☰

» »

3d tiskalnik

3d tiskalnik

««
59 / 59
»
»»

klinker ::

damirj79 je izjavil:

klinker je izjavil:

Jst printam 99% PETG in pac ne rabi zaprte komore, ne glede na kos. Se lani sem printal na odprtemu Anycubic Kobra karkoli brez tezav. Fora printanja PETG je da izklopis hlajenje popolnoma in sprintas kar ces tudi brez komore, pa mora bit PETG prav posusen, to pa, ceprav dosti jih trdi da ni panike.
Zna pa bit malo problem pri res velikih in spicastih overhang-ih, tu je pa res delikaten in zna vihat, ampak tudi pri zaprtem printerju sem tu imel tezave.

Ja se sprinta, zakaj se ne bi :) če gre za nek estetski kos ni pomembno, če je kje kak rob zavihan, lahko ga niti opaziš ne. Če pa gre za nek funkcionalen kos, pa že mora štimat. Pa poskusi kocko s stranico 25cm sprintat in poročajo o uspehu :)

Zakaj bi printal kocko 25cm?
Sem pa printal ze velike kose seveda, sam ne kocke. In ja, je moglo tolko stimat da sem se precej zezal celo s tem, kolko se material skrci, ker je moglo stimat v 0,5 desetenike.

BlaY0 je izjavil:

Hehe fantje, s 300 EUR bađeta ste prišli na 600+ EUR. A to pri vseh rečeh prakticirate :D

OP je zvisal budget na 500€ in ne vem zakaj bi dajal 500€ za precej slabsi printer, ce pa za 130€ vec dobi ze zares hudo masino.
Sej zaradi mene lahko kupi unega Elegoo za 350€, sam naj cez pol leta ne joce zakaj zeza to in ono, failajo printi ipd. Jst sem tudi prvic kupu jajca od Anycubic-a za 150€, tolko da vidim kako stvar deluje ter ce me prevzame, pa ze takrat mi je blo zal da nisem dal teh 50€ zraven za Bambuja, ki ko sem vidu pri frendu kako dela A1 mini me je sezulo. Ko je bil pa cas za upgrade pa sem vzel edino merodajno info, kake komercialne printerje uporabljajo ljudje v farmah in to sta Bambu al Prusa in nic drugega. Zakaj? Ker zadeve preprosto delajo in delajo in delajo. Prusa takrat se ni imela zaprtega printerja in sem vzel P1S in po skoraj 2 letih zadeva dela in dela.

BlaY0 ::

Jaz sem šel v obratni smeri... z zaprtega 4MAX Pro, za katerega sem leta 2019 dal 260 EUR, na A1 mini, ki sem ga dobil za 110 EUR... na MakerWorld sem naložil par svojih "stvaritev" iz preteklosti in v parih mesecih nabral za 80 EUR popusta. Do zdaj mi je z njim še vse ratalo naprintat. Če je večje pač sprintam razrezano in potem sestavim. Ja, filament tudi sušim z njim, nobene panike... varčen, tih, lahek. Jasno, hiše si ne bom naprintal z njim...

damirj79 ::

klinker je izjavil:

Zakaj bi printal kocko 25cm?

Ker je to za 3d tiskalnik eden najtežjih predmetov za tiskanje. Večja je, težje je.

iloveboobz ::

klinker je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

s takimi dimenzijami maš tut CC2, k ma AMS like sistem ze zram in tiska do ~350C za pol te cene (~350EUR right now). Edina resna prednost banbuta je aktivno ogrevanje. Ampak sj tudi CC2 se pasivno greje.

Ne mesaj aktivnega ogrevanja in pasivnega, sploh ne z uno "streho" nad njim. Raje ne pisi cesar se nisi poskusal. Nisem za brezveze montiral aktivnega grelca v P1S. Pravtako ne primerjat Elegoo in Bambuja, ker nima nobene veze. Elegoo je jajc, ni dzabe cheap, pa ga se vedno noben noce. Edini res dobri komercialni printerji so Bambu in Prusa, se ostalo so priblizki....na papirju superiorni, v praksi pa khm khm. X2D je za svojo ceno nekaj najboljsega kar lahko kupis ta trenutek. P2S je npr. 100EUR cenejsi, sam je jajc napram X2D

imam cc2 doma za daily driverja z že zdaj kr neki urami za samo pa je daleč od jajca, sploh če vzameš v konkekst to ceno. Ja, ni tko prefinjen kot bambu za skoraj 2x ceno, pa tut AMS sistem je slabše implementiran, ampak za začetnike/manj zahtevne userje pa tezko dobijo več printerja za ta dnar. In za razliko od bambuja vsaj ne zaklepajo cel ekosistem dol...

