» »

Kateri 3D tiskalnik

Kateri 3D tiskalnik

1
2
»

Motion ::

Buggy je izjavil:

OK. Zgleda je dozorelo da vzamem tud sam prvi 3D printer. Nabralo se je jebenih malenkosti kjer moram za vsako placat cca 20EUR. Zadeve so se glede na par let nazaj zelo izboljsale in mislim da je tole kar future + tamal ki je strojnik se bo lahko igral, ker je ze nekaj namigoval v to smer.
Prvi pogoj je da ne grem v zaprti sistem tipa Apple (BambuLab) pa navkljub temu kako user friendly je, ker ne mores rasti z njim.
Po vseh do zdej ogledanih zadevah mi je glede mojih preferenc in potenciala se najbolj vsec postal Elegoo Centauri Carbon, kjer obljubljajo se opcijski muliticolour.
Vsec mi je tudi da je zaprt, ker bo v kurilnici (da ne moti v session roomu hrup) kjer je tako prah kot potencialni prepih.

Ima kdo Elagoo centauri-carbon in lahko deli izkusnje, ali priporoca kej drugega do 500EUR

Nimam CC ja sledim pa discort serverju in na redditu ker sem mel prej elegoo, pa prednaročenga sem imel odprtega centaurija ki so ga nato skenslali,..

Zgleda da ma CC kar neki poporodnih težav, veliko je povitih hotendov, kar zgleda da je mal design flaw, HW je prešibak da bi lahko poganjal vanila klipper. Prav tako majo kar probleme z FW kar je že stalnica od prejšnje generacije. Pa zgleda da AMS enote še kar neki cajta nebo.

Jst sem takrat potem vzel AC kobra s1, ki ma tudi sicer ene par pomankljivosti, vedar se jih da bolj ali manj poštimat. Tako da moj po nadrafnjah povsem postelje dela odločni moram rečt, pa še TZ bambu lab hot ende podpira. Laufa pa na oskubljeni verziji kliperja, ki sicer ne omogoča naprednih funkcij kliperja vendar vsaj omogoča poganjanje mainsail-a in fluidda,...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

MTB4life ::

Jaz imam Elegoo CC in sem zaenkrat zadovoljen . En hotend sem povil, pa še to po moji krivdi, tako da zaenkrat sem zadovoljen z nakupom. Imam ga od 1. junija in sem z njim preprintal več kot s katerim koli drugim printerjem. Največ tiskam iz ASA materiala. Ne vem kakšni problemi so s FW-jem, lahko kaj več infa na to temo?

MTB4life je izjavil:

Jaz imam Elegoo CC in sem zaenkrat zadovoljen . En hotend sem povil, pa še to po moji krivdi, tako da zaenkrat sem zadovoljen z nakupom. Imam ga od 1. junija in sem z njim preprintal več kot s katerim koli drugim printerjem. Največ tiskam iz ASA materiala. Ne vem kakšni problemi so s FW-jem, lahko kaj več infa na to temo?

Zadnjega FW update so odstranili ker vse po malo ni delalo, od luči, wifi-ja,... Sej maš poln reddit pa na discord jamranja,..

PS: mam en 0.6mm hotend za CC ki so mi ga poslali še preden so skenslali preorderje za centauri če te zanima,..

MTB4life ::

Nisem ga še posodabljal, tudi na Redditu nisemm nič zasledil =) Če ne veš ne boli :D

Sicer imam kar nekaj hodendov na zalogi po tistem dogodku, če si kej iz okolice Lj se lahko dobiva.

Enako moja kobra s1. Še vedno na apriskem FW. Ne tikam dokler dela,... :))
Tile kitajci bolj kot "popravljajo" slabši je

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

Buggy ::

Kako točno je elagoo bistveno bolj odprt sistem od Bambu? Sam tolk, da razmemo kaj so tvoja pričakovanja glede odprtosti.

Prosim malce potrpljenja z menoj, sem ze v staru rekel da sem noob. Kar se zaprtosti tice sem mislil bolj na SW in potencialno tudi na FW posodobitve. Seveda sem v casu pregledovanja plusov in minusov naletel tudi na ta segment. Priznam, nisem se pa prevec poglabljal, pa kot kaze tudi prav, ker tamal nekako ne kaze interesa, ker ima 3D printer tako na faksu, pri prijatelju in celo na delu, kjer je delal med poletnimi pocitnicami. Elegoo CC je za svoj denar predstavljen kot dost user friendly 3D printer s potencialom tako glede materialov kot tudi nadgradenj (AMS, FW, SW...) in ni tako splosno opevan kot Bambu...zato me je pritegnil.

Bolj sem upal, da bo tamal za stvar in se meni malo pokazal kako lahko sam v free CAD programih kej dizajniram in pol tud sprintam. Figurice in predpripravljeni template-i me niti ne triggajo.

Ene par zadev bi imel za zrihtat, med drugim tudi "neonski" ali pa osvetjen napis za session room, pa polno malenkosti za simracing :P
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3d tiskalnik (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Kaj kupiti
2502419143 (3206) Legon
»

poceni 3D print škatlice

Oddelek: Pomoč in nasveti
162169 (1004) dvihtelic
»

3D Printer

Oddelek: Kaj kupiti
11907 (652) mzakelj
»

3D tiskaliki za domaco uporabo