Forum » Omrežja in internet » Vpn malo drugače
Vpn malo drugače
twom ::
Preko lan mreže (glavna mreža v firmi) bi rad spravil komunikacijo od mojega prenosnika do lokalne lan mreže na drugi strani firme.
Moj prenosnik ima dve nic kartici, ena je dhcp in priklopljena v glavno lan mrežo, druga kartica je 192. 168. 1. 100 in je v lokalni mreži za komunikacijo s testnimi napravami. V tej mreži je tudi pc (3 nic: glavna lan, lokalna 1, lokalna 2).
Brez uspeha sem googla za kakšno črno škatlico (par), ki bi bili priklopljeni v glavno lan mrežo... In bi naredili tunel za lokalno mrežo...
V eno škatlico bi vtaknil lan kabel iz nic2 kartice mojega prenosnika, na drugi strani firme pa bi bila druga črna škatlica priključena v lokalno lan (192. 168. 1. Xxx) mrežo.
Kako bi se to dalo narediti? Wlan odpade, kabel tudi.
Lep pozdrav,
peter
Moj prenosnik ima dve nic kartici, ena je dhcp in priklopljena v glavno lan mrežo, druga kartica je 192. 168. 1. 100 in je v lokalni mreži za komunikacijo s testnimi napravami. V tej mreži je tudi pc (3 nic: glavna lan, lokalna 1, lokalna 2).
Brez uspeha sem googla za kakšno črno škatlico (par), ki bi bili priklopljeni v glavno lan mrežo... In bi naredili tunel za lokalno mrežo...
V eno škatlico bi vtaknil lan kabel iz nic2 kartice mojega prenosnika, na drugi strani firme pa bi bila druga črna škatlica priključena v lokalno lan (192. 168. 1. Xxx) mrežo.
Kako bi se to dalo narediti? Wlan odpade, kabel tudi.
Lep pozdrav,
peter
- polepsal: KoMar- ()
Bakunin ::
morda dva IP naslova na isti kartici ? en dodeljen via dhcp, drug pa staticen iz 192.168.1.x
misek ::
Kaj pa dva poceni routerja in na njiju teče samo openvpn client/server in se torej med routerjema vzpostavi tunel?
twom ::
morda dva IP naslova na isti kartici ? en dodeljen via dhcp, drug pa staticen iz 192.168.1.x
To sem imel v prenosniku na remote lokaciji. Switch v glavno LAN mrežo, v njega pa moj prenosnik (dual IP) in par napravic v svoji "lokalni" mreži.
Problem je bil ker nekatere naprave broadcastajo in so smetile po celotni glavni mreži. Še večji problem je nastal, če je kaj podobnega naredil še kdo drug :)
Wlan odpade, kabel tudi.
Kaj pa potem še ostane?
Upam da tunel preko že obstoječe glavne LAN mreže.
Kaj pa dva poceni routerja in na njiju teče samo openvpn client/server in se torej med routerjema vzpostavi tunel?
Tole izgleda obetavno. Si bom probal zrihtati dve Tendi s podporo za VPN..
Lep pozdrav,
Peter
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prekinjanje VPN povezaveOddelek: Omrežja in internet | 2421 (2071) | ircr |
» | Openvpn (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 14763 (6330) | Blisk |
» | Ipconfig 192.168.1.2 (remote dekstopOddelek: Omrežja in internet | 3057 (2651) | StratOS |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4921 (4440) | SasoS |
» | DEBIAN problemOddelek: Omrežja in internet | 1852 (1662) | AirBladE |