» »

Usut filesystem

Usut filesystem

PrimozR ::

Zaradi napake mi je na disku uspelo usuti filesystem (ja, ja, PEBKAC, zdej iščemo rešitev :P), s katerega se je med sesutjem PC-ja kopiral backup na izvorno mesto (sesutje PC-ja je razlog za sesut filesystem).

Testdisk pravi, da particija ni recoverable, getdataback najde en kup fajlov, kjer pa so lepo razparcelirani v mapah stila [02E62B] - neuporabno torej. Sej okej, večina podatkov ni življensko nujnih, ampak bi jih vseeno raje imel nazaj, v pravilnem drevesu map.

Pozna kdo način? Disk je velik 1,5 TB (ni še v podpisu) in žal nimam dovolj prostora za image.

misek ::

Poskusi z različnimi programi. Sam prisegam na R-Studio.

Za recovery?

Aja, povsod kaže da je disk velik 465 GB, kolior je (bilo) sicer gor fajlov.

zile ::

R-Studio portable.

Tear_DR0P ::

pipi - R studio dela super, za FAT32 in NTFS filesystem sem ga že sprobal in sem dobil nazaj vse kar sem iskal in še malo več (še nekaj pobrisanih fajlov, na katere sem že pozabil, sem uspel recoverat)

če pa kdo ve kako rešit HFS+ particijo, se priporočam - R studio na žalost ni uspel, simptomi pa so enaki kot pri PIPIju, getdataback vrne isto rešitev. Večio podatkov sem recoveral iz enega backupa, zmanjkal je sicer zadnji mesec, za katerega sem kritične podatke tudi še imel v delovni obliki na USB ključih ali mailu, ampak bi mel tudi končne verzije in folder strukturo rad :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

A se da aj narediti, če R-Studio javi Can't read file to be recovered completely (801)? Mogoče dvojno branje particije? Uspelo mi je sicer rešiti dobrih pol podatkov, ampak so itak samo večinoma useless filmi in podobne zadeve, ki jih ne bi pogrešal tako zelo. Ostalo pa sicer restora strukturo map (tako da glasba ne bo tak problem), ampak so tukaj vmes tudi stvari, ki so izvirnik...

zile ::

Odgovor 39
Probaj z drugo "zeleno" particijo, če je na voljo.

Je samo ta, ki je, kot rečeno, velika 465 GB na 1,5 TB disku. Včeraj sem na hitro pognal scan (samo par %) pa je našlo nekaj dodatnih fajlov, med drugim wallpaper, ki se je dejansko prikazal, prej ej bil pa velik 0 kB. Zdajle poganjam Scan do konca.

techfreak :) ::

Tear_DR0P je izjavil:

če pa kdo ve kako rešit HFS+ particijo, se priporočam - R studio na žalost ni uspel, simptomi pa so enaki kot pri PIPIju, getdataback vrne isto rešitev. Večio podatkov sem recoveral iz enega backupa, zmanjkal je sicer zadnji mesec, za katerega sem kritične podatke tudi še imel v delovni obliki na USB ključih ali mailu, ampak bi mel tudi končne verzije in folder strukturo rad :)

Jaz sem imel enak problem in mi je z enim programom uspelo obnoviti 99,9% map/datotek iz \Users mape. Težave so se pojavile samo pri nekaterih večjih datotekah (ISO, AVI).

Ime programa se pa na žalost ne spomnim.

Mislim da sem našel težavo. Kot sem rekel, povsod se disk rpedstavlja kot 465 GB (sicer je 1.5 TB). Zanimivo, da ima prav tolikšđno kapaciteto 500 GB verzija Samsungove ECOGreen serije, ki uporablja 500 GB Platterje. Any ideas?

Icematxyz ::

s katerega se je med sesutjem PC-ja kopiral backup na izvorno mesto (sesutje PC-ja je razlog za sesut filesystem).

Ne razumem čisto kaj se je zgodilo. Delal si varnostno kopijo sistema? Ali si varnostno kopijo sistema obnavljal in je vmes prišlo do nepričakovane prekinitve?

In to na Windows OS in NTFS datotečni sitem?

Zgodovina sprememb…

Obnavljal, na Win7, NTFS.

Backup sem naredil na disk, prvi disk popolnoma zbrisal da sem sistemsko particijo lahko povečal s 25 na 50 GB, nato pa delal restore podatkov nazaj na disk, kjer naj bi bili.

Ampak nekaj ne razumem. Kam si naredil varnostno kopijo. Na drug xyz trdi disk? Kaj pa je sedaj s tisto varnostno kopijo? Je ni več na drugem trdem disku?

In kaj točno si vključil v samo varnostno kopijo? Sistemski razdelek velikosti 25GB? Ali celoten trdi disk?

Do napake je pa prišlo ko si obnavljal varnostno kopijo na nov sistemski razdelek velikosti 50GB? Ali pri obnovi celotnega trdega diska? Ker so zajeti še drugi razdelki v varnostni kopiji in na njih podatki?

To mi nekaj ne gre skupaj. Kaj je se zgodilo z originalno varnostno kopijo na drugem trdem disku. In kaj vse je v njej (bilo) zajeto.

Iz diska D: (WD 640) sem skopiral podatke na disk G: (Samsung ECOGreen 1,5 TB). C: na WD 640 je sistemska particija. WDja sme potem kompletno podrl, postavil novi particiji (namesto 25+preostanek GB zdaj 50+preostanek GB), nato pa začel kopirati z G: nazaj na D:. Komp se je usul, na D:ju ni bilo omembe vrednih podatkov, G:, kjer je bila kopija, je pa sesut. Druge kopije ni.

Sistemsko pariticjo imam itak narejeno tako, da jo lahko praktično kadarkoli izgubim (no, application data na C: to zdaj nekoliko omejuje). Gre se za D:, natančneje backup browserjev pred formatom (pač zgodovina, passwordu, extensioni, bookmarki), glasbo (zbirka stara 7 let, če je komu važno :>), nekaj filmov in vse domače fotke. Pa inštalacije programov (npr. logi IRCa, database Winampa, čeprav se le-ta zadnje čase IIRC shranjuje v app data).

Izginuli platterji diska

Kot rečeno, resize je rešil težave, celo particija dela. Sploh ni potreben recovery. Hvala vseeno fantje :D

Lepo da si rešil. Zanimivo pa se mi zdi kaj se je tvojem disku zgodilo.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/248...

To imajo kakšen težave z firmware ti diski ali kaj je to? Za SB 1TB tudi vidim da so imeli težave:

http://www.theinquirer.net/inquirer/new...

Hm, sme še googlal pa nisme našel podobnih rezultatov. Verjetno napsihiranost/živčnost naredi svoje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čuden zvok trdega diska (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
678767 (7324) ngc2392
»

Program za pridobitev izbrisanih datotek

Oddelek: Programska oprema
356920 (6377) T_F_7
»

Kak nej rešm 4,7 TB podatkov??

Oddelek: Pomoč in nasveti
91151 (729) Voluharr
»

Izpad elektrike & Disk Boot Failure (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
505433 (4845) Damjan Jagar
»

Kako narediti image XP

Oddelek: Programska oprema
93454 (3246) poweroff

Več podobnih tem