» »

3d tiskalnik

3d tiskalnik

««
51 / 51
»
»»

d4vid ::

Liker je izjavil:

Hvala za predloge.
Ker internet je tu res poln nekih "izkušenj" - od tega da je za PETG vse ok, do tega da mora samo filament biti res suh, do tega da rabiš ne vem kakšne tweake da sploh lepo printa ...
Rabim pa PETG, ker mora stvar biti temperaturno obstojna na 60 do max 70°C, kar PLA pač ne bo.

Moj ender printa samo PETG in nič drugega. Imam ga v domači pisarni, prepiha ni, je pa brez ohišja. Filamenta ne sušim oz. zelo redko, odprem nov filament in ga porabim brez da bi jemal dol. Edino kar opazim pri kakem filamentu, da malo bolj stringa, če stoji dlje časa. Printanje je brez težav, slicam v Prusa Slicerju, default nastavitve za ender3v2 in generic petg, 235-240 šoba in 70 miza. Delam funkcionalne izdelke, recimo razne šablone za rezkar, adapterje za odsesovanje, škatlice za ikea alex predalnike. Mel sem težave s stekleno ploščo, ki pride zraven enderja, ker se je petg preveč prijel na njo in sem jo po ene 50 izdelkih odkrušil. Od kar je magnetna podloga gor, dela brez težav.

PETG je po mojih izkušnjah zelo enostaven za tiskat, včasih celo lažji kot PLA.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d4vid ()

gunserman ::

Tudi sam na Bambu A1 še nisem imel težav. Printal sem tudi večje izdelke. Imam tudi sušilec, vendar ga še nisem potreboval, saj PETG filament vsakič po uporabi zapakiram v vakumsko vrečko in ga pospravim v škatlo v kateri imam absorbcijsko sredstvo. Če printaš večji izdelek je dobro, da se vklopi support.

Legon ::

Enako, na P1P nisem imel tezav z PETG.

Glede uporabe supports pa je to odvisno od oblike, ne velikosti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

poceni 3D print škatlice

Oddelek: Pomoč in nasveti
162127 (962) dvihtelic
»

3d tiskalnik za zacetnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
162960 (2315) sslavc
»