» »

Pomoč prosim (Utp kabel iz routerja do računalnika)

Pomoč prosim (Utp kabel iz routerja do računalnika)

Nashy13 ::

Lep pozdrav vsem,

prosil bi vas za pomoč saj se mi niti sanja ne kaj je lahko narobe pri situaciji, ki jo bom opisal. Kolega je imel dolgo časa povezan računalnik s routerjom s 20m UTP straight kablom in mu je internet brez problema deloval.
Nato se je odločil, da bo situacijo naredil bolj estetsko in je kabel skril v zid in na strani kjer je bil vklopljen v računalnik, je naredil vtičnico v zidu. Ko sedaj vklopi nov krajši utp straight kabel iz vtičnice v računalnik, mu internet ne dela. Oz., bolj specifično, računalnik sploh ne zazna kontakta, nobenih lučk ni na mrežni kartici v računalniku.

Kakršnkoli nasvet bi bil zelo dobrodošel. Hvala!

Lp, Blaž

xCore ::

očitno ni nekaj vredu zvezal... kaki cable tester bo prišparal živce
.:R Š T:. [.: Trust is a weakness :.]

PaJo ::

Verjetno je težava v vtičnici, je tam pravilno povezal vse žičke, običajno je na vtičnici narisana shema in če vežeš po standardu je vezalna shema B običajno ta prava.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Hvala za odgovore.

Sva bila istega mnenja in sva vtičnico vzela in jo nesla v sobo kjer je router in jo "testno" povezala s krajšim kablom router-vtičnica-racunalnik in je tam delalo brez problema.

AndrejS ::

Pa je uporabil UTP kabel (4x twisted pairs)

5er--> ::

Ce gre kabel ob elektricni napeljavi, je lahko to problem. Uporabi ftp ali stp kabel. Aja, pa zaporedje zick v konektorju je pomembno. Ni dovolj, da je na obeh straneh enako.

AndrejS ::

Sam imam 70 m UTP kabla speljanega ob električni napeljavi (220v) pa ni problema.

5er--> ::

Jaz jih imam pa okoli 10 potegnjenih skupaj s parimi vecjimi el. kabli (zunanji izvajalec), pa lan ni stabilen. Za net recimo bi se slo, da bi pa kaksno večjo datoteko kopiral po mrezi pa skripne. Potegnil sem druge kable in zdaj je mir.

Kabel je kupljen UTP, prav tako je kolega preveril veckrat zaporedje zick v konektorju...mu bom vseeno posredoval nasvete, hvala vsem.

Kolegu sem posredoval odgovore in nasvete in je ugotovil, da ni imel vezano po vezalni shemi B. Sedaj mu deluje brez problema. Vsem se lepo zahvaljujem za pomoc! :)

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lokalno omrežje

Oddelek: Pomoč in nasveti
192086 (1270) HupChup
»

SmartTV ... vzpostavitev interneta ?!?

Oddelek: Omrežja in internet
203045 (2495) karioka32
»

Kakšen 20m dolg kabel za internet?

2110927 (10536) imagodei
»

problem s F-UTPjem.....

91870 (1736) Pyr0Beast
»

50m dolg UTP kabel - povezava ne deluje!?

253988 (3338) Jackass

Več podobnih tem