Kar se pa tiče ogrevanja; kjub tisti "kapi" še vedno drzi lepih 35-40C v komori. Če ti je to dost za filament k ga printaš, ni potrebe po aktivnem grelcu. Če ni, ga pač vgradiš, tko kot si ga ti v P1S...
smoki

Zgodovina sprememb…

Za začetnike jaz priporočam A1 mini. 90% jih tudi kasneje ne bo potrebovalo nič več oziroma nič večjega.

McAjvar ::

Eh. Sem popoln začetnik, ampak imam veliko idej. Čakam na morebitne black friday popuste, potem pa pade Prusa Core One+ z INDX dodatkom :P Tudi če ga bom uporabil le 2x letno.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Motion ::

dvomim ada bo ta konfiguracija kaj cenejša

BlaY0 je izjavil:

Za začetnike jaz priporočam A1 mini. 90% jih tudi kasneje ne bo potrebovalo nič več oziroma nič večjega.

če se bojo začetniki drzal sam enostavnih materialov ala PLA in podobno, potem res.

Ni pa kakšn zaprt tiskalnik nič kaj bol zahtevn za uporabo, je pa precej bolj uporaben za kasneje, če hočeš napredovat z materiali...
smoki

Ne rabiš nič če-jat. Sem že napisal, 90%. Preostalih 10% pa odpade na vse ostale možne če-je.

Meni je kul, ker mi ni treba za vsako malo pizdarijo kurblat 1 kW stroja. Lahko ga tudi pospravim v omaro tako kot šivalni stroj, ki ga nucam 3x na leto. Ready je v treh minutah, s segrevanjem mize vred.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

vsak sam ve, kaj rabi. Ni pa odprti bed slinger be all end all tiskalnikov za začetnike.
smoki

Jasno, primeren je tudi za pol profije in profije s print farmami. Poceni, poceni deli, enostavno vzdrževanje.

Se pa ne strinjam, da vsak sam ve kaj rabi. Večina jih pojma nima kaj dejansko rabijo.

Zgodovina sprememb…

ravno zato, ker nimajo pojma kaj rabijo, mogoče ni slaba ideja kupit printer, k je kaj bolj naprednega od odprtega bed slingerja... Zato sn mnenja da je kaksn CC2 ali CC2 kombo zlo velik printerja za začetnika, ker na konc dneva tudi pokrije dost scenarjov uporabe. Odprt printer bo pa vedno mel svoje omejitve. Če ves zakaj kupujes, super. Če ne ves, te lahko to v rit ugrizne down the line.
Btw CC2 brez canvasa je dobrih 300EUR, kar je ca 100EUR več kot A1mini. Pa dobis kr precej več. Čeprav je za kakih 50EUR več cc2 combo se najbolsi value. Čeprav tist ams ni glih uporabn za multicolor print (tko kot tut pr bambutu ne oz. vseh, k majo samo eno sobo) je pa precej priročno, ker imas več barv ready to go. Pa za filament switchover k ga zmanjka.
smoki

Zgodovina sprememb…

deepsick ::

ja, se je vredno včasih stegniti malo več na začetku - tudi na osnovi predlogov iz podobnih tem...

nas je pičilo 'dokaj' nedavno, smo s p1s+ams zelo zadovoljni, z u1 pa bi bilo že kičasto (dobesedno in preneseno!)

Legon ::

BlaY0 je izjavil:

Ne rabiš nič če-jat. Sem že napisal, 90%. Preostalih 10% pa odpade na vse ostale možne če-je.

Meni je kul, ker mi ni treba za vsako malo pizdarijo kurblat 1 kW stroja. Lahko ga tudi pospravim v omaro tako kot šivalni stroj, ki ga nucam 3x na leto. Ready je v treh minutah, s segrevanjem mize vred.

Al pa vzames nekaj kot je cc/p1s pa dejansko pokrijes 95%, za minimalno razliko v ceni. Edini razlog da kot zacetnik kupis bed slingerja, je da se ti gre res za vsak EUR.

