» »

HTC Desire

HTC Desire

««
35 / 55
»»

icecube ::

Thesinner je izjavil:

Authentication type sploh nisem imel nastavljeno in tudi ko sem iskal po netu nisem našel tega podatka (mogoče sem kje spregledal).
Ko sem vnesel "mcc: 291" mi APN profil kar zgine je to normalno??? V defaultu pa je mcc: 293
Prosil bi še če mi lahko napišeš še nastavitve za internet. Najlepša ti hvala!!!!

Jap MCC:293 je pravilno, žal sem se jaz zatipkal. Pravkar sem še enkrat preletel čez podatke/nastavitve in pri ostalih ni videti zmote.
Tudi sam nisem nikjer na internetu zasledil da bi kje pisalo o authentycation type. Pri meni je bil ravno to vzrok da mi pred časom niso delali mms-i.

Za internet nastavitve pa so:

name: TUS INTERNET
apn: internet.tusmobil.si
proxy: not set
port: not set
username: tusmobil
password: internet
server: not set
mmsc: not set
mms proxy: not set
mms port: not set
mms protocol: wap 2.0
mcc: 293
mnc: 70
authentication type: none
apn type: default

Vidim tudi da sem prej slabo prebral in sklepal da imaš težave na tušovem omrežju, a se očitno nisem zmotil ;)

Thesinner ::

Icecube vseeno se ti zahvaljujem za tvoj trud ampak zdaj mi čudežno deluje pošiljanje MMS-ov in to celo, ko imam vklopljen WiFi...kot da je bilo to jeb***e v mozak. Internetne nastavitve imam takšne kot si napisal. Pri MMS nastavitvah pa imam Authentication type: none. V čem pa je bila dejanska težava pa nimam pojma. LP

Zgodovina sprememb…

mataur ::

Thesinner...ne sekiri se, jest sem doktoriral iz teh MMS, pa še vedno enkrat dela, enkrat ne...to je ena tuševa posebnost...zdej sem se osredotočil raje na maile, gmaile, hotmaile,...in šibam raje slike po tej poti. MMS, pa sam če je nuja in imam caj se igrat...

kmetek ::

Se komu sanja zakaj mi zadnje čase noče syncat gmail, fb account itd?

Datum že nekaj dni 13.9.

Onlyx ::

Thesinner je izjavil:

Icecube vseeno se ti zahvaljujem za tvoj trud ampak zdaj mi čudežno deluje pošiljanje MMS-ov in to celo, ko imam vklopljen WiFi...kot da je bilo to jeb***e v mozak. Internetne nastavitve imam takšne kot si napisal. Pri MMS nastavitvah pa imam Authentication type: none. V čem pa je bila dejanska težava pa nimam pojma. LP

Jaz sem prav tako nastavil kot si napisal pa mi še vedno ne deluje (MMS). Najprej piše, da fajl downloada, potem pa, da stvar ni bila naložena (generic network failure).

djordjevic ::

Če kaj pomaga - meni je isto pisalo, ko sem skušal sneti mms v tujini, ko sem prišel domov, pa sem poskusil še enkrat in je šlo ok (sicer na legendu).
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

Thesinner ::

Onlyx je izjavil:

Thesinner je izjavil:

Jaz sem prav tako nastavil kot si napisal pa mi še vedno ne deluje (MMS). Najprej piše, da fajl downloada, potem pa, da stvar ni bila naložena (generic network failure).

Verjetno je to zaradi omrežja, da občasno kaj zabluzi, ker sem danes dobil nastavitve od TUŠ-a in so O.K. takšne kot so napisane. Na začetku sem mislil, da je to vse zaradi update-a, ker sem ogromno prebral, da nekomu WiFi ne dela in podobna jajca. Poskusi večkrat ponastavit nastavitve in jih ponovno vpisat....tudi jaz sem to naredil enih 100x.

__Devil__ ::

Kupil sem nov HTC Desire in imam update na 2.2, pa me zanima, če so kakšni problemi na 2.2 verziji, ker sem slišal, da naj kamera nebi delala ipd. ali vse dela kot mora?

Hvala!

