Forum » Mobilne tehnologije » HTC Desire
HTC Desire
kmetek ::
evo copy paste
What Does Root Give Me?
1. Full control over your system
2. Ability to alter system files. You can replace many parts of the "Android Core" with this including:
* Themes
* Core apps (maps, calendar, clock etc)
* Recovery image
* Bootloader
* Toolbox (linux binary that lets you execute simple linux commands like "ls") can be replaced with Busybox (slightly better option)
* Boot images
* Add linux binaries
3. Run special apps that need more control over the system
* SuperUser (lets you approve or deny the use of root access to any program)
* Task Manager For Root (Lets you kill apps that you otherwise could not kill)
* Tether apps (like the one found at [android-wifi-tether.googlecode.com])
* there are more but I cannot think of any right now
4. Backup your system
* You can make a folder on your sdcard and backup all of your .apk files to your sdcard (helps if an author decides to "upgrade" you to a version that requires you to pay to use the version you just had)
5. Relocate your (browser/maps/market) cache to your /sdcard
6. Relocate your installed applications to your /sdcard
7. Reboot your phone from the terminal app easily (su enter reboot enter)
itd.....
What Does Root Give Me?
1. Full control over your system
2. Ability to alter system files. You can replace many parts of the "Android Core" with this including:
* Themes
* Core apps (maps, calendar, clock etc)
* Recovery image
* Bootloader
* Toolbox (linux binary that lets you execute simple linux commands like "ls") can be replaced with Busybox (slightly better option)
* Boot images
* Add linux binaries
3. Run special apps that need more control over the system
* SuperUser (lets you approve or deny the use of root access to any program)
* Task Manager For Root (Lets you kill apps that you otherwise could not kill)
* Tether apps (like the one found at [android-wifi-tether.googlecode.com])
* there are more but I cannot think of any right now
4. Backup your system
* You can make a folder on your sdcard and backup all of your .apk files to your sdcard (helps if an author decides to "upgrade" you to a version that requires you to pay to use the version you just had)
5. Relocate your (browser/maps/market) cache to your /sdcard
6. Relocate your installed applications to your /sdcard
7. Reboot your phone from the terminal app easily (su enter reboot enter)
itd.....
PrimozR ::
gendale ::
Ali lahko meni, ki sem res nov v androidu, razloži kakšna je razlika med telefonom, ki je root-an in telefonom ki ni?
meni so največje prednosti:
-vidiš vse aplikacije na marketu
-aplikacije lahko namestiš na sd kartico (to sicer kao lahko tudi brez roota, če imaš 2.2 sistem, ampak je v primerjavi s tem kar imaš na rootanem telefonu drek)
-neuradni romi
Thesinner ::
martincek1 je izjavil:
Ok, while having fun with FroYo I notice a lot of new things. Let's try to compile them all together.
Messaging:
- Now shows how many characters you have left from the start.
Sem opazil, da se ti št. znakov SMS-a iz 160 znakov zmanjša na 70, ko napišeš prvi šumnik ali določena naglasna znamenja ampak ne vsa. Sporočilo daljše od 70 znakov je že drugi SMS in ni čudno, da sem skuril 1x več sms-ov kot običajno!
Ne resno?
To mi je poslal eden od uporabnikov na drugem forumu. Do včeraj sploh nisem bil pozoren na to. Uporabnike pa mobilni operterji niso nikoli opozorili, da lahko pride do tega, vsaj javno ne.
Čšž-ji podražijo SMS
Avtor: Marjan KodeljaObjavljeno: 27 Maj 2009
Objavljeno v: Blog
Oznake: mobilna telefonija, varovanje potrošnikov
Mobilni telefoni, vsaj nekateri poznajo črke slovenske abecede, kar pomeni, da jih lahko uporabimo pri pisanju sporočil SMS. A tu nastopi težava. Zapis šumnikov v sporočilu ni dolg natančno en znak, kot je mislimo, temveč je lahko občutno daljši. To pomeni, da sporočilo lahko preseže 160 znakov, uporabnik tega ne vidi, telefon njegovo sporočilo razdeli na več sporočil in toliko operaterji tudi zaračunajo. Težava je v tem, ker o tem svojih uporabnikov ne obveščajo.
