Forum » Mobilne tehnologije » Samsung galaxy s
Samsung galaxy s
Goody ::
Ma dej Dr_M, nehi tolk nabijat, evo jst imam sgs od junija 2010, sem dal test lcd na modro, pa tudi ne vidim povsem nikjer butn outa. Ja pa lcdja seveda nisem menjal...
Dr_M ::
Prvo kot prvo, tukaj se slika ne "zapece" kot se to pri LCDjih, drugo kot drugo pa to ni LCD.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Jao si pameten, je pa lcd test (tako se imenuje test), pa sem ti napisal butn out ne burn out :), pa ekrana s-amoleda nisem menjal. A si sedaj zadovoljen? Pa še sedaj trdim da nabijaš v prazno. Če imaš ti težave s ekranom ne pomeni, da jih imamo vsi, ali da lažemo ali da smo slepi, kot si tako vehementno napisal v svojem postu...
Do zdej sem v rokah drzal 5 razlicnih SGSov, pa samo en ni imel zjebanga amoleda, to pa zato, ker je bil star malo manj kot en mesec.
Pa malo si preberi tisti 2 temi iz XDA, ce si sploh pismen seveda.
Pa malo si preberi tisti 2 temi iz XDA, ce si sploh pismen seveda.
M-XXXX ::
Potem lahko dodam se tretjo tocko.
3. si ze zamenjal display.
Do sedaj nobenega problema s telefonom (razen zanič kies-a, pa so zdaj z verzijo 2.xxx tudi to popravili), prav tako ni bil nikoli na servisu (le slušalke so mi zamenjali).
Ocitno so se je kvaliteta zacela slabsat, ko so jih zaceli serijsko stancat, zaradi prevelikega povprasevanja.
Koliko sgsjev je bilo prodanih do sedaj in koliko uporabnikov na xda se pritožuje glede s-amoledov? Kolikšen procent je tega? Dr_M, nimaš pojma o zadevi, lažeš da kar smrdi (izjava podobna tvoji, da vsi ki nimamo okvarjen sgs ali lažemo ali smo slepi mar ne...) posplošuješ iz svojega primera (ne verjamem da si 5 sgsjev sploh videl), skratka totalni nabijač...
pazduha ::
Lastim si SGS že cca 5 mesecev. Od začetka je bil "živi jajc". Vse skupaj samo in izključno zaradi softvera. Lagiral je ko sam hudič, takoj ko sem ga uporabljal za kaj več kot samo klice in SMS je začel lagirat.
Nakar sem se malo izobrazil, predvsem po zaslugi raznih forumov, naložil custom firmware, lagfixal itd. Zdaj zadeva deluje kot švicarska urica. Telefon zdej "leti", baterija mi zdrži 1-2 dni, o tistem zapečenem amoledu o katerem nekateri govorijo, pa niti sledi.
All-in-all, super telefon ko ga malo spoznaš. Vedno sem si želel iPhona, zdaj si ga ne več, ker je SGS boljši (po mojem mnenju).
Nakar sem se malo izobrazil, predvsem po zaslugi raznih forumov, naložil custom firmware, lagfixal itd. Zdaj zadeva deluje kot švicarska urica. Telefon zdej "leti", baterija mi zdrži 1-2 dni, o tistem zapečenem amoledu o katerem nekateri govorijo, pa niti sledi.
All-in-all, super telefon ko ga malo spoznaš. Vedno sem si želel iPhona, zdaj si ga ne več, ker je SGS boljši (po mojem mnenju).
Koliko sgsjev je bilo prodanih do sedaj in koliko uporabnikov na xda se pritožuje glede s-amoledov? Kolikšen procent je tega? Dr_M, nimaš pojma o zadevi, lažeš da kar smrdi (izjava podobna tvoji, da vsi ki nimamo okvarjen sgs ali lažemo ali smo slepi mar ne...) posplošuješ iz svojega primera (ne verjamem da si 5 sgsjev sploh videl), skratka totalni nabijač...
Dej no, k ti gnoj leti iz ust.
Malo si raje preberi o amoled zaslonih, predno lajas naprej. Ti pa res ne morem pomagat, ce si slep in ne vidis izrabljenosti zaslona.
Lahko si tudi na wikipedii preberes nekaj o tem.
Amoled @ Wikipedia
Pa tudi precej nezadovoljenih uporabnikov pove nekaj. Veliko se jih niti ne zaveda teh tezav, tako da niti ne vedo se, drugace bi se jih se precej vec oglasilo.
Dejstva govorijo zase, pa ce jaz lazem ali pa ne.
Zdej pa lahko gres svoje kozlanje raztresat kam drugam. Hvala.
Ti pa res ne morem pomagat, ce si slep in ne vidis izrabljenosti zaslona.
Potem kot kaže si tudi ti slep. Če pa nisi slep, je pa potem problem malo manj pogost kot ti trdiš je res :)?
Ti pa res ne morem pomagat, ce si slep in ne vidis izrabljenosti zaslona.
Potem kot kaže si tudi ti slep. Če pa nisi slep, je pa potem problem malo manj pogost kot ti trdiš je res :)?
Ce bi bil slep, potem bi rekel, da je display na mojem telefonu brezhiben. Pa ni.
Tvoj telefon je eden in ne večina. Tako da vsako izjavljanja, da če nekdo tega nima, da laže ali pa je slep ne velja. Prav tako, sem pogledal pri ostalih, ki jih poznam in imajo Galaxy S in nobeden od ostalih 5 ne trpi za tem...
A ma smisel se pregovarjat s clovekom, ki ne vidi dlje od svojega nosu?
Videl sem jih vec s takim problemom, na XDA je en kup takih s problemom...
Na zacetku sem bil mnenja, da bo ta telefon za entuziaste, ampak sedaj ga ima ze vsak ku** in jasno je, da 90% od teh niti ne loci med amoled in lcd, kaj sele, da bi se zavedali tezav. Ce pa nekaj ne vidis/opazis takoj, se ne pomeni, da ne obstaja.
Tisti, ki se je hotel o tem malo vec pozanimat se je ob argumentih, ki sem jih podal, tisti ki pa slepo verjame samemu sebi, je pa to njegov problem.
Debata zakljucena.
Videl sem jih vec s takim problemom, na XDA je en kup takih s problemom...
Na zacetku sem bil mnenja, da bo ta telefon za entuziaste, ampak sedaj ga ima ze vsak ku** in jasno je, da 90% od teh niti ne loci med amoled in lcd, kaj sele, da bi se zavedali tezav. Ce pa nekaj ne vidis/opazis takoj, se ne pomeni, da ne obstaja.
Tisti, ki se je hotel o tem malo vec pozanimat se je ob argumentih, ki sem jih podal, tisti ki pa slepo verjame samemu sebi, je pa to njegov problem.
Debata zakljucena.
Huh, kakšen patron si ti "Dr": daješ gor, v želji potrditi svoje trditve, linke, ki pa v veliki meri ovržejo tvoje trditve... Za to pa obstaja več razlag:
1) ne znaš angleško in si prevajaš zgolj naslove z recimo google translate
2) si nepismen in ti mamica, ki ne zna angleško tule pomaga pisat
3) si funkcionalno v celoti nepismen
4) si zgolj butast
5) ali pa kar vse zgoraj napisano...
1) ne znaš angleško in si prevajaš zgolj naslove z recimo google translate
2) si nepismen in ti mamica, ki ne zna angleško tule pomaga pisat
3) si funkcionalno v celoti nepismen
4) si zgolj butast
5) ali pa kar vse zgoraj napisano...
A tako zgleda, ce otroku pomirjeval zmanjka?
Super, hvala, evo obstaja še ena razlaga
6) otročku Dr_M je zmanjkalo pomirjeval
(čeprav moram priznat, da mi je tale mal za lase prevlečena...)
6) otročku Dr_M je zmanjkalo pomirjeval
(čeprav moram priznat, da mi je tale mal za lase prevlečena...)
A to so tiste fore "to si ti, kaj sm pa jest?"?
Ja, res si se potrudil. Cestitam.
Ja, res si se potrudil. Cestitam.
Debata zakljucena.
Bi raje rekel, da ti slepo verjameš 20 primerom in glede na njih vse posplošuješ, da MORAJO in IMAJO vsi ta problem! Konec, ni možnosti, da ga nebi imel.
Če vidiš ali pa doživiš 100 takih problematičnih telefonov, ali pa 1000, ali pa 100 000 je to vseeno komaj 1%, oziroma vsak 100 telefon.
Naj moderator zbriše vse te traparije, pa se gremo resnim zadevam posvetit!
Huh, tele pa ne zastopim, je verjetno kakšna fora iz tvoje disertacije, sam sem namreč le do magisterija prilezel...
