Forum » Mobilne tehnologije » HTC Desire
HTC Desire
gujo14 ::
Ali obstajajo kje release notes za novi firmware?
Zanima pa me tudi nekaj drugih stvari v zvezi z Desire-om. Pred tem sem imel iPhonea in par stvari sem se navadil, so pa zgolj lepotnega pomena (psa čr jr možno brez rootanja):
1. ali je mogoče tipki za vklop/izklop dodeliti zvok ob vklopu/izklopu telefona iz stanja pripravljenosti (v bistvu vklop/izklop zaslona)
2. vklop zaslona ob smsju (rešeno z aplikacijo handcent SMS) ali mailu
3. katera navigacija je najbolj primerna (frend je na Desire naložil iGo pa mu ne prikaže prave ločljivosti)
4. kako lahko posodobim google maps v različico 4.2 (v marketu je ne vidim, ne morem pa tudi namestiti aplikacije MarketEnabler)
5. ali je mogoče nastaviti pritisk na trackpad (oz. trackball) za vklop telefona
6. ima kdo podatek, kakšne barve lahko utripa LED indikator (kar sem jaz videl sta samo oranžna in zelena barva)
7. kakšne prednosti ima brskalnik Dolphin v primerjavi z že naloženim brskalnikom
Kar sem bral drugje, še nekateri drugi iščejo podobne odgovore kot jaz, zato bo marsikdo hvaležen za morebitne rešitve in pomoč =) Prebral sem ogromno gradiva v zvezi z aplikacijami, nisem pa ekspert in sem rookie na Androidu.
Zanima pa me tudi nekaj drugih stvari v zvezi z Desire-om. Pred tem sem imel iPhonea in par stvari sem se navadil, so pa zgolj lepotnega pomena (psa čr jr možno brez rootanja):
1. ali je mogoče tipki za vklop/izklop dodeliti zvok ob vklopu/izklopu telefona iz stanja pripravljenosti (v bistvu vklop/izklop zaslona)
2. vklop zaslona ob smsju (rešeno z aplikacijo handcent SMS) ali mailu
3. katera navigacija je najbolj primerna (frend je na Desire naložil iGo pa mu ne prikaže prave ločljivosti)
4. kako lahko posodobim google maps v različico 4.2 (v marketu je ne vidim, ne morem pa tudi namestiti aplikacije MarketEnabler)
5. ali je mogoče nastaviti pritisk na trackpad (oz. trackball) za vklop telefona
6. ima kdo podatek, kakšne barve lahko utripa LED indikator (kar sem jaz videl sta samo oranžna in zelena barva)
7. kakšne prednosti ima brskalnik Dolphin v primerjavi z že naloženim brskalnikom
Kar sem bral drugje, še nekateri drugi iščejo podobne odgovore kot jaz, zato bo marsikdo hvaležen za morebitne rešitve in pomoč =) Prebral sem ogromno gradiva v zvezi z aplikacijami, nisem pa ekspert in sem rookie na Androidu.
_Dejan_ ::
MonkeyHead je izjavil:
:D nisn vedo samo se mi že fon updejta
kaj pa je novega v tem updejtu
Changes reported:
- Updates bootloader to 0.80
- New radio image
- New youtube app with HQ option (1.6.20E).
- Fixed htc's weather widget (integrated into clock&weather widget) not knowing where you are (1.15.xxx just said the name of the country in some countries).
- SMS issue (from non-numerical senders) is resolved.
- fixed random contact showing when receiving operator SMS.
- fixes the voicemail bug for the French carrier SFR (short voicemail number used to call 911/emergency).
- Messages app now shows a count on the number of messages in the SMS inbox.
- calendar/contacts bug - unable to store contact's birthday - has been fixed.
Known issues:
- OTA update on debranded/rooted roms resolves in wifi not working - debranded may be specific for orange.
VIR: XDA forum
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
Men pa zanima, ali se lahko FOTA tudi Simobilov Desire??
Poizkusi :D Če bo javilo da ni na voljo opdatea potem se ne da :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _Dejan_ ()
MonkeyHead ::
evo meni je updejtal pa vse zaj pa mi widgeti manjkajo za ure oa favorite imenik pa te fore :D
teoo ::
updejtano in nič ne manjka. tale upgrejd za weather wighet paše.
btw, eno vprašanje glede default budilke.
Pritisneš snooze, potem pa ne odspiš vseh 10 minut ampak prej vstaneš. Kako zaboga skenslaš budilko?
btw, eno vprašanje glede default budilke.
