Forum » Mobilne tehnologije » HTC Desire
HTC Desire
PrimozR ::
Hm, šele zdaj opazil tale topic. Smetenje FTW! :D
Seveda je - tipkovnica. Če bi podpirala multitouch (Droid X ga), lahko še vedno držiš eno tipko, medtme ko drugo pritisneš, ta pa dejansko prime. Tipkanje je hitreje, medtem ko brez multitoucha pač 'pritisneš' napačno tipko (prvega pritiska IIRC ne registrira).
Rotiranje na Desire je nogo zaradi 'preslabega' digitizerja. Na Droid Incredible recimo gre.
Kaj pa potrebuješ? Eduroam dela popolnoma lepo, vsaj na Strojni v LJ.
Potrkaj z nohtom po pokrovčku, zveni votlo :)
Glede občutka ko telefon držiš v roki je pa IMO softtouch najboljša zadeva ever.
Poleg pinch to zooma funkcije ni še nobene druge iznajdbe, ki bi rabila multitouch. Tak z vidika potrošnika in ne tehno freeka je multitouch=pinch to zoom.
Seveda je - tipkovnica. Če bi podpirala multitouch (Droid X ga), lahko še vedno držiš eno tipko, medtme ko drugo pritisneš, ta pa dejansko prime. Tipkanje je hitreje, medtem ko brez multitoucha pač 'pritisneš' napačno tipko (prvega pritiska IIRC ne registrira).
Poleg pinch to zooma funkcije ni še nobene druge iznajdbe, ki bi rabila multitouch. Tak z vidika potrošnika in ne tehno freeka je multitouch=pinch to zoom.
Tako kot si rekel edina funkcija je pinch to zoom, lahko bi pa izkoristili v primeru multitoucha npr tudi rotiranje slike...
Lahko si ogledate kakšen movie na youtube kjer so testirali "multitouch" in se vidi da za kaj drugega kot pinch to zoom ni uporaben...
Rotiranje na Desire je nogo zaradi 'preslabega' digitizerja. Na Droid Incredible recimo gre.
Je že kaj jasno če bo Froyo prinesel kakšne spremembe pri Eduroamu?
Kaj pa potrebuješ? Eduroam dela popolnoma lepo, vsaj na Strojni v LJ.
martincek1 je izjavil:
Danes sem na simobilovem centru malo stestiral Desire in mi je res noro všeč. Edina slaba stvar - testiral sem ga kar kakšno uro - je bila mogoče zadnja stran telefona, ki daje vtis, da je pod pokrovom prazen prostor in ni ravno najboljši občutek.
Hm pri mojem jaz nimam takega občutka... Je možno da telefon ni imel notri baterije in se je napajal preko adapterja?
Potrkaj z nohtom po pokrovčku, zveni votlo :)
Glede občutka ko telefon držiš v roki je pa IMO softtouch najboljša zadeva ever.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
kihc ::
Endomondo ti na net nalozi tvojo ruto z vso statistiko in ruto na googlovem zemljevidu ;)
A to dela offline ali rabiš ves čas internetno povezavo? Kolk časa pa recimo zdrži baterija, če imaš GPS ves čas vključen?
Ja sej vem, gniv sem, ne da se mi probat/brskat. xD
x
Lonsarg ::
Rootat je čist izi. Na PCju daš notri CD pa se ti boota kar je na CDju, na Androidih pa daš na SD kartico ustrezni file in če je ta file root, samo ok pritisneš pa je. No moraš pa vedeti konbinacijo tipk, da prideš do tega fila, namesto da se Android boota, to je vsa magija.
Azgard problemi so bili z bricaknejm, ti so pa povezani s slabim kontaktom USB kabla. Telefona NE SMEŠ premikati med procesom rootanja pa si načeloma safe.
kmetek na FIATov Blue&Me se poveže kul.
kmetek na FIATov Blue&Me se poveže kul.