Bluzit o tem da bos na elektriki prihrani z bedslingerjem je pa pomilovanja vredno. Skoraj takonkot da je omembe vredna razlika v casu priprave na print ali prostoru, ki ga rabis. Ce kaj je ravni bed slinger nadlezen, ker ga ne mores imet lepo v omari.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

pa bedslinger bo sigurno skuro več elektrike, ker bo manj toplote ostal na bedu, ker gre direkt v okolje. Pri zaprtem imas vsaj mičkeno izolacije okol.

bedslinger je sam cost saving measure in čisto nič druga.
smoki

d4vid ::

Po 300 urah CC2combo mi je žal, da se nisem prej poslovil od enderja.
Printal PETG in ASA+ od trčka, niti nisem še "natjunal" profilov, pa kar nekako požre filament in rezultati so neprimerljivo boljši od enderja. Težav zaenkrat ni, canvas dela OK.
Printerja za ta denar je ogromno, edino moti me zaenkrat, da nima zaprtih spool holderjev (kot ams). Pa seveda tist klobuk, za ASA je kar štorast in bi rabil dodatni grelec, čeprav sem rezultate popravil s 30cm silver tape-a čez levo stran vrat (pri pantih).

Legon je izjavil:

Edini razlog da kot zacetnik kupis bed slingerja, je da se ti gre res za vsak EUR.

Saj ne gre za to ali gre za bedslingerja ali ne, gre za to, ali v končni fazi pokrije tvoja pričakovanja. Če ti A1 mini pokrije 99% aplikacij ob enem pa zanj daš 30% cene najcenejšega zaprtega core XY, potem nimaš kaj za razmišljat. Za tisti procent bi bilo dejansko neumno plačati 3x toliko, razen če imaš pač polne žepe kovancev po en EUR pa nimaš ideje kako bi se jih drugače losal.

iloveboobz je izjavil:

pa bedslinger bo sigurno skuro več elektrike, ker bo manj toplote ostal na bedu, ker gre direkt v okolje. Pri zaprtem imas vsaj mičkeno izolacije okol.

Ja to si pa res dobr zračunal :))

Zgodovina sprememb…

3x cena? cc2 je 300€, a1mini je 200... daleč od tvojih 3x.
smoki

Jaz sem dal zanj 110. Ti pa daj kolikor hočeš. Drugače sem pa prvi, ki vam je tukaj predlagal cc2 tako da brez veze...

Zgodovina sprememb…

d4vid je izjavil:

Printal PETG in ASA+ od trčka, niti nisem še "natjunal" profilov, pa kar nekako požre filament in rezultati so neprimerljivo boljši od enderja. Težav zaenkrat ni, canvas dela OK.
Printerja za ta denar je ogromno, edino moti me zaenkrat, da nima zaprtih spool holderjev (kot ams). Pa seveda tist klobuk, za ASA je kar štorast in bi rabil dodatni grelec, čeprav sem rezultate popravil s 30cm silver tape-a čez levo stran vrat (pri pantih).

tut men je žal da sn se oklepal tega enderja tko dolg. Praktično stalno neko tweakanje, če ni bil pla.

za spoole imaš print, k ti jih pokrije, da maš pol bol suhe.

Sn pa presenečen, da ta printer tut TPU požira out of the box, brez tistega bypassa, čeprav naj nebi. Zaenkrat še nisn mel nobenih problemov z feedanjem, res pa printam kaj takega izjemno počas.

BlaY0 je izjavil:

Jaz sem dal zanj 110. Ti pa daj kolikor hočeš.

"jaz sem dal". To nobenga ne briga, k kupuje printer danes. Še manj pa, ker nima dopropisov pr bambutu, kot ti. Res fer primerjava...
smoki

Zgodovina sprememb…

Če tebe ne briga, ne pomeni da nikogar ne briga. Rabljenega dobiš za 150 in ravno za toliko ga tudi prodaš naprej, če ti ne ustreza.

