» »

HTC Desire

HTC Desire

««
50 / 55
»»

pharaon ::

Moj desire že ob nakupu ni imel amoled, je bil slcd, zamenjali so samo matično ploščo, ne vem zakaj bi sploh menjavali zaslon...
Drugače pa ja, jeanmike, nesi ga na servis, popravili ti ga bojo, samo res si zapiši vse številke (jaz sem si zapisal št imei, št ohišja telefona, št baterije). SD kartico tako ne daš zraven, tako da tega ne rabiš pisat.
Imam še vso originalno embalažo telefona, vključno s tisto vrečkico ki je bla baterija not, in točno na tej vrečkici je nalepka s kodo, ki jo ima tvoja baterija (to je edini dokaz). Seveda lahko ob predaji telefona omeniš, da si si zapisal vse številke sestavnih delov, lahko jim tudi pokažeš v dokazilo, da ne bo kakih problemov potem kasneje.
Samo dvomim, da bo do tega spet prišlo, ker jim je bilo povedano na servis, da je stranka opazila menjavo baterije (nelegalno, ker ni napisana). Mogoče bojo zdaj bolj "pazljivi".
Ne bom sklepal prehitro, samo vseeno mi vse skupaj deluje na svinjarijo od servisa. Pa siguren sem tudi, da ga bom dobil drug tedn že nazaj, z novo baterijo, ker dvomim, da vejo točno katera je bila v mojem telefonu, ker jim te številke nisem povedal.

Aja, nadomestni telefon so me vprašali takrat, če ga rabim, pa sem sam rekel, da ne. Imam še prejšnjega SE W810i, ki deluje brezhibno, ohranjen u nulo po 4 letih. Raje imam svoj "nepameten" telefon, kot enega, ki bogve koliko ljudi ga je že imelo po rokah...nisem higienski frik, samo nek na pol zjeban telefon pa res ne rabim.

edit: Pozabil omeniti, da mi z menjavo matične plošče pripada nova garancija, se pravi 2 leti od zdaj naprej spet. Plus IMEI imam drug, tako da ne bo koga zmotilo. Ob menjavi plošče SE ZAMENJA IMEI!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pharaon ()

pharaon ::

Evo, končno lahko sporočim, da so mi le popravili telefon. Dobil sem ga v petek, do danes sem ga testiral malo, v glavnem zgleda ok. So mi pa še enkrat menjali matično, tako imam spet nov imei, menjali z novo baterijo in še nek rigid flex so menjali. Ne vem kaj je to, tak piše na listu.
Je pa celotno popravilo trajalo malce več kot 45 dni. Sem jih klical na 45 dan, kako je s telefonom, pa so rekli, da še ni na vrsto prišel. Sem jim pač povedal, da nimajo več časa, da mi bodo mogli dat novega. So rekli, da bojo uredili. Kličem naslednji dan, je bil telefon že popravljen, dobil sem ga naslednji dan.

sima ::

Mene pa nekaj druga zanima. Sicer mam ful problem ko imam telefon v žepu pa me nekdo kliče in ko se želim javit zavrnem klic ko ga dajem ven iz žepa. Pa me zanima če ima kdo podoben problem in če obstaja kaka aplikacija da bi se javo podobno ko na Iphonu ali pa da bi še mogo kako tipko stisnit, ker tole je res moteče da moram vsakogar klicat nazaj... Hvala za odgovore!

jeanmike ::

Jaz sem imel na Oxygen romu slide iz leve v desno za se javit. Ta poteg je v žepu skoraj nemogoče izvesti. Če ne je pa moj sedaj na popravilu že od 20 avgusta. Še vedno čakam :S

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jeanmike ()

sima ::

Aja, jas nimam rootanega za to se gre, pa si ga niti ne bi rootal..

jeanmike ::

Probi AutoAnswer od EverySoft

c00L3r ::

Poskusi kak drug lock screen. Na market-u jih je več:
lock screen replacement

Spider9 ::