Lp

jeanmike ::

Sej če si ga kupil lahko probaš če dela kamera. Sicer pa jst nism nikoli imel nobenih problemov z ničemer pri Desire-tu. Edina stvar ki teži je da po vsem tem času ko je froyo zunaj še vedno obstaja veliko aplikacij ki ne podpirajo instalacije aplikacije na SD.

icecube ::

Thesinner je izjavil:

Onlyx je izjavil:

Pojma nimam, saj pravim android je izbirčen ali pa ima tušmobil neke svoje fore.

onlyx: si skušal nastaviti authentication type? pri meni je bilo ravno to ključnega faktorja da je začelo delovati

kihc ::

A je kdo pogruntal kako spravit Voice search na uporabno raven? Ker recognition ubistvu dela, samo namesto akcij vse skupaj vrže v browser.
x

Onlyx ::

onlyx: si skušal nastaviti authentication type? pri meni je bilo ravno to ključnega faktorja da je začelo delovati

Sem imel nastavljeno na None in na PAP pa je po restartu enako - ne dela.

Poskusi večkrat ponastavit nastavitve in jih ponovno vpisat....tudi jaz sem to naredil enih 100x.

Uff, vsaka ti čast. Jaz nimam toliko živcev. ;)

Kupil sem nov HTC Desire in imam update na 2.2, pa me zanima, če so kakšni problemi na 2.2 verziji, ker sem slišal, da naj kamera nebi delala ipd. ali vse dela kot mora?

Meni samo občasno kamera naredi kakšen prosojen blue screen, ki pa po ponovnem zagonu kamere izgine. Nevem pa, če je to povezano z nadgradnjo na Froyo-ta ali pa probleme dela kakšna druga naložena aplikacija. Je pa res, da se to dogaja res poredko.

Edit:

Offtopic vprašanje: Je res, da razni task killerji v Froyotu sploh ne opravljajo svojega dela oz. niso potrebni. Čeprav imam sam občutek, da mi "pobijec aplikacij" včasih pa le pohitri delovanje samega sisema.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Onlyx ()

PolentoZer ::

Dejansko naj bi task killerji bolj škodovali android sistemu kot pa koristili. Upravičljivi naj bi zgolj bili, če zapaziš kakšno nepravilno delovanje aplikacije ali pa resnično požrešnost baterije pri le-tej. Vsaj tako piše v user manualu pri SystemPanelu.

Je treba imeti rootan telefon, če želiš naložiti navigacijo iz pašnika?
In kak je postopek tega?
Ter katera je najboljša za Desire? Uporabljal bom jo predvsem v Sloveniji. (mb največ :))

Hvala!

Zgodovina sprememb…

debil ::

Na pašniku mora biti postavljen nek kažipot da veš v katero smer iti

PrimozR ::

Ima še kdo probleme (oz. rešitev) za povezovanje na Eduroam? FroYo ima precej znane probleme s tem pa sem našel (na googlovih forumih) samo neke polovičarske rešitve...

meni je ratalo v prvo:

eap method: TTLS
faza 2 overitve: PAP
indentifikacija: uporabnik@student.uni-lj.si
anonimna identifikacija: anonymous@student.uni-lj.si
geslo: geslo

Na Froyo?

Seveda

LukaSLO ::

A se še splača kupiti HTC Desire ali rajši počakati na na Desire HD? Samo Desire HD ma pa gromozanski zaslon, ni malo prevelik za telefon?

BladE_ ::

Če se splača? Imam HD2 in Desire... in mi je HD2(z androidom) res top. Desire HD bo samo še izboljšana verzija, mal velik ampak, ko se navadiš te sploh ne moti al pa kej podobnga.

On the Quadrant benchmark, the HTC Desire HD dethrones the Nexus One showing about 30% more whoomph and it offers double the framerate in the Neocore benchmark than the Nexus One/HTC Desire phones do, and it matches the Samsung I9000 Galaxy S and its PowerVR SGX540 GPU.

Tole je top :):)

jeanmike je izjavil:

Seveda

Na kerem faksu?

LukaSLO ::

BladE_ je izjavil:

Če se splača? Imam HD2 in Desire... in mi je HD2(z androidom) res top. Desire HD bo samo še izboljšana verzija, mal velik ampak, ko se navadiš te sploh ne moti al pa kej podobnga.

On the Quadrant benchmark, the HTC Desire HD dethrones the Nexus One showing about 30% more whoomph and it offers double the framerate in the Neocore benchmark than the Nexus One/HTC Desire phones do, and it matches the Samsung I9000 Galaxy S and its PowerVR SGX540 GPU.

