Forum » Mobilne tehnologije » Samsung galaxy s
Samsung galaxy s
Dr_M ::
Ponavadi se izbere XEU ali XEE.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
deemax ::
Eno vprašanje.. Imam samsung galaxy s in imam 2.1 verzijo in ker za našo regijo še ni na voljo update, bi vprašo, kje se da dobit patch, kateri da samsung kies vedeti , da si kao iz švedske recimo in ti dovoli update.. sem slišal, da obstaja patch, ampak ga ne najdem..
Lp
Lp
DeeMax
http://forum.xda-developers.com/showthr...
Hvala lepa.
Hvala lepa.
amacar ::
Imam problem. Sem pri simobilu in mi ne deluje internet. Oz deluje sinhronizacija, android market, delujejo mms-ji, a ko kliknem na ikono internet ne odpre nobene strani. Mogoče ve kdo kako rešit problem?
Dr_M, garancija se zgubi, če naredim to s tvojega linka? Mam pa zaenkrat verzijo I9000XXJPP. Bi veliko pridobil na hitrosti, če zamenjam? Sem pa danes dobil galaxy-ja, zato se opravičujem za toliko vprašanj.
Dr_M, garancija se zgubi, če naredim to s tvojega linka? Mam pa zaenkrat verzijo I9000XXJPP. Bi veliko pridobil na hitrosti, če zamenjam? Sem pa danes dobil galaxy-ja, zato se opravičujem za toliko vprašanj.
bastadu ::
Imam Samsung Galaxy S pri Simobil-u. Komaj smo uštimali nastavitve, da prjemanje/pošiljanje MMSov deluje, vendar me zanima če je to mogoče tudi brez vklopljenega "Paketnega prenosa podatkov"? Namreč s tem vklopljenim mi baterija zdrži samo kakšen dan ... Hvala za pomoč!
Ni možno.
Sicer je pa tako, če hočeš imeti dobro baterijo, potem si raje omisli kakšno Nokio 2230 ali kaj podobnega. Če izklapljaš storitve in funkcije, da pridobiš na bateriji, potem ne vem, zakaj si v prvi vrsti sploh nabavil tak aparat. .
Da vprašam drugače: ali je normalno, da je zgoraj na začetnem zaslonu ona ikonica za pošiljanje/prejemanje paketnih podtkov (E z dvema puščicama) vedno prižgana, kadar je paketni prenos podatkov vklopljen in se le ta trenutno ne uporablja? Namreč zdi se mi da na začetku, tudi ko sem imel paketni preno podatkov vklopljen in MMS delujoč, se je ta ikonica prižgala le ob prejemanju MMS-a ... Hvala za odgovor!
Ce imas prenos omogocen, ikona cel cas sedi zgoraj
bastadu ::
Kako na tem telefonu zagotoviti, da se bo paketni prenos uporabljal izključno za MMS-e in ne za kakšno povezovanje na internet v ozadju? Koliko vam v povprečju drži baterija?
yani2000 ::
Imam problem. Sem pri simobilu in mi ne deluje internet. Oz deluje sinhronizacija, android market, delujejo mms-ji, a ko kliknem na ikono internet ne odpre nobene strani. Mogoče ve kdo kako rešit problem?
To se je meni že isto zgodilo. Moral sem it v Settings->Wireless->Mobile Networks->Access Point Names in sam kliknit na ime APN-ja in it ven in je to bilo to. Internet mi je normalno delal. Pač čudna napaka v Androidu. Vmes ko si že tam pa preveri, če imaš zeleno piko na desni strani zraven imena in če so vsi podatki (MMS+internet) od Simobila vpisani pravilno, kar najbrž so ker ti je vse ostalo delalo normalno.
http://samfirmware.webs.com/slovenia.htm
Kako na tem telefonu zagotoviti, da se bo paketni prenos uporabljal izključno za MMS-e in ne za kakšno povezovanje na internet v ozadju? Koliko vam v povprečju drži baterija?