Zgodovina sprememb…

zakaj bi kupoval rabljenga za 150€, če dobiš novga za manj k 200€ ? In nenazadnje, rabljeno lahko kupiš tudi kaj druga, zaprtega, če hočeš...
smoki

Kako zakaj? Zato da tistih 50 porabiš za kaj drugega. A to tebi ni jasno?

mislim, če sebe sovraziš, lahk tut kupiš enderja za 50€ in porabiš 150€ za... šolo da je drugič bolš kupit bolši printer :)
smoki

Ne, ker enderja za 50 ne bom potem mogel naprej prodati za 50 ali ga bom pa zelo težko. A1 mini z lahkoto prodam naprej za 150.

mislim, če se gre samo za testiranje, lahko tut kupiš novga minija, sprobaš in vrneš nazaj na podlagi 14 dnevnega zakonika o spletnih nakupih >:D
smoki

Kakšno testiranje? Kupiš za 150, uporabljaš pol leta ali več in prodaš naprej za 150.

assuming da rabljen ne crkne (ker garancije verjetno nimaš več, če si ze kupo rabljenga) in da ga dejansko prodaš za tako ceno...

Nwm no, takšno kolobarjenje se en povprečn tinkerer, k se prvič srečuje z 3d printerji, sigurno nebo šel. Pač niso vsi na spektru, kot nekateri tle..
smoki

Zgodovina sprememb…

2 leti je garancija. Če po pol leta vidiš da dejansko rabiš zaprtega core XY, ga prodaš in si kupiš pač zaprtega core XY, če ne ga pa pač trajbaš dalje. Jaz ga trajbam dalje in ničesar ne pogrešam.

kot rečeno, nekdo k se s tem ne ukvarja resno, pač takih stvari nebo delal. Bo pač ugotovil, da 3d printanje ni za njega, minija dal v omaro in bo pr tem ostal... za tistih 100€ nekaj šparanja...
smoki

Pac blay0 je odblodil v tri dni, ker nicemo prikimat njegovi sveti resnici. Jebat ga.

Tudi te blodnje o rabljenih A1 za 150 eur, so pravljice, ki nimajo nic s realnostjo nekoga, ki kupuje prvi printer.

Medtem pa v realnem svetu razen ce se gre res samo za budget, bedslinget nima smisla. Ko zacne bedslinger nekdo utemeljevat s porabo elektrike in tem, da rabi manj pristora, pol je hitro jasno da naklada.

Core XY je preprosto tehnolosko superiorna resitev za sirso uporabo. Tako nekje kot je direct drive superioren bowden in ga dandanes nihce pri zdravi pameti ne promovira za splosni rabo. Hkrati pa XY previloma doda tudi enclosure kar omogoci, da nekdo, ki se spusca v 3d printing, dejanko precej vec izkusi in je tudi manjsa verjetnost da bo po par tednih nadrajeval, ce ga potegne.

Edini argument za bedslinger je budget, ampak ne budalastine po 100-150eur za A1. To pac nima mesta v resni debati za zacetnika.

Zgodovina sprememb…

iloveboobz je izjavil:

kot rečeno, nekdo k se s tem ne ukvarja resno, pač takih stvari nebo delal. Bo pač ugotovil, da 3d printanje ni za njega, minija dal v omaro in bo pr tem ostal... za tistih 100EUR nekaj šparanja...

Ne vem točno kam meriš s tem "ukvarja resno". Zame je resno ukvarjanje tudi to, da recimo neka ženska pri 40-ih vsake par dni nekaj naprinta pa tudi, če je bedarija. Tak uporabnik bo zadevo uporabljal dokler mu ne bo crknila. Nekdo ki bo hotel kaj več, ga bo pač prodal in kupil kaj bolj glomaznega.

Legon je izjavil:

Medtem pa v realnem svetu razen ce se gre res samo za budget, bedslinget nima smisla. Ko zacne bedslinger nekdo utemeljevat s porabo elektrike in tem, da rabi manj pristora, pol je hitro jasno da naklada.

Realni svet uporablja A1 mini, taki kot si ti pa pač core XY ker je oh in sploh superiornejši. Si pač v manjšini, jebiga.

Zgodovina sprememb…

>Zame je resno ukvarjanje tudi to, da recimo neka ženska pri 40-ih vsake par dni nekaj naprinta pa tudi, če je bedarija. Tak uporabnik bo zadevo uporabljal dokler mu ne bo crknila. Nekdo ki bo hotel kaj več, ga bo pač prodal in kupil kaj bolj glomaznega.

In k bo ta hipotetična zenska ugotovila, da njeni okraski za vrt zbledijo in razpadejo na soncu, da je mogoče fajn kupit še kaj druga k PLA. In pol bo rabbit hole filamentov, k nimajo radi odprtih komor (mislim sj se da, sam to ni vedno plug&play) in rabijo sušilce pa nwm kaj še, če hočeš to komfortno printat. In potem se stvar zabriše v kot in pozabi. Hipotetična 40 letna zenska nebo šla prodajat za isto ceno k je kupla na bolho.

