» »

Zagovor diplome

Zagovor diplome

«
1
2 3

cyber_killer ::

A je pri zagovoru diplome nujno met prezentacijo v power pointu ipd. Jaz sem mislil, da bi naredil ene 2 A4 formata popisanega in tisto imel samo za pomoč, ko bi predstavljal diplomsko delo. Kaj vi menite?

LuGi ::

In kaj bos komisiji prikazal.. nič?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

cyber_killer ::

Ja kaj pa imam pokazati v 10minutah? Zato sem pa mislil, da bi rajši več govoril kot pa kazal, prosojnice so itak po mojem mnenju zgolj istočnica.

zee ::

Prosojnice in vse kar ni PDF ali Powerpoint je povsem neprimerno v letu 2010. Glede na to, da za zagovor diplomskega dela dobiš oceno, se po mojem mnenju splača potruditi malo več.

Za 10 minut lahko brez težav narediš 10 "slajdov" in to je to. Namig: nihče ne mara strani polnih teksta.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

c00L3r ::

Pripravi si vsaj 5 ali 6 prosojnic, ki zelo grobo naštejejo ključne stvari o katerih boš govoril. Ta priprava ti vzame 30 min časa? V čem je problem? Do zdaj vsepovsod kjer sem bil na kakih prireditvah/predavanjih/semnirarjih/konferencah uporabljajo predstavitve s pomočjo powerpointa (ali njegovih alternativ).

cyber_killer ::

Okej, ma k se mi neda delat tega. Pa ubistvu nevem kaj da sploh dam gor. Zdajle sem se testiral ubistvu 10min sem porabil nisem pa sploh prišel na glavni del. Vse to kar sem pa vadil je pa osnova od osnove.

Ziga Dolhar ::

Odvisno od faksa, profesorja, teme.

Vsaj povej na kateri fakulteti kaniš diplomirat :).
https://dolhar.si/

___ ::

preprosto...če se ti jebe, potem pridi tja z 2 popisanima listoma in jih muči dokler ne umrejo od dolgčasa...ti boš srečen ker ti ni blo treba zabit 30 minut za izdelavo predstavitve, oni pa ker ti bodo dali 6:)


preprosto je....povej mi ali si sam napisal diplomsko delo ali ne? ker če si ga sam napisal se mi zdi za popizdit smešno da ne veš niti o čem bi govoril...

fosil ::

Okej, ma k se mi neda delat tega.

Kakšen faks pa je to, da je pol ure dela tako blazen napor? In kako ti je ob taki lenobi sploh uspelo napisat diplomo in narest izpite?

Ali pa je ta diploma Cvikl varinta, 1000 strani copy paste? Čeprav tud to za 1000 strani vzame že kar neki časa.
Tako je!

cyber_killer ::

Seveda sem sam napisal. Samo meni je problem, ker nevem kako diplomsko nalogo 60+ strani predstaviti v 10min na power point.In vsebina mi je še kako jasna, saj s tem delam že par let. Še osnov od osnov se neda predstaviti.

Tomas 33 ::

Glede na to, da si skoraj že opravil študij in pripravil tudi kakšno seminarsko, ti je lahko jasno, da je prezentacija (ppt, prosojnice, plakat, ...) le podpora temu kar razlagaš. oporne točke ter vizualizacija rezultatov (tabele, grafi, slike, ...).

Okapi ::

Na slide si daš par glavnih točk, iztočnic, poudarkov in take reči. V bistvu to delaš sebi v pomoč, da se v tistih 10 minutah ali kolikor pač imaš časa, ne zapleteš v nepomembnosti in česa pomembnega ne pozabiš povedati.

O.

cyber_killer ::

Vem sam seminarske niso bile tako dolge. In tam sem ponavadi imel čas tudi do 20-30min. Okej bom naredu iztočnice tok da bojo vsi veseli.

oracle ::

Če ne znaš v narediti 10 minutne predstavitve in če ne razumeš pomena powerpointa, potem si ne zaslužiš diplomirat IMO.

Ziga Dolhar ::

... če na vsak način potrebuješ powerpoint, morda tudi ne.
https://dolhar.si/

zee ::

če ne znaš v narediti 10 minutne predstavitve in če ne razumeš pomena powerpointa, potem si ne zaslužiš diplomirat IMO.