Uf... ubijate me... resno!
Delni odgovor že imaš v mojem prejšnjem postu.
Najprej si shrani trenutne nastavitve če boš karkoli zaj....
Potem izbriši APN in si ga razdeli na dva dela oz. v tvojem primeru samo na MMS del. Torej v prejšnjem postu imaš link do APN nastavitev in ti izpolni samo MMS del in ne pozabi da je APN type samo MMS.
Imaš pa še lažjo varianto imenovano APNdroid.
amacar ::
@yani2000, sem že včeraj zrihtal, ampak hvala vseeno. Je res bila fora sam v tem, da sm šel na APN pa malo prebrklal podatke pa šel ven, pa je delalo. Ostalo pa je ok, deluje internet in mms-ji.
gr33k3 ::
Malo si bom sposodil temo xD =)
Zanima me kako se obnesejo te sušalke (in če bi bile primerne za mojega Galaxy S):
http://www.mimovrste.com/artikel/126009...
In če mogoče kdo ve kdaj bodo v sloveniji na voljo ti zvočniki pa tudi če bom jih lahko priklopil na mojega Galaxy S (saj piše da vsaka naprava z 3.5mm...ampak vseeno vprašam...)
http://store.razerzone.com/store/razeru...
Zanima me kako se obnesejo te sušalke (in če bi bile primerne za mojega Galaxy S):
http://www.mimovrste.com/artikel/126009...
In če mogoče kdo ve kdaj bodo v sloveniji na voljo ti zvočniki pa tudi če bom jih lahko priklopil na mojega Galaxy S (saj piše da vsaka naprava z 3.5mm...ampak vseeno vprašam...)
http://store.razerzone.com/store/razeru...
Entity ::
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, zakaj SGS avtomaticno preklopi v/na MMS ce napišeš doloceno število znakov? Ne vem tocno koliko, samo, ko kdaj stipkam daljši sms, se pojavi popup "Converting to multimedia message".. Se da to kje izklopit? SMSe imam zastojn, MMS pa ne..
TIA!
M.
Mene pa zanima, zakaj SGS avtomaticno preklopi v/na MMS ce napišeš doloceno število znakov? Ne vem tocno koliko, samo, ko kdaj stipkam daljši sms, se pojavi popup "Converting to multimedia message".. Se da to kje izklopit? SMSe imam zastojn, MMS pa ne..
TIA!
M.
Ce se ne motim, se pretvori v mms, ko dosezes za 3 smse. Kolikor vem, se zaenkrat tega ne da izklopit.
moxon ::
imam mobitelov SGS, ki je imel nalozen sistem 2.2 ze kot nov. Lastim si ga kaksnen dober mesec dni in sem ga resetiral ze cca 4 krat, kajti vedno ko naredim factory reset telefon dela OK 3 dni, potem pa spet steka (scroll-anje med namizji, tipkovnica etc) Kaj mi predlagate, glede na to, da mi ni zaganjat factory reseta 1x na teden?
Lagfix. Ali pa 2.2.1.
Sam mal, factory reset delaš vsaki teden?
Če ga redno resetiraš oz. ugasneš ko ga daš čez noč polnit in zjutraj prižgeš v osnovi nebi smel imet takšnega lagga kot si ga opisal.
Pa TouchWiz tudi ni najboljši launcher, tak da uporabi kakšen LauncherPro in preden ga instaliraš vse widgete pomeči dol z homescreenov v TouchWizu.
Za 100% odstranitev lagga pa kot je Dr_M napisal.
Če ga redno resetiraš oz. ugasneš ko ga daš čez noč polnit in zjutraj prižgeš v osnovi nebi smel imet takšnega lagga kot si ga opisal.
Pa TouchWiz tudi ni najboljši launcher, tak da uporabi kakšen LauncherPro in preden ga instaliraš vse widgete pomeči dol z homescreenov v TouchWizu.
moxon ::
Sam mal, factory reset delaš vsaki teden?
