Forum » Kaj kupiti » Kateri Monitor ?
Kateri Monitor ?
Temo vidijo: vsi

pero50 ::
dobiš va panel, ampak nad aoc 32" VA sem bil grozno razočaran nad vidnimi koti, tako da sem zamenjal in vzel ips

PrimozR ::
Ćeprav je dražji, zna biti za v delavnico ravno zaradi vidnih kotov IPS boljši - če bo sheme in načrte (risbe?) gledal še kdo drug in pregledoval, bo gledati s strani na TN in VA matrikah kar tečno.

Lukape ::
V ožjem izboru je dell s2725qs za 320€ na amazonu. Sicer 120hz ne bom izkoristil a je le dobrega desetaka dražji od 60hz modelov.
Ja nekako sem pristal na 27" ker 32" ips že kar presegajo budget.
Kakšna mnenja o dellu oz podobna priporočila.
Hvala
Ja nekako sem pristal na 27" ker 32" ips že kar presegajo budget.
Kakšna mnenja o dellu oz podobna priporočila.
Hvala

scipascapa ::
Sem ti poslal ZS.
Najugodneje kar ti lahko naredim je 329€ z DDV, gratis poštnina na tvoj željeni naslov. Lahko tudi osebni prevzem pri meni v Šenčurju....javi v glavnem.
Najugodneje kar ti lahko naredim je 329€ z DDV, gratis poštnina na tvoj željeni naslov. Lahko tudi osebni prevzem pri meni v Šenčurju....javi v glavnem.

jaques ::
ima kdo konkurečno ponudbo za tale kos?
rabim za macbook priklopit, usbc je tako da pomoje bo ok za google sheets in internete
https://geizhals.eu/dell-ultrasharp-u27...
rabim za macbook priklopit, usbc je tako da pomoje bo ok za google sheets in internete
https://geizhals.eu/dell-ultrasharp-u27...

bigbada ::
Vidim da so zadnje čase 4K monitorji kar popularni postali. Ampak ko gledam te youtube videje.. recimo 32 zoll 4K vse ikone in appi izgledajo "ful miniaturni". Kaj potem si to nastavite višji "scaling"? Ker premale ikone in text je no go...

MrStein ::
Novi app-i imajo itak vse večje, tako da ne rabiš toliko povečevati.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Scaling, ki ga baje že vsi app-i podpirajo:
Windows 11, dual monitor, en laptopov 15", druga pa zunanji 4K s scalingom 150%
ja ja, 7 zip verzija 25 je izšla prejšnji teden. Sigurno ima scaling porihtan...
Windows 11, dual monitor, en laptopov 15", druga pa zunanji 4K s scalingom 150%
ja ja, 7 zip verzija 25 je izšla prejšnji teden. Sigurno ima scaling porihtan...
Motiti se je človeško.

Sem zdaj nekaj časa uporablja 4K monitor (v resnici 50" TV) in:
- malenkost je prevelik, itak. Sem sedel malo dlje, tako da ni velik problem.
- količina pikslov zmaga
- ponekod kot da so neke manjše nepravilnosti (temno-svetli robovi ipd. / edge-enhancement) verjetno ker TV "optimizira" sliko. Trenutno ko to pišem sicer ni videti. Mogoče sem se navadil.
Scaling: 150% *
PS: * A Lunix tega sploh ne omogoča? OK, neki experimetal support je... pol se pa čudijo.
Torej naslednji nakup bo skoraj sigurno 4K, če ne celo več.
- malenkost je prevelik, itak. Sem sedel malo dlje, tako da ni velik problem.
- količina pikslov zmaga
- ponekod kot da so neke manjše nepravilnosti (temno-svetli robovi ipd. / edge-enhancement) verjetno ker TV "optimizira" sliko. Trenutno ko to pišem sicer ni videti. Mogoče sem se navadil.
Scaling: 150% *
PS: * A Lunix tega sploh ne omogoča? OK, neki experimetal support je... pol se pa čudijo.
Torej naslednji nakup bo skoraj sigurno 4K, če ne celo več.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

tony1 ::
He, he, seveda še ni skaliranje povsod podprto. Ampak nimaš kaj, 4K je že povsod.
V Linuxih pa, presenetljivo, ni težav, razen tega, da uni trije knofi na oknih zg. desno ne skalirajo in izpadejo mikroskopski (morda se že da kaj poštimati, pa se mi ni dalo).
V Linuxih pa, presenetljivo, ni težav, razen tega, da uni trije knofi na oknih zg. desno ne skalirajo in izpadejo mikroskopski (morda se že da kaj poštimati, pa se mi ni dalo).