Se povsem strinjam. Za primerjavo: čez nekaj tednov bom zagovarjal doktorsko disertacijo. Vsebino, približno 140 strani, bom moral predstaviti v 20 minutah.

... če na vsak način potrebuješ powerpoint, morda tudi ne.


Gre se zato, kar je napisal uporabnik oracle in Powerpoint nima nobene zveze s tem.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

cyber_killer ::

Mah kreten jaz koga grem spraševat. Takoj vsi neki intelektualci se najdejo pametni. Noben pa do zdaj še ni odg. na moje prvo vprašanje.

A je pri zagovoru diplome nujno met prezentacijo v power pointu ipd. Jaz sem mislil, da bi naredil ene 2 A4 formata popisanega in tisto imel samo za pomoč, ko bi predstavljal diplomsko delo. Kaj vi menite?

zee ::

Ni je nujno imeti, vendar boš na komisijo naredil bistveno boljši vtis. S prosojnicami boš izpadel povsem neprofesionalno.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Okapi ::

Mah kreten jaz koga grem spraševat.
Imaš prav - nasvete dajati je brezveze. Pametni jih ne potrebujejo, neumi jih pa ne upoštevajo;)

O.

oracle ::

Mogoče če ne bi bil kreten bi telefoniral na referat in vprašal njih tako tehnično vprašanje.

Mnenje smo ti pa povedali. Se vidi da nimaš filinga za predstavitve, če bi rad občinstvu bral iz A4 lista... A te ni pri seminarskih nalogah še noben profesor okurcal? Na kakšni šoli si ti to?

KandazaR ::

Sicer nimam še izkušen z diplomo, nam pa je en profesor povedu, da se je že večkrat zgodilo, da so z malo slabšo diplomo pa dobro predstavitvjo (in s tem tudi posledično dobrim vtisom) študentje dobili boljše ocene kot bi sicer. Nam pa je povedal tudi za nek skrajni primer, ko je prišel študent naštimal power point pa zvočnike in dobesedno predvajal svoj zagovor (so ga pa zato z vprašanji bolj namatrali).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

Ziga Dolhar ::

Še vedno nisi povedal, za KATERI fakulteti zagovarjaš, pred kakšno KOMISIJO, o kakšni TEMI.

Pričakovanja mentorjev in predsednikov komisij so različna.

Na moji fakulteti (PF) študentje ponavadi [vsaj jaz ne vem za nikogar] "prezentacij". Zagovor naj bo kratek - 5-10 minut, pri nekaterih krajši, pri drugih daljši. Vprašanja pri nekaterih mentorjih so, pri drugih ne. Sam sem "govoril" 7 minut, in se nato 20 minut pogovarjal s komisijo. Na zadnje vprašanje sem odgovoril z "ne vem".

In kljub temu, ter dejstvu, da nisem imel "powerpointa", kar je po mnenju nekaterih očitno pogoj za "uspešno predstavitev" in oceno nad 6, sem dobil kar lepo oceno.

Pri nas se ne pričakuje "ponavljanje" zapisanega V diplomski. To si komisija že lahko sama prebere, če si še ni.

In short - pričakovanja so različna. Pozanimaj se pri svojih predhodnikih, ali vsaj povej, zaboga, kje kaniš zagovarjat ...
https://dolhar.si/

neki4 ::

zagovor diplome je zgolj formalnost. nobenega kompliciranja in podobno. naj bo čimbolj preprosto. Pri nas je bilo tako, da dobiš nekaj vprašanj iz diplome, se pripraviš vmes, okoli je še 5 študentov, ki isto zagovarjajo, malo njih poslušaš, ko odgovarjajo in se pripravljaš na svojih 5 minut. Komisija te potem še kaj dodatno vpraša v zvezi s tvojo diplomo, da vidijo kako razmišljaš in to je skoraj vse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: neki4 ()

fosil ::

Tudi če powerpoint ni obvezen je priporočljiv, ker narediš boljši vtis. In ja, vtis je pomemben.
Podobno vprašanje bi bilo, ali moraš nujno na predstavitev priti lepo oblečen. Ni nujno, lahko prideš v kratkih hlačah in šlapah.