In zakaj se to dogaja, da potegneš ob žep, pa se oglasiš? Kaj nebi kapacitiven zaslon to preprečeval?
LP

profii ::

pri mojem romu (MIUI) se ne moreš oglasit, če je senzor za bližino-svetilnost pokrit, tako da v žepu ali če narobe držiš telefon se ne moreš oglasit ali prekinit.

cila22 ::

Kontra obrnjenega dajaj v žep pa bo!
Kdor visoko leta,ne pade daleč od drevesa

sima ::

Pri mojem pa ta funkcija ne deluje da senzor za bližino blokira to da se ne moreš javit. Sicer sem pa že na marketu gledal pa ni nič kaj pametnega, tale Autoanswer, ki mi ga je jeanmike predlagal je samo za to če želiš da se fon sam javi po v naprej določenem času... ja lahko bi mel fon tudi obratno v žepu, samo je ful nerodno pol ko si v pogovoru pa gledaš kdo te kliče oni se ti pa dere "halo, halo" not v slušalko...tak da če ima še kdo kako drugo idejo ali kaj bi mu bil zelo hvaležen. ;)

pharaon ::

Pred dvema dnevoma sem si tudi jaz naložil uradni GB, da vam povem izkušnje.
Telefon je malenkost odzivnejši, na sd kartico se prestavi večina programov, tako da imam zdaj nekje 60-70 mb prosto, ob enakem oz malce večjem številu app kot pri froyo. Za baterijo še ne vem povedat ali je razlika ali ne.
Je pa en VELIK minus, ki ga nisem nikjer zasledil pred tem. V svoji sobi ne morem več uporabljat wifi, prej na froyo je delal. Sem mislil, da je kak sw problem (no, saj tudi je), zato sem ga večkrat resetiral (FR). Ni pomagalo. Včeraj sem nato prebral na netu, da je z GB htc znižal frekvenco delovanja wifi, tako da prekine povezavo, če je signal prešibek. WTF!!! Prej je super delalo z eno ali dvema črticama, zdaj pa sploh ne!!! Za znoret, telefon je nesposoben povezat na wifi, razen če se ne premaknem 3 metre bolj proti dnevni sobi :)
Žalostno in smešno obenem.
Ima kdo drug tudi ta problem z GB?

c00L3r ::

Jaz sem GB moram nastavit koliko kanalov uporablja wifi. Nastavitve -> Brezžična omrežja -> Brezžične nastavitve -> [Menu tipka] -> Dodatno -> Predpisana domena -> 14 kanalov. Se ne spomnim tega iz prejšnjih 2.2 ROM-ov. Je pa to za čisti Android.

Je testiral kdo SIP telefonijo? Npr. s cSipSimple aplikacijo, ali pa vgrajeno funkcionalnostjo?

pharaon ::

c00l3r, te nastavitve jaz nimam na svojem telefonu. Kaj maš slovenščino naloženo prek tistega locale z marketa? In kaj v bistvu tistih "14 kanalov" spremeni? Pod dodatno imam samo wifi sleep policy , mac in ip address ter nastavitve za statični ip.

c00L3r ::

Sorry sem pisal za Oxygen ROM (čisti Android).

PrimozR ::

Če se na Cyanogenu naenkrat začne GPS upirati (ne pokaže niti ikonice da je vklopljen, kaj šele da bi dobil fix) ter če je zgodba enaka na drugem ROMu (Oxygen), je verjetno logično sklepati, da je problem hardwerski, kajne? Enkrat ali dvakrat je sicer vmes (še na cyanogenu, oxygen sem stestiral prav zdaj) še delal, a nikoli takrat, ko bi prišel prav. Da je odletel sme opazil pred slabim tednom.

Je kdo teleofn k mobitelu vračal pod garancijo ter je imel rootanega? Verjetno je fino namestiti stock ROM, kajne? :D

hojnikb ::

jst sn lepo inštaliru uradn RUU pa ni blo problema. Zanimivo da lahko tud GPS odleti....

Si probo za foro flashat kir drug radio gor ?
#brezpodpisa

PrimozR ::

Ne, bom probal.