A tako se po novem rece prehodu iz vrtca v OS?
M-XXXX: a ti ne razumes, da to ni nekaj, kar bi se slucajno zgodilo, ampak je dizajn zaslona tak, da se to zgodi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
Huh, tele pa ne zastopim, je verjetno kakšna fora iz tvoje disertacije, sam sem namreč le do magisterija prilezel...
A tako se po novem rece prehodu iz vrtca v OS?
No čedalje bolj dokazuješ svoj doktorski nivo...Pa saj si ga že prej, najdeš par primerov (ajde 20), pa to posplošiš kar na nekaj milijonov, to svoje početje nato imenuješ "argumentirano", podaš citat iz wikipedie, ki ga očitno sploh ne prebereš z referencami vred (če bi ga, bi videl, da trdiš nekaj kar v teh referencah nikakor ni podkrepljeno)...Skratka še enkrat (in to zadnjič, se mi ne da več ukvarjati s takšnimi deskami) totalno bluziš...
mitkos ::
Imam vprašanje in sicer, rootal sem si telefon, in ga flešal z Darky jevim 9.1 ROMom. Kaj in kako sedaj narediti, da bom lahko kupil kako aplikacijo na Marketu. Namestil sem si market enabler, kaj sedaj, kaj ta aplikacija naredi, v čem je hec...in kako to narediti.
Ericssony ::
Izbereš Aplikacije, potem Opcije (= tipka) izbereš Uredi in postaviš ikono nazaj. Na ta način lahko nastaviš vse tri spodnje ikone - razen ikone za aplikacije.
Kasali ::
Zivijo!
Kupujem 16Gb micro SD kartico, za SGS. Ima kdo kako priporocilo? Iscem najcenejso izbiro...
Kupujem 16Gb micro SD kartico, za SGS. Ima kdo kako priporocilo? Iscem najcenejso izbiro...
Lion29 ::
dealextreme..... dobis za rpecej cenej kot pri nas
kingston 16gb je recimo 20e .... postnine ne placas... edino da bos moral cakat 2-3 tedne, lahko tut kaj vec
kingston 16gb je recimo 20e .... postnine ne placas... edino da bos moral cakat 2-3 tedne, lahko tut kaj vec
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Bwaze6 ::
Kupil to. Class 4, prenos podatkov prek USB okrog 1,3 MB/s. V notranji pomnilnik gre s hitrostjo okrog 5-6 MB/s. Nisem še čisto siguren, če vse deluje tako kot je treba, ampak zaenkrat je grozno prepočasi. Class 4 pač pomeni minimalno hitrost zapisovanja 4 MB/s...
frajer1 ::
Moje "nujne" aplikacije:
- Firefox
- Winamp
- TeamViewer
- Gmail
- Photoshop Express
- Youtube
- Explorer
- Google Translate
- Task Manager
- Siol IO
- Speedtest
- TVSporedi
- Brez frekvence (radio)
- Wapedia (Wikipedia)
- Dropbox
Pa še Widgeti, za najbolj "nujne" zadeve na namizju:
- Vreme
- stanje baterije v procentih
- hitri gumbi za vklop/izklop WiFi, BT, GPS, 3G,...
- poraba ram in procesorja ter temperatura
- taskmanager
in skupaj izgleda takole osnovni zaslon takole:
Kateri widget za vreme je to, rabim enga takega, ki kaže za več dni še napoved, poleg dnevne, accuweather quick mi ne dela na SGS, vedno neki zmrzne...
Uporablja kdo kakšen call blocker. Jst sem sprobal jih ene par, pa me moti da vseeno pozvoni potem pa dol vrže. Prej na symbianu je blo tako kakor da sem zaseden...Ištem tudi sedaj to, pa ne najdem nobenega vsi imajo neke čudne možnosti, oziroma pogrešam možnost Busy!
BigSmoke ::
Danes sem kupil SGS. Imam problem in sicer ko sem hotel poslušat muziko mi slušalk sploh ne zazna. Kaj je problem?
Jaffa ::
Se da kako nastaviti, da ti zvoni recimo samo za določeno skupino? Da bi to lahko nastavil recimo v profilu, kot je bilo na nokiah in ko bi izbral določen profil, bi ti zvonilo samo za izbrano skupino?