Pa še ena čisto praktična stvar. Na takih predstavitvah si ponavadi živčen in če imaš prezentacijo na tabli/platnu tako nekoliko preusmeriš pozornost gledalcev s sebe. Drugače vsi ves čas gledajo direktno vate.
Tako je!

Alencica ::

Kako bi komisija reagirala na "edutainment" predstavitev?

gzibret ::

> A je pri zagovoru diplome nujno met prezentacijo v power pointu ipd. Jaz sem mislil, da bi naredil ene 2 A4 formata popisanega in tisto imel samo za pomoč, ko bi predstavljal diplomsko delo. Kaj vi menite?

Odgovor je NE. Ti moraš predstavit svoje delo, kako pa predstaviš, pa je tvoj problem. Važno je le, da ne prekoračiš časa trajanja (ponavadi 15 min.).


> Seveda sem sam napisal. Samo meni je problem, ker nevem kako diplomsko nalogo 60+ strani predstaviti v 10min na power point.

Predstavitev naj izgleda takole:

naslovni slide (avtor, naslov naloge, mentor, katera fakulteta, logotip faxa in univerze; 1 kom) -> uvod (predstavitev problema, 2 slida) -> materiali in metode (kako si se problema lotil, 2 slida) -> rezultati (kaj si odkril/izmeril, 5 slidov) -> diskusija (kaj ti rezultati pomenijo, 3 slidi) -> sklep (tukaj poveš svoje sporočilo publiki; kaj si naj publika zapomni, 1 slide) -> zahvala (1 slide; lepo je, da se zahvališ za pomoč vsem, ki so ti pomagali: mentorju, komisiji, atu, mami, punci, psu, zlati ribici, microsoftu, svojemu kolesu ipd...)

Pri številu slidov imej v glavi pravilo, da 1 slide = 1 minuta.

Kar lepo naredi poverpoint. Ko boš v prihodnosti kaj prodajal (izdele, svojo pamet ipd...) moraš poslušalcem zlezti pod kožo, in vizualna stimulacija poslušalcev je zlata vredna. Slidi morajo biti barviti, jasni in ne smejo vsebovati veliko teksta, zgolj glavne točke, pa font mora biti dovolj velik, da se vidi, in kontrasten (niti slučajno ne imet kakih rumenih črk na beli podlagi).
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Timurlenk ::

lol, da pa moraš to razlagat enemu, ki bo diplomiral je pa tragikomično no

gzibret ::

Bolje pozno kot nikoli.
Vse je za neki dobr!

AmokRun ::

Me sploh ne čudi. Jaz sem za faks samo dvakrat delal v power pointu, enkrat za seminarsko in na koncu za diplomo.:D

Pšenični ::

"Mah kreten jaz koga grem spraševat. Takoj vsi neki intelektualci se najdejo pametni. Noben pa do zdaj še ni odg. na moje prvo vprašanje."

Evo;

Narediš predstavitev v powerpointu;

Prva stran (prvi "slide"); naj vsebuje naslov naloge, tvoje in mentorjevo ime. Obvezen je logotip šole, zaradi logotipa podjetja, ki ga obravnavaš, lahko na zagovoru padeš.
Druga stran; Predstavitev okolja raziskave, če je to podjetje, potem osnovni podatki o podjetju, št. zaposlenih, dejavnost, razdelitev po spolu... vendar nejveč minuta...čim manj tega.
Tretja stran, opis namena naloge, odgovoriti moraš, zakaj si se odločil za to raziskavo. Torej namen in cilj podaš tukaj.
Četrta stran, predstavitev morebitnih hipotez, vsaka hipoteza na svojo stran..........hipotez je navadno do 10.
Nato so sledijo ugotovitve, na eni do dveh straneh...Odgovoriš kaj si na osnovi dobljenih rezultatov ugotovil.
Nato predlogi izboljšav..predlogi naj bodo na do 2 straneh.
Nato zakjučna misel...Dodaš nekaj svojega..Povzameš misel, ki se vleče skozi celotno nalogo..morda..

Evo, tko je približno za družboslovje. Za diplomo 10 mminut za mag. do 30 minut...ali več...

Torej št. slidov do 18. Pač poveš zraven več ali manj. Govoriš preudarno, ne na pamet, zapomni si, da niso profesorji tam zato, da bi te vrgli, ampak si ravno tako kot ti želijo, da bi zagovor opravil uspešno. Zadevo jemlji resno, ker so bili že problemi na zagovoru, čeprav ne poznam primera da bi kdo padel, vendar ta možnost obstaja.

Za predstavitev v Powerpointu je "navadno" potreben računalnik, zato je potrebno računalnih naročit pri določeni osebi, ki jo kontaktiraš. Torej hočem ti povedat to, da je potrebno zadevo previrit na faksu. Kako pri vas poteka zagovor naloge in kakšni pripomočki se uporabljajo zraven.

Doživel sem že, da smo prišli na zagovor in ni bil pripravljen računalnik, tako je nekdo moral predstavit nalogo "na pamet", brez ustreznih pripomočkov. Torej najprej se na referatu pozanimaj, kako pri vas sploh poteka zagovor, lahko pokličeš tudi profesorja in ti bovse povedal. Potem pa naprej.

Drugo maš že zgoraj-"gzibret", nekaj najdeš še na netu.

Zgodovina sprememb…

gzibret ::

> Zadevo jemlji resno, ker so bili že problemi na zagovoru, čeprav ne poznam primera da bi kdo padel, vendar ta možnost obstaja.

Jaz pa ;) Sicer so ti primeri zelo redki, ampak SO.
Vse je za neki dobr!

karafeka ::

Ma kaka predstavitev v powerpointu oz. prastarih folijah. Zagovor diplome je pogovor s komisijo o tematiki (EDIT: o aktualnih zadevah povezavnih z tematiko). Saj komisija itak dobi diplomo že prej in jo prebere, ne rabiš jim potem od a do ž (oz. po poglavjih) razlagati. Če boš ti vodil pogovor boš naredil večji vtis, kot pa z nekim kvazim powerpointom, kjer vsi zaspijo zraven. Če pa nisi ti napisal diplome, potem boš pa verjetno rabil slide ja, da boš vedel o čem govoriš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: karafeka ()

Pšenični ::

"Ma kaka predstavitev v powerpointu oz. prastarih folijah. Zagovor diplome je pogovor s komisijo o tematiki (EDIT: o aktualnih zadevah povezavnih z tematiko). Saj komisija itak dobi diplomo že prej in jo prebere, ne rabiš jim potem od a do ž (oz. po poglavjih) razlagati. Če boš ti vodil pogovor boš naredil večji vtis, kot pa z nekim kvazim powerpointom, kjer vsi zaspijo zraven. Če pa nisi ti napisal diplome, potem boš pa verjetno rabil slide ja, da boš vedel o čem govoriš."

Kje imajo takšne vrste zagovorov?

Daedalus ::

Gre se za predstavitev in zagovor izdelka. Marketing, če češ. Avta ti tud ne prodajo tak, da se en tip namala z dvema listoma nečesa v rokah in pol 10 min bere specifikacije. Če nisi sposoben na nek pol kompetenten način zagovarjati svojega izdelka, kako ga boš prodal? Tako da ja, tud na predstavitvi moraš nekaj pokazati. In minimalni effort je predstavitev na parih prosojnicah, s poudarkom na strukturi dela, raziskovalnem problemu, metodologiji in ugotovitvah. Pa še pomagajo ti, da ne odbluziš in prekoračiš časovne omejitve.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Tear_DR0P ::

@daedalus - tip ni nikjer rekel da bo bral s tistih 2 listov. pač prezentacija je lahko vizualna pomoč, lahko pa je kr neki in če kje vidim človeka ki ma na slideih spisane cele eseje me srat prime - slajdi so samo za vizualizacijo, če ni potrebe po le tej, je brezveze da jih maš. drgač pa skor vsaka diplomska ma kakšno spremno sličico, tabelo, graf - če nč druzga dej lolcat na slajde, da boš zadostil ST komisiji
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

karafeka ::

Pšenični je izjavil:


Kje imajo takšne vrste zagovorov?