IvoJan ::

meni je na stock 2.3(ne-rootan) GPS enako pocel.

luky ::

Fanjte eno pomoč če lahko za moj problem s telefonom HTC Desire S in sicer:
Tel. je star 14 dni in sedaj sem v zadnjih dveh dneh opazil, da telefon enostavno zmrzne. Ne da se prižgat in ne ugasnit.
Edino kar laghko naredim je, da vzamem ven baterijo in jo vstavin nazaj in ga nato lahko prižgem, ali pa da ga priklopim na USB kabel in takrat se tudi prižge.

Vse na tel. je original razen kar sem dodal na SD kartico navigacijo iGO. Če ima to kakšno zvezo prosim povejte.

Hvala.
luky!

c00L3r ::

Poskusi z drugo SD kartico. Če problem ostane -> servis.

luky ::

c00L3r je izjavil:

Poskusi z drugo SD kartico. Če problem ostane -> servis.


Kateri servis če bo potrebno priporočate? Hvala.
luky!

pharaon ::

Nimaš kaj razmišljat, uraden servis za HTC je Emonagram v Ljubljani.

luky ::

Pozabil sem omeniti, da mi je telefon oba krat zmrznil ko sem telefoniral, kar sem opazil ob končanju pogovora. Ko sem končal pogovor je bil telefon zmrznjen. A ni to malo čudno.
luky!

klenko ::

zdravo

imam problem pri desire s. prejsnji teden sem uradno posodobil GB na 2.3.5 in mi pri menjavi omreznega kraja vedno poslje sms. kako to odpraviti. hvala klenko

pharaon ::

Settings - Call - odkljukaj Cell broadcast

Neumnost ::

Lep pozdrav.

Imam HTC Desire S. Zadnje čase se mi dogaja, da se OS zapre in vrže na vpis PIN številke.
Zadeva je čisto "stock". Updejti so pač tisti ko so originalni:
Android 2.3.3
HTC Sense 2.1

Ima mogoče kdo kak nasvet... Na mobitel sem klical pa so mi predlagali naj vrnem na tovarniške nastavitve. Glede na to, da imam nekaj številk itd. že gor je to zadnja opcija ki jo bom naredil. Pa še GPS mi ne pokaže lokacije ne glede na to katero aplikacijo uporabljam.

Če se odločim pa dam kolegu da mi zadevo rootne zgubim garancijo ali ne?

Lp!

pharaon ::

Zakaj bi rootal zarad tega? Si kaj pogooglal, mogoče je kak napaka v telefonu in bi ga morda bilo bolje nesti na servis. Za številke si pač narediš backup, ali na sim, ali na sd kartico, ali pa prek gmail accounta. Zelo enostavno. Na tvojem mestu bi najprej pogooglal za napako, če ni rešitve, si narediš backup številk ipd, narediš factory reset in vidiš...če ni odpravljena napaka, neseš na servis. Rootanja se pa zaenkrat izogni, ker ne boš pridobil skoraj nič. Če bi se šlo za navadnega Desireja, bi pridobil lahko na prostoru za nameščat aplikacije, ti pa ga imaš več kot dovolj.
Z rootanjem naj bi izgubil garancijo, samo odvisno, eni pravijo, da ne, drugi, da ja. Vsekakor se ti ne splača oz naj bo to tvoja zadnja možnost, če vse zgornje ne obrodijo sadov :)

PrimozR ::

Neumnost je izjavil:

Lep pozdrav.

Imam HTC Desire S. Zadnje čase se mi dogaja, da se OS zapre in vrže na vpis PIN številke.
Zadeva je čisto "stock". Updejti so pač tisti ko so originalni:
Android 2.3.3
HTC Sense 2.1

Ima mogoče kdo kak nasvet... Na mobitel sem klical pa so mi predlagali naj vrnem na tovarniške nastavitve. Glede na to, da imam nekaj številk itd. že gor je to zadnja opcija ki jo bom naredil. Pa še GPS mi ne pokaže lokacije ne glede na to katero aplikacijo uporabljam.