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
Lion29 ::
ziher se da...
nisem pa gledal se, ker nisem se uporablu
nisem pa gledal se, ker nisem se uporablu
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Lonsarg ::
@Jaffa, ko se boš naučil googlat boš odkril da je za Android aplikacija za čisto vsako zadevo, ki se jo lahko spomniš:
http://www.google.com/search?aq=f&sourc...
Prvi zadetek ti vrže "Goup Ringtones" aplikacijo, če pa še naprej brskaš pa najdeš še mnogo drugih, ki isto stvar delajo. Tudi search po samem marketu bi najbrž našel stvar, vendar z googlom je še lažje.
http://www.google.com/search?aq=f&sourc...
Prvi zadetek ti vrže "Goup Ringtones" aplikacijo, če pa še naprej brskaš pa najdeš še mnogo drugih, ki isto stvar delajo. Tudi search po samem marketu bi najbrž našel stvar, vendar z googlom je še lažje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
@Azgard, brez da bi se zraven delal pametnega, ne bi mogel napisati linka? A niso forumi zato, da ti uporabniki pomagajo? Če ne bi znal uporabljati googlea, ne bi prišel tako daleč ... Če pa res želiš biti uporaben, mi pa prosim najdi to, kar iščem ...
Torej, če izberem profil "tiho", hočem, da mi bo telefon zvonil za tisto skupino, ki jo bom izbral, za vse ostalo pa bo tiho. Kako bo zvonil, niti ni tako pomembno.
Torej, če izberem profil "tiho", hočem, da mi bo telefon zvonil za tisto skupino, ki jo bom izbral, za vse ostalo pa bo tiho. Kako bo zvonil, niti ni tako pomembno.
Saj sem ti našel. Prvi zadetek na linku ki sem ga postal klikneš ane...
Group Ringtones je aplikacije. Ringtone lahko ločeno štelaš za skupine kot so Friends, Family, pa pač te grupe iz gmaila. Po moje da lahko tudi tiho daš, če pa ni tihega ringtona, ga pa lahko narediš, če ne drugače da posnameš tišino:)
Group Ringtones je aplikacije. Ringtone lahko ločeno štelaš za skupine kot so Friends, Family, pa pač te grupe iz gmaila. Po moje da lahko tudi tiho daš, če pa ni tihega ringtona, ga pa lahko narediš, če ne drugače da posnameš tišino:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Jaz ne bi rad spreminjal ringtona, jaz bi rad spreminjal profile, tako da bi jim določil možnost zvonjenja/ne zvonjenja za določeno skupino. Za spreminjati profile sicer imam program, ampak ne omogoča te možnosti, ki je na Nokii bila že v originalu. Recimo, ko grem spat, izberem profil X, v katerem je nastavljeno, da zvoni samo za X skupino, vse ostalo je tiho. Ko se zbudim, izberem profil Y, v katerem je nastavljeno, da zvoni za vse ...
Hm, to si pa jako zakompliciral, enostavne aplikacije za to kar ti hočeš nisem našel. Obstaja pa aplikacija, z katero si lahko zavtomatiziraš marsikaj. Reče se ji tasker. Jaz jo uporabljam za samodejno preklaplanje na profil "Spim" ko zazna da dam polnit, profil "faks" ko zazna da se nahajam na faksu itd. Zmožna pa je tudi manual profilov seveda.
Imaš dve možnosti da dosežeš kar hočeš. Bodisi mora tasker nastaviti celi grupi kontaktov ko greš v določen profil nov ringtone. Nisem nič našel.
Druga možnost pa je, da tasker zazna kdo kliče in temu primerno nastavi settingse. To je sicer malo drugače, kot si ti predstavlaš, ampak ima isti učinek. In to se pa da, sem šel zdele v tasker pogledat. In sicer narediš profil "utišaj" in izbereš za katere kontakte hočeš in imaš dve izbiri. Ali izbereš favourites, ali pa po enega kontakte dodajaš... zamudno ampak druge rešitve ti ne najdem. Potem pa izbereš "silence call" action in viola, za vse te kontakte ti bo utišal klic.
Seveda se lahko igraš še dlje, in namesto da ta profil vklaplaš ponoči enostavno dodaš pogoj za aktivacijo profila recimo uro 24:00-8:00 in imaš enostavno profil vedno vkloplen in avtomatika poskrbi, da so klici samo med to uro utišani. Ali pa če si tak kot jaz, da imam ponoči ko spim vedno mobitel vkloplen, da dodaš pogoj, da je mobitel vključen v elektriko, da se klici utišajo.