Good Guy ::
Ima še kdo mogoče težave s izbiranjem prikaznega imena določene osebe..
Kljub temu da sem izbral da vzame prikazano ime iz facebook profila in ne iz kontakta ki je shranjen na telefonu, se mi čez čas zadeva zresetira na ime ki je shranjeno v telefonu
Kljub temu da sem izbral da vzame prikazano ime iz facebook profila in ne iz kontakta ki je shranjen na telefonu, se mi čez čas zadeva zresetira na ime ki je shranjeno v telefonu
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
_Dejan_ ::
Rootat je čist izi. Na PCju daš notri CD pa se ti boota kar je na CDju, na Androidih pa daš na SD kartico ustrezni file in če je ta file root, samo ok pritisneš pa je. No moraš pa vedeti konbinacijo tipk, da prideš do tega fila, namesto da se Android boota, to je vsa magija.
Verjetno si mislil Linux in ne Android :D
Jaz sem svojega rootal po windows metodi. Trenutno nimam rootanega, ker po OTA updateu se telefon ni več zbootal(problem z A2SD) in sem dal nazaj original ROM in naredil update...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
Ziher je tut kdo za Desire naredil, update file, ki roota telefon, in tako samo updajtaš telefon z rootanim updajtom pa je, za tiste, ki sem jaz bral telefone je vse tako narejeno. Sploh nobenega povezovanja na računalnik. Manual metoda je pa preko računalnika ja.
Ziher je tut kdo za Desire naredil, update file, ki roota telefon, in tako samo updajtaš telefon z rootanim updajtom pa je, za tiste, ki sem jaz bral telefone je vse tako narejeno. Sploh nobenega povezovanja na računalnik. Manual metoda je pa preko računalnika ja.
To sem jaz vprašal že nekaj časa nazaj na modaco forumu ene 2x in nisem dobil nobenega odgovora...
Zakaj ne kupte Milestone/Droid, ki predstavlja eno tretjino vseh Android naprav na trgu:) ne pa en bogi Desire:)
Ker je Desire boljši?
Aja pa XDA-Developers. Milestone/Droid ima tretjinski delež prav zaradi Droida in Verizona.
Aja pa XDA-Developers. Milestone/Droid ima tretjinski delež prav zaradi Droida in Verizona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Jeremias ::
A je komu uspelo uvozit certifikat od nlb banke na tem telefonu? Oz. se to sploh da, ali pa so ti certifikati samo za WLAN?
Lp
Jernej
Jernej
A je komu uspelo uvozit certifikat od nlb banke na tem telefonu? Oz. se to sploh da, ali pa so ti certifikati samo za WLAN?
Ja je ratalo uvozit ampak ti nič ne pomaga, ker razvijalci androida niso nikoli mislili da je uporaba certifikatov za dostop do spletnih strani za nekatere pomembna in tega niso vključili, čeprav je WM imel to že v verziji 2003 in verjetno tudi starejših...
c00L3r ::
Jaz mam takšno torbico:
Mi je že padel telefon na ploščice na balkonu in se ne pozna nič :) Uporaba telefona je popolnoma nemotena. Edina slabost je ta, da gumbi pod ekranom niso osvetljeni. Ampak ko telefon uporabljaš par tednov, tako ali tako veš kje je kateri gumb.
http://cgi.ebay.co.uk/Black-Silicone-Sk...
Mi je že padel telefon na ploščice na balkonu in se ne pozna nič :) Uporaba telefona je popolnoma nemotena. Edina slabost je ta, da gumbi pod ekranom niso osvetljeni. Ampak ko telefon uporabljaš par tednov, tako ali tako veš kje je kateri gumb.
