» »

HTC Desire

HTC Desire

««
9 / 55
»»

_Dejan_ ::

MaTiCeK_ je izjavil:

Dr_M je izjavil:

To je pa ena taka fora, kot jo je imel kolega v trgovini, ko je tip zahteval nov monitor, ker je baje dobil takega, ki je imel postrani napis firme. :))

Se ti torej zdi normalno, da mam po tednu dni prah pod zaslonom? Pri tem, ko je telefon vecino casa prezivel na mizi in v rokah. Ne zdi se mi glih OK, da pride prah kar tak pod zaslon, pri high end telefonu...

Za nexus one je bilo to normalno :D

Jaz po 3 tednih uporabe nimam nobenega znaka praha :D
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Dr_M ::

Se ti torej zdi normalno, da mam po tednu dni prah pod zaslonom? Pri tem, ko je telefon vecino casa prezivel na mizi in v rokah. Ne zdi se mi glih OK, da pride prah kar tak pod zaslon, pri high end telefonu...

Ni normalno, ni pa tudi normalno, da pricakujes nov telefon.
Najvec kar bodo nardil, da ti ga bodo na servisu zrihtal. Ampak ko bo enkrat odprt, bo samo se slabse.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Lonsarg ::

Moja Motorola Milestone je kot nova po dveh mescih:) Nobene folije gor, sem imel tisti invisible shild na xperiji pa se je ob robovih samo umazanija nabirala, je pa drgač res 100% zapčita ta invisible shild, sam zaslon je potem gumjast, namest gladek:)

MaTiCeK_ ::

Verjetno res... Po drugi strani ti iPhone ti zaradi prahu pod zaslonom menjajo, vsaj Amerikanci. Kako je v Evropi ne vem. Zato tudi sprasujem.

MonkeyHead ::

a nima tega neopraskljivega zaslona desire? Kot naprimer ejfon?

Sej ni govoru o praskah, ampak da gre pod zaslon prah, očitno je ob robovih lukna..

MonkeyHead ::

ja jaz za praske sprašujem...

Ko plastike oz. te zaščite ne mislim met na zaslonu ker je občutek precej drugačen.

psytoma ::

zakaj ne morem kontaktov iz sim kartice kopirati na desire?

JayKay ::

ker si nesposobn? ne, resno kje se zatekne?

bajsibajsi ::

Lonsarg je izjavil:

Moja Motorola Milestone je kot nova ...

In kako si zadovoljen z Milestone? Poganjas 2.0 Android gor ali se 1.6? Osebno se v teh dneh odlocam med Desire in Milestone.

pač pridem do tja import from sim in potem ne najde nič sploh :)

JayKay ::

neumno vprašanje ampak, a maš sploh kontakte na sim kartici?

Morali bi biti, bom dal sim nazaj v star telefon pa preveril.

bajsibajsi je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Moja Motorola Milestone je kot nova ...

In kako si zadovoljen z Milestone? Poganjas 2.0 Android gor ali se 1.6? Osebno se v teh dneh odlocam med Desire in Milestone.

1.6 se hecaš? :) Že shipana je z 2.0, oziroma 2.0.1, k ma fix za kamero pride prek OTA takoj gor samodejno.
Šibam pa gor seveda 2.1 ROM:) Sice sem ročno namesti par tednov nazaj, ampak sedaj je mogoče že OTA gor za to regijo, jaz sem od ene druge regije dal ROM.

Motorola Milestone pa HTC Desire sta pa sicer skoraj čisto enaka, edina razlika je procesor, vse ostalo je pa skoraj do potankosti enako. Tak da komot Milestone jemleš kot Desire z QWERTY tipkovnico, tak da tvoja odločitev naj bazira na tem, ali hočeš tipkovnico za ceno 1mm debelina in 30 gramov:) Al pa pač glej na to, kater ti je bolj všeč po obliki. Zadovoljen sem pa zelo, mi je všeč, da nima fizičnih gumbov, ampak so tudi štirje gumbi kar podalšek touchscreena, tipkovnica je pa kljub majhnosti super, jaz še vedno na fizično prisegam, me še ni softwerska prepričala, predvsem zato, ker ti zakrije ves ekran, ko pišeš, malce nerodno za IM, čeprav za samo hitrost pisanja je softwerska na Milestone čisto primerljiva, dokler seveda ne prideš do pisanja smejkov, ko rabiš kakšna podpičja...

