» »

3d tiskalnik

3d tiskalnik

««
57 / 57
»
»»

Seba982 ::

Nameravam naročiti ene 3-4 role bamboo lab filamenta, pa me zanima, če bi šel kdo v skupni nakup, da jih naročim 10+. Lahko dostavim na relaciji Sevnica - Trebnje - Škofljica.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seba982 ()

deepsick ::

En znanec kupi na amazonu vsakič, ko zmanjka do 60€ za brezplačno poštnino, samo pač ročno vnese lastnosti filamentov (in postelje), proizvajalci to menda obvezno napišejo na škatlo, folijo, zagotovo pa na spletni strani, sam občutek pa menda ni dovolj zanesljiv.

Motion ::

damn kmalu bo folku težko še kolut vzet iz škatle pa pogledat barvo.... 8-O 8-O

BigWhale ::

Zakaj se ne bi uporabil RFID, ce se lahko? Saj vas nihce ne sili, da ga uporabljate. Kje je problem?

Nobenega problema, RFID je za začetek zelo priporočen.
Potem pa gre bolj za 'optimizacijo' stroškov, ko se začne 'masovno printanje', se hitro naučiš...
Vprašal bi, čisto iskreno za okoljsko skrb, če kdo zbira 'odpad' za kakšno reciklažo, ali se pač vrže med ostali odpad.
Zaenkrat ne bi nekaj zalivali z epoksi za neke okrasje, mogoče kdaj kasneje, če bi bil bolj prebrano.
Pa izkušeno, koliko % je odpada v povprečju, ne samo napak ampak tudi zavrženega, nekje 10-15% izgleda po kakšne 100-200 urah printanja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: deepsick ()

darkolord ::

To skoraj vsak pomisli, ko dobi printer. Ampak je vse skupaj premalo, da bi se splačalo reciklirati. Plastenk za kokakolo se nabere precej več.

Nisem mislil, da bi sami to reciklirali, bolj to, če kdo drug iz slo-tech zbira surovine in bere to temo in nekje to pač zbira v nekem ibc ali podobnem in potem to zmelje in extrudira kontra. Plastenk za Coca Colo (in podobnega) je sicer ogromno več, so z njimi drugi nameni in nam ni vredno sitnosti v primerjavi z nakupom na amazon.de ali pa celo bulk.

dvihtelic ::

Seba982 je izjavil:

Nameravam naročiti ene 3-4 role bamboo lab filamenta, pa me zanima, če bi šel kdo v skupni nakup, da jih naročim 10+. Lahko dostavim na relaciji Sevnica - Trebnje - Škofljica.

Lahko sem za

klinker ::

deepsick je izjavil:

Nisem mislil, da bi sami to reciklirali, bolj to, če kdo drug iz slo-tech zbira surovine in bere to temo in nekje to pač zbira v nekem ibc ali podobnem in potem to zmelje in extrudira kontra. Plastenk za Coca Colo (in podobnega) je sicer ogromno več, so z njimi drugi nameni in nam ni vredno sitnosti v primerjavi z nakupom na amazon.de ali pa celo bulk.

Jst vrzem v plasticno embalazo. Noben ne reciklira odpadnega filamenta na zalost.

GupeM ::

PLA ne spada v plastično embalažo. PLA je za v navadne komunalne odpadke, ker se ga ne da reciklirati med plastiko in reciklirni material zgolj kontaminira. Enako velja za vse 3D printe in odpadke pri 3d tiskanju.

PLA bi sicer sodil v industrijske komposte, ker se na dovolj visoki temperaturi lahko razgradi (tudi vrečke za bio odpadke so iz PLA, pa plastični pribor in kozarci za piknike), ampak nič od tega ne sodi med embalažo.

BlaY0 ::

klinker je izjavil:

PLA, tisto malo kar ga kupim kr na aliju SUNLU narocim, TPU pravtako, a od Geeetech

Jaz sem s SUNLU kar zadovoljen. Do zdaj sem kupoval prek Alija večinoma kar po eno rolo, ker imajo skoraj vedno promocijo za nove naročnike in daš za rolo okrog 8 USD. Zanimivo je edino to, da refill ni nič cenejši.

Bambu v bistvu sploh še nisem probal... v cekarju imam že nekaj časa 6 refill rol, ki pa so bistveno dražje kot jih dobim pri SUNLU.

GupeM je izjavil:

PLA ne spada v plastično embalažo. PLA je za v navadne komunalne odpadke, ker se ga ne da reciklirati med plastiko in reciklirni material zgolj kontaminira. Enako velja za vse 3D printe in odpadke pri 3d tiskanju.

V Nemčiji recimo gre med odpadno embalažo oziroma v "Gelbe Tonne". Enako velja za te piknik kozarčke.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

BlaY0 je izjavil:

V Nemčiji recimo gre med odpadno embalažo oziroma v "Gelbe Tonne". Enako velja za te piknik kozarčke.

Ne.

Za kozarčke iz PLA sem prepričan, da gredo v Gelbe Tonne. PLA Poop pa res da ni embalaža.

