» »

Se Applu nemara obeta protimonopolni postopek?

1
2
3

butl4d ::

Svet se ne vrti okoli svete (khm) jablane. In lahko bi pisci novic pisali o cem drugem kot samo o teh kur***h jabukah.

Sicer pa se mi zdi cisto sprejemljivo, da pri Belicniku™ specificirajo, kateri SDK so aktualni. Njihova (khm, ARM) strojna oprema, njihov OS(spet khm, *nix), njihova filozofija (Stevies Kampf). Ubistvu vse kar je njihovo je logo in proizvodni proces (pa se to mislm da Foxconn klamfa skp), ter pregresno draga plastika ter aluminijasta zlitina, ki obkrozata zaslon.

Applu se gre za nekaksen duopol. Na enem bregu reke seveda oni, na drugem pa vsi ostali (MS...)

@ nekikr - ker za razliko od PCjev se vedno gonijo DX9, nizje locljivosti ter so bistveno bolj skopi z bomboncki (kaj pa vem PhysX?).

Limit-sky ::

Ej, butl, tole pa ne bi mogel povedati bolje. Po prvem delu sem malo dvomil, po drugem delu pa sem definitivno prepričan, da si zadel samo bistvo problema, o katerem govori tema.

Stark ::

butl4cl: to ne more biti duopol, ker pri duopolu trg obvladujeta samo 2 proizvajalca. Kvečjemu bi šlo za oligopol...

Ker ne dvomim v sposobnost ameriških organov, ki se ukvarjajo s tem primerom ne dvomim, da v primeru, da Applu dokažejo kršenje protimonopolne zakonodaja, le-to ne bo brez posledic - bodisi denarnih, bodisi v spremembi politike, ali pa kar oboje.

According to a person familiar with the matter....his person said, are days away from making a decision about which agency will launch the inquiry.

An inquiry doesn't necessarily mean action will be taken against Apple, which argues the rule is in place to ensure the quality of the apps it sells to customers.

If the inquiry escalates to an investigation, the agency handling the matter would issue Apple a subpoena seeking information about the policy.




Sicer pa niti meni ni pretirano všeč "zapiranje" kot si ga privoščijo Apple, Amazon in drugi glede eknjig, ipd, z določanjem cen in podobno.
Res je sicer, da nek nadzor nad platformo mora biti, če nočeš, da folk nanjo "nalaga" vse mogoče sranje, slabo spisano kodo in kdo, ki ti v končni fazi še lahko škodi.

Sicer pa denar (dolar), sveta vladar.

bliq ::

Stark je izjavil:



Ker ne dvomim v sposobnost ameriških organov,...

Sicer pa denar (dolar), sveta vladar.


Jaz pa dvomim, si že sam povedal zakaj.

Stark ::

Človek ima vedno dvom, zato pa se je razvil od opice od kvazi-naprednega človeka, ki sedi pred računalnikom po cele dneve in trpi zaradi stresa.

Za Američane je že vsak poseg države v gospodarsko sfero (svobodni trg) hud zločin in ne trpijo najbolje monopolov, ki omejujejo konkurenco in s tem svobodni trg. Brez konkurence tega namreč ni. Res je, da bi se dalo debatirati o tem, da imajo velike korporacije v ZDA (in svetu) zelo (pre)pomembno vlogo in o raznih teorijah zarot(e) kako ubistvu obvladujejo ves svet, itd.

V Ameriki je bilo v preteklosti veliko primerov ("antitrust cases"), ki so v javnosti bolj ali manj odmevali. Sicer ni nujno, da so v čisto vsakem primeru morala tožena podjetja plačati odškodnino oz. bila razcepljena toda dejstvo je, da to v Ameriki funkcionira, ker to ni ena banana republika, kjer država sama vzpodbuja monopole potem pa se čudi, ko ima nekdo v rokah pol podjetij / Slovenije. Je že tako, da ni ljudi, ki bi gledali pod prste...


kronološko:



V ZDA (in EU) so odmevale predvsem protimonopolne obsodbe v primeru Microsofta in Intela. EU komisija recimo ukrepa tudi proti podjetjem (in državam), ki so osumljene (in se jim to dokaže) zaradi neupravičene podpore države (primer poljskih ladjedelnic).

Also in 1890, Congress passed the Sherman Antitrust Act -- the source of all American anti-monopoly laws. The law forbade every contract, scheme, deal, or conspiracy to restrain trade, though the phrase "restraint of trade" remained subjective. The Standard Oil group quickly attracted attention from antitrust authorities leading to a lawsuit filed by Ohio Attorney General David K. Watson.