Jaz sem točno tak zagovor imel, pred kakimi 5 leti, na EPF. Dobil sem pa 9.
Profesorji radi vidijo, če povezeš snov iz diplomske s prakso. Kako "fancy" je predstavitev, je drugotnega pomena. Seveda, če ne veš o čem si pisal, potem pač narediš v powerpointu povezetek, da lahko bereš dol, ali pa, kot je že bilo omenjeno, vstaviš grafe ali slike, ampak vse to je itak že v sami diplomski.

gzibret ::

> Seveda, če ne veš o čem si pisal, potem pač narediš v powerpointu povezetek, da lahko bereš dol, ali

No, to je popolnoma zmotno. PPT ni tam zato, da pol bereš dol (in tako poveš celotni publiki, da so eni nepismeni osli). PPT je tam zato, da še s sliko in besedilom poudariš tisto, kar je pomembno, in da z njim vodiš poslušalca skozi celotno "zgodbo". Če pa misli kdo brat iz njega, pa je bolje, da ga sploh nima.
Vse je za neki dobr!

Pšenični ::

"No, to je popolnoma zmotno. PPT ni tam zato, da pol bereš dol (in tako poveš celotni publiki, da so eni nepismeni osli). PPT je tam zato, da še s sliko in besedilom poudariš tisto, kar je pomembno, in da z njim vodiš poslušalca skozi celotno "zgodbo". Če pa misli kdo brat iz njega, pa je bolje, da ga sploh nima."

Točno tako je. Ko sem jaz predstavljal svoj na podiplomcu, sem imel vse na PP, vendar sem v bistvu vodil pomenek s tremi profesorji, obrnjen stran od omenjenih slidov, tako se dobi 10.

Je pa bila povsem obrnjena zgodba, ko sem zaradi prehude treme več ali manj vse prebral s slidov na dodiplomskem zagovoru. Jebiga celo življenje se učimo.

Ramon dekers ::

KandazaR je izjavil:

Sicer nimam še izkušen z diplomo, nam pa je en profesor povedu, da se je že večkrat zgodilo, da so z malo slabšo diplomo pa dobro predstavitvjo (in s tem tudi posledično dobrim vtisom) študentje dobili boljše ocene kot bi sicer. Nam pa je povedal tudi za nek skrajni primer, ko je prišel študent naštimal power point pa zvočnike in dobesedno predvajal svoj zagovor (so ga pa zato z vprašanji bolj namatrali).



hahaha!ne se je....

Pšenični ::

"Sicer nimam še izkušen z diplomo, nam pa je en profesor povedu, da se je že večkrat zgodilo, da so z malo slabšo diplomo pa dobro predstavitvjo (in s tem tudi posledično dobrim vtisom) študentje dobili boljše ocene kot bi sicer. Nam pa je povedal tudi za nek skrajni primer, ko je prišel študent naštimal power point pa zvočnike in dobesedno predvajal svoj zagovor (so ga pa zato z vprašanji bolj namatrali)."

Tole ti zares al nas zajeb...

Ramon dekers ::

sicer sem mnenja, da je fajn dodat kakšne slikce, za popestritev, drugače pa se napiflaš za tistih 5-10 minut govora in to je to. mogoče dodaš kakšne oporne točke. Mene pa zanima nekaj drugega, kako je s prepisovanjem, če sam prepišem kaj iz zakona, ali nekaj kar so fakti iz kakšne knjige ali moram dajati te zadeve v citate.V navodilih mi samo piše ko se sklicuješ na avtorja dodaš ime pa leto.

Pšenični ::

"sicer sem mnenja, da je fajn dodat kakšne slikce, za popestritev, drugače pa se napiflaš za tistih 5-10 minut govora in to je to. mogoče dodaš kakšne oporne točke. Mene pa zanima nekaj drugega, kako je s prepisovanjem, če sam prepišem kaj iz zakona, ali nekaj kar so fakti iz kakšne knjige ali moram dajati te zadeve v citate.V navodilih mi samo piše ko se sklicuješ na avtorja dodaš ime pa leto."