Pritisneš snooze, potem pa ne odspiš vseh 10 minut ampak prej vstaneš. Kako zaboga skenslaš budilko?
defying gravity
kmetek ::
Jop, ampak še zbiram info, opcije so še odprte do nedelje se dokončno odločim.
Vsi mi pravijo, da sem "neumen", da bi prodal
Dober forum: Cafe Mobil
Vsi mi pravijo, da sem "neumen", da bi prodal
Dober forum: Cafe Mobil
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
djordjevic ::
Jaz bi na tvojem mestu tudi še malo bolje premislil.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Giller0 ::
Čudna napaka na mojem aparatu:
- grem v phone
- quick searcham nek kontakt (recimo 2,8 za "Ata")
- pritisnem call
Prejmem error msg "USSD CODE RUNNING" in nato "UNKOWN APPLICATION". Klic se ne izvrši.
Če ročno izberem kontakt, klic dela. Telefon ni rootan ali karkoli.
Komu kaj znano?
Hvala
- grem v phone
- quick searcham nek kontakt (recimo 2,8 za "Ata")
- pritisnem call
Prejmem error msg "USSD CODE RUNNING" in nato "UNKOWN APPLICATION". Klic se ne izvrši.
Če ročno izberem kontakt, klic dela. Telefon ni rootan ali karkoli.
Komu kaj znano?
Hvala
Jow..
psytoma ::
favourite contact widget mi je ostal od prej na zaslonu, vendar izbrati ga ne morem, oz. ne vem kje, med izbiro widgetov ga ni
RuN ::
Pesimist ::
Lahko kdo posta Logmein ignition beta .apk z marketa ko ni vezan na to smrdljivo slovenijo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
favourite contact widget mi je ostal od prej na zaslonu, vendar izbrati ga ne morem, oz. ne vem kje, med izbiro widgetov ga ni
jaz sem ga od prej imel zaj pa ga nikjer ne najdem oz. ga ni več na izbiro prav tako vse ure razen one huge stenske sem se navado na te 2 stvari zaj pa mi je malo bad :P
Dare1 ::
Nisem uporabljal tega favourite contact widget, ampak se mi zdi, da se ga najde pod Add Widget-People(HTC), one ure pa so pod Add Widget-Clock(HTC)
Hmmm jaz imam. Ur je pa 12... tako da ne vem
Še novejša verzija LogMeIn Ignition-a, ona beta s prejšnjega linka je baje potekla.
http://rapidshare.com/files/394876624/c...
Še novejša verzija LogMeIn Ignition-a, ona beta s prejšnjega linka je baje potekla.
Hmmm jaz imam. Ur je pa 12... tako da ne vem
pred updejtom sem jaz to tudi imel zaj pa ništa
Jaz sem svojega desireja flashal pred 14 dnevi z http://shipped-roms.com/shipped/Bravo/R... in ne preko OTA updata in mi ne manjkajo tile widgeti.
Onlyx ::
Mam vprašanje. Nikakor mi ne rata zbrisat sam enga msg-ja posebej, ampak mi vedno odpali ceu pogovor. !?
Me pa zanima, ker si shranjujem samo lepo naravnane msg-je svoje bolše polovice=)
Mam vprašanje. Nikakor mi ne rata zbrisat sam enga msg-ja posebej, ampak mi vedno odpali ceu pogovor. !?
Me pa zanima, ker si shranjujem samo lepo naravnane msg-je svoje bolše polovice=)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Onlyx ()
ko imaš odprt pogovor pritisneš in držiš na izbranem sporočilu in ga izbrišeš(delete message) in tako izbrišeš samo izbrano sporočilo...
Onlyx ::
Lonsarg ::
Najcenejsa nemska trgovina je samo 30EUR ceneje, kot najcenejsa slovenska(mobisvet), ki pa itak kar od njih naroca. Aja, pa itak narocnina pride teh 30EUR, pa si na istem:) Jebanje z tujino se izplaca, ce je 100EUR ceneje kar se mene tice.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Za dodatke se tudi jaz javim za skupno naročilo in delitev ptt stroškov.
Lahko prekinem ZNIŽAJ SI / prenos podatkov in doplačam razliko?
Pomoje ne bom rabil 2gb podatkov na mesec.....
Pa še to, kako to, da za Samsung Spica so slo menuji (samo menuji ali komplet vse? )za HTC DESIRE pa ne?
Lahko prekinem ZNIŽAJ SI / prenos podatkov in doplačam razliko?
Pomoje ne bom rabil 2gb podatkov na mesec.....
Pa še to, kako to, da za Samsung Spica so slo menuji (samo menuji ali komplet vse? )za HTC DESIRE pa ne?