Znano je, da je sporočilo SMS lahko dolgo le 160 znakov in niti enega več. Telefoni, po drugi strani, dopuščajo pisanje daljših sporočil, te pa nato razdelijo na več sporočil (glede na večkratnik števila 160), ki jih nato telefon na prejemnikovi strani spet združi v eno samo. Če je sporočilo dolgo 230 znakov, gre to prek omrežje v obliki dveh sporočil. Če pa v tem sporočilu uporabite na primer pet šumnikov, gre dejansko lahko za štiri sporočila. Uporabnik tega ne ve in misli, da je poslal dve sporočili, nato pa je presenečen, ko mu operater zaračuna štiri. Če je takih sporočil veliko, lahko mesečno to pomeni velik strošek.
Do takih primerov je v Sloveniji že prišlo in v uredništvu imamo kopijo obrazložitve, ki jo je Mobitel poslal na reklamacijo računa. Citiram:
»Posebni znaki, na primer šumniki, lahko v sporočilu zavzemajo več prostora in se pri uporabi le-teh število znakov, ki jih lahko uporabite v enem SMS sporočilu, lahko zmanjša tudi za polovico. Če uporabite šumnik na začetku sporočila, imate tako na voljo precej manj znakov (do 90 znakov ali manj), odvisno od modela in tipa aparata.«
To ni splošno znano med uporabniki zato razmišljam o tem, da bi naredil obsežno raziskavo o načinih zapisa posebnih znakov v kratkih sporočilih.
Lonsarg ::
Meni je, ko sem imel Xperio, torej windows mobile vsakič, ko sem č napisal povečako število SMSov direkt za 1... pol če sem pa še kaega napisal pa ne več, samo za prvega se poveča.
Kar se pa Androida tiče, pa imta glede teh znakov celo eno dodatno nastavitev pod SMS aplikacijo. Greš settings in potem čisto na dnu imaš Shift Method. Na izbiro je SIngle Shift, ter Licking Shift. Če izbereš Locking si varen pred tem, da bi ti kak č ukradel 90 znakov, ali celo cel SMS v mojem primeru. Samo če vklopiš, meda kar nekaj posebnih znakov ne deluje, jaz nisem opazil razlike, ne glede na to katero nastavitev sem izbral, č-je sem v vsakem primeru lahko pisal.
Kar se pa Androida tiče, pa imta glede teh znakov celo eno dodatno nastavitev pod SMS aplikacijo. Greš settings in potem čisto na dnu imaš Shift Method. Na izbiro je SIngle Shift, ter Licking Shift. Če izbereš Locking si varen pred tem, da bi ti kak č ukradel 90 znakov, ali celo cel SMS v mojem primeru. Samo če vklopiš, meda kar nekaj posebnih znakov ne deluje, jaz nisem opazil razlike, ne glede na to katero nastavitev sem izbral, č-je sem v vsakem primeru lahko pisal.
Meni je, ko sem imel Xperio, torej windows mobile vsakič, ko sem č napisal povečako število SMSov direkt za 1... pol če sem pa še kaega napisal pa ne več, samo za prvega se poveča.