On May 15, 1911, the US Supreme Court upheld the lower court judgment and declared the Standard Oil group to be an "unreasonable" monopoly under the Sherman Antitrust Act. It ordered Standard to break up into 34 independent companies with different boards of directors.[17]


Od teh so se nato neka podjetja združila in postala spet velika, vendar je prej Rockefellerjev Standard Oil obvladoval večino trga.

Ne glede na vse špekulacije: ali ima Apple slaba pravnike oz. se je Steve Jobs malo uštel in bo Apple sankcioniran ali pa je vse (spet) ena prezgodnja lastovka.

Gregor P ::

Naj zgolj komentiram novico s stavkom A. Rubina z Googla:
I just don't want to live in North Korea
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Stark ::

z omejevanjem pogojev razvijalcem pa bomo prišli v Severno Korejo. Ahh come on. V Severno Korejo lezemo z masovno histerijo pred terorizmom in s kamerami na (skoraj) vsakem koraku, ki pa jih postavlja država in ne neko "zlobno" podjetje.

Apple dokler je bil majhen, ubogi revež, ki takorekoč ni mel za jogurt proti Microsoftu ni motil nekoga. Ko so začeli prodajati telefone v milijonih je naenkrat postal na hate listi vsakogar.

Google bo seveda izkoristil priložnost, ki se mu ponuja in se oglaševal kot ovca, v resnici je pa volk v ovčji obleki. Seveda se uporabnikom zdi fino, da skenirajo knjige in jih dajejo na net, nobenu od piscev pa se ne zdi fajn, da mu nekdo skenira knjige brez plačila in z očitnim kršenjem pravic.

Nadalje: oglaševalski kolač, ki ga nadzoruje Google marsikoga spominja na monopol. Ker medijske hiše hočejo del tega kolača nekatere sedaj ponujajo plačljive članke (ali pa zahtevajo naročnino), ker je Google na podobne načine kot prej knjige uporabljal njihove članke, od oglaševanja pa sami niso imeli kaj dosti.

Potem je tu vprašanje hranjenja osebnih podatkov, objavljanja hiš na Google maps. Pravno zelo zapleteno pisani pravni dokumenti, itd.

Živimo v svetu krutega kapitalizma, kjer se podjetja vsakodnevno borijo za večji kos pogače in večji del kupcev, pri čemer jih omejuje samo zakonodaja (če jih) in konkurenca. Na plečih uporabnikov se lomijo kopja njihovega boja.

Potrebno je tudi ločiti ali nekdo omejuje trg in konkurenco in ali postavlja pogoje za uporabo svojih izdelkov.

Ali je popolnoma odprt pristop sploh možen, ker je izredno težko zagotavljati delovanje naprave s čisto vsako obskurno kodo, ki jo spiše nekdo za seminarsko nalogo. Imamo množico programov za Windowse, od tega ogromno sranja.

Sicer pa kot bi rekli ekonomisti: trg bo pokazal ali ima prav bolj "odprti" ali bolj "zaprti" pristop. To, da Slovenije ne povoha (skoraj) noben od velikih je pa pač posledica dejstva, da živimo za njih v Kazahstanu.

Stark ::

Sicer pa roko na srce, če je pred tabo samo še Exxon Mobil (ZDA) bi blo malce čudno, če te ne bi nihče napadal, sploh v času (po)recesiji in v panogi kot je IT.



Ja Stevie, morda te bo kaka revija/časopis razglasila še za CEO naslednjega desetletja. Kdo ve...

noraguta ::

nekikr je izjavil:

Ja pa kaj potem. Kljub temu jih vsak, ki ima 5 minut časa, jebe in zahteva, da vključijo tudi njihov brskalnik. Čeprav jih že v štartu ne omejujejo. Nikakor.

ne gre za isto ms mora vključit browserscreenn v win, apple pa blokira obstoječe plačane aplikacije.