MonkeyHead ::
Sem mislo to ubavt ja pa se mi ni dalo ubadati z dostavo inp stvarmi z UK. Sem razmišljo če bi telefon dal popravlajt oz. da bi mi ohišje zamenjali samo je cenovno dokaj neugodno in nočem da mi frenda še kap :P
MonkeyHead je izjavil:
Sem mislo to ubavt ja pa se mi ni dalo ubadati z dostavo inp stvarmi z UK. Sem razmišljo če bi telefon dal popravlajt oz. da bi mi ohišje zamenjali samo je cenovno dokaj neugodno in nočem da mi frenda še kap :P
S čim ubadati? Daš buy na ebay in to je to.
mah eni so nekaj govorili da je včasih tudi lahko na carini problem zato sem kupo navadni etui in je to to.
EDIT: No ker je zaj ohišje kar konkretno zjebano sem klico na TopTime kolko bi me stalo popravilo in kako dolgo bi trajalo.
Citiram: "To moremo mi prej poslati v tovarnom kjer to popravljajo.... Poceni nebi blo več kot 150EUR in trajalo bi okrog 3 tedne."
Prve praske na novem telefonu so najhujše :P
EDIT: No ker je zaj ohišje kar konkretno zjebano sem klico na TopTime kolko bi me stalo popravilo in kako dolgo bi trajalo.
Citiram: "To moremo mi prej poslati v tovarnom kjer to popravljajo.... Poceni nebi blo več kot 150EUR in trajalo bi okrog 3 tedne."
Prve praske na novem telefonu so najhujše :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MonkeyHead ()
Zaradi prask bi menjal ohišje? o_O
Pa nasvet, če na ebayu najdeš poceni alternativno ohišje, ne kupi. Sem naredil to za Nokio 6120 pa je bil poden od podna (ohišje za dobrih 5 EUR).
Pa nasvet, če na ebayu najdeš poceni alternativno ohišje, ne kupi. Sem naredil to za Nokio 6120 pa je bil poden od podna (ohišje za dobrih 5 EUR).
BlaY0 ::
Problem teh novih "telefonov" je v tem, da ko ti pade na tla se razleti na 10 delov (večina njih). Če ga imaš v silikonskem ali gumjastem ovitku se ti vsaj ne razleti in ti ni treba iskat potem delov okoli...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
@ Pipi to tak al tak :D samo pač pazo to sem mislo da ga nisem po mizi meto al pa po avtu da mam držalo inp.
@ Blajo moj desire je včere kolegu dol pado pa se ni nič razleto ni se resetiro oz ni naredo kaj koli pa je pado kot sem že zgoraj omeno z kakega 1.5m na košarkaško igrišče.
@ Blajo moj desire je včere kolegu dol pado pa se ni nič razleto ni se resetiro oz ni naredo kaj koli pa je pado kot sem že zgoraj omeno z kakega 1.5m na košarkaško igrišče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MonkeyHead ()
kokoon ::
aha, glede tiste 32gb kartice za 23eur iz ebaya... sem dobil, v resnic je 2gb, shekana da kaze 32gb.
[kokoon]
Good Guy ::
aha, glede tiste 32gb kartice za 23eur iz ebaya... sem dobil, v resnic je 2gb, shekana da kaze 32gb.
in ti si resno mislu da bom za 23 € dobil 32gb micro sd?
bravo...
http://goo.gl/7ItKpU
MonkeyHead je izjavil:
@ Blajo moj desire je včere kolegu dol pado pa se ni nič razleto ni se resetiro oz ni naredo kaj koli pa je pado kot sem že zgoraj omeno z kakega 1.5m na košarkaško igrišče.Jaaa to jaaa, na košarkaškem igrušču se noben ne razleti. Si mogoče probal na balinplacu? Ali pa na odprtem kotalkališču
Men je Milestone padla dvakrat na parket, tudi odprta, drugič je blo danes zjutraj, je zletela dva metra naprej, pa ni niti rajske, pač zaspan sem bil pa nisem dobro prijel ko sem jo vzignil:) Prejšna experia X1 je po enem padcu razpoko dobila, totaln šrot. Tak da so razlike v kvaliteti, brez skrbi. Ekran nima pa sploh kaj počt. Tale Milestone premaga celo tisto legendo Nokio E90, sej tisto je blo tut trdno ko kamen, ampak rajske so se pa prec poznale, ker je ohišje bilo samo pobarvano, pri Milestone je pa barvna plastika.