Če se odločim pa dam kolegu da mi zadevo rootne zgubim garancijo ali ne?

Lp!

Kakšne veze s tovarniškim resetom pa ima, če maš 'gor že nekaj številk'? Meni so pri inštalaciji novega ROMa številke zadnja briga, ker so itak v googlovem imeniku in se same od sebe naložijo na telefon. Bolj nadležno je backupiranje nastavitev aplikacij, ampak tudi to ni pretirano težko (ko si enkrat rootan seveda).

katimm ::

Mam eno vprašanje. Namreč HTC Desire-ja sem se že kar malo naveličal. Se zdi logična menjava da ga prodam in kupim Samsung Omnia 7 za isti denar? Zelo me moti pri Desireju da ima tako malo prostora za aplikacije, seveda obstaja zato rootanje in custom ROM ampak ker nism vešč tega raj nebi počel... Kaj mislite?

hojnikb ::

Ja če ti paše met wp7 pol ja, sam je OS dost bol omejen (kar se tiče custom zadev), tak da se ga znaš še prej naveličat

Rooti desireja z unrevoken (zadeva je uber simpl, nimaš kej zaf***).

Če te pa res moti tak mal placa na internem spominu, pa nared eno 1gb ext4 partricijo na sd kartici (lahko nardiš iz cwmrecovery) pa si dej custom rom
SUPERNOVA Xtreme, da maš potem internega placa 1GB.

Lahko si daš tut kake AOSP rome gor (romi brez SENSE) al pa recimo kak rom z SENSE 3.0 al pa 2.1.

Potem maš še uot kitchen, da si lahko še sam predelaš rom glede izgleda, tak ko ti paše

Tak da če si vzameš mal časa za Desireja pa ga spimpaš, ziher ne bo več dolgocajtn 8-)
Maš vse na xda-developers.com
#brezpodpisa

PrimozR ::

Jaz bi ti najprej predlagal rootanje in custom ROMe. Sej zgleda komplicirano, ampak v končni fazi v bistvu ni tak bavbav. Brez problema ti tudi tukaj priskočimo na pomoč.

Zakaj predlagam rootanje? Sam sme bil v isti kaši nekje pol leta nazaj, placa za aplikacije sem imel še 10 MB; telefon je ves čas javljal da prostora ni dovolj (pod 20 MB npr. celo neha delati GMail oz. sprjeemanje mailov), telefon je bil v bistvu že od novega počasen (zatikanje animacij), itd. Najprej sem rootal, ampak je bila namestitev app2sd neuspešna (stock ROM nima podpore za skripte v init.d, modanje mi ni delalo), zato sem kasneje namestil custom ROM.

Čez nekaj časa je gor prišel še Cyanogen MOD and the rest is history, as they say :) Če ne bi bilo Ice Cream Sandwicha in Galaxy Nexus (0 knofkov in velika diagonala/resolucija FTW, če že mora biti vse skupaj kapacitivno), ne bi bilo popolnoma nobene želje po menjavi, potrebe pa že itak ni. Gladkost animacij je na ravni iPhona (ja, to sem rekel, get over it :P), prostora je več ali manj dovolj (imam 8 GB class10 kartico), hitrost nalaganja je zadovoljiva, itd. Ko le display ne bi bil tako majhen :D

Torej, za tl;dr-jarje, rootanje in custom ROMi FTW; čim prej se znebite SenseUI-ja, ker je počasna navlaka.

hojnikb ::

No sense ni čist napačn, men osebno se tile goli romi ne dopadejo preveč.
Pa tut afaik aosp romi majo bol švoh kamero.
#brezpodpisa

PrimozR ::

Verjemi, zamenjava Sense za LauncherPRO je bila ena izmed boljših. Če Launcher PRO še kupiš, dobiš widgete za koledar in imenik. Če namestiš NubDial dobiš T9 iskanje po imeniku. Za fotič se pa TBH nisem kaj preveč sekiral, ampak ziher se najde3rd party app, ki popravi tudi to. Pohitritve vmesnika so IMO več kot vredne iskanja nadomestkov za v Sense vgrajene funkcionalnosti.