Applu se gre za nekaksen duopol. Na enem bregu reke seveda oni, na drugem pa vsi ostali (MS...)

kaj ma pa tle zraven ms? asi mau škratast?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

opeter ::

Stark, saj Google bo tudi prejkoslej v ZDA fasal protimonopolni postopek. Če ne kje drugje, potem na oglaševalskem področju.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Looooooka ::

Dejstvo je da si zasluzijo kazen. Ce jim jo po zakonski poti lahko dajo... Je pa vprasanje. Jst bi kaznoval vsakega, ki prodaja racunalnik s svojim osjem... In ne omogoca razvoja za le-tega. Se posebi ce uporablja kodo)v tem primeru odprto kodo) za dele aplikacij v operacijskem sistemu... Ali pa ce je njihov os postal "standard" na katerem koli razvojnem obmocju.
Apple je baje nek standard pri video/graficnih razvijalcih... Zato si zasluzi eno ogromno kazen. Microsoft kaznujemo ze leta... Pa nam daje vn zastonj sdk... Kickass razvijalska orodja... Ne prepoveduje razvoja v kakrsni kol obliki(je stvar uporabnika ce hoce laufat program, ki deluje s pomocjo 4 layerjev interpreterjev). Linux... Ja pff... Tm ti noben nic ne prepoveduje.
Zakaj hudica ne bi udarli appla po prstih? Tle so se zelo ocitno odlocili, da grejo lahko v njihovo wc skoljko samo blato v neki trdi (objective c) obliki. Kakrsna kol driskasta oblika blata je pa magicno slaba. Pol miljarde dolarjev kazni bi vse spremenil. Se jobs bi prosil, da dajo "neprimerne" aplikacije na prvo stran appstora. Sam da bi se prodajale.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

Poldi112 ::

Byla je izjavil:

zadnji cas.

Adobe bi moral biti naslednji. Pa ne zarad flasha, ampak preprosto zaradi popolnega monopola tiskarske branže.


1. Adobe je AFAIK do trenutnega stanja prišel s kvaliteto, za razliko od večine konkurentov na drugih področjih.

2. Nima monopola. Quark je še vedno precej popularen, za Corel ne vem ampak par ljudi poznam ki ga še ima. Mogoče se pa zgolj jaz družim z sebi podobnimi dinozavri.

3. Quark si je čisto sam kriv za trenutno stanje. Če bi razvijali, namesto da so se dolga leta praskali po jajcih, bi bila situacija danes verjetno drugačna. Zakaj je Adobe kriv za to?

Stark je izjavil:

Za Američane je že vsak poseg države v gospodarsko sfero (svobodni trg) hud zločin in ne trpijo najbolje monopolov, ki omejujejo konkurenco in s tem svobodni trg...


Ne vem kje ti živiš, ampak večino dela zadnja leta za USA opravi EU. Microsoft, ki ga celo omenjaš, je bil odmeven ne zaradi uspeha, ampak ker je pokazal, da so v USA na tem področju zadnje čase popolnoma brez zob.

Intel tudi, afaik, EU bolj šraufa kot USA (ampak tega nisem natančno spremljal).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

Looooooka ::

Adobe nima monopola. Adobe ma sdk. Za adobe lahko pises plugine. Adobe ti ne prepoveduje jezika v katerem bo napisan. Adobe ma kr nekaj konkurentnih izdelkov... Pa ga ljudje kupujejo. Ma import/export funkcijo za razlicne formate... Tko da sklepam niso ravno prisiljeni v nakup samo zato, da odprejo tist psd file.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

nekikr ::

1. Apple je AFAIK do trenutnega stanja prišel s kvaliteto, za razliko od večine konkurentov na drugih področjih.

2. Nima monopola. Nokia, Motorola, Samsung, Siemens itd. so še vedno precej popularni. Za Simens ne vem ampak par ljudi poznam ki ga še ima. Mogoče se pa zgolj jaz družim z sebi podobnimi dinozavri.

3. Vsi prej našteti so čisto sami krivi za trenutno stanje. Če bi razvijali, namesto da so se dolga leta praskali po jajcih, bi bila situacija danes verjetno drugačna. Zakaj je apple kriv za to?

There Poldi, fixed that for ya' :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

CoolBits ::

Loo...ka zakaj se pa ti s takim "blatom" ukvarjaš in te moti, če pa imaš kick-ass orodja... mirno lahko spregledaš...

Mavrik ::

2. Nima monopola. Nokia, Motorola, Samsung, Siemens itd. so še vedno precej popularni. Za Simens ne vem ampak par ljudi poznam ki ga še ima. Mogoče se pa zgolj jaz družim z sebi podobnimi dinozavri.


Apple ima 99% delež pri prodanih mobilnih aplikacijah (kar šteje kot monopol a ne?). Blokiranje drugih podjetij, da prodajajo aplikacije izdelanje z njihovim toolsetom čez njihov servis je definicija zlorabe monopola.
The truth is rarely pure and never simple.