Slikico daš na koncu lahko tud prej, izpade zelo v redu. Napiši točno po navodilih fakultete, mislim citiranje, so nekatere razlike, med fakultetami. Poleg tega pričakuj, da bo šla naloga čez softwar, ki jo primerja z drugimi..., če ti še to kajpomaga, meni je rekla ne morem rečt ravno kolegica, da se diplome piše po sektorjih, in da je potrebno izredno paziti na citiranje. Vse je potrebno delati sproti, saj ti to čeprav ne zgleda tako, prirani ogromno časa.

neki4 ::

Pri meni je bilo celo tako, da sem dobil samo 1 vprašanje, sicer bolj obširno.. hehe..tako da je odgovor trajal nekje 2-3 minute. Ko sem končal z odgovorom sem bil celo pohvaljen, kako sem izčrpno in nazorno odgovoril. So pa druge namučili z 2-3 vprašanji.

5er--> ::

Jaz bi namesto powerpointa uporabil prezi. Prej in lažje nekaj efektivnega skupaj spacaš.

MrBrdo ::

huda stran :) bom kdaj ponucal
MrBrdo

Ramon dekers ::

Pšenični je izjavil:

"sicer sem mnenja, da je fajn dodat kakšne slikce, za popestritev, drugače pa se napiflaš za tistih 5-10 minut govora in to je to. mogoče dodaš kakšne oporne točke. Mene pa zanima nekaj drugega, kako je s prepisovanjem, če sam prepišem kaj iz zakona, ali nekaj kar so fakti iz kakšne knjige ali moram dajati te zadeve v citate.V navodilih mi samo piše ko se sklicuješ na avtorja dodaš ime pa leto."

Slikico daš na koncu lahko tud prej, izpade zelo v redu. Napiši točno po navodilih fakultete, mislim citiranje, so nekatere razlike, med fakultetami. Poleg tega pričakuj, da bo šla naloga čez softwar, ki jo primerja z drugimi..., če ti še to kajpomaga, meni je rekla ne morem rečt ravno kolegica, da se diplome piše po sektorjih, in da je potrebno izredno paziti na citiranje. Vse je potrebno delati sproti, saj ti to čeprav ne zgleda tako, prirani ogromno časa.



HMM kot sem rekel v navodilih mi kar se tiče virov samo sklicevanje na vire...kako misliš delati sproti saj delam sproti, misliš navajanje avtorjev v besedilu verjetno. bolj me skrbi da nisem kaj preveč dobesedno prepisal iz knjige ker je včasih res težko premetavati stavke in že spremeniš pomen potem.to mi še vedno ni jasno.cber killer še nekaj a si mogoče v bolonjskem sistemu da imaš 60 strani, pri nas je zadeva od 35 do 40 strani.

Zgodovina sprememb…

oracle ::

5er--> je izjavil:

Jaz bi namesto powerpointa uporabil prezi. Prej in lažje nekaj efektivnega skupaj spacaš.


Lušna zadeva ja, že neki cajta razmišlam če bi mogoče v preziju naredu. Sam ne vem če bi prezija razdevičil ravno pri diplomi, glede na to da sem v PP že zverziran...

cber killer še nekaj a si mogoče v bolonjskem sistemu da imaš 60 strani, pri nas je zadeva od 35 do 40 strani.

Po bolonjskem je diploma pol krajša in ne obratno. Po starem sistemu je vredna 30 KT, po bolonjskem 15 KT.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: oracle ()

c00L3r ::

Po bolonjskem sistemu bodo diplome tam 20 - 30 strani. Torej bodo malo bolj pregledane seminarske.

Damiani ::

Moj zagovor na FRIju se bliža. Naredil sem nek program in me zanima če je na zagovoru v navadi predstavitev delovanja programa ali samo predstavitev s pomočjo prosojnic?

Pšenični ::

"Po bolonjskem sistemu bodo diplome tam 20 - 30 strani. Torej bodo malo bolj pregledane seminarske."

Ker se zahteve nenehno zvišujejo, močno dvomim v kaj takega.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pisanje diplomske in povzetki ze napisanega? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6720266 (3400) guestalison9
»

Diploma na faxu

Oddelek: Loža
277033 (5621) Invictus
»

Izdelava nalog po naročilu (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8729415 (24717) bajsibajsi
»

Goljufiva izobrazba (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šola
15632120 (25128) celada
»

Lektoriranje / tisk diplomske

Oddelek: Šola
378079 (1655) thramos

Več podobnih tem