Forum » Mobilne tehnologije » HTC Desire
HTC Desire
martincek1 ::
destroyer2k updataj ga, saj je že izšel. Saj ti Androidi niso zaklenjeni pri Simobilu. ;)
kmetek ::
Kaj hudiča je to RADIO potreben pri vsakem ROMu?
http://forum.xda-developers.com/showthr...
* Rom - DeLite r0.1 [142.68MB]
* Radio - 32.43.00.32U_5.09.00.20 [11.29MB] Required for Camcorder - May Network Lock Orange Users
* HTC Sync - Upload in Progress
* Rom - DeLite r0.1 [142.68MB]
* Radio - 32.43.00.32U_5.09.00.20 [11.29MB] Required for Camcorder - May Network Lock Orange Users
* HTC Sync - Upload in Progress
_Dejan_ ::
RADIO je eden od ROM-ov ki mora biti upgradean da dela 720p snemanje, verjetno so notri tudi kakšni popravki za sprejem GPS, GSM, GPRS, 3G...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
Jo Dejan, ti si po forumih, kateri hudičev Rom dat, da je rootan in vse ostalo tip top?
Najprej rootat z unrevooked, potem pa z rom managerjem fuknit gor kakega?
Ali bi bil HTC originalen FROYO dost? Dileme
gujo14 ::
Ma še kdo težavo, da potem, ko je naložil 2.2, ne more zalaufat fotica?
Meni ga zažene za sekundo, nato pa me vrne nazaj na home screen.
Edit: Mi lahko kdo prosim pošlje Flash 10.1 za froyota na ZS!
Edit: Mi lahko kdo prosim pošlje Flash 10.1 za froyota na ZS!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gujo14 ()
_Dejan_ ::
Za vse ki ne znate uporabiti google in poiskati kako se da aplikacije na SD kartico:
LINK
Mislim da je danes prišel ROM ki narejen iz tega updatea ki je izšel le da je rootan... Malo pobrskajte po modaco ali XDA forumu...
Jaz imam na svojem ne-rootan update...
Grem počasi spat ker moram zjutraj na letalo...
Resetiraj telefon... Baje lahko problem dela ena LED aplikacija katero je treba killat, malo pobrskaj po forumih...
Meni zaenkrat dela vse BP...
LINK
Mislim da je danes prišel ROM ki narejen iz tega updatea ki je izšel le da je rootan... Malo pobrskajte po modaco ali XDA forumu...
Jaz imam na svojem ne-rootan update...
Grem počasi spat ker moram zjutraj na letalo...
Ma še kdo težavo, da potem, ko je naložil 2.2, ne more zalaufat fotica?
Resetiraj telefon... Baje lahko problem dela ena LED aplikacija katero je treba killat, malo pobrskaj po forumih...
Meni zaenkrat dela vse BP...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _Dejan_ ()
Good Guy ::
Za vse ki ne znate uporabiti google in poiskati kako se da aplikacije na SD kartico:
LINK
če se da aplikacijo dat na kartico je odvisno od developerjov, če bodo to opicijo omogočili
Lonsarg ::
Ja pri inštalacije more developer omogočiti to možnost, še vedno pa lahko kasneje manualno premakneš, ali pa sistemz zaradi pomankanja prostora avtomatsko premakne aplikacijo na SD kartico, tak da težav z pomankanja prostora je konec. Sicer pa aplikacije so itak male, zelo redki osebki sploh porabijo ves plac.
Pesimist ::
Naja ta updejt je pa kr vredu. Vmesnik in programi so bolj odzivni. Hitreje starta, Pink Screen na HTC homepajgu je zgino, zdaj je sivo, Wifi sprejem je dosti boljsi, v dnevni sobi celo dobim zdaj polni signal in polno hitrost downloada, GSM sprejem je boljsi, Antennas mi zdaj najde celo 7 towerov v isti sobi ko je prej 2, razen ce je mobitel kaj naredo iz vceraj na danes, UMTS sprejem se mi zdi malenkost boljsi, Lociranje z pomocjo antene je danes tako prezizno da me kaze samo 1 blok navzkriz. Vceraj je se kazalo 1km navzkriz. Flashlight program je zanimiv in zanimivo da ma flash lucka 3 stopnje svetenja. Wifi hot spot je cool, da sheras net z drugim, 720p recording je bol tak tak, brezveze in zmazek. lol
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
gendale ::
Jo Dejan, ti si po forumih, kateri hudičev Rom dat, da je rootan in vse ostalo tip top?
meni je všeč leedroid
danes/jutri naj bi prišla nova verzija narejena na osnovi uradnega froyo roma
gendale ::
Če je nekdo super duper prijazen v nekaj korakih opisat kako dat gor te rome itd?
s tem da, če hočeš inštalirat rom iz mojega zgornjega posta, moraš še na sd kartici naredit eno ext3 particijo (tam nekje 500MB) za ap2sd+
dmok ::
To find exactly WHAT is using your network though, in your dialer enter *#*#4636#*#*
This gains you access to a hidden menu. Select 'battery history' then from the top drop-down menu, select 'network usage'. This will show you exactly what has been chewing through your megs!