CoolBits ::

Ne ne šteje, ker mobilne aplikacije ne prodajajo vsem ampak samo svojim uporabnikom.

Limit-sky ::

"Se jobs bi prosil, da dajo "neprimerne" aplikacije na prvo stran appstora. Sam da bi se prodajale."
Zakaj že to zdaj ne naredijo, če bi se prodajale?

sirotka ::

Mavrik je izjavil:

2. Nima monopola. Nokia, Motorola, Samsung, Siemens itd. so še vedno precej popularni. Za Simens ne vem ampak par ljudi poznam ki ga še ima. Mogoče se pa zgolj jaz družim z sebi podobnimi dinozavri.


Apple ima 99% delež pri prodanih mobilnih aplikacijah (kar šteje kot monopol a ne?). Blokiranje drugih podjetij, da prodajajo aplikacije izdelanje z njihovim toolsetom čez njihov servis je definicija zlorabe monopola.


Na svoji platformi, ne pa tud na winmo, android,...

Limit-sky ::

Kot da bi rekel, da je Garmin monopolist, ker lahko nanj naložiš samo Garminove karte oz. tiste, ki jih "požegna" Garmin.

Stark ::

Poldi112 je izjavil:

Byla je izjavil:

zadnji cas.

Adobe bi moral biti naslednji. Pa ne zarad flasha, ampak preprosto zaradi popolnega monopola tiskarske branže.


1. Adobe je AFAIK do trenutnega stanja prišel s kvaliteto, za razliko od večine konkurentov na drugih področjih.

2. Nima monopola. Quark je še vedno precej popularen, za Corel ne vem ampak par ljudi poznam ki ga še ima. Mogoče se pa zgolj jaz družim z sebi podobnimi dinozavri.

3. Quark si je čisto sam kriv za trenutno stanje. Če bi razvijali, namesto da so se dolga leta praskali po jajcih, bi bila situacija danes verjetno drugačna. Zakaj je Adobe kriv za to?

Stark je izjavil:

Za Američane je že vsak poseg države v gospodarsko sfero (svobodni trg) hud zločin in ne trpijo najbolje monopolov, ki omejujejo konkurenco in s tem svobodni trg...


Ne vem kje ti živiš, ampak večino dela zadnja leta za USA opravi EU. Microsoft, ki ga celo omenjaš, je bil odmeven ne zaradi uspeha, ampak ker je pokazal, da so v USA na tem področju zadnje čase popolnoma brez zob.

Intel tudi, afaik, EU bolj šraufa kot USA (ampak tega nisem natančno spremljal).


Ms sem dal zgolj kot primer. Lahko bi navedel tudi kako drugo podjetje.

Zakonodaja EU in ZDA se razlikuje tako, da ni rečeno, da je zaradi zadnjih primerov EU bolj uspešna.

butl4d ::

@Stark: to ne more biti duopol, ker pri duopolu trg obvladujeta samo 2 proizvajalca. Kvečjemu bi šlo za oligopol...

Povprecen Janez ve da obstaja Microsoft, malce nadpovprecen Janez ve da obstaja tudi Apple. Tu pa se povprecje konca. :)

Zato duopol.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: butl4d ()

Stark ::

Napisal si Apple in ostali. To je Apple in množina ostalih.

Monopol se gleda glede na trg, kjer je določeni proizvajalec edini proizvajalec oz. ima tako velik delež trga, da vpliva konkurenco.

Duopol bi lahko imela kvečjemu v segmentu operacijskih sistemov, pa še to ima MS daleč največji delež, Mac OS X ima mogoče 10% uproabnikov, ne vem pa koliko jih ima Linux. Je pa stanje bolj ali manj podobno že zadnjih par let. (po tej raziskavi ima Apple zanemarljiv manjšinski delež: , kvečjemu bi bil MS monopolist...

Na vseh drugih področjih pa ne moremo govoriti o duopolu: spletni brskalniki, pametni telefoni, itd.

Po tvoji logiki, če je komisija EU res bolj učinkovita kot ZDA oz. pristojne službe bi proti Applu prej ukrepala ona kot pa ZDA.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stark ()

MasterBlaster ::

@Looooooka Apple je omejil samo razvojna orodja za iPhone OS. Na OSX lahko razvijaš v čemerkoli ti srce poželi. Vključno z Adobe-ovim AIR-om (flash). Me zanima v čem bo mogoče razvijat na Windows Phone 7?
Tk je pa pika .