Tole je top :):)

Govorim zato o velikosti, ker sem imel v rokah 4 inčenga pa je že to bi reku maximum maximuma. Desire HD pa bo 4.3 Ker telefon moraš ti prenašat, žep v žep itd. To je tisto.

PrimozR je izjavil:

jeanmike je izjavil:

Seveda

Na kerem faksu?

Na zdravstveni fakulteti. Bom probu jutri na FRI-ju. Sporocim.

debil ::

LukaSLO je izjavil:

A se še splača kupiti HTC Desire ali rajši počakati na na Desire HD? Samo Desire HD ma pa gromozanski zaslon, ni malo prevelik za telefon?
Sej se ne gre za zaslon ampak za dimenzije

Desire: 119 x 60 x 11.9 mm
Desire HD: 123 x 68 x 11.8 mm

Z mojimi nastavitvami za eduroam dela tudi na FRI faxu.

Base-T ::

A pozna kdo kakšen widget, ki bi znal ugasnit HTC Desire ?
Namesto zgornje tipke Power off??? Sigurno kje kaj obstaja ampak jaz ne najdem.

http://www.androlib.com/android.applica...

Samo rabiš met root-an telefon

Base-T ::

Ja, tega sem našel, kaj pa, da nebi bilo treba root -at telefona?

Good Guy ::

HTC Desire HD ROM ported to Droid Incredible, Desire

kako se pa to zboota.. huh poglejte sami

_Dejan_ ::

Good Guy je izjavil:

HTC Desire HD ROM ported to Droid Incredible, Desire

kako se pa to zboota.. huh poglejte sami

Pomoje so to buče...
Zakaj? Ker je telefon v spanju... Naj dokažejo tako da odstranijo baterijo, jo dajo notri in prižgejo telefon. Zraven naj bo na posnetku štoparica ki mora biti vedno vidna in teče od začetka posnetka(Manjša možnost prekinitve posnetka in montaže)...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Po čem sklepaš da je v spanju?

gendale ::

Base-T je izjavil:

root ti vzame 15 minut časa

c00L3r ::

gendale je izjavil:

Base-T je izjavil:

root ti vzame 15 minut časa

Lahko daš link za navodila? Se da root-at zadnji 2.2 update?

gendale ::

Se da tudi "un-rootat" ?

m1h4 ::

tisti, ki ste rootal telefon, prebral sem nekje da naj bi baterija zdržala tudi malce dlje in da ma določena varčevanja za baterijo je to res? Se splača rootat telefon, kako deluje, je stabilen, lahko kdo malce več pove o tem?

Jst delam zdej poskus z baterijo ker mi nikoli ni zdržala pri moji uporabi več 2 dneva. Za enkrat ji kaže odlično in sicer teče tretji dan (proti koncu) in baterija ima še 63%. Sicer je telefon bolj za okras, kar razen odgovorov na klice ne delam na njemu nič. Ta test pa delam izključno zato ker bi rad probal če je sploh možno več kot 1 teden zdržat brez polnjenja. Sporočim rezultate ob priliki.

lurker ::

Po čem sklepaš da je v spanju?
Ker fast boot naredi v 3 sekundah, cold boot pa v 30+s.

Ker naredi cold boot v 30+ sekundah?

Pa pod katero skalo živiš da ne veš, da so pri HTC-ju močno pohekali ROM za Desire Z in HD, ki omogoči boot v par sekundah? Pa še hint, na temle Desire-u naj bi bil naložen prav rom s HD-ja ;)

jeanmike je izjavil:

Jst delam zdej poskus z baterijo ker mi nikoli ni zdržala pri moji uporabi več 2 dneva. Za enkrat ji kaže odlično in sicer teče tretji dan (proti koncu) in baterija ima še 63%. Sicer je telefon bolj za okras, kar razen odgovorov na klice ne delam na njemu nič. Ta test pa delam izključno zato ker bi rad probal če je sploh možno več kot 1 teden zdržat brez polnjenja. Sporočim rezultate ob priliki.

tale test me zelo zanima, kajti meni ne zdrži baterija več kot 12 ur. Je pa res, da nimam tak telefon za okras, temveč ga redno uporabljam...še najmanj za telefoniranje. Dan se niti ni dobro začel, pa sem že ob 20% baterije...res je tudi, da od kar uporabljam ta telefon, mi na prenosniku baterija drži trikrat dlje...ga imam bolj za okras...
poročaj o rezultatih testa... ni potrebe po enem tednu, niti po dveh dneh, bom čist zadovoljen z 24 ur avtonomije pri moji uporabi.

