» »

Težava z internetom

Težava z internetom

sinalko ::

LP. Imam problem, ki se mi pojavlja zadnjih nekaj dni. Vedno ko vklopim računalnik, bodisi namizni, ki je priklopljen na usmerjevalnik preko kabla, bodisi prenosni, ki se povezuje preko WiFi, nimam dostopa do interneta. Pomaga mi vedno eno od naslednjih dejanj. Ali resitiram kabelski modem ali resitiram Netgear usmerjevalnik ali preko brskalnika (192.168.1.1) shranim ponovno potrebne podatke v usmerjevalnik. Podatki ostanejo pravilno vpisani samo jih treba še enkrat potrdit. Na obeh računalnik je naložen operacijski sistem Windows 7. Internetni ponudnik je Telemach. Pa to se mi pojavlja samo, če imam računalnik izklopljen nekaj ur. Če ga pa trenutno samo izklopim pa nazaj vklopim internet povezava ostane. Hvala za pomoč.
  • spremenil: sinalko ()

KoMar- ::

*sigh*

Kateri ponudnik? Kateri tip internetne povezave? Kateri router?

sinalko ::

Sem dopolnil potrebne podatke v temi. :)

Telemach, kabelski dostop, Netgear routar. Nekako sumim ponudnika. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sinalko ()

slowie ::

Tako mimogrede: kar se tiče naslova te teme, mi je v oči prav zanimivo padel spodnji seznam "vredno ogleda".... :))
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]

sinalko ::

No, fantje, dajmo malo razmislit. Čudno mi je to, da recimo vklopim računalnik čez 1 minuto imam internet, če ga pa vklopim čez 3 ure pa ni dostopa.

logout ::

Premalo podatkov za konkreten nasvet. Še vedno nisi napisal, kaj se zgodi takrat, ko praviš "nimam dostopa do interneta". Dostopa do interneta nima niti Franca iz Bohinja, ampak pri njej so mogoče čisto drugi simptomi.

Tipično pri takšni težavi, kot je pri tebi, je to, da imaš na računalnikih nastavljeno samodejno pridobivanje IP številk in po določenem času se routerju "zmeša" in ne vrača pravilnih nastavitev klientom. Ko ti ne dela internet, preveri na računalniku, kakšne so ip nastavitve. Predvsem je lahko težava v manjkajočem ali nepravilnem DNS strežniku.

L.p., Kloko

Valentin ::

Pri sorodnikih so imeli podobne težave. Občasno, vendar vsaj enkrat dnevno, jim je prekinjalo omrežne povezave. Tudi ni bilo nič bolje, ko so zamenjali router za novega, iste znamke.
Sem probal vse živo, vendar brez uspeha. No, težave so izginile s ponovno menjavo routerja, tokrat sem jim svetoval Linksysa.

Aja, problematični ruter je bil znamke - Netgear... >:D

sinalko ::

Sem zamenjal routar. Nič boljše. Se pravi routar ni kriv. Skupna raba datotek med računalniki deluje, samo ne odpira internet strani. Bom probal ročno v routar vpisat DNS strežnike, čeprav naj bi se samodejno pridobivali, IP ima dinamično pridobivanje. Skratka, če stvar pripeljem tako daleč, da dela, pa izklopim računalnik za minuto in ga spet vklopim internet deluje. Če pa računalnik izklopim, pa vklopim čez 3 ure pa internet ne deluje.

sinalko ::

Spet isto sranje. Ko sem zdaj vklopil računalnik ni bilo interneta. Moral sem resitirat modem. Drugače koliko sem prej opazil, preden sem resitiral modem, so vse nastavitve pravilno vpisane.

PrvaPomoč ::

Routerju se zmeša zaradi ip-jev če imaš dinamičnega, ali pa da soseli prenosniku in stacionarci isti ip, sli da sta ista vpisana.
PRP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793564262 (1091) c23po
»

Napaka 651

Oddelek: Omrežja in internet
144262 (3957) miraldi
»

Brezžični usmerjevalnik + pc na kabel

Oddelek: Pomoč in nasveti
61501 (1472) Pyr0Beast
»

Kabelski internet - 2 PC

Oddelek: Omrežja in internet
71493 (1493) balocom
»

Kako priklopit 2 računalnika na isti adsl račun?

Oddelek: Omrežja in internet
212432 (2081) gumby

Več podobnih tem