Šment res niso bili na sim, sem bil ziher da so. :)

Pri Milestonu je velika skoda, da ima "pocasen" procesor. Mobitel zamuja kakega pol leta... Jaz bi zato vzel Desire. Po drugi strani pa ima Milestone "boljsi" zaslon. Visja resolucija in ni AMOLED, kar pomeni, da se ga na soncu celo vidi. Tudi kar se tice tehnologije multitoucha je Milestone boljsi, izkazalo se je namrec, da pinch to zoom na Desiru ni enako multitouchu in zato nikjer ne pise, da Desire podpira multitouch ampak vsepovsod samo pinch to zoom. Milestone po drugi strani je dejansko zmozen multitoucha. Prakticno to morda ni tako pomembno, pomeni pa da se zna Desire obcasno cudno obnasat, ko klikas po njemu. Pa se feeling imam, da je Milestone bolj kvalitetno izdelan, ker je pretezno kovinski.

Za desire ne vem, Milestone je pa res morda kar malo težak, tak filing je res v roki, da je nekaj konkretnega, mi je na tla padel že na parket iz slabega metra višine, pa ni niti praskice, pohvalno.

Sam višjo resolucijo pa res ne moreš šteti kot prednost za Milestone, 800 proti 854, ja pač Milestone neklasične resolucije, malenkost bolj wide, zato so morali teh 50 pixlov dodat, ne vem v bistvu zakaj so packali z novim formatom, ampak zgleda Android to ne moti, vse aplikacije zgleda delujejo na poljubni resoluciji, no nekaj iger je izjema.

Pomoje sta qwerty pa procesor edini razliki, pa mene nikjer ne moti počasnejši procesor, animacije na zaslonu itak riše grafični procesor, ki je v obeh enak, ne vem kje točno bi hitrejši procesor pohitril stvar.

rlujanac ::

Tudi jaz se odločam med Milestone in Htc Desire/Legend in sem opazil, da ima Milestone dosti boljše prenose: HSDPA do 10,1 Mb/s ter HSUPA do 5,76 Mb/s. Zdej me pa zanima, če se to dejansko kej pozna pri odpiranju spetnih strani-glede na to, da ima Milestone počasnejši procesor?

Na določenih testih sem tudi opazil, da meniji pri Milestone ne gredo čisto gladko, ampak se rahlo zatikajo (tudi pri tistih, ki so že nadgradili Android na 2.1). Morda tukaj kakšno mnenje dejanskega uporabnika...Azgard?

bajsibajsi ::

Kako v obeh enak? Tukaj je Milestone v prednosti saj ima SGX530 (14 MPolys/s, 500Mpx/s@200MHz). A ni ravno ta Motorola (prva) poganjala Quake 2 in 3 nativno s cca. 25 fps?

Slaba stran je tudi notranji spomin, saj ga ima ze Desire malo, Droid pa se manj. Ravno tako ima vec kot pol manj delovnega spomina.

edit/ kaj ce mi 10,1 Mb/s :)

Zgodovina sprememb…

Jap queke 3 dela čisto tekoče na Milestone :D Glede 2.1 na Milestone, jaz ne opazim kakih sprememb v hitrosti. Obstajajo seveda eni Custom 2.1 ROMi, ki so portani iz Nexusa in lagajo zelo. No če odpreš aplikacijo na novo, torej da ni bila odprta dlje časa(ko jih android samodejno zapira), in se mora na novo prižgati, potem mal zalaga tista animacija, ampak switchanje recimo med browserjem, MSN programom, SMS programom itd, ko je vse prižgano mi dela brez laga. Najbrž bi Desira hitreje nalovdal aplikacije nove, to je pa tudi vse. no mogoče je rotacija homescreena malo počasnejša, kot je bila pri 2.0, ampak to je pomoje zato, ker imam Live walpaper vklučen:P

Eh tista hitrost nič ne glej. Bla bi velka prednos, če bi podpiral telefon dejansko HSPA + , če si pri Mobitelu, ker ta HSPA+ je kr fajn zadeva, mislim da bo baterija tudi bolj varčna, pa če že gledaš na hitrost je do 20Mbit, pri mobitelu zimerjeno do 16Mbit v praksi. Tretjino omrežja so že na HSPA+ nadgradil.

