Forum » Mobilne tehnologije » HTC Desire
HTC Desire
c00L3r ::
Kateri 2 Mobitelovi aplikaciji sta gor? Jaz se samo neke bližnjice spomnim za Planet.
Je pa naš Desire malo drugačen kot tisti v UK. To se že vidi v tem, da ne kaže plačljivih aplikacij, ter da so na izbiro vzhodno evropski jeziki. Ni pa recimo nemščine.
Je pa naš Desire malo drugačen kot tisti v UK. To se že vidi v tem, da ne kaže plