Forum » Loža » kaj v sloveniji smo tudi zmožni dobit ček za 5 tisoč zaradi enega dl-ja?
kaj v sloveniji smo tudi zmožni dobit ček za 5 tisoč zaradi enega dl-ja?
Gandalfar ::
black ice ::
men pa neki zanima. Če dl igro iz partisa(npr. cod2) je to legalno ali ne?
Ja, legalno je.
Wox ::
Gandalfar je izgleda tudi estradnik. CDjke ti ne ne bom kupil. Bom pa prišel na tvoj koncert, če si dober seveda.
Commodore 64
zcetrt ::
Čisto tako... Sazasu se plačuje nadomestilo ob vsakem nakupu medija oz. trdega diska. Če je to zakonito, kako te lahko oglobijo potem za nekaj, kar si že plačal?
4.
zcetrt ::
Ok. Plačal sem kaj? Saj se ne gre za to, da je prav muziko pobirat. Ampak to je tako, kot bi pri registraciji avta preventivno plačal kazen za prehitro vožnjo. Ker te itak v glavnem ne dobijo. Če pa te, potem pa ojoj!
4.
Ok. Plačal sem kaj? Saj se ne gre za to, da je prav muziko pobirat. Ampak to je tako, kot bi pri registraciji avta preventivno plačal kazen za prehitro vožnjo. Ker te itak v glavnem ne dobijo. Če pa te, potem pa ojoj!
Placas nadomestilo za piratstvo. Vendar ti to se vedno ne daje pravice aktivno deliti kopije z ostalimi. Ce te dobijo te seveda preganjajo.
AngelOfDeath ::
Placas nadomestilo za piratstvo. Vendar ti to se vedno ne daje pravice aktivno deliti kopije z ostalimi. Ce te dobijo te seveda preganjajo.
Kako te pa bodo preganjali za nekaj kar si že plačal ?
edit: Slovnica
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AngelOfDeath ()
Oni te ne preganjajo, ker to 'downloadas', oni te preganjajo, ker ti aktivno delis - 'uploadas'. Tega nisi nikjer placal.
Hardstyle ::
No, potem pa se jaz nimam kaj bat, ker itak ne seedam =) Upload je omejen na 1kB/s pa je to to :)
RazzorX ::
V BitTorrent nastavitvah lahko vklopite tudi šifriranje protokola in izklopite sprejemanje nešifriranih povezav.
BlueRunner ::
Ok. Plačal sem kaj?
Plačal si nadomestilo za uporabo do 3 kopij za lastno uporabo.
Ključna podatka sta:
- do 3 kopije
- za lastno uporabo
Dejansko plačaš nadomestilo zato, da si lahko legalno preneseš kupljeno glasbo na rezerven CD, iNekaj, računalnik, ...
Ne pokrije pa to nadomestilo prenašanja iz interneta (te kopije nisi plačal, da jo bi lahko za zasebno uporabo kopiral), ravno tako pa ne za distribucijo preko interneta (omejen si na lastno uporabo).
Ravno tako pa ne moreš zahtevati povračila nadomestila za primere, ko medij uporabljaš za čisto tretje stvari, ki s tovrstno uporabo avtorskih dela nimajo ničesar skupnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
Sifriranje vam v tem konkretnem primeru cisto nic ne pomaga, ker vi se vedno aktivno delite. Le ISP vas ne more shapat za hitrost.
Brane2 ::
Sifriranje vam v tem konkretnem primeru cisto nic ne pomaga, ker vi se vedno aktivno delite. Le ISP vas ne more shapat za hitrost.
Mislim, da bi se tudi to dalo urediti.
Sem mislu, da je tisto nekaj drugega. Ampak če gre za nadomestilo za piratstvo, potem je ta izguba prihodkov že nadomeščena z nadomestilom, kot že ime pove...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
A shapanje za hitrost pri ISP-ju? Na žalost do neke mere res.
Brane2 ::
BlueRunner je izjavil:
Ne, mislil sem zaslombo uporabnika s kriptiranjem. No, vsaj delno zaslombo.
On the journey of life, I chose the psycho path.
BlueRunner je izjavil:
Ne, mislil sem zaslombo uporabnika s kriptiranjem. No, vsaj delno zaslombo.
Ne bo šlo.... sicer nisem pravnik ali preiskovalec, kot tudi sodnik ne. Vendar pa mislim, da je edini realen način, da boš v Sloveniji uspešno preganjan zaradi tega, ker si neavtorizirano redistribuiral (po domače rečeno: uploadal muziko/filme/...) ta, da nekomu dejansko preneseš vsaj en kos tega materiala.
Da pa bo preganjalec kršiteljev to lahko dokazal, bo moral biti ta kos prenešen k njemu.
Torej se bo sam vključil v P2P omrežje kot en izmed mnogih odjemalcev, ki ga (pogojno) ne boš mogel ločiti od ostalih.
S tem bo postal del kroga "posvečenih", ki bodo lahko podatke dešifrirali.
S tem, ko boš k njemu prenesel podatke, on pa bo dokaz o tem prenosu na ustrezen način zavaroval - saj bo imel vpogled v dešifrirane podatke.