Jaz recimo imam v profilu "spim" še Gtalk Plugin aktiviran in mi spremeni status v spim in zasedeno:D Isto mi spremeni za faks, šiht na zasedeno.
TASKER ROCKS, sam pač ni neka "click and use" aplikacija, ampak moraš dodobra si nastavit zadevo in priporočljivo je, da si ko imaš enkrat vse nastavljen backupaš tasker nastavitve z kakim TitaniumBackup, da v primeru novega telefona, ali karkoli se zgodi dobiš tasker settingse nazaj.
Imaš dve možnosti da dosežeš kar hočeš. Bodisi mora tasker nastaviti celi grupi kontaktov ko greš v določen profil nov ringtone. Nisem nič našel.
Druga možnost pa je, da tasker zazna kdo kliče in temu primerno nastavi settingse. To je sicer malo drugače, kot si ti predstavlaš, ampak ima isti učinek. In to se pa da, sem šel zdele v tasker pogledat. In sicer narediš profil "utišaj" in izbereš za katere kontakte hočeš in imaš dve izbiri. Ali izbereš favourites, ali pa po enega kontakte dodajaš... zamudno ampak druge rešitve ti ne najdem. Potem pa izbereš "silence call" action in viola, za vse te kontakte ti bo utišal klic.
Seveda se lahko igraš še dlje, in namesto da ta profil vklaplaš ponoči enostavno dodaš pogoj za aktivacijo profila recimo uro 24:00-8:00 in imaš enostavno profil vedno vkloplen in avtomatika poskrbi, da so klici samo med to uro utišani. Ali pa če si tak kot jaz, da imam ponoči ko spim vedno mobitel vkloplen, da dodaš pogoj, da je mobitel vključen v elektriko, da se klici utišajo.
Jaz recimo imam v profilu "spim" še Gtalk Plugin aktiviran in mi spremeni status v spim in zasedeno:D Isto mi spremeni za faks, šiht na zasedeno.
TASKER ROCKS, sam pač ni neka "click and use" aplikacija, ampak moraš dodobra si nastavit zadevo in priporočljivo je, da si ko imaš enkrat vse nastavljen backupaš tasker nastavitve z kakim TitaniumBackup, da v primeru novega telefona, ali karkoli se zgodi dobiš tasker settingse nazaj.
To, kar želim, je bilo že na Nokii 6234, ko sem jo vzel iz škatle, tako da verjetno ni tako zakomplicirano. :-) Je pa zgleda preveč za razvijalce, da bi pobrali že obstoječe koristne zadeve in jih vključili v novo platformo.
V glavnem, hvala za nasvet. Se bom malo poigral s tem.
V glavnem, hvala za nasvet. Se bom malo poigral s tem.
Ja to so take specifične stvari, ki sta jih WM 6.x in Symbian imela že dolgo poštimana, ti novodobni OSi kot so iOS, Android, WP7 pa rabjo še čaš. Zame osebno edino še call recording manjka za Android, ki sm ga imel na prejšnima WM 6.5 in Symbian, po drugi strani pa tako zmogljive stvari kot je Tasker še nikoli v lajfu prej nisem imel, če platforma privabi razvijalce se fajn stvari dogajajo.
V-i-p ::
Poglej status serverja: http://applanet.tumblr.com/
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
gr33k3 ::
http://forum.xda-developers.com/showthr...
Bi to delovalo na mojem Galaxy S 2.2.1 I9000XXJPY ???
Kaj imate za ene teme narejene ?? na XXJPY ?
Bi to delovalo na mojem Galaxy S 2.2.1 I9000XXJPY ???
Kaj imate za ene teme narejene ?? na XXJPY ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gr33k3 ()
zupicaa ::
Mi lahko malo poveste katere lag fixe imate na tem telefonu? Imam pa androida 2.2 nameščenega.
In katere rome kaj uporabljate? Je Darky vredu?
In katere rome kaj uporabljate? Je Darky vredu?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zupicaa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung Galaxy S II (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 343951 (160970) | medenko |
» | Izzid android-a 4.1.xOddelek: Mobilne tehnologije | 5884 (4653) | bdoxx |
» | Galaxy Ace (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 12298 (11219) | BOCo. |
» | nakup samsung galaxy s? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11799 (9379) | Lonsarg |
» | Samsung vs. Htc vs. Iphone vs. Sony Ericsson... Kaj kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 3741 (3096) | klinker |