» »

Vpn malo drugače

Vpn malo drugače

twom ::

Preko lan mreže (glavna mreža v firmi) bi rad spravil komunikacijo od mojega prenosnika do lokalne lan mreže na drugi strani firme.

Moj prenosnik ima dve nic kartici, ena je dhcp in priklopljena v glavno lan mrežo, druga kartica je 192. 168. 1. 100 in je v lokalni mreži za komunikacijo s testnimi napravami. V tej mreži je tudi pc (3 nic: glavna lan, lokalna 1, lokalna 2).

Brez uspeha sem googla za kakšno črno škatlico (par), ki bi bili priklopljeni v glavno lan mrežo... In bi naredili tunel za lokalno mrežo...
V eno škatlico bi vtaknil lan kabel iz nic2 kartice mojega prenosnika, na drugi strani firme pa bi bila druga črna škatlica priključena v lokalno lan (192. 168. 1. Xxx) mrežo.

Kako bi se to dalo narediti? Wlan odpade, kabel tudi.

Lep pozdrav,
peter
  • polepsal: KoMar- ()

Bakunin ::

morda dva IP naslova na isti kartici ? en dodeljen via dhcp, drug pa staticen iz 192.168.1.x

fosil ::

Wlan odpade, kabel tudi.

Kaj pa potem še ostane?
Tako je!

misek ::

Kaj pa dva poceni routerja in na njiju teče samo openvpn client/server in se torej med routerjema vzpostavi tunel?

twom ::

Bakunin je izjavil:

morda dva IP naslova na isti kartici ? en dodeljen via dhcp, drug pa staticen iz 192.168.1.x

To sem imel v prenosniku na remote lokaciji. Switch v glavno LAN mrežo, v njega pa moj prenosnik (dual IP) in par napravic v svoji "lokalni" mreži.
Problem je bil ker nekatere naprave broadcastajo in so smetile po celotni glavni mreži. Še večji problem je nastal, če je kaj podobnega naredil še kdo drug :)

fosil je izjavil:

Wlan odpade, kabel tudi.

Kaj pa potem še ostane?

Upam da tunel preko že obstoječe glavne LAN mreže.

misek je izjavil:

Kaj pa dva poceni routerja in na njiju teče samo openvpn client/server in se torej med routerjema vzpostavi tunel?

Tole izgleda obetavno. Si bom probal zrihtati dve Tendi s podporo za VPN..

Lep pozdrav,
Peter

misek ::

Ali pa dva Buffalo-ta ali Linksys-a + dd-wrt/tomato.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prekinjanje VPN povezave

Oddelek: Omrežja in internet
212421 (2071) ircr
»

Openvpn (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6514763 (6330) Blisk
»

Ipconfig 192.168.1.2 (remote dekstop

223057 (2651) StratOS
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

384921 (4440) SasoS
»

DEBIAN problem

161852 (1662) AirBladE

Več podobnih tem