Zgodovina sprememb…

Ja, sem se malo poglobil in zgleda res gre v rumene kontejnerje, ker tega ni veliko in gre za embalažo.

Ne velja pa to za PLA poop in failed printe, ker spadajo pod "production waste", ne pod embalažo in "proizvajalec" tudi ne plača neke "green dot" licence ... Nenazadnje tudi ne moreš pričakovat od prebivalcev, da bojo znali ločiti PLA od PET ...

Kakorkoli, PLA med plastiko je kontaminacija. V majhnih količinah očitno res ne igra pomembne vloge, pri večjih količinah pa lahko vpliva na rezultat recikliranja.

Se strinjam. Je pa dejansko tako, da ta PLA odpadna embalaže (kozarčki, krožniki) na koncu itak konča v sežigalnicah.

Zgodovina sprememb…

GupeM je izjavil:

PLA bi sicer sodil v industrijske komposte, ker se na dovolj visoki temperaturi lahko razgradi (tudi vrečke za bio odpadke so iz PLA, pa plastični pribor in kozarci za piknike), ampak nič od tega ne sodi med embalažo.

Jst PLA skoraj ne uporabljam. Sem tudi gor pisal da kupujem vecino PETG pri bambu, tisto malo PLA in TPU pa na aliju

GupeM je izjavil:

Ja, sem se malo poglobil in zgleda res gre v rumene kontejnerje, ker tega ni veliko in gre za embalažo.

Ne velja pa to za PLA poop in failed printe, ker spadajo pod "production waste", ne pod embalažo in "proizvajalec" tudi ne plača neke "green dot" licence ... Nenazadnje tudi ne moreš pričakovat od prebivalcev, da bojo znali ločiti PLA od PET ...

Kakorkoli, PLA med plastiko je kontaminacija. V majhnih količinah očitno res ne igra pomembne vloge, pri večjih količinah pa lahko vpliva na rezultat recikliranja.

80% vse embalaže gre na sežig pri nas tako da kot čimgumiji je bolje da jih vržeš v plastiko....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

Seba982 ::

klinker je izjavil:

Jst PLA skoraj ne uporabljam.

Zakaj ne?

Ker je cena petg enaka pla, je pa v vsemu boljsi.

vsak ima svoj namen, PLA se lepše printa (predvsem mostovi in previsi) in je bolj primern za dekorativne kose, PETG je bolj primeren za funkcijske kose,....
seveda pa lahko printaš kakor koli hočeš....

iloveboobz ::

https://www.aliexpress.com/item/1005009...

včasih se najde še kak kupon za 6-7€ in maš 6.5€/kg... Bargain.
smoki

10kg je nekje za ~300 ur printanja? To ni malo enobarvnih organizerjev, modelov, korit, mogoče že kar lupino Darth Vaderja? :D

Motion je izjavil:

1.1.1 je povsem spodoben modelirnik in več kot dovolj za domačo print sceno. PD se ne razlikuje kaj dosti ostalih modelirnikov.. Par posebnosti sam nič kaj kar se nebi dalo prežvečit.. Stvari ratajo pestre ko začneš s sestavi.. Tam pa so stvari krhke in moraš res pazit kaj delaš...

Tip v polurnem videu na relativno enostavnem primeru pokaže proces od ideje do dejanske izvedbe/proizvodnje, ki se ga smiselno uporabi tudi pri večjih sestavih (recimo sestav kompletnega BMX kolesa... od kroglice ležaja dalje):

...med tem ko sem zadevo gledal, mi je za dosti operacij na pamet padla vsaj ena alternativa oziroma kako bi jo jaz izvedel.

d4vid ::

Sem amater v Fusionu. Znam narisat stvari, ki jih rabim sam.
Pa sem šel na FreeCAD in mi ni bilo 5% jasno kaj naj s tem programom počnem. Po parih shortsih na yt in enem malo daljšem yt videu so mi osnove že jasne in že nekaj časa delam izključno v freecadu. Sej dejansko ponavadi rabim kak distančnik, adapter, nosilec, take brezvezne stvari. In meni je freecad več kot dovolj.

Večino folka benti, da jim UI ni jasen in da ni intuitiven ampak dejstvo je, da si UI lahko v 90% prilagodiš in ga uporabljaš praktično na nivoju kateregakoli drugega modelerja... od barv, postavitve menujev, ikonc do šortkatov na tipkovnici in miški. Najboljši so mi pa razni maker vplivneži, ki ne znajo poiskat niti kako se snapping in constraint chaining nastavi, in potem šinfajo na nivoju moje tašče, ki ji eno ikono na desktopu prestaviš pa jo kar infarkt rukne. Pa njo še razumem...

darkolord ::

Ni problem v tem, problem je da je workflow čisto drugačen.

CATIA, NX, FreeCAD delajo po "workbench" konceptu.
Solidworks, Fusion, Inventor, ... delajo po "unified parametric" konceptu.

In če si navajen na Fusion, je koncept v v FreeCAD čisto drugačen, in je včasih bolje, da pozabiš vse in začneš čisto iz nule.
««
57 / 57
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kateri 3D tiskalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
637542 (1061) Motion
»

poceni 3D print škatlice