Zgodovina sprememb…
Nabavil Brando UltraClear folijo - zelo zadovoljen in samo priporočam. Stane 13$ s poštnino. http://shop.brando.com/bw-ultraclear-pd...
Torbico sem nabavil original HTC PO S520 preko ebay.co.uk za 12Ł s poštnino. Zadovoljen z njo, problem so edino šivi v notranjosti, ki delajo "črte" v hrbtni del plastike, zato pač tako vstavljam telefon, da je zaslon obrnjen proti šivom in ne hrbtni del telefona. Za nosilec v avto pa imam naročen aktivni nosilec Brodit, cena pri Farmelu je okrog 40EUR, res je malo dražja zadeva, amkap do sedaj sem imel 4 nosilce Brodit in so zakon!
Torbico sem nabavil original HTC PO S520 preko ebay.co.uk za 12Ł s poštnino. Zadovoljen z njo, problem so edino šivi v notranjosti, ki delajo "črte" v hrbtni del plastike, zato pač tako vstavljam telefon, da je zaslon obrnjen proti šivom in ne hrbtni del telefona. Za nosilec v avto pa imam naročen aktivni nosilec Brodit, cena pri Farmelu je okrog 40EUR, res je malo dražja zadeva, amkap do sedaj sem imel 4 nosilce Brodit in so zakon!
MaTiCeK_ ::
Glede widgetov, ki so vam izginli... Probajte to:
Settings - Applications - Manage Applications - HTC Sense - Clear Data.
Zgubis nastavitve scen, ampak se vrnejo vsi widgeti.
Settings - Applications - Manage Applications - HTC Sense - Clear Data.
Zgubis nastavitve scen, ampak se vrnejo vsi widgeti.
dare1: predrago
Kvaliteta se plača :) Lahko pa kupiš 3M Vikuiti ki so še malce dražje :D ali pa cheap shit iz ebaya za cca. 2€
A pa si zelo zadovljen? Se normalno tipka, premika levo desno, ožanje in zožanje itd? Sem se pravilno izrazil?
S folijo sem zelo zadovoljen. Ni nobene razlike pri upravljanju telefona, vse dela enako kot prej brez folije.
S folijo sem zelo zadovoljen. Ni nobene razlike pri upravljanju telefona, vse dela enako kot prej brez folije.
Pravtako na mojem Desire-u z Vikuiti folijo, mislim da z nobeno od teh dveh ne boš zgrešil.
Obe lahko daš dol, očistiš in ponovno nalepiš...
Potem bom res raje dal 5EUR več pa da je zadeva kvalitetna. Dare1 sendajo v SLO praviš za ugodnih 13$? Dobiš 1 ali 2 kosa?
(Brando Workshop requires a phone number to complete this order.)
Kaj še pokličejo?
kaj pa tole
HTC Desire (Screen protector)
(Brando Workshop requires a phone number to complete this order.)
Kaj še pokličejo?
kaj pa tole
HTC Desire (Screen protector)
Zgodovina sprememb…
jamiroq ::
invisibleshield je kul. namestitev stranskih folij (imam 'full body maximum coverage') je zaradi zaobljenosti telefona malce problematicna ampak je nekako slo. obcutek pri uporabi touchscreena tudi ni tako drugacen. kupil sem pa direktno na zagg.com in ne na oni slovenski strani.
Dobiš 1 folijo. Klicali me niso, v 7 dneh je bilo pismo s folijo v Mariboru. Invisibleshield so tudi dobre folije, se moraš pač sam odločit, katero kupit.
Lonsarg ::
Invisibleshild je res zelo kvalitetna, vendar je gumijast občutek, ni več tisti gladek, mogoče bi koga motilo. Jaz sem na vse 3 telefone do sedaj dal gor, pač samo za ekran 10EUR, full body se mi je lupilo, ko sem enkrat probal. Tokrat, ko imam Milestone sem se prvič odločil da bom brez folije, je le bolši filing direkt po ekranu iti, itak je scrach resistant en tko kot iPhone, za Desira pa ne vem.
Limit-sky ::
Če so se kaj naučili od Appla, potem ne rabiš skrbeti. Sam imam na iPhonu 2G invisible shield samo na hrbtni strani, ker se tam najbolj "pozna" uporaba. Zaslon pa imam že 3 leta brez zaščite in ni niti ene praskice. Pa sem že tudi s ključi (z ostrim delom) zanalašč praskal po zaslonu, pa ni bilo niti ene praskice.
bajsibajsi ::
Pesimist ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18107 (11517) | Scaramouche |
» | HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 30762 (19120) | fishy12 |
» | Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ankete | 30693 (24856) | leiito |
» | HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 23789 (15618) | CaqKa |
» | Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17162 (11971) | cucolino |