Bor H ::

mislim da gre problem nekako tako:
majhen razvijalec se odloči razviti nekaj za android + iphone, žal je hec v tem da če bi hotu na obeh platformah zadevo ponudit bi mogu za obe ločeno razvijat, ne pa le optimizirat na koncu, ker ima na iPhonu več potencialnih kupcev bo pač razvil le za iPhone saj nima časa/denarja za dva razvoja, na področju trgovin za mobilne telefone ima pa Apple precejšnjo prevlado, po kakšni definiciji mogoče tut monopol

roli ::

Ali tako:
Majhen razvijalec se odloči nekaj razviti za Android. Ker želi svojo aplikacijo prodajati in stanuje v Sloveniji ga Google "odjebe", ker Slovenija zanj ne obstaja zato pobere svoje znanje in gre na iPhone - ker Appla boli k***, če si iz US, SLovenije ali pa marsa.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

Bor H ::

To je druga svinjarija, glede tega je apple boljš poštimal zadeve, me zanima kako hitro bodo zdj vrgl opero mini iz app stora, ker sumim da je ne razvijajo posebej za iPhone ampak sam optimizirajo.

techfreak :) ::

Bor H je izjavil:

To je druga svinjarija, glede tega je apple boljš poštimal zadeve, me zanima kako hitro bodo zdj vrgl opero mini iz app stora, ker sumim da je ne razvijajo posebej za iPhone ampak sam optimizirajo.

Dokler je narejena za Obj-C potem je ne bi smeli vržti ven. Poleg tega nisem našel kakšnih težav glede hitrosti, bolj glede uporabnosti.

Spura ::

Spock83 je izjavil:

Apple raste, drugim to gre v nos. Zaradi takih Applovih odločitev je pripeljalo podjetje na sam vrh.

Isti bi lahko rekli o Intelu in Microsoftu.

Spura ::

Stark je izjavil:


Sicer pa niti meni ni pretirano všeč "zapiranje" kot si ga privoščijo Apple, Amazon in drugi glede eknjig, ipd, z določanjem cen in podobno.
Res je sicer, da nek nadzor nad platformo mora biti, če nočeš, da folk nanjo "nalaga" vse mogoče sranje, slabo spisano kodo in kdo, ki ti v končni fazi še lahko škodi.

Zgleda da je zadnji čas, da microsoft zmeče cel kup softwarea drugih proizvajalcev z windowsov, ker imajo cel kup problemov z njim, ker je slabo spisan in lahko škodi. :))

Me prav zanima, če bi bil tako milozvočen glede zapiranja platforme, če bi šlo za microsoft. To je desetkrat hujše od česarkoli kar je Microsoft kdarkoli naredu, pa so ga klicali satan. "O NE! Po defaultu se ti instalira IE." in noben te ne drži za kravateljc, da ga uporabljaš. Ampak to, da moraš vse od appla uporabljat je pa čist kosher ane?

CoolBits ::

MS windows je že popolnoma zaprta platforma, že od vsega začetka... ali si mogoče kje videl izvorno kodo?
DX lahko poganjam tud drugje recimo?

http://opensource.apple.com/
http://www.macosforge.org/
Kdo je bolj odprt še enkrat?

Zheegec ::

ja apple je bolj zaprt, saj o tem teče debata tukaj. Preberi si malo.
Saj zaprti platformi sta obe, in windows in OS X in iPhone OS... tukaj neke bistvene razlike ni. Če ti DX ni všeč imaš pa OpenGL, who's stopping you?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

CoolBits ::

Kako je apple bolj zaprt? Ker ne dovoli vsakega sranja v svoj appstore?
Kaj pa MS dovoli v svoj appstore? Aja ga niti nima...
DX pa nimam ne, ker nimam windows...

Lonsarg ::

Saj iPhonovo zaprtost se reši na enostaven način, prisili se ga, da se dovoli inštalacije aplikacij tudi drugače kot Appstore, torej kot Android, ko apk file lepo zaženeš. Z tem se direktno še vse druge težave rešijo.