Zato je pač za takšne userje bolje, da v štartu kupijo neki bolšega, čeprav mogoče nebojo 100% izkoristl fičerjov takega printerja. Na konc dneva pa je razlika med A1mini pa cc2 kakih 10 kil dobrga filamenta. Nič zarad česar bi se en ljubitelj, k sploh zna dojet, da rabi 3d printer, spufal. No razn če je na kakem spektru in dobi bozjastn napad, ker je zapravu 32,54EUR več k bi lahko.
smoki

Zgodovina sprememb…

d4vid ::

iloveboobz je izjavil:

d4vid je izjavil:

tut men je žal da sn se oklepal tega enderja tko dolg. Praktično stalno neko tweakanje, če ni bil pla.

Sn pa presenečen, da ta printer tut TPU požira out of the box, brez tistega bypassa, čeprav naj nebi. Zaenkrat še nisn mel nobenih problemov z feedanjem, res pa printam kaj takega izjemno počas.

BlaY0 je izjavil:

"jaz sem dal". To nobenga ne briga, k kupuje printer danes. Še manj pa, ker nima dopropisov pr bambutu, kot ti. Res fer primerjava...

No ja, 3 enderji so še vedno doma. 2 gresta v dele in bo enkrat nastal nek corexy printer (cc2 bo pa printal dele zanj), tretji ostaja tak kot je, razen kakega popravka in druge plate. Linearci, direct extruder, bl touch. TPU printa super, pa PETG tudi.

Če mi uspe kak enostaven multimaterial sistem (podobno canvasu) spravit nanj, bo tudi deležen predelave v prihodnosti.

TPU pa jutri za foro vržem v cc2. Me zanima, kaj bo nastalo, mam ravno eno manšeto za natisnit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d4vid ()

iloveboobz je izjavil:

In k bo ta hipotetična zenska ugotovila...

Žensk ki same printajo doma okraske je več kot si ti lahko misliš, tako da tukaj ni nič hipotetičnega. Kar pa je res je pa tvoje zmotno mišljenje, da se bo zdaj ta ženska ukvarjale s tem, da je nekaj čez pol leta zbledelo in šla raziskovat s katerim filamentom se pa to ne bi zgodilo. Pozabi, enostavno bo naprintala drug okrasek v drugi barvi PLA. Pozabi tudi da se bo ukvarjala s fine tuningom profilov za neke eksotične filamente samo zato da bo okrasek bolj odporen in zdržal dlje. Nepomembno, s tem se ukvarjajo tipi kot si ti pa Legon ki vama je to pač pomembno, ker je to za vaju hobi in se rada s tem ukvarjata in imata rada sofisticirano ter superiorno tehnologijo, ki vama pokrije tisti procent ki ga ta ženska nikoli ne bo rabila, pa tudi če je zadeva 200 EUR dražja, saj konec koncev nista reveža in pri takšnih hobijih je res brez veze šparat, hobi ni zato da boš šparal, in ja kaj pa je to, slaba dva tanka bencina, tle pa res ni treba škrtart ane. Če povzamem, hobi te ženske je recimo dizajn in izdelovanje okraskov, za kar si pomaga s 3D printerjem, tvoj hobi je pa dejansko 3D printanje samo.

In ne jaz sploh ne zagovarjam bed slingerjev generalno kot vidva zmotno mislita, jaz zagovarjam konkretno A1 mini proti bolj superiornim in sofisticiranim printerjem za aplikacije ki se izvajajo v 99% vseh primerov, če bi me pa vprašal kaj bi raje imel A1 ali P1S, bi se pa jasno odločil za slednjega, verjetno pa še raje za CC2. Tudi sam bi nekomu za katerega vem, da je tech geek in bi se rad ukvarjal s 3D tiskanjem priporočil enega izmed teh dveh, samo takšnih ni ravno v izobilju, tako da na splošno bi pa še vedno priporočil A1 mini... recimo trem kolegom bi verjetno predlagal CC2, ostalim dvajsetim pa A1 mini.

finta je, ker bo mel en casualc bolši experience z zaprtim in multimaterial printerjem (kot je P1S/CC2). O tem diskutiramo. Pokrije več opcij, je bolj enostavn; če nič druga, že zaradi switchover materiala in rfid filamentov. En casualc kupi filament z rfidom od elegooja (ali bambuta) ga gor prslone in se skonfigurira. Nobenga čaranja. Tega pr a1mini out of the box nimaš.