Evo naložil sem LancherPro in sem impresioniran nad delovanjem, recimo ko se sprehajam po aplikacijah nič ne šteka! super, bom videl kaj se bo zgodilo po parih dneh uporabe. Hvala obema zaenkrat, v kolikor se bodo težave nadaljevale se bom obrnil na vaju dva glede rootanja če lahko? Skratka we shall see :) Thx.
nikon ::
Imam Samsung Galaxy S 1 teden. Problem imam z nalaganjem nekaterih aplikacij (npr. Angry Birds), saj mi v času inštalacije napiše ERROR 18 oz. installation unsuccessful. Imam Android 2.2 že tovarniško naložen.
Next time:
Google: angry birds error 18
Sam za zdaj naj ti bo:
Settings->SD card & phone storage->unmount SD card (zaj ne vem če interno al eksterno)
In potem lahko normalno inštaliraš aplikacije.
Ko končaš pa nazaj mountaš/vpneš SD kartico.
Zakaj točno to dela pa ne vem oz. se nisem poglobil tako daleč, pač... google it!
Google: angry birds error 18
Sam za zdaj naj ti bo:
Settings->SD card & phone storage->unmount SD card (zaj ne vem če interno al eksterno)
In potem lahko normalno inštaliraš aplikacije.
Ko končaš pa nazaj mountaš/vpneš SD kartico.
Zakaj točno to dela pa ne vem oz. se nisem poglobil tako daleč, pač... google it!
SynTax64 ::
nikon ::
Če grem na nastavitve->SD card & phone storage->unmount sd card ni mogoče klikniti, ker je obarvan temno sivo. Ne vem, kaj bi še lahko drugega poskusil.
Če grem na nastavitve->SD card & phone storage->unmount sd card ni mogoče klikniti, ker je obarvan temno sivo. Ne vem, kaj bi še lahko drugega poskusil.
A imaš eksterno microSD kartico sploh v telefonu (posebej si jo moral dobit oz. dokupit)? Če je sploh nimaš potem ne poznam odgovora.
Če jo imaš pa imaš vseeno temno sivo obarvano "External SD card" pri "SD card and phone storage" probaj resetirat telefon (ugasni ga ter ga čez par sekund znova prižgi).
Če to ne bo šlo potem spet ne vem kaj bi lahko bilo narobe in boš moral to microSD kartico dat v kaki cardreader na računalniku in poskusiš tam formatirat kartico. Če jo ne bo šlo potem je zanič.
Lahko pa tudi na telefonu poženeš program "Moje Datoteke"/"My Files" in greš v "external_sd" in vidiš če se ti kakšne datoteke in mape pojavijo. Če se ti potem pritisneš tipko "Menu" in greš "More"->"Settings"->obkljukaš "Pokaži skrite datoteke".
V "external_sd" se nahaja mapa ".android_secure" in tam notri imaš nekatere datoteke, ki si jih dobil z inštalacijo nekaterih aplikacij. Probaj si zapomnit imena ker boš vse podatke povezane s tistimi aplikacijami izgubil. Potem izbriši VSO vsebino v ".android_secure" mapi tako da bo prazna.
Če je "external_sd" ali pa ".android_secure" mapa prazna potem ti ne morem nič pomagat.
Upam da sem ti kaj pomagal.
Pozdravljeni !
Na mojega Galaxy S-a sem si namestil Z4root in rootal telefon ...nato sem uporabil OCFL lag fix...vse je delovalo briljantno...nato sem danes med poukom nložil še neki Galaxy S tweaker in hotel spremeniti ulock screen ...telefon se je ugasnil in ga ne morem več vklopiti ustavi se pri pozdravnem oknu ko piše
Galaxy S GT-I9000 Samsung...telefon sem bootal in ga nastavil na tovarniške nastavitve ,formatiral notranjo SD ,ter izbrisal vse na telefonu ...a problem je ostal enak ... kaka pomoč jsonp1296487375322? ve kdo kaj narediti jsonp1296487587519? PLEASE HELP
nekaj podobnega :
http://androidforums.com/vibrant-suppor...