Lonsarg ::
Tako je ja, šifriranje te varuje samo pred third party, torej kakim ISPjem, preiskovalec se bo itak v P2P vklopil pa ti ne bo pomagalo.
Za anonimni p2p obstaja samo ena rešitev, nov protokol, kjer en delček fila ne gre direktno k tistemu, ki ga rabi, ampak zaradi anonimnosti gre preko 5ih ali večih ljudi, to pomeni posledično 5krat ali več počasnejši prenos.
Jih je že kar nekaj klientov/omrežij, ampak zelo malo uporabnikov.
Za anonimni p2p obstaja samo ena rešitev, nov protokol, kjer en delček fila ne gre direktno k tistemu, ki ga rabi, ampak zaradi anonimnosti gre preko 5ih ali večih ljudi, to pomeni posledično 5krat ali več počasnejši prenos.
Jih je že kar nekaj klientov/omrežij, ampak zelo malo uporabnikov.
tsh2 ::
ja rešitev bi bila, da bi torrent program uploadal od originalnega uploaderja nekemu naključnemu uporabniku, ta ne bi smel imeti možnosti videti ipja od kod je to prišlo, od njega pa bi se normalno uploadalo kot se zdaj. tako ne bi noben vedel kdo je originalni uploader. tako bi bila krivda enakomerno razdelejna med vse uporabnike, ne samo na originalnem uploaderju. eh, samo na začetku sta ponavadi vedno samo dva seederja, tako da bi se krivda bolj slabo porazdelila. :) to bi delovalo bolj pri 1000ih seederjih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tsh2 ()
Lonsarg ::
Ne samo da se originalnega uplovderja ne vidi, tudi downloader, bi bil samo posrednik vecine filov, ki gredo preko njega in noben preiskovalec ne bi mogel te izslediti, kaj si sploh downloadal, ceprav je tebi posiljal podatke in od tebe dobival, sam je dobival in posiljal nakljucne pakete, nekatere si ti bil samo posrednik, nekatere si pa dejansko rabil in vzel. Edini pravni nacin, da te cesa obtozijo je, danaredijo uporabo takega networka ilegalno, ker za nobeno pesem,flm te ne morjo ugotovit kaj si vlekel:)
Isotropic ::
delna resitev je, da si v utorrentu dobis ip blacklist, ki onemogoci, da se nate povezejo razne BSA...
Zvezdica27 ::
lp,
jaz bi samo opozoril, da ima Nemčijo soti podoben pravni sistem. In čeprav je take zgodba o 5.000 evrih sumljiva, se bo zgodilo, da bodo slo sodišča odločala isto kot nemška. Tuja sodna praksa se prelije v teorijo - od tam pa v naše sodbe (ali pa direkt preko sklicevanja na tudo sodno prakso).
Tko da... je bi ga.
Edino kar bi pa poudaril pa je, da je vsakršna odškodnina nujno odmerjena glede na povzročeno škodo. In ne vem, če je dejanska škoda piratiziranja enega CDja 5 čukov evrov. Zato dvomim, da jeoni case bil na sodišču, ampak gre bolj za grozilno pismo Sony-a
Ne smemo tudi pozabiti, da v Evropi ni ameriških for z odškodnin o (polite kave itd), tako da je odškodnina vedno samo glede na realno škodo. To dokazat mora pa Sony. Po moje bo bolj 100 e, sam pol so še sodni stroški, pa Sony odvetnik... recimo kakih 500e, če bo to sploh prišlo do sodišča. Če pa se prej pogodiš...
ne vem... še dobro da smo na Balkanu...
zz
jaz bi samo opozoril, da ima Nemčijo soti podoben pravni sistem. In čeprav je take zgodba o 5.000 evrih sumljiva, se bo zgodilo, da bodo slo sodišča odločala isto kot nemška. Tuja sodna praksa se prelije v teorijo - od tam pa v naše sodbe (ali pa direkt preko sklicevanja na tudo sodno prakso).
Tko da... je bi ga.
Edino kar bi pa poudaril pa je, da je vsakršna odškodnina nujno odmerjena glede na povzročeno škodo. In ne vem, če je dejanska škoda piratiziranja enega CDja 5 čukov evrov. Zato dvomim, da jeoni case bil na sodišču, ampak gre bolj za grozilno pismo Sony-a
Ne smemo tudi pozabiti, da v Evropi ni ameriških for z odškodnin o (polite kave itd), tako da je odškodnina vedno samo glede na realno škodo. To dokazat mora pa Sony. Po moje bo bolj 100 e, sam pol so še sodni stroški, pa Sony odvetnik... recimo kakih 500e, če bo to sploh prišlo do sodišča. Če pa se prej pogodiš...
ne vem... še dobro da smo na Balkanu...
zz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je to legalnoOddelek: Pomoč in nasveti | 12516 (10066) | GupeM |
⊘ | Torrenti, ISP-ji in zakonodaja (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 26033 (24315) | OmegaBlue |
» | Hotfile MPAA ni plačal 80 milijonov dolarjev, ampak le štiri (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Tožbe | 38556 (35240) | matijadmin |
» | Pravice do zasebnega reproduciranja ni, treba jo je kar plačati (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 53048 (46795) | [D]emon |
» | Domišljijska statistika BSA (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 22396 (20172) | Gregor P |