Jaz pa itak brskam pr EDGE, zaradi baterije, no včasih preklopim na UMTS, če vm da bom dlje brskal, pač samo začasno, baterija gre po zlu z UMTS stalno povezavo žal. Če bi imel HSPA+ bi menda porabil toliko kot EDGE zapovezavo, to bi blo fantastično, seveda to se samo v teoriji govori zaenkrat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Jaz na Desiru opazim, da zelo hitro odpira internetne strani. Na sploh se mi zdi se to najbolj impresivno. Izkusnjo primerjam z drugim telefonom, ki ga (se trenutno) imam, iPhonom 3GS. Ceprav je celokupna izkusnja s 3GS bolj tekoca, npr na 3GS se hitreje odpirajo aplikacije, razen tistih, ki jih ima Desire ze odprte v backgroundu seveda, je pa brskanje po spletu definitivno opazno "pocasnejse". V tej panogi je Desire neverjetno hiter. No in po testnih videjih na spletu je iPhone 3GS hitrejsi od Milestona pri odpiranju spletnih strani tako, da pomoje je razlika, ce je pa pomembna je pa drugo? Bos pac 10 sekund dlje cakal za stran, da se nalozi...
Sploh pa, ce imas danes karsenkoli telefon v rangu Nokij s Symbian S60 ali celo ne-pametni-telefon bos z bilokaterim od teh telefonov zadovoljen, ker bodo svetlobna leta boljsi od tvojega trenutnega telefona.

c00L3r ::

Hitrost brskanja (ob Wi-fi) povezavi se lahko brez težav primerja z netbook-i, nekatere starejše netbooke celo prekaša. Ko pa brskam ne EDGE povezavi pa uporabljam Opero Mini. Sicer je vmesnik res slabši od Andriod brskalnika, je pa zato Opera Mini zelo hitra na počasni povezavi.

c00L3r je izjavil:

Hitrost brskanja (ob Wi-fi) povezavi se lahko brez težav primerja z netbook-i, nekatere starejše netbooke celo prekaša. Ko pa brskam ne EDGE povezavi pa uporabljam Opero Mini. Sicer je vmesnik res slabši od Andriod brskalnika, je pa zato Opera Mini zelo hitra na počasni povezavi.

Vam to kaj pomaga:
WIFI:

EDGE:

3G pa bom naredu ko bo 3G signal na voljo :D

kmetek ::

TUŠMOBIL 35EUR HTC DESIRE KMALU 99EUR !!!!

SIMOBIL kaj čakaš?

martincek1 ::

Isto jaz upam, da bodo tudi pri Simobilu kmalu dobiti Desire :) Ker to pomeni da mu bo cena hitreje padla in si ga bom čez kakšen mesec ali dva lahko privoščil :D

prej kot v petek oz. ponedeljek jih ne bodo imeli, če jih bodo dobili od uvoznika...

Mene pa bolj zanima kakšna bo kaj cena??? Upajmo, da zelooo konkurenčna glede na to, da je treba tak dolgo čakat...:|

Good Guy ::

kmetek je izjavil:

TUŠMOBIL 35EUR HTC DESIRE KMALU 99EUR !!!!

SIMOBIL kaj čakaš?

kje si vidu da ma tuš mobil ta telefon?
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Danes reklama....

kmetek je izjavil:

Danes reklama....

kje pa?, k na netu ni še nč

PTT lahko skeniram če hočete.

