo, koga morejo denimo premagati ZDA, da se uvrstijo na Mundial, in koga evropske ekipe.

Ja, lahko bi bilo boljše. Ampak uspehi ne pridejo čez noč. Za njih je treba delat. In za njih je potrebno imeti srečo. Še enkrat, čestitke nogometaši.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Mipe ::

No, saj pravim... Handanović gre v Bayern. Če ne moremo obdržati skupaj dobre ekipe, ne bodo nikoli postali vrhunski team, ker se kar naprej menjavajo.

Pa pravide, da sem anti-yu... sranje, pravim. Za uspešen nogomet potrebujemo solidno ekipo, ki ne menja članov in trenerjev kot gate.

CrustyDOD je izjavil:

Verjetno se delaš idiota, zato te bom vprašal. Ali morda opaziš (saj ne, da je težko opazit), da se je stopnja v kvaliteti nasprotnika zviševala z vsako tekmo? Lahko pa totalno ignoriraš to vprašanje, kar ti ne bo težko in te bom prosil, da mi to tvojo ugotovitev pokažeš še na podlagi zadnjih 5 tekem v kvalifikacijah za SP.
LP Marko

PaX_MaN ::

Ali morda opaziš (saj ne, da je težko opazit), da se je stopnja v kvaliteti nasprotnika zviševala z vsako tekmo?

Kaj pa če se je naša zniževala?

Gregor P ::

Torej kot ste že poudarili nekateri, tisti ki nismo profesionalni nogometaši nimamo kaj komentirati tukaj, a vendar:D ... recimo tale zadnja tekma z Angleži, sam bi si že nekako mislil, da so nogometaši Slovenije doživeli totalni poraz oz. da je bila nasprotna skupina neprimerno taktično in tudi sicer boljša, če so nam pa dokaj hitro že v prvem polčasu dali prvi in edini gol v tej igri ter vodili do konca tekme:| ...

... vsaj sam sem pri že marsikateremu športu opazil to taktiko "zavlačevanja zmagovalca" ker so pač vso "psihofizično breme" lepo prenesli že v začetku na nasprotno ekipo (v nekaterih drugih športih sodniki celo kaznujejo taktično zavlačevanje, torej da dosežeš neko točko, potem se pa do konca izmikaš sotekmovalcu, da nikakor ne more doseči točke; samo to sedaj seveda ni tema tukaj, pa tudi nogomet je le malo drugačen šport in tudi izmikanje rabiš biti zelo dober igralec) ...

... torej bi lahko rekli, da je angleška reprezentanca taktično in igralno nadvladala slovensko, seveda je pa to lahko dosegla le z dobrimi igralci, ki so sposobni igrati takšno igro (bunker itd.).

Skratka naši so kar lepo izgubili brez nekih pravljičnih razsežnosti ker so očitno bile druge ekipe boljše (tako Anglija kot ZDA).

Če bi sam bil profesionalni nogometaš v neki takšni ekipi, zagotovo ne bi praznoval, ker to ne bi bilo profesionalno. Kakor je že rekel Keyser Soze, konstruktivna kritika je vedno dobrodošla in veliko doprinese k prihodnjim zmagam, trepljanje po ramenu, da si bil v bistvu odličen, saj bo drugič boljše, pa običajno ne pripelje nikamor:)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Pametna16 ::

Fantje super ste bili.
Čez dve leti pa na EU in čez štiri na SP pa da se prebijemo v naslednji krog.
Včeraj je bilo obsedeno stanje z nogometom v SLO. Kaj takega v samostojni sloveniji ne pomnim.
Nogomet nas je povezal nacionalno, prijateljsko, športno...škoda da ni trajalo še kak teden.
Še hrvatje so navijali za nas.

Double_J ::

Malo se mi zdi hecno, da bodo sedaj še nadgradili igro in bodo naslednič boljši. Če smo realni so imeli tej igralci priložnost, ki se zgodi enkrat v življenju.
Dve šivanki...

T-h-o-r ::

ja, ampak če bomo nadaljevali, kot je kek zastavil, bo večkrat kot enkrat v življenju šansa za naše nogometaše pokazat se na svetovnem prvenstvu in evropskem prvenstvu
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

barocco je izjavil:

Zdej pa navijajmo za nemčijo da uničijo anglijo naslednji tekmi in jo pošljejo domov :)

napredovanje nemčije je dejstvo, kdaj pa so angleži premagal nemce, saj majo kompleks >:D

CrustyDOD ::

PaX_MaN je izjavil:

Ali morda opaziš (saj ne, da je težko opazit), da se je stopnja v kvaliteti nasprotnika zviševala z vsako tekmo?

