Forum » Pomoč in nasveti » poceni 3D print škatlice
poceni 3D print škatlice
Omega7 ::
Pozdravljeni
Rad bi izdelal mapo/škatlico kot je spodaj na linku. Kje bi bilo to najceneje izdelati iz npr. ABS plastike? Ponekod sem vprašal in bi bila cena skupaj z modeliranjem okoli 200 EUR. To je za moje potrebe veliko preveč in si jo raje zlepim iz lesa. Ali sprašujem preveč profesionalne proizvajalce ali so cene res takšne?
hvala
Rad bi izdelal mapo/škatlico kot je spodaj na linku. Kje bi bilo to najceneje izdelati iz npr. ABS plastike? Ponekod sem vprašal in bi bila cena skupaj z modeliranjem okoli 200 EUR. To je za moje potrebe veliko preveč in si jo raje zlepim iz lesa. Ali sprašujem preveč profesionalne proizvajalce ali so cene res takšne?
hvala
mzakelj ::
Če mi podaš malo bolj natančne mere ti zrišem zastonj. Par minut dela. Bi ti tudi sprintal, vendar nažalost nimam dovolj velike mize na printerju ( Bambulab printer ). Sam lahko grem do 256x256x256mm max.
d4vid ::
Tole se zmodelira v 5 minutah, če se prvič srečaš s CAD programom (fusion 360 npr.).
Daj bolj podrobne podatke pa ti lahko tudi jaz zrišem.
Daj bolj podrobne podatke pa ti lahko tudi jaz zrišem.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Sem za foro zrisal fajl (2 min dela) in ga vrgel v JLC3DP kalkulator. FDM je 250+ USD za ASA/ABS.
Tukaj imaš fajle (f3m in stl), če rabiš: https://git.bajda.si/gitea/random
Sem pa vrgel še v prusa slicer in dobim tole:
- print time: 2 dni
- poraba filamenta: 606g filamenta
Uporabljen filament je PETG pri 30% infillu in 3 perimetrih.
Tukaj imaš fajle (f3m in stl), če rabiš: https://git.bajda.si/gitea/random
Sem pa vrgel še v prusa slicer in dobim tole:
- print time: 2 dni
- poraba filamenta: 606g filamenta
Uporabljen filament je PETG pri 30% infillu in 3 perimetrih.
Map ::
Tudi jaz sem dobil dobre 2 dni v Cura slicerju s PLA materialom.
Za kaj bi uporabil to škatlico?
Legon ::
Bambu pravi 19h ur, sam ne vidim razloga zakaj bi to printal s karkoli več kot 15% infila, tako da bi bilo še par ur manj. Torej realno je strošek take škatlice 10 EUR, ostalo je pa seveda marža. Tako, da najdi kolega, ki ima doma 3d printer, časti kosilo in je to to.
Torej realno je strošek take škatlice 10 EUR, ostalo je pa seveda marža.
Zanimivo. Nekaj ponudnikov teh storitev se je javilo in cene so tudi od 100 EUR naprej (plus strošek izdelave modela 28 EUR + DDV), vprašajo me tudi v kakšnih količinah mislim to naročiti. Verjetno ne smatrajo, da sem zgolj nekdo z naivno predstavo, ki je videl Youtube oglase kjer si ljudje za hobi tiskajo plastične kozarce za rože in glavnike za pse. Očitno sem imel popolnoma napačno predstavo, saj za ta denar dobim pralni stroj z dostavo.
Sem za foro zrisal fajl (2 min dela) in ga vrgel v JLC3DP kalkulator. FDM je 250+ USD za ASA/ABS.
Hvala za model, izgleda tako kot potrebujem. Kako izgleda sem videl tu, kamor sem model informativno naložil: https://tisk3d.si/3d-tisk/
in rezultat je: Cena: 400,25 € + DDV na kom
Razmišljal sem da bi bila škatlica iz ABS plastike ker je vsaj v obliki plošč na Amazonu poceni, ne smrdi, dimenzijsko je zelo trdna. Je pa načeloma vseeno.
Notri bom spustil karton (prostor je za 4 kartone), ki imajo na eni strani nalepljen papir za risanje/slikanje. Ker je ustvarjena slika mokra, jo moram nekako prinesti domov brez da se kam nalepi/obdrgne. Tisti štirje distančniki na notranji strani škatlice so torej smisel vsega, ker držijo kartone narazen.
Če mi podaš malo bolj natančne mere ti zrišem zastonj. Par minut dela.
To je zelo lepo od tebe in bi bil hvaležen. Verjetno lahko preurediš tisti d4vidov model, ti bom poslal na zasebno sporočilo.