In razlika v ceni (sploh če uloviš kakšne akcije) pač ni tako grozna. Itk tudi če kupiš a1mini, pač tle ni samo cena printerja. Še kakih par rol filamenta, kakšna plošča za bed, pa še kaka malenkost, k jo bo tut casual ugotovil, da rabi. In k črto potegneš, tistih 100-150EUR začetne razlike v ceni printerja pač ni takšna reč, da bi človek padu v božjastni napad in mel celodnevni rant na slotechu. Ker če je to problem, je mogoče bolš da se takih hobijev ne lotevaš. Je trolat po internetih še vedno cenej.

Ampak ok, pač vsak bo svojga konja hvalu. Na konc bo pa micka rekla fuck it, pa bo rajš kupla šivaln stroj.

d4vid je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

d4vid je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

No ja, 3 enderji so še vedno doma. 2 gresta v dele in bo enkrat nastal nek corexy printer (cc2 bo pa printal dele zanj), tretji ostaja tak kot je, razen kakega popravka in druge plate. Linearci, direct extruder, bl touch. TPU printa super, pa PETG tudi.

Če mi uspe kak enostaven multimaterial sistem (podobno canvasu) spravit nanj, bo tudi deležen predelave v prihodnosti.

TPU pa jutri za foro vržem v cc2. Me zanima, kaj bo nastalo, mam ravno eno manšeto za natisnit.

upam da maš 95A, ker karkoli mehkega pa res zna bit problem za canvas.
smoki

Zgodovina sprememb…

BlaY0 je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

In k bo ta hipotetična zenska ugotovila...

Žensk ki same printajo doma okraske je več kot si ti lahko misliš, tako da tukaj ni nič hipotetičnega. Kar pa je res je pa tvoje zmotno mišljenje, da se bo zdaj ta ženska ukvarjale s tem, da je nekaj čez pol leta zbledelo in šla raziskovat s katerim filamentom se pa to ne bi zgodilo. Pozabi, enostavno bo naprintala drug okrasek v drugi barvi PLA. Pozabi tudi da se bo ukvarjala s fine tuningom profilov za neke eksotične filamente samo zato da bo okrasek bolj odporen in zdržal dlje. Nepomembno, s tem se ukvarjajo tipi kot si ti pa Legon ki vama je to pač pomembno, ker je to za vaju hobi in se rada s tem ukvarjata in imata rada sofisticirano ter superiorno tehnologijo, ki vama pokrije tisti procent ki ga ta ženska nikoli ne bo rabila, pa tudi če je zadeva 200 EUR dražja, saj konec koncev nista reveža in pri takšnih hobijih je res brez veze šparat, hobi ni zato da boš šparal, in ja kaj pa je to, slaba dva tanka bencina, tle pa res ni treba škrtart ane. Če povzamem, hobi te ženske je recimo dizajn in izdelovanje okraskov, za kar si pomaga s 3D printerjem, tvoj hobi je pa dejansko 3D printanje samo.

In ne jaz sploh ne zagovarjam bed slingerjev generalno kot vidva zmotno mislita, jaz zagovarjam konkretno A1 mini proti bolj superiornim in sofisticiranim printerjem za aplikacije ki se izvajajo v 99% vseh primerov, če bi me pa vprašal kaj bi raje imel A1 ali P1S, bi se pa jasno odločil za slednjega, verjetno pa še raje za CC2. Tudi sam bi nekomu za katerega vem, da je tech geek in bi se rad ukvarjal s 3D tiskanjem priporočil enega izmed teh dveh, samo takšnih ni ravno v izobilju, tako da na splošno bi pa še vedno priporočil A1 mini... recimo trem kolegom bi verjetno predlagal CC2, ostalim dvajsetim pa A1 mini.

Edini resen argumetn, da vzameš A1 mini, je 100 EUR razlike v ceni. Je pa ponujat A1 mini glede na to o čem je govora še posebej zgrešeno, če nekdo razmišlja da bi rad celo 300x300.

Še posebej, ker pri velikosti 180x180 res hitro trčiš ob omejitev, četudi si gospodinja, ki printa naključne okraske.