Kekec ::

Ti testi so pomoje brez veze, ker noben uporabnik ne uporablja telefona enako kot drug, nekdo ga ima kot je nekdo prej sam rekel za okras, drugi redno synca pošto drug pa surfa non stop ali pa posluša glasbo. Tako da ocenjevanje kako dolgo drži baterija nima smisla. Meni telefon brez problema drži 3 dni, ampak imam zato izklopljen 3g in network mode nastavljen na GSM, kar seveda bistveno podaljša baterijo. Doma ali pa v službi, kjer imam wifi pa občasno vklopim wifi in pa sync-anje in se takoj pozna na bateriji, tako da lahko da bi isti telefon lahko nekomu držal bistveno dlje kot drugemu, že zaradi različne uporabe. Že sam gsm signal igra vlogo, če je le-ta slab, ponavadi telefon bolj kuri baterijo, kot pa nekomu ki ima boljši signal.

lurker ::

Pa pod katero skalo živiš da ne veš, da so pri HTC-ju močno pohekali ROM za Desire Z in HD, ki omogoči boot v par sekundah? Pa še hint, na temle Desire-u naj bi bil naložen prav rom s HD-ja ;)
Pod tisto pod katero tudi včasih sonce posije. Ko vzameš baterijo ven in zbootaš traja 10-15x dlje kot takrat, ko narediš "boot" iz sleepa.

Ja, sprobano lastnoročno na Nexus One in portom Desire HD roma.

Zdaj kaj bolj jasno?!

Kekec je izjavil:

Ti testi so pomoje brez veze...

točno tko in moj odgovor je bil namenjem prav takemu razmišljanju...v čem je smisu avtonomije baterije en teden, s tem da ti leži na mizi in ga ne uporabljaš?????meni je ta telefon orodje za delo in tako ga tudi uporabljam, orodje pa mi nikoli ni služil za okras...poraba baterije pa je normalna za mojo uporabo...dva polnilca in dva USB kabla, brez čirulačarula, pa me prazna baterija nikoli ne preseneti...

V bistvu delam ta test izključno zato da testiram baterijo, ker folk tle gor piše da zdrži 3-4 dni brez problema. V 5 mesecih odkar imam HTC Desire mi pa baterija ni zdržala več kot 2 dneva nikoli. Največkrat je bila na koncu dneva prazna. In sm se pač odločil naredit ta test.

Kekec ::

potem pa ce ga uporabljas samo za klice, nastavi mobile network mode na GSM, če seveda še nimaš, pa si spet takoj podaljsal baterijo.

Grey ::

jeanmike je izjavil:

V bistvu delam ta test izključno zato da testiram baterijo, ker folk tle gor piše da zdrži 3-4 dni brez problema. V 5 mesecih odkar imam HTC Desire mi pa baterija ni zdržala več kot 2 dneva nikoli. Največkrat je bila na koncu dneva prazna. In sm se pač odločil naredit ta test.

Pa imaš izklopljen 3G/WiFi, ko ga ne potrebuješ?

To itak. Samo pa kar dosti uporabljam oboje, pa sms-ov pride tudi kar dosti, pa klici. Sej največ baterije gre glih za wifi ker sm dosti na netu. Ne da neki pretiravam s tem, ker mi je še vedno boljše na PC-ju srfat, pač neki normalno, še posebej ko se zbudim in se mi ne da PCja užigat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jeanmike ()

Al pa zvečer ko ne moreš zaspat... To je ta curse telefonov z dobrim browserjem :D

BladE_ ::

Meni baterija zdrži 1-2 dni. Vedno na 3G in z vklopljenim WiFi... potem je odvisno kolk je klicov, igrc, brskanja po netu itd.
««
35 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7718081 (11491) Scaramouche
»

HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18530755 (19113) fishy12
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15030673 (24836) leiito
»

HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
20323777 (15606) CaqKa
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7417159 (11968) cucolino

Več podobnih tem