l-note ::

Ali imate tisti, ki ste HTC Desire upgrade-ali z uradnim Android 2.3 s HTC developer strani, kakšne težave, da vam ne delujejo SMS/MMS, mogoče GPS?
Sam še razmišljam o upgrade-u in me zanima, če so kakšne slabosti. :)

PrimozR ::

Aja, da omenim še 'rešitev' moje zgornje težave z GPS-om - GPS se lepo vklopi, ko zaženem Google Maps. Ko se poveže oz. ko GPS uporablja kak drug app, lahko Google Maps tudi zaprem. Ampak brez GMaps se pa GPS ne vklopi :D

St235 ::

I-note: Uradni update 2.3. dela BP edino zavzame še tisto malo pomnilnika, ki je na voljo.

Jaz sem na koncu pristal na Cyanogen 7 skupaj z simple2ext aplikacijo in je to to. Nobenih problemov z pomnilnikom.

Supernova, ki jo nekdo omenja višje pa je meni delala same probleme (zmrzovanje, reseti...)

Edina "pomankljiost" Cynogen je to da, če si vajen senca in HTCjevih programov potem boš videl, da skos neki manjka. Se da vse aplikacije BP nadomestit, sam out of the box pa hitro ugotoviš da so HTCjevi programi špica.

c00L3r ::

Uradni 2.3 ROM za Desire je za en k***c. Jaz imam Oxygen (čisti Android) in sem izredno zadovoljen. Dela VSE. Imam tudi a2sd+ z 512mb ext3 particijo na SD kartici.

Preden sem se spustil v root sem tudi moral pazit na vsaki mb podatkov. Pa kalkulirat kaj moram dol zbrisat, da bom lahko neko igro probal. Zdaj pa preprosto ni več težav.

luky ::

Fantje imam HTC Desire S. in se mi je pojavil en problem. Tel. sem odklenil preko HTCDEV, ker ima gor HBOOT 2.00.0002 in ga orodje Revolucionary še ne odpira na S-OFF. Gor imam naloženo CWM in SU ter nekaj programčkov iz Marketa kot so Adao File Manager ipd...
Včeraj sem dal gor drugi Rom in sicer Saga3D v3. Vse se je lepo naložilo ampak problem se mi pojavlja pri telefoniranju ko mi po končanem pogovoru telefon zmrzuje. Zato sem bil prisiljen nazaj vrniti recovery backup, ki sem jo pred tem naredil.

Aha pa še to, še večji problem pa je to, da vsak naslednji naložen Rom se instalirala lepo, vendar se tel,. po njem zažene samo do mesta na displeju kjer se izpiše HTC in tam ostane. Ne gre naprej in ne nazaj, pomaga samo baterija ven, zagon v bootloaderju in recovery backup.

Ima kdo kakšno rešitev.
luky!

CoolBits ::

Wipe data/factory reset pred vsakim novim rom-om + pobrisat podatke na spominski kartici, ki jih nekateri romi puščajo.
Aja pa pogledat moraš, če rom nujno potrebuje ext particijo na kartici in jo po potrebi tudi ustvarit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()

c00L3r ::

luky si posodobil tudi Radio ali samo ROM? Koliko razumem, je radio del, kot nek FirmWare oz. skrbi bolj za strojno opremo. Če daš gor bolj novi ROM in pustiš stari radio imaš lahko težave. Poglej na forum od tvojega ROM-a kateri radio se priporoča. Ponavadi je kar zadnji uradni.

l-note ::

Da povem še svojo izkušnjo.