Na mojega Galaxy S-a sem si namestil Z4root in rootal telefon ...nato sem uporabil OCFL lag fix...vse je delovalo briljantno...nato sem danes med poukom nložil še neki Galaxy S tweaker in hotel spremeniti ulock screen ...telefon se je ugasnil in ga ne morem več vklopiti ustavi se pri pozdravnem oknu ko piše
Galaxy S GT-I9000 Samsung...telefon sem bootal in ga nastavil na tovarniške nastavitve ,formatiral notranjo SD ,ter izbrisal vse na telefonu ...a problem je ostal enak ... kaka pomoč jsonp1296487375322? ve kdo kaj narediti jsonp1296487587519? PLEASE HELP
nekaj podobnega :
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gr33k3 ()
imam enak proble oz. podobnega kot tu :
Po hitrem preletu tega linka sem ugotovil, da je nekdo že napisal kar bi ti tudi jaz predlagal:
"Go into download mode and reflash a stock firmware via ODIN."
Več na žalost ne moreš naredit!
Telefon pa ti na srečo ni čisto crknu, tako da ga boš z odinom takoj rešu.
aha kako pa to rešim jsonp1296488278109
torej bi telefon biu fuč...bi ga lahko vrgel vstran al kak jsonp1296488278117?
zakaj pa mi tu polek neke številke piše xD jsonp1296488384062
torej bi telefon biu fuč...bi ga lahko vrgel vstran al kak jsonp1296488278117?
zakaj pa mi tu polek neke številke piše xD jsonp1296488384062
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gr33k3 ()
imam enak proble oz. podobnega kot tu :
Po hitrem preletu tega linka sem ugotovil, da je nekdo že napisal kar bi ti tudi jaz predlagal:
"Go into download mode and reflash a stock firmware via ODIN."
Več na žalost ne moreš naredit!
Telefon pa ti na srečo ni čisto crknu, tako da ga boš z odinom takoj rešu.
In kako to rešim z Odinom ??
Preden delaste karkoli morate ONEmogociti LAGFIX (ce niste nikoli flashali telefona lagfixa nimate)
Ce vam telefon NE gre v recovery mode (pri vgasnjenem telefonu drzi tipko za glasnost gor+domov tipka+power tipka) tega ne pocnite!!!!!
Ce imaste nalozeno verzijo na telefonu ENCLAIR verzijo JM8 potem lahko brez skrbi nalozite verzijo FROYO JP6, ce nimaste JM8 potem najprej telefon flashnite na JM8 po tem postopku.
kako naj vem kaj imam na teleonu če pa ga ne morem vklopit jsonp1296490183944?
Ce vam telefon NE gre v recovery mode (pri vgasnjenem telefonu drzi tipko za glasnost gor+domov tipka+power tipka) tega ne pocnite!!!!!
Ce imaste nalozeno verzijo na telefonu ENCLAIR verzijo JM8 potem lahko brez skrbi nalozite verzijo FROYO JP6, ce nimaste JM8 potem najprej telefon flashnite na JM8 po tem postopku.
kako naj vem kaj imam na teleonu če pa ga ne morem vklopit jsonp1296490183944?
Ericssony ::
Se vidi, da so pred kratkim bili na obisku Božiček, Dedek Mraz in Miklavž - "frocom" so prinesli za darilo Galaxy S
jazbec ::
ne za 1 euro na vezavo al koko imajo
v prosti bojo pa itak 500+
v prosti bojo pa itak 500+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jazbec ()
Lonsarg ::
Kupi, prodaj, nakasiraj 400EUR, pa iz tega kupi nek drug mobitel v prosti prodaji. Kaj pa je problem, zakaj bi se omejeval na tisto, kar imajo v prodaji, tko jaz delam, anekse prodajam, kupujem pa v prosti, pa sem na istem, kot če kupim direkr prek aneksa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Skoda je le, da ima S-AMOLED zivljensko dobo pol leta.