Kaj pa če se je naša zniževala?

Ja PaX_MaN, to pa je skorajda že nemogoče. Da bi bili sami nogometaši krivi za neuspeh? Ne ga biksat no. Naši so perfektno opravili svojo nalogo ampak veš smo igrali proti reprezentancam, proti katerim recimo Alžirija ne bi mogla dobiti remija. Joj PaX_MaN, kakšne imaš ti.. ;)

DavidJ ::

jrtjtejtt je izjavil:

barocco je izjavil:

napredovanje nemčije je dejstvo, kdaj pa so angleži premagal nemce, saj majo kompleks >:D

1. in 2. svetovna vojna, ter leto 1966.

:-)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Če bi Amere sesuli bi verjetno prišli do četrtfinala, tako kot bodo sedaj Ameri. Gana je pač slab nasprotnik, taka šansa pa dvomim da še kdaj pride.
Dve šivanki...

Double_J je izjavil:

Če bi Amere sesuli bi verjetno prišli do četrtfinala, tako kot bodo sedaj Ameri. Gana je pač slab nasprotnik, taka šansa pa dvomim da še kdaj pride.

gana ni slab nasprotnik, je pa mislim da afriški nasprotnik pisan na kožo američanom, ker ti igrajo do konca, za afričane je pa značilna nedisciplinirana igra. tako da se popolnoma strinjam, da majo gringosi veliko možnosti za napredovanje.

DavidJ je izjavil:

jrtjtejtt je izjavil:

barocco je izjavil:

:D

ampak tule je pa pokazatelj stanja klik
večja gotovost, kot da bodo angleži zgubli prot nemcem, velja samo še za to da bodo nizozemci izpadli v četrt oz. polfinalu :P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jrtjtejtt ()

gana ni slab nasprotnik, je pa mislim da afriški nasprotnik pisan na kožo američanom, ker ti igrajo do konca, za afričane je pa značilna nedisciplinirana igra. tako da se popolnoma strinjam, da majo gringosi veliko možnosti za napredovanje.

Ma ja... samo pomojem bi kakšno Gano lahko zmogli na način kot smo Alžirijo. Bi kako napako naredili Ganci...

Tako, da kar se mene tiče je bilo že vse zapravljeno takrat z Američani... tudi če Ameri sedaj nebi zadeli proti Alžiriji, bi bili mi drugi ter bi se pomerili z Nemčijo, kar nebi imelo resnega smisla, saj bi napolnili našo mrežo nekajkrat.

Pomojem bo Amere tako kot bi nas, izločil šele Urugvaj v četrtfinalu, pa še to bo zanimiva tekma.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Double_J je izjavil:

Ma ja... samo pomojem bi kakšno Gano lahko zmogli na način kot smo Alžirijo. Bi kako napako naredili Ganci...

Tako, da kar se mene tiče je bilo že vse zapravljeno takrat z Američani... tudi če Ameri sedaj nebi zadeli proti Alžiriji, bi bili mi drugi ter bi se pomerili z Nemčijo, kar nebi imelo resnega smisla, saj bi napolnili našo mrežo nekajkrat.

Pomojem bo Amere tako kot bi nas, izločil šele Urugvaj v četrtfinalu, pa še to bo zanimiva tekma.

kaj pa vem, mislim da vseeno ne bi mogli proti gani, ker je le za kak razred višje od alžircev...čeprav rezultati na tem SP so bili taki, da se nikoli ne ve

napredovanje smo zapravli proti amerikancem, to je jasno ko beli dan...vseeno pa bolje da ti nemc napolni mrežo, kot pa da se posloviš že prej...16 najboljših na svetu, to je kar lep dosežek.

upam da urugvaj pride daleč, igra se mi dopade. nasploh mi je všeč stil južnoameričanov, vsi igrajo napadalno in brezkompromisno od prve minute

T-h-o-r ::

DavidJ je izjavil:

jrtjtejtt je izjavil:

barocco je izjavil:

leta '66 so zmagali z neobstoječim zadetkom
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
««
28 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v nogometu 2016 v Franciji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šport
41286202 (65249) Sssaga
»

Svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji 2014 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Šport
896166703 (141954) FlyingBee
»

FC Barcelona VS. Real Madrid (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28775152 (64181) win95<3
»

Evropsko prvenstvo v nogometu 2012 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15226816 (22767) jericho

Več podobnih tem