Kljub nekaterim potencialnim težavam, ki so jih opisovali ostali uporabniki po forumih in tule, sem se na koncu vseeno odločil, da na svojega Desireja naložim uradni HTCjev Android 2.3 ("developers version").
Telefon ni izgubil nobene funkcije, deluje vse, WiFi, SMS, MMS, GPS. Te stvari se ponavadi navajajo kot potencialno problematične. Trenutno imam na voljo več pomnilnika na telefonu kot prej, ampak glavni vzrok je po mojem ta, da si zdaj nisem nazaj naložil čisto vseh nepotrebnih aplikacij, ki sem jih imel prej. :)
Zelo mi je všeč fast boot, telefon se prižge v ~5 sekundah.
All in all, nisem našel niti ene stvari, ki bi bila slabša/nedelujoča v primerjavi z 2.2, hkrati pa razen fast boota tudi nobene posebno nove/boljše stvari.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: l-note ()

Netrunner ::

en nasvet prosim...

Ali obstaja kak app oz. je mogoče ta funkcija že skrita kje telefonu, kjer lahko definiraš prioritete kateri mobilni operater naj izbere ?

Ko ni signala lahko preklopim na mobitel, vendar je dražji .. pa če imam avtomatsko mi redko kdaj preklopi nazaj na TUŠ ker je mobitel signal napram TUŠ-ovem vedno močnejši + na delu mi preklopi na IT operaterja ker sem blizu meje...

nikjer nisem zasledil kakšne android aplikacije ki bi to dobro delala? ..


pa še eno vprašanje .. se da kako naredit shortcut do funkicje ki ti išče mobilne operaterje? .. da bi lahko na hitro preklapljal in se ne previbal skozi vse menije?

hvala

kdorkoli ?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Netrunner ()

pharaon ::

Mene pa zanima ali ima kdo te slušalke:
http://www.htcaccessorystore.com/si/p_h...

Te, ki so zraven telefona, so za en k***. Prevelike, neudobne, zvok slab...
Sem bil navajen dobrih in-ear slušalk na prejšnjem SE W810i, tako da iščem nekaj podobnega. Obstaja kaka podobna alternativa? Rabim pa, da so in-ear, da imajo vgrajeno anteno za radio, mikrofon in pa kontrole za upravljanje z glasbo. Vem, da obstaja tisti podaljšek od htc, kjer lahko vstaviš poljubne slušalke, samo to vidim kot nek kup nepotrebnega kablovja.

fakmarjana ::

Dr_M je izjavil:

Se ti torej zdi normalno, da mam po tednu dni prah pod zaslonom? Pri tem, ko je telefon vecino casa prezivel na mizi in v rokah. Ne zdi se mi glih OK, da pride prah kar tak pod zaslon, pri high end telefonu...


Ni normalno, ni pa tudi normalno, da pricakujes nov telefon.
Najvec kar bodo nardil, da ti ga bodo na servisu zrihtal. Ampak ko bo enkrat odprt, bo samo se slabse.


Naj še jaz povem, da imam nov HTC Sensation. Po dveh tednih pazljive uporabe imam tudi jaz prah pod zaslonom...
Ima kdo kakšno idejo prosim kako to odstranit?

BladE_ ::

@fakmarjana, servis bo to odstranil z menjavo zaslona, pod nobenim pogojem ne "drkaj" sam, ker boš samo zajebal!
Akcija - Reakcija

MrX ::

včeraj sem updejtal svoj htc desire in sedaj ne najdem kje izklipit avtomatsko predvidevanje besed pri pisanju sms-ov. a lahko kdo pomaga prosm : )

pharaon ::

@MrX Settings - Language & keyboard - Touch input - Text input - odkljukaj Prediction.

MrX ::

hvala, se mi je zdel da sm ze naredu to, pa kokr da ni zagrablo... no zdej dela

retrox ::

Zdravo,

rabil bi pomoč... Imam Desire HD in mi je deloval povsem normalno dokler nisem včeraj naložil novega system updatea. Ko me kdo kliče javi kao napako in ne morem dvigniti, potem mi za sekundo izgine tudi signal, potem pa spet deluje normalno naprej... Ima kdo podobno težavo oz. jo ve rešiti?

Hvala.
««
50 / 55
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7717177 (10587) Scaramouche
»

HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18529090 (17448) fishy12
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15028523 (22686) leiito
»

HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
20322248 (14077) CaqKa
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7416256 (11065) cucolino

Več podobnih tem