Kdo pravi, da se mu nic ne pozna:
1. LAZE ali
2. Je slep
Zdej pa povejte
Najprej se pozna na modri podlagi, za test priporocam Color Flashlight.
Mojmu kolegu so ze zamenjal display, meni ga bodo pa cez 2-3 mesece, ker imam ze uro gor.
1. LAZE ali
2. Je slep
Zdej pa povejte
Mojmu kolegu so ze zamenjal display, meni ga bodo pa cez 2-3 mesece, ker imam ze uro gor.
M-XXXX ::
Skoda je le, da ima S-AMOLED zivljensko dobo pol leta.
1. LAZE ali
2. Je slep
Zdej pa povejte
Jaz pravim, da se nič ne pozna. Najdeš 2 teme, kjer imajo problemi cca 20 uporabnikov, prodanih pa je bilo več kot 10 000 000 telefonov. Posploševanje ni lepo...
Najdi prosim!
Da še omenim, da je to uradno NAJSTAREJŠI telefon v Sloveniji. Starejši kot ta (uradno) ne more bit. Glej, pa nimam nič in verjemi, da ga uporabljam holala veliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
Vceraj sem si naložil najnovejši slovensko ROM (xxjpy) al nekaj takega,sedaj pa mi ne dela internet z mobilbim omrežjem...deluje samo preko wifi ...kaj morem narediti ?
M-XXXX: malo bolj podrobno si preberi temo.
In kot sem omenil, najbolj se pozna na modri podlagi. Meni se pozna ze zgornja vrstica.
In kot sem omenil, najbolj se pozna na modri podlagi. Meni se pozna ze zgornja vrstica.
dunda ::
Vceraj sem si naložil najnovejši slovensko ROM (xxjpy) al nekaj takega,sedaj pa mi ne dela internet z mobilbim omrežjem...deluje samo preko wifi ...kaj morem narediti ?
Če si na Mobitelu, potem moraš dodati/preveriti:
tole
Za ostale operaterje pa poiščeš pri njih ...
https://www.kacnje.eu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dunda ()
Če si na Mobitelu, potem moraš dodati/preveriti:
tole
Za ostale operaterje pa poiščeš pri njih ...
Deluje Hvala !!
M-XXXX ::
M-XXXX: malo bolj podrobno si preberi temo.
Te bom citiral:
1. LAZE ali
2. Je slep
Slika ne laže, tako da prvo točko lahko izključimo.
Smo zdaj vsi slepi ali kako? Naj še enkrat omenim, da je to najstarejši telefon v sloveniji, ki ga je bilo mogoče kupiti v redni prodaji, rabljen v povprečju par urc dnevno...
Potem lahko dodam se tretjo tocko.
3. si ze zamenjal display.
To je slabost by design AMOLED zaslonov in prej ali slej se bo na vseh poznalo, ko bo zmnajkalo modre barve, potem pa se zelene.
Drugace se pa na sliki tudi pri mojem nic ne vidi, ampak na oko pa lahko ze vidim, koliko ura kaze.
3. si ze zamenjal display.
To je slabost by design AMOLED zaslonov in prej ali slej se bo na vseh poznalo, ko bo zmnajkalo modre barve, potem pa se zelene.
Drugace se pa na sliki tudi pri mojem nic ne vidi, ampak na oko pa lahko ze vidim, koliko ura kaze.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung Galaxy S II (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 343957 (160976) | medenko |
» | Izzid android-a 4.1.xOddelek: Mobilne tehnologije | 5884 (4653) | bdoxx |
» | Galaxy Ace (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 12300 (11221) | BOCo. |
» | nakup samsung galaxy s? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11800 (9380) | Lonsarg |
» | Samsung vs. Htc vs. Iphone vs. Sony Ericsson... Kaj kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 3741 (3096) | klinker |