Good Guy ::
destroyer2k je izjavil:
A mi lahko povedate kako je s tem 2.2 update, če imaš pri simobil htc desire. Ali bom lahko updejt naredil, ko izzide.
js jst sm že
RuN ::
Men se pa zdi, da so na Froyotu določene aplikacije rahlo počasnejše (kolcanje) kot pa na v2.1. :(
utriPM ::
Problem na vidiku
Desire mi je javil software update. Sprožim postopek namestitve, med nameščanjem pa se telefon sam od sebe resetira. Pri ponovnem zagonu se zaustavi na belem ekranu z logotipom in tam čaka cca 3-4 ure. Potem popozdim, vzamem baterijo ven. Jasno, da se mi ne zažene in mi vsakič naredi reboot predenj se naloži.
Grem na internet, naložim manual update froyota 2.2, dam update na sd kartico, namestitev mi gladko poteka. Vendar, pri ponovnem zagonu enak problem, predenj se naloži, se vedno znova reboota.
Telefon je teden dni star, ni rootan, kupljen pri simobilu. Brez dodtanih nameščenih app.
Še kaj možno naredit, ali direktono nazaj v štacuno ??!!
Desire mi je javil software update. Sprožim postopek namestitve, med nameščanjem pa se telefon sam od sebe resetira. Pri ponovnem zagonu se zaustavi na belem ekranu z logotipom in tam čaka cca 3-4 ure. Potem popozdim, vzamem baterijo ven. Jasno, da se mi ne zažene in mi vsakič naredi reboot predenj se naloži.
Grem na internet, naložim manual update froyota 2.2, dam update na sd kartico, namestitev mi gladko poteka. Vendar, pri ponovnem zagonu enak problem, predenj se naloži, se vedno znova reboota.
Telefon je teden dni star, ni rootan, kupljen pri simobilu. Brez dodtanih nameščenih app.
Še kaj možno naredit, ali direktono nazaj v štacuno ??!!
Ce si bolj radovedne sorte, poizkusi malo pobrskati po internetu, skoraj zagotovo ima kdo se kaksno resitev. (verjetno si ze...poiskusi z xda-dev). Drugace pa nesi v stacuno, kjer ti bodo verjetno kar dali nov telefon, tako da lahko kar ad hoc posodobis v stacuni. Meni se je isto zgodilo pri Nokii 5800 in sem toliko casa brskal da sem po 2 dnevih nasel resitev. :P
JayKay ::
meni po updejtu GPS ne najde satelita. Pa browser je pri zoom in panning bolj laggy kot v 2.1
RuN ::
streetrider ::
zdravo jaz sem si že včeraj posodobil na 2.2 danes pa sem si naložil iGO, vse sem si lepo inštaliral in ko zaženem mi napiše(please insert your SD card containing iGO content files)seveda še nisem naložil map, sem čist noob pa me zanima če kdo ve katere mape so najbolše za to ina če mi lahko kdo podrobno opiše postopek ali da link do tega me pa še zanima ali je potrebno telfon rootat da lahko vse skupaj naložim
Base-T ::
A pozna kdo kakšen widget, da bi lahko telefon ugasnil kar preko njega in ne preko tipke na vrhu telefona?
Hvala!
Hvala!
sima ::
Jas imam težavo. Po uspešni namestitvi Froyota na svoj HTC Touch se wireless zelo čudno vede. Če je vklopljen, internet in ostale aplikacije ne delajo, če ga pa izključim pa preko mobilne internetne povezave dela normalno. Probal sem tudi že s hard resetom vendar ni nič bolje. Če ima kdo podobne težave ali pa če slučajno kdo ve za rečitev ga prosim da mi pomaga.
lurker misliš tak?
>Settings
>Wireless & Networks
>Mobile networks
>Access Point Names
>Planet
>Proxy pol pa to zbrišem al kak?
>Settings
>Wireless & Networks
>Mobile networks
>Access Point Names
>Planet
>Proxy pol pa to zbrišem al kak?
lurker ::
Ne. Tisto pusti pri miru.
Če ne najdeš te nastavitve (vsi romi sploh nimajo te nastavitve vidne človeku (go figure)), si namesti AnyCut aplikacijo in dodaj shortcut do proxy nastavitev na namizje (tako kot da bi dodajal widget). Žal te ne morem vodit za roko, ker sem se zaenkrat rešil teh Android j**c. Toliko se spomnem 'iz glave'.
Btw, HTC Touch? To je kak neuradni Android port? Si siguren, da je Wi-fi sploh podprt?
Če ne najdeš te nastavitve (vsi romi sploh nimajo te nastavitve vidne človeku (go figure)), si namesti AnyCut aplikacijo in dodaj shortcut do proxy nastavitev na namizje (tako kot da bi dodajal widget). Žal te ne morem vodit za roko, ker sem se zaenkrat rešil teh Android j**c. Toliko se spomnem 'iz glave'.