Na HTC Desire tega nisem našel ali pa sem malce slep.:)
gendale ::
BlaY0 ::
To je normalno. En SMS lahko vsebuje 140 bajtov česarkoli... v končni fazi ni nujno da gre za tekst, lahko je binarna koda, ki jo na drugi strani terminal izvede. v 140 bajtov gre 160 ASCII (7 bit) znakov. Čim ti odkucaš nek znak, ki ni del ASCII tabele, tvoj telefon vse skupaj začne kodirati po UNICODE tabeli kar pomeni, da vsak znak ne zasede več 7 bitov ampak 16 bitov in to znese (če preračunaš) točno 70 znakov. Vse skupaj je pa del ETSI standardov, da ne boste v napačni smeri "raziskovali"...martincek1 je izjavil:
Ok, while having fun with FroYo I notice a lot of new things. Let's try to compile them all together.
Messaging:
- Now shows how many characters you have left from the start.
Sem opazil, da se ti št. znakov SMS-a iz 160 znakov zmanjša na 70, ko napišeš prvi šumnik ali določena naglasna znamenja ampak ne vsa. Sporočilo daljše od 70 znakov je že drugi SMS in ni čudno, da sem skuril 1x več sms-ov kot običajno!
Lonsarg ::
Obstaja najdi.si recimo, če nimaš 1000SMSov vključenih:), mislim da 50 SMSov dnevno zastonj prek interneta. Ampak najdi.si mora potem za SMS plačati, tako da zastonj tak SMS tako, da je notri polno reklam.
Saj imajo vsi providerji na svojih SMSC-jih tudi SOAP web servis prek katerega lahko pošiljaš SMS-je. Samo SOAP klienta si moraš spisati. Jasno se pa to zaračunava enako kot poslan SMS po običajni poti, razlika je v tem, da lahko do tega web servisa dostopaš tudi iz tujine prek interneta in torej plačaš samo SMS brez stroškov roaminga.
Vem, ti bi rad zastonj pošiljal SMS-je. Ne gre to tako... SMS mora iti vsaj prek enega SMSC-ja, tam se pa zgodi rating in billing... razen če si heknil SMSC in si naredil gor kakšen large account, ki je wide open za vse in gre mimo ratinga/billinga
Vem, ti bi rad zastonj pošiljal SMS-je. Ne gre to tako... SMS mora iti vsaj prek enega SMSC-ja, tam se pa zgodi rating in billing... razen če si heknil SMSC in si naredil gor kakšen large account, ki je wide open za vse in gre mimo ratinga/billinga
kmetek in kako točno bi po WLANu poslal SMS? Najbolje da še po optiki dostavljamo pitno vodo, kajne?
adsadadad ::
Hi. imam htc desire in vidim da je ze veliko folka updatalo android iz 2.1 na 2.2. To naj bi storili tako da jim telefon sam zazna update oz. da grejo pod settings/about phone/system software updates in damo check now. Zdaj pa imam jaz problem, in sicer ko dam check now, mi telefon napise da ni novih posodobitev :S.. ve kdo kaj morem narediti da se mi bo posodobil na 2.2?
telefon je original in ni rootan.
telefon je original in ni rootan.
Vedno več je novic, da ni več updejta......HTC povlekel?
razen manually.
http://www.geekword.net/manually-instal...
razen manually.
http://www.geekword.net/manually-instal...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
Lion29 ::
mislim... tolko problemov kot berem sam tle... in kolko je se problemov...jaz na vasem mestu nebi update-al... bi raje pocakal na kako patchano verzzjo
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
dvihtelic ::
tudi jaz ne vidim nobenega problema nikjer, zame osebno ni bilo boljšega phona kot je desire, pa sem imel od iphone pa do nokie.
martincek1 ::
Mene bi skrbela edino kamera in browser, ker ogromno ljudi trdi, da je browser zanič napram 2.1. Napovedana pa je bila 2-3x hitrejša JS koda, in se mi zdi da 3-4x hitrejše delovanje....
Lion29 ::
Kašni problemi pa so?
ma kaj se hecas?
Ma še kdo težavo, da potem, ko je naložil 2.2, ne more zalaufat fotica?
Meni ga zažene za sekundo, nato pa me vrne nazaj na home screen.