Legon ::
Tile pri tisk3d uporabljajo HP Multi jet fussion, kar je totalen overkill za to kar ti rabiš, zato tudi take cene.
https://3dprintslo.wordpress.com/o-nas/...
https://www.pro3d.si/index.php?route=st...
Tvoj model ima ca 600g, kar glede na ta dva cenika pride dobrih 50 EUR. Moraš pa sveda upoštevat, da te firme morajo iz svoje storitve pokrivat tudi plače, fiksne stroškem investicije... zato seveda cena izdelka ni enaka dejanskemu strošku tiska.
https://3dprintslo.wordpress.com/o-nas/...
https://www.pro3d.si/index.php?route=st...
Tvoj model ima ca 600g, kar glede na ta dva cenika pride dobrih 50 EUR. Moraš pa sveda upoštevat, da te firme morajo iz svoje storitve pokrivat tudi plače, fiksne stroškem investicije... zato seveda cena izdelka ni enaka dejanskemu strošku tiska.
Ja, Legon, razumem in ne pričakujem da bo cena kot iz Tedija, za nekje do 50 EUR se bom odločil. Hvala za linke!
Unava1lable ::
Vprašaj v FB skupino Slovenija tiska 3D in ti bo zagotovo nekdo za razumno ceno natisnil (ponudnikov je tam veliko). Bi ti jaz pa žal nimam dovolj velike delovne površine.
Ok, če prav razumem nekih hudih obremenitev ni, zato bi bil tudi PETG po moje čisto vredu. To ti sprinta sosedov mulc na ender 3 maxu v zameno za kilo plastike.
Jaz tudi žal ne morem, razen če bi razrezal model in ga sprintal v 2 delih in potem zlepil skupaj, a tega še nisem poskušal in pri 600g modelu tudi ne bi poskušal...
Kot predlagano -> FB Slovenija tiska v 3D.
Jaz tudi žal ne morem, razen če bi razrezal model in ga sprintal v 2 delih in potem zlepil skupaj, a tega še nisem poskušal in pri 600g modelu tudi ne bi poskušal...
Kot predlagano -> FB Slovenija tiska v 3D.
cleanac ::
Notri bom spustil karton (prostor je za 4 kartone), ki imajo na eni strani nalepljen papir za risanje/slikanje. Ker je ustvarjena slika mokra, jo moram nekako prinesti domov brez da se kam nalepi/obdrgne. Tisti štirje distančniki na notranji strani škatlice so torej smisel vsega, ker držijo kartone narazen.
Mora biti nujno škatla? Morda bi bil dovolj "skelet"? Recimo na vsako stranico ustvariš votlino v obliki diamanta(kare) in lahko tiskaš tudi brez supportov.
Map ::
Lahko tudi jaz preverim koliko imam na zalogi filamenta in katerega. Lahko tudi zrišem model, ki se optimizira glede na potrebe in porabo materiala.
Ok, če prav razumem nekih hudih obremenitev ni, zato bi bil tudi PETG po moje čisto vredu.
Prav. Ne, ni obremenitev, zadevo bom vrgel v nahrbtnik med sendviče in to je to.
Mora biti nujno škatla? Morda bi bil dovolj "skelet"? Recimo na vsako stranico ustvariš votlino v obliki diamanta(kare) in lahko tiskaš tudi brez supportov.
Ne vem kaj pomeni "support" tu, ampak z votlino imaš v mislih razne luknje katere imajo izdelki, ker se pri masovni proizvodnji prišpara na količini porabljenega materjala? Raje bi imel polne stranice in da je odprto samo na vrhu, ker ko moraš ob dežju zadevo hitro zmetat v torbo, skupaj s špičastimi svinčniki, noži in ostalo kramo bi moral pazit še to, da se kaj ne prebode skozi votline/luknje. Nekaj časa sem imel škatlico narejeno iz kartona in v kolesarski torbi, nakar sem kolo rinil skozi nizko reko in nisem pomislil, da se bo v torbi nabrala voda. Dostikrat moram škatlico še v vrečko zavit.
BlaY0 ::
Ne vem če ima smisel tole printat na FDM. Nabaviš PVC plato debeline 3 ali 4 mm za stranice, sprintaš pa samo vogale z utori ter eventuelno tista vodila za notri. Še ceneje bi bilo s stranicami iz lesonitke.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3d tiskalnik (strani: 1 2 3 4 … 45 46 47 48 )Oddelek: Kaj kupiti | 383343 (1092) | klinker |
» | 3d printerOddelek: Strojna oprema | 1278 (1060) | _Denny_ |
» | 3d tiskalnik za zacetnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2460 (1815) | sslavc |
» | Storitev 3D tiskanjaOddelek: Znanost in tehnologija | 6486 (4835) | DeeCoy |
» | 3d printerOddelek: Kaj kupiti | 10697 (8966) | stalker |