Btw, HTC Touch? To je kak neuradni Android port? Si siguren, da je Wi-fi sploh podprt?
Sori zmoto sme se HTC Desire... Jah vem da me ne moreš vodit za roko samo če sem nekaj iskal pol ure v meniju Wireless and Networks te pol lahko vprašam še za kaka dodatna pojasnila....
lurker ::
Samo pravim, da ti ne znam točno povedat kje je ta nastavitev.
Če ne najdeš v 1. ali 2. nivoju Wireless nastavtev (pritisni še kako Menu tipko, če je kje še dodatna Advanced opcija), poskusi z AnyCut.
edit: Ampak, če se je ta težava pojavila z uradno nadgradnjo, je bolj mala verjetnost, da je to povezano s proxy nastavitvami. Jaz sem moral to poradirat pri kakšnih neuradnih 'doma skuhanih' romih. So pa bli identični simptomi, 3G je delal Wi-fi pa ne. Probaj tudi, če Opera dela z Wi-fi.
Če ne najdeš v 1. ali 2. nivoju Wireless nastavtev (pritisni še kako Menu tipko, če je kje še dodatna Advanced opcija), poskusi z AnyCut.
edit: Ampak, če se je ta težava pojavila z uradno nadgradnjo, je bolj mala verjetnost, da je to povezano s proxy nastavitvami. Jaz sem moral to poradirat pri kakšnih neuradnih 'doma skuhanih' romih. So pa bli identični simptomi, 3G je delal Wi-fi pa ne. Probaj tudi, če Opera dela z Wi-fi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lurker ()
PrimozR ::
JayKay ::
sem rešil problem z GPS s factory reset, browser pa jebiga. JS ni niti malo hitrejši. Recimo js image scroller na web strani je na 3G iphonu hitrejši ko na 2.2 froyo (kjer je enako hiter kot v 2.1).
Lion29 ::
kako je z browserji?
kateri browserji so na razpolago za androida?
JayKay, mislim da je kriv rendering engine samega browserja in ne sistema
kateri browserji so na razpolago za androida?
JayKay, mislim da je kriv rendering engine samega browserja in ne sistema
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Onlyx ::
Meni je Froyo odličen. Res pa je, kot pravite, da je browser med zoomiranjem ratal nekoliko neodziven. Se lahko nadejamo kakšnega update-a, ki bi to stvar rešil?
Naložil sem si Opero in dela super. Market pa še javlja neke napake s povezavo. Drugače me pa zanima zakaj ne predvaja posnetkov na Youtube. Probal sem že s Adobe Flash Showcase, pa ne gre naložit 10.1 flasha, ker kao ni podpore za Desire.
Pesimist ::
se kdo probleme z wifi in siol prospero modemom ter njihovim dongle? meni se wifi kr neha odzivat kompletno od vceraj. Pa ja ni mozno da fon to povzoca? Ze 2x mi je padno wifi kompletno tudi laptopi v 24 urah od updejta. Zaj se nebom z fonom povezoval vec tak nam 1giga data pa da testiram.
Jaz tudi to čakam ja, čeprav imajo neke težave z hwboot? Fino bi bilo napisat, kaj kaj pomeni recimo za nas laike.
Drekcpekc ::
Ali lahko meni, ki sem res nov v androidu, razloži kakšna je razlika med telefonom, ki je root-an in telefonom ki ni?
Rootan naj bi imel totalni dostop do telefona, po domače kao shekan. Prednosti so pa pomoje:
-menjavanje ROM-a
-uporaba nekaterih hudih aplikacij - TITANIUM BACKUP itd.....
-menjavanje ROM-a
-uporaba nekaterih hudih aplikacij - TITANIUM BACKUP itd.....
Lonsarg ::
Dokler ne najdeš prve aplikacije, zaradi katere rabiš root, ker aplikacija rab dostop do kritičnega sistema nimap kej rootat. Recimo taka aplikacije je Wifi tethering, pa navijanje CPUja, pa še kaj bi se našlo. Pa seveda root rabiš, da lahko kr brišeš že vgrajene aplikacije, ki te motijo.
ROM pa nima nič z rootom. ROM je sam zbirka modifikacij narejenih na sistemskih filih. In namesto da sam te modifikacije delaš, ker se ti recimo ne da, ali pa ne znaš, je preprosteje naložiti en tak ROM.
ROM pa nima nič z rootom. ROM je sam zbirka modifikacij narejenih na sistemskih filih. In namesto da sam te modifikacije delaš, ker se ti recimo ne da, ali pa ne znaš, je preprosteje naložiti en tak ROM.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18086 (11496) | Scaramouche |
» | HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 30759 (19117) | fishy12 |
» | Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ankete | 30680 (24843) | leiito |
» | HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 23783 (15612) | CaqKa |
» | Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17160 (11969) | cucolino |