» »

piskajoči disk

piskajoči disk

Belac ::

imam ibm-ov disk in vske tolko ko reštartam računalo mi začne spuščat neke glasove,če gdo ve zakaj se gre naj mi prosim pomaga,kr j e tuljenje diska kr moteče.

Belac ::

disk pa je IBM dtla(neki tazga)307015 kapaciteta pa je 15Gb

LinuxJet ::

Umm... obraba ležaja ??

HEKO ::

No, jaz sem ču, da majo IBM-ovi diski neke napake, da ko se ugašajo, prav ne odložijo glav, in to ful ni dobro za disk ----> idi kam na kaki sertvis vprašat (lahko so tud ležaji ampak ...). Sicer pa IBM itaq rules...8-O
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]

Boky ::

Kolegu je Ibm 10Gb neke cudne glasove spuscal(aka disketnik). Nesel ga je nazaj JAE-tu in so mu ga zamenjali za 20 Gb ibm-a. Enemu drugemu kolegu pa je izdihnil Ibm 20Gb 7200 se preden je uspel naredit back-up diska.Baje da naj bi bili krizni diski, ki so narejeni na Madzarskem (tako je rekel en serviser). IBM zgleda ni vec to kar je vcasih bil (kar se tice zanesljivosi). :(((

ChiefThunder ::

Če jo še imaš, uveljavi garancijo, ker diska sam najbrš neboš znal popravit.

Belac ::

tudi nameravat nisem hotu!
rajši se ne zajebavam z diskom kr ga lahko š epoškodujem!torej ležaji al kaj??:(:'(:|

LinuxJet ::

Ne se obremenjevat in razglabljat kaj je in kaj bi loh bilo ... lepo nesi disk na servis ( če je v garanciji ) in naj oni študirajo in si razbijajo glavo ( če si to sploh bodo )

:D

dizel ::

Belac: dej ti men povej TOČNO kakšen zvok je to, kolk dolg traja, al piska, cvili, poka, hrešči???
Pa ker operacijski maš. Ker jest mam win2000 in IBM dtla 305030, se prav 5400 rpm in 30 giga. Ko sem ga not montiru je vse delal ko strela, pol sem pa enkrat PAGE-file zveču in naštimu, da mi ta page-file ob ugasnitvi računala zbriše in takrat se je disku sfukal. Ko se je ugašval, ko je brisu page-file, sekundo preden se je ugasnu, je začel spuščat take zvoke da me je kar pri srcu, duši in ledvicah stiskalo. Ko sem ga pa prižgal je pa na vsake par zagonov kak čuden zvok spustu, kot si ti reku. Pa sem se logično zbal za mojga IBM-čka in sem brisanje page-fajla od shut-downu izključil. Od takrat naprej spet vse normalno dela, čeprav ob zagonu mal glasnejši zvok spusti kot je v sami fazi delovanja, sam to je sam inicializacija, nič hudga.
Tist kar je HEKO reku z glavami je res, sam jst sem slišu da se to dogaja samo z dtla, ki se vrtijo s 7200 rpm in majo 2 mega predpomnilnika, se prav tvoj disk. Sam to samo na zlo hitrih mašinah in na win98/Me, ker se ZLO hitr ugasnejo, pa disk nima cajta iz predpomnilnika vse na disk spravt, pa mu že napajanje prekine. Na forumu so krožili eni linki za popravek na WinMe, sam ne vem več kje to je.
Drugač pejd pa na ibm1 ali ibm2 pa najd tvoj disk: Deskstar 75 GXP DTLA 307515, pa poglej če so kaki popravki.
Tolk zaenkrat.

Zipper ::

Ne izkljuci moznosti, da ti spusca cudne glasove kaksen ventilator...Dobro se prepricaj!! Jaz imam isti disk montiran kaksnega pol leta in je tih kot prvi dan. Opozarjam te radi tega, ker obcasno (pri vkljucitvi) masine, malo spremeni glas moj g. orb!!! Preveri.
---------------------------------------
Type Win to enter Windows ME
---------------------------------------

Belac ::

fan si se pa razpisu!no glasovi so taki da tud mene je stisnlo v ledvici ko sm če kaj se dogaja,piska pa mi disk ne pa kak vent,preverjeno!zvok me spominja na obrabljen ležaj kakega vrtiljaka ki škripa sm da je bolj gladek,pa tih ne mislt da tdej spušča kake živalske glasove!veš kaj jst se na diske tok ne spoznam kr nism mel nikol kake velke probleme z njimi,tega pa mam od septembra pa mi je zdej začel rjovet.za servis pa nevem kr sm selo ohišje že zmontiral,in pol ode garancija,še pa če bi disk pobral ven pol pa itak.vam povem še kasneje mal kr grem zdej pogledat ene par stvari pa če nebom našu nič sm v krcu...vi pa mi kr dajte še kak predlog.thnx

Belac ::

ej čak zdej mal,kaj je moj disk na ata100?kr na uni strani tam kjer je priporočal kolega piše za moj disk da so na ata100.pa s hitrostjo 7200rpm?

dizel ::

Seveda je tvoj disk ATA100 in 7200 rpm.
Ej, probi še na tisti strani dolzloudat en program, ki se imenuje disk fitness test, pa ti pol nardi štartno disketo, s katero pol računalo zaženeš, pa ti pol celo mehaniko diska, vse pretestira, pa mal prečekiri disk.
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!

Belac ::

ej jst na tej strani se ne znajdem,kam moram it za downloadam ta fitness test za moj disk??

dizel ::

Klikni sem. Posneti .exe fajl zalaufi pa disketo v disketnik daj, pol pa zaženi s to disketo kompjuter. Pa v navodilih neki piše da dela samo na Intelovih procesorjih, kaj naj bi blo če ni pa ne vem...:\.

Alec999 ::

omas >> dj mal povej kaj je Automatic Head Park pa ce je ksn dober progy za WD diske?

matevzm ::

Kolikor jaz vem, imajo vsi diski zadnjih nekaj let disk parking. Na 5.25 diskih je bilo to se vprasanje, danes pa ne.
Kar se tice problema pri zaustavljanju racunalnika, je povezan s cisto drugim: disk ne uspe sprazniti cachea, ker mu sistem ne pove oz. ne pocaka dovolj dolgo in odklopi elektriko, ko disk se ni zapisal/ko ravno pise.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Maxtor diski - čudno obnašanje diskov ?

Oddelek: Strojna oprema
201528 (1020) DjTonic
»

ATA 100 Diski (prenos)!

Oddelek: Strojna oprema
292284 (1560) zile
»

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19311199 (6827) ChiefThunder
»

Umiranje IBM-ovih diskov

Oddelek: Strojna oprema
252264 (1320) windy
»

IBMov disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
312274 (1619) Andor

Več podobnih tem