Looooooka ::

Masterblaster... Mas ze sdk zuni... In nikjer niso dal v eulo, da moras pisat v ne vem... C#. Ce ti rata spisat nek api, ki nekako zloada cel linux kernel... In potem prek tega laufat program napisan v keremkol jeziku... Pa zravn zloadat se kksne knjiznice, ki so samo v linuxu... To lahko naredis. Zaenkrat niso nikjer prepovedali. In glede na to, da lahko ob izzidu dajo vn reklamo "we don't stop developers"... Bo verjetno tko tudi ostalo. Za android je sklepam da isto :)

Coolbits... Kaj ti to pomaga ce ti oni prepovejo pisat v jeziku, ki ga obvladas?
Kaj ti to pomaga ce se oni odlocajo, kaj je primeren program in kaj ne?
Kje pa pise, da svet noce bouncy boobies 3d... Spisan v c++?

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

Zheegec ::

CoolBits je izjavil:

Kako je apple bolj zaprt? Ker ne dovoli vsakega sranja v svoj appstore?
Kaj pa MS dovoli v svoj appstore? Aja ga niti nima...
DX pa nimam ne, ker nimam windows...

Da, ker ne dovoli poganjati (če je preko store ali ne nima veze) vsakega sranja je bolj zaprt. Saj ni tako težko razumeti. Na windows pa lahko naložiš "vsako sranje" brez težav. Če naložiš virus je pa pač virus, to mora potem MS reševati na drugačne načine. Če pa ne bi dovolil nalagati kakšne aplikacije (ker bi bila recimo slabo sprogramirana) bi pa zelo hitro fasal protimonopolno tožbo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

CoolBits ::

Na OSX lahko tud naložim kar hočem... nemoreš mobilni os primerjat z windows.... počakaj na WP7 pa da vidimo.

Zheegec ::

na windows mobile se je lahko naložilo vse AFAIK.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

CoolBits ::

Na WP7 pa ne bo šlo vse AFAIK...

Bor H ::

In zaradi tega je vreden graje

CoolBits ::

To absolutno... ne pa zarad tega po enih pljuvat ene pa hvalit... vsem se gre za zaslužek.

Bor H ::

In oboje je treba grajat za zaprtost, sej je simpl, integriraj svojo trgovino ala apple, če pa kdo želi inštalirat paketek iz 3rd party strani naj pa mu vrže velik rdeč klicaj in naj mu pove da je od tam naprej sam odgovoren in apple/ms ne odgovarja za delovanje

CoolBits ::

Pač jailbreakaš... androida moraš tud rootat kljub svoji "odprtosti"...

Zheegec ::

CoolBits je izjavil:

Na WP7 pa ne bo šlo vse AFAIK...

Če res ne bo šlo (nisem se poglabljal v to), potem vsekakor sledi protimonopolni postopek, če bo ta OS dosegel primerno velik tržni delež.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

CoolBits ::

Ja sam bo moral nekdo vložit pritožbo prej... kdo bi jo lahko v tem primeru mi pa ni jasno... sej apple in google že imajo svoj appstore oz market :)

Spura ::

Apple fanbois? On my slo-tech?

"It's more likely thank you'd think. Click here for a free PC check."

Bistri007 ::

CoolBits, ali prepoved uporabe cross-platform tools za razvoj aplikacij za iPhone OS, ki ima relativno največji tržni delež v tej kategoriji naprav, koristi ali škoduje razvoju aplikacij za druge mobilne platforme?
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

lurker ::

iPhone nima in nikoli ne bo imel največjega tržnega deleža, kaj šele monopola.

Jaz pravim, da če hočejo biti posebneži, naj bodo. Pomoje bo enako rekel ameriški DoJ. Adobe pa naj bo srečen, da kak Shuttleworth ne zahteva, da morajo, če hočejo tržit Photoshop na Winblows in OSX, izdelat tudi Linux verzijo.8-)

CoolBits ::

Bistri, res da je na ta način manj aplikacij, so pa za to bolj kvalitetne in predvsem konsistentne zaradi uporabe pravega in enakega orodja pri vseh.
Zdej je pa odvisno kaj je tebi bolje al količina al kvaliteta.

Gregor P ::

Meni recimo je vedno najpomembnejša možnost izbire:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pravosodno ministrstvo toži Apple in založnike zaradi dogovarjanja o cenah e-knjig

Oddelek: Novice / Tožbe
105745 (4699) antonija
»

Samsung doživel dva pravna poraza v Nemčiji

Oddelek: Novice / Tožbe
73951 (2592) nekikr
»

HTC pretekli teden kupil patente od Googla, z njimi vložil tožbo zoper Apple (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
6419505 (16738) Tarzan
»

Motorola toži Apple

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
124936 (4453) hanibal
»

Yahoo si prizadeva odložiti prevzem

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
53925 (3749) Gandalfar

Več podobnih tem