kmetek ::
Pesimist ::
Jaz mam takšno torbico:
Jaz mam tudi to. Roxa
Meni je celo to cool, da tipke ne svetijo vec, ker je tecno ce gledas v temi movi. :P
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Problem tele gumi obleke je v tem, da ko foun daš v žep in ga poskušaš potegnit spet ven, še cel žep zraven ven potegneš, ker se ti prilima na to gumo.
Meni je veliko bolj slick tale.
Meni je veliko bolj slick tale.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Danse sem si to zadevo nabavo. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi...
TOP.
idi na ebay pa isci "htc desire silicone"
Zadeva se izredno lepo prilagaja in uporaba gumbov z opticnim senzorjem vred. Klick in move dela cisto odlicno dobro. Obcutek pa je tudi taki soft, da mislis da mas nekaj kvalitetnega v roki, ceprav stane samo 3funte. :P
TOP.
in kje stedobili tole gumijasto ohišje?
idi na ebay pa isci "htc desire silicone"
Zadeva se izredno lepo prilagaja in uporaba gumbov z opticnim senzorjem vred. Klick in move dela cisto odlicno dobro. Obcutek pa je tudi taki soft, da mislis da mas nekaj kvalitetnega v roki, ceprav stane samo 3funte. :P
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Problem tele gumi obleke je v tem, da ko foun daš v žep in ga poskušaš potegnit spet ven, še cel žep zraven ven potegneš, ker se ti prilima na to gumo.
To se zgodi včasih ja. Je pa tudi prednost v gumi. Če telefon pade na tla, se ustavi in ne drsi naprej. Predstavljal si kak sem jaz bil srečen, ko mi je padel na balkonu. Če bi zdrsel in padel dol iz balkona, enih 5m globoko na beton... ne vem če bi še delal.
dvihtelic ::
aha,sam jaz nimam tega pay pal ali kako se reče. A bo mogoče kdo kupoval še kaj, pa bi še zame naročil?
Jaz mam sicer relativno siroke zepe, tak da to ni moj blem. V kavbojke pa sploh ne tisim fonov, ker prevec napenja. Ce pride kaka lusna picka mimo ni vec placa for extension.
Ja če bi bilo spodaj košarkaško igrišče bi sigurno preživelProblem tele gumi obleke je v tem, da ko foun daš v žep in ga poskušaš potegnit spet ven, še cel žep zraven ven potegneš, ker se ti prilima na to gumo.
To se zgodi včasih ja. Je pa tudi prednost v gumi. Če telefon pade na tla, se ustavi in ne drsi naprej. Predstavljal si kak sem jaz bil srečen, ko mi je padel na balkonu. Če bi zdrsel in padel dol iz balkona, enih 5m globoko na beton... ne vem če bi še delal.
krho ::
Beginning Q3 je čez 2 dni
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
A je še kdo dobil update? Trenutno moram nafilat telefon ker jamra, da je preveč prazen za namestitev :/
Updejta je 27 MB.
Updejta je 27 MB.
1.21.405.2, System upgrade. Zdejle grem inštalirat :>
Ta update je prišel ven cca. 3 tedne nazaj(Lahko pa še prej), vendar je bil kasneje za kakšen teden umaknjen iz update strežnika...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18093 (11503) | Scaramouche |
» | HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 30762 (19120) | fishy12 |
» | Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ankete | 30687 (24850) | leiito |
» | HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 23786 (15615) | CaqKa |
» | Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17161 (11970) | cucolino |