Zgodovina sprememb…

iloveboobz je izjavil:

finta je, ker bo mel en casualc bolši experience z zaprtim in multimaterial printerjem (kot je P1S/CC2). O tem diskutiramo. Pokrije več opcij, je bolj enostavn; če nič druga, že zaradi switchover materiala in rfid filamentov. En casualc kupi filament z rfidom od elegooja (ali bambuta) ga gor prslone in se skonfigurira. Nobenga čaranja. Tega pr a1mini out of the box nimaš.

A1 je najbolj prodajan printer na svetu, takoj za njim A1 mini. Kje je torej tvoja finta z enim casualcom in pokrivanjem 1% opcij? Kaj nimaš out of the box jasno da imaš, A1 linija podpira AMS lite, AMS, AMS 2 Pro, AMS HT... za tiste ki to želijo seveda. Akcije ima tudi Bambu. In spet si pomešal hobije... večini uporabnikom 3D printanje sploh ni hobi ampak jim 3D printer služi samo kot orodje. Tebi je 3D printanje hobi, si ljubitelj 3D printerjev ter 3D printanja samega in si v precejšnji manjšini, tako kot ljubitelji Spačkov ali Hroščev.

Kaj ko bi recimo kakšne konkretne številke o tem, da je A1 najbolje prodajal model na svetu? Toliko, da razmemo ali dejansko govorimo o preverljivih dejstvi ali klasičnem fomskem posploševanju, v skladu s ternutnimi potrebami? Saj verjamem, da točnih številk ni, ampak kaj več od menja predvidevam, da pa imaš?

Legon je izjavil:

Še posebej, ker pri velikosti 180x180 res hitro trčiš ob omejitev, četudi si gospodinja, ki printa naključne okraske.

Večina folka ki je razmišljala o velikosti je na koncu ugotovila, da jim to sploh ni tako bistveno. Večina nikoli ne trči ob to omejitev.

Legon je izjavil:

Kaj ko bi recimo kakšne konkretne številke o tem, da je A1 najbolje prodajal model na svetu? Toliko, da razmemo ali dejansko govorimo o preverljivih dejstvi ali klasičnem fomskem posploševanju, v skladu s ternutnimi potrebami? Saj verjamem, da točnih številk ni, ampak kaj več od menja predvidevam, da pa imaš?

Klasično forumsko posploševanje je, da večina potrebuje zaprt core XY, zato ker ima večina na tem forumo (v bistvu samo v tej niti) dobre izkušnje z njim.

Zgodovina sprememb…

torej bomo ostali pri prodajanju lastnega mnenja kot svete resnice? škoda debate.

Hiter google search pravi da je tvoja izjava o tem, da je A1 najbolje prodajal 3d printer pred A1 mini iz riti pognjena:
https://www.accio.com/business/top-sell...
https://www.selfcad.com/blog/what-is-th...
https://www.amazon.com/Best-Sellers-3D-...

Pa, da smo si na jasnem, zgornji viri so daleč od resnih statističnih podatkov ali verodostojnosti, ampak še vedno svetlobna leta pred klasičnim forumskim blodenjem in prodajanjem lastnega menenja kot svet resnice. Daj si vzemi 5 minut pa vsaj kak AI prepričaj, da bo potrdil tvoj bias.

Zgodovina sprememb…

Narobe iščeš kolega... najbolj prodajan je A1, če ne ga že zdavnaj ne bi več prodajali. Tvoja sveta resnica je zaprt core XY za vsako gospodinjo.

Zgodovina sprememb…

BlaY0 je izjavil:

Narobe iščeš kolega... najbolj prodajan je A1, če ne ga že zdavnaj ne bi več prodajali.

hvala, da si tako dobro in argumentirano s konkretnimi viri ovgel mojo zmoto... zdaj pa hitro nazaj za šank, kjer te še mogoče še kdo resno jemlje.

Med tem pa v realnem svetu, nekako coreXY kar nočejo izginit iz vrha najbolje prodajanih modelov, tvoj opevani a1 mini, pa niti med top 5 ponekod noče prit. Pomoje se predobro prodaja in ga sploh omenit nočejo, ker se bojijo stampeda.

Zgodovina sprememb…

Govoriš za power userje, ki so v manjšini. Tvoji iskalni kriteriji so prilagojeni tvojim potrebam. Talking about bias...

Zgodovina sprememb…

««
59 / 59
»
»»