Ja daj skeniraj prosim, ker sem obrnil vse nabiralnike na primorskem in ni te zloženke...:(

slika 1

slika 1

slika 2

slika 2

Hvala :)

počakmo da še simobil dobi zadeve, pa da vidmo kakšne bojo cene

Tomson ::

Nekak dvomim da bo pri Simobilu pod 250EUR pri npr. 3-zame paketu ... ker nasplošno gledano ima Tušmobil najcenejše aparate, Mobitel in Simobil pa sta tam tam, in pri Mobitelu je Desire 249EUR pri najdražjem paketu ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Jah morda pri 5zame, saj plačaš 60EUR vsak mesec....nekako bi si uporabniki zaslužili drugače se naj gredo solit.

streetrider ::

A mo lahko kdo pove v čem je razlika med screenprotectorji na ebay za 1 dolar in med tistimi za 5 dolarji

LuGi ::

Izogibaj se poceni protectorjev..mene so razocarali.. niso scratch free.. touch dela slabs (ker je predebel protector) in se kaj bi se naslo.

Ali Mi lahko tisti ki te screenprotectorje že uporabljate svetujete kateri so dobri in mi pošljete kakšen link

Če lahko počakaš do naslednjega tedna bom jaz poročal ko dobim en paket Vikuiti™ DQC-160 screen protectorjev...

c00L3r ::

Poceni folije:
-puščajo mehurčke, ki se jih ne da ven dobit
-uporabljajo lepilo
-se hitro popraskajo
-lahko poslabšajo odzivnost touchscreen-a

Saso_C ::

Pri tem super duper telefonu me moti predvsem sledeče:

- budilka na telefonu je neuporabna (beri se ne zažene), če telefon ni prižgan.
- ni možno nastaviti wifi profilov, npr. v službi statika, doma DHCP, ...

Kot kaže bo potrebno še nekaj časa za funkcije, ki sem jih imel na 1 leto stari N97.

Katere vrste pa priporočate mat clear or anti glare

moxon ::

Uporabniki HTC Desire ali lahko podate optimalno oceno avtonomije baterije tega telefona? Sam uporabljam E71 in imam nonstop vklopljeno sinhroniziranje e-mailov, zraven ženem občasno še tudi kakšne druge aplikacije kot so Snaptu itd... Baterija na moji nokiji zdrži max 2 dni zaradi čekiranja mailov, v nasprotnem primeru bi zdržala vsaj 4 dni. Torej zanima me, kako dolgo bi zdržala baterija na HTC Desire ob nonstop sinhroniziranju mailov? Sem kr navdušen nad telefonom in bi rad, da bi ob zamenjavi telefona HTCjeva baterija zdržala vsaj dan in pol. Kolega ima starejši iPhone (3G) in pravi da ob enaki uporabi telefona mu drzi baterija en dan. Prosim za objektivne odgovore, ne takšne v stilu "15 let stari avto 2.0 motor, troši 7.5 L/100km" :)))

Hvala!

Ne zastopim te kaj ti bo 1.5 dneva sploh mi problem 1 dan ti zdrži in preden greš spat ga daš filat in je zjutraj spet polna

@street rider: 1.5 dneva zato, ker ce pristejes zraven še kakšen špil, browsanje, radio itd ni pol niti 1 dan. Že samo sinhroniziranje s pošto zmanjša avtonomijo na E71 iz 4dni na dan in pol. Ne bi rad videl, da bi telefon bil ugasnjen ko se zbudim. Telefon polnim med voznjo, na delu, doma odvisno kdaj zacne baterija pojenjat. Malo je nerodno da mores vsak vecer polnit telefon. No kakor koli, vsak ima svoje navade. Hotel sem zvedeti samo realno avtonomijo baterije ob opisani uporabi telefona. Torej tebi zdrzi baterija 1 dan?

Enostavno kupis cradle in ga odlozis.. prakticiram ze to nekaj let.. =)

Se navadis hitro =)

Ni to to ravno. Mobilnost se nekoliko zgubi... Vem da je govora ze o na pol racunalniki pa vendarle.
««
9 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7718069 (11479) Scaramouche
»

HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18530728 (19086) fishy12
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15030631 (24794) leiito
»

HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
20323738 (15567) CaqKa
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7417132 (11941) cucolino

Več podobnih tem