Men se pa zdi, da so na Froyotu določene aplikacije rahlo počasnejše (kolcanje) kot pa na v2.1. :(
Problem na vidiku
Desire mi je javil software update. Sprožim postopek namestitve, med nameščanjem pa se telefon sam od sebe resetira. Pri ponovnem zagonu se zaustavi na belem ekranu z logotipom in tam čaka cca 3-4 ure. Potem popozdim, vzamem baterijo ven. Jasno, da se mi ne zažene in mi vsakič naredi reboot predenj se naloži.
Grem na internet, naložim manual update froyota 2.2, dam update na sd kartico, namestitev mi gladko poteka. Vendar, pri ponovnem zagonu enak problem, predenj se naloži, se vedno znova reboota.
meni po updejtu GPS ne najde satelita. Pa browser je pri zoom in panning bolj laggy kot v 2.1
Ko se pa kratkočasim z igro Air Control al pa GH, mi pa na ca. minuto, kot da bi štekalo oz. hickup naredilo.
Jas imam težavo. Po uspešni namestitvi Froyota na svoj HTC Touch se wireless zelo čudno vede. Če je vklopljen, internet in ostale aplikacije ne delajo, če ga pa izključim pa preko mobilne internetne povezave dela normalno. Probal sem tudi že s hard resetom vendar ni nič bolje. Če ima kdo podobne težave ali pa če slučajno kdo ve za rečitev ga prosim da mi pomaga.
Meni je Froyo odličen. Res pa je, kot pravite, da je browser med zoomiranjem ratal nekoliko neodziven. Se lahko nadejamo kakšnega update-a, ki bi to stvar rešil?
Flash deluje na 2.2 večinoma slabše, kot na 2.1, ko je bil tisti HTC Flash.
Naložil sem si Opero in dela super. Market pa še javlja neke napake s povezavo. Drugače me pa zanima zakaj ne predvaja posnetkov na Youtube. Probal sem že s Adobe Flash Showcase, pa ne gre naložit 10.1 flasha, ker kao ni podpore za Desire.
se kdo probleme z wifi in siol prospero modemom ter njihovim dongle? meni se wifi kr neha odzivat kompletno od vceraj. Pa ja ni mozno da fon to povzoca? Ze 2x mi je padno wifi kompletno tudi laptopi v 24 urah od updejta. Zaj se nebom z fonom povezoval vec tak nam 1giga data pa da testiram.
a bo zadosti?
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
gujo14 ::
Lion, predlagam ti, da pri nekomu z updateom pogledaš, kako se te težave "obnesejo" v praksi. Jaz sem imel tezavo s fotičem izključno zaradi neke tretje aplikacije, kar sem tudi napisal, to pa nima veze s Froyotom. Kar se mene tiče, ga lahko samo pohvalim.
detroit ::
is it just me ali je 350eur za telefon (če ti dajo pri ponudniku popust na naročnino) mal preveč za telefon....
Skero
itak, da je....sploh za naš standard...kaj je to Nemcu, Švicarju 350EUR ? Še tedenska plača ne.
detroit ::
hehe mislim da bo moj n95 še kak let...:( jao sami stroški prvič treba iz minusa pol moje računalo mal zamenjat pol bo itak že avto šou v maloro (10let str:)
emo offtopic scena;)
emo offtopic scena;)
Skero
Kašni problemi pa so?
ma kaj se hecas?
a bo zadosti?
Ne, se ne hecam, ker razen laggy scrollinga nisem opazil nobene od teh težav. To sem navsezadnje se mi zdi da tukaj izpostavil prvi. Air COntrola ne igram, s fotičom, marketom, GPSom, itd. nimam problemov, flash sem pa uporabljal bolj malo. Bi se pa na prvi pogled na youtube strinjal, da deluje slabše od HTC Flash playerja.
is it just me ali je 350eur za telefon (če ti dajo pri ponudniku popust na naročnino) mal preveč za telefon....
Al to al pa da ne dela nič spljoh...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
djordjevic ::
Jasno, če pa jim pošiljajo dol denar Šiptarji, ki šljakajo v Švici.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Ja to je res, ampak hotel sem samo implicirati na to, kaj je komu prioriteta... en si raj tak foun kupi pa tudi če je potem par mescou lačen pa brez skret papirja...
djordjevic ::
Hej, eni si na tak način tud' audije kupujejo. Vsako tele ima svojo vesel'e.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Pesimist ::
Vantage ::
Ja to je res, ampak hotel sem samo implicirati na to, kaj je komu prioriteta... en si raj tak foun kupi pa tudi če je potem par mescou lačen pa brez skret papirja...
Tezko ostanes brez wc papirja :D :D :D
http://www.appbrain.com/app/com.reverie...
slatncan ::
js lah froyota tut sam pohvalim...razočaran sem edino nad developerji ker jih dosti ne dovoljuje premik appov na sd kartico...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slatncan ()
c00L3r ::
js lah froyota tut sam pohvalim...razočaran sem edino nad developerji ker jih dosti ne dovoljuje premik appov na sd kartico...
Samo omogočanje premika aplikacije na SD kartico ne predstavlja večje težave. Za določene vrste aplikacij pa Google odsvetuje to možnost. Več o tem na strani za razvijalce. Druga stvar pa je to, da še veliko razvijalcev nima aparatov z Android 2.2. Tako ne upajo dati ven aplikacije, ki je niso samo testirali na fizičnem aparatu.
slatncan ::
martincek1 je izjavil:
Pa imaš nastavljeno snemanje v 720p ali navadno WVGA?
sem ugotovil da sem imel encoding napačen...sem dal na mpeg4 pa je zaj 720 opcija...zato sem tut zbrisal del prispevka :D
RuN ::
Še ena napaka na Froyotu.
Ko greš gledat slike/posnetke in ko klikneš na sliko, da ti jo ustrezno poveča na cel ekran, je slika večkrat ne-izostrena. ko je še enkrat zmanjšaš in ponovno povečaš (čez cel ekran) se pa popravi in izostri.
*edit: typo
Ko greš gledat slike/posnetke in ko klikneš na sliko, da ti jo ustrezno poveča na cel ekran, je slika večkrat ne-izostrena. ko je še enkrat zmanjšaš in ponovno povečaš (čez cel ekran) se pa popravi in izostri.
*edit: typo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: RuN ()
krho ::
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
c00L3r ::
Razlika med 2.1 in 2.2 je tudi v tem koliko RAM-a pušča OS na razpolago. Zdaj na 2.2 ko pogledam, vedno kaže okrog 100mb. Prej z 2.1 pa je bilo tudi samo še 30mb.
Pri 30mb prostega pa so začele stvari delovat z rahlimi zamiki. To težavo se je dalo rešit s task kill-erjem, da je pač zaprl vse aplikacije.
Zdaj že 5 dni ne uporabljam nobenega task kill-erja in zadeva deluje odlično.
Pri 30mb prostega pa so začele stvari delovat z rahlimi zamiki. To težavo se je dalo rešit s task kill-erjem, da je pač zaprl vse aplikacije.
Zdaj že 5 dni ne uporabljam nobenega task kill-erja in zadeva deluje odlično.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c00L3r ()
Onlyx ::
Kot sem že omenil, sem se zelo razveselil nadgradnje na 2.2 različico, vendar se mi zdi, da je le ta prinesla nemalo težav. Sedaj nevem ali je kaj narobe s telefonom, mobilnim operaterjem ali pa mogoče kar z operacijskim sistemom samim. Naj naštejem težave:
- Primarni brskalnik se pogosto zatika (smo ugotovili, da se je pojavil problem po updajtu na 2.2)
- Ne morem sprejeti MMS sporočil ali jih pošiljati (pred posodobitvijo sem jih normalno). Ker sem na Tušmobilu, je lahko razlog, da moram ponovno namestiti njihove nastavitve?
- Kljub polnemu signalu (med drugim tudi 3G) sem nedosegljiv oz. se mi javi tel. tajnica. Vendar se to dogaja samo občasno. (preverjeno v Ljubljani in Medvodah, da ne bo kdo govoril, da sem iz kakšnih rovt)
- Ko mi nekdo nekaj pusti na tajnico, ne morem pošlušati posnetkov (piše mi downloading in ostane pri tem). Prej sem stvar normalno prenesel in poslušal (v primarni aplikaciji sporočil Androida)
- Sedaj sem ugotovil, da mi po nekaj časa, ko fotografiram, ekran postane prosojno temno moder. Ko kamero zapustim, se stvar normalizira.
To je večinoma vse. Je morda samo naključje, da so se te stvari začele pojavljati po updatu? Telefon sem nekajkrat tudi rebootal, vendar ni kakšnih vidnih učinkov.
P.s. Telefon ni bil nikoli rootan, aplikacije pa sem naložil le take, ki so preverjeno normalno delovale tudi pri drugih uporabnikih.
Aja, spomnil sem se, da sem imel pred posodobitvijo samo enkrat nek problem. Telefon se mi po izključitvi ni hotel izklopiti (pisalo je turning off in ostalo pri tem več kot 15 min), nato sem enostavno ven vzel baterijo in ta problem se potem ni pojavil več.
- Primarni brskalnik se pogosto zatika (smo ugotovili, da se je pojavil problem po updajtu na 2.2)
- Ne morem sprejeti MMS sporočil ali jih pošiljati (pred posodobitvijo sem jih normalno). Ker sem na Tušmobilu, je lahko razlog, da moram ponovno namestiti njihove nastavitve?
- Kljub polnemu signalu (med drugim tudi 3G) sem nedosegljiv oz. se mi javi tel. tajnica. Vendar se to dogaja samo občasno. (preverjeno v Ljubljani in Medvodah, da ne bo kdo govoril, da sem iz kakšnih rovt)
- Ko mi nekdo nekaj pusti na tajnico, ne morem pošlušati posnetkov (piše mi downloading in ostane pri tem). Prej sem stvar normalno prenesel in poslušal (v primarni aplikaciji sporočil Androida)
- Sedaj sem ugotovil, da mi po nekaj časa, ko fotografiram, ekran postane prosojno temno moder. Ko kamero zapustim, se stvar normalizira.
To je večinoma vse. Je morda samo naključje, da so se te stvari začele pojavljati po updatu? Telefon sem nekajkrat tudi rebootal, vendar ni kakšnih vidnih učinkov.
P.s. Telefon ni bil nikoli rootan, aplikacije pa sem naložil le take, ki so preverjeno normalno delovale tudi pri drugih uporabnikih.
Aja, spomnil sem se, da sem imel pred posodobitvijo samo enkrat nek problem. Telefon se mi po izključitvi ni hotel izklopiti (pisalo je turning off in ostalo pri tem več kot 15 min), nato sem enostavno ven vzel baterijo in ta problem se potem ni pojavil več.
krho: to ti ne verjamem :P
only: ti kar raje rootaj, jaz sem že z samo rootanjem pridobil 1 dan baterije skoraj, danes bom še flashal...samo še ne vem
SENSE ali NON SENSE Rom, ko jih je toliko :(
only: ti kar raje rootaj, jaz sem že z samo rootanjem pridobil 1 dan baterije skoraj, danes bom še flashal...samo še ne vem
SENSE ali NON SENSE Rom, ko jih je toliko :(
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18087 (11497) | Scaramouche |
» | HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 30759 (19117) | fishy12 |
» | Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ankete | 30680 (24843) | leiito |
» | HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 23783 (15612) | CaqKa |
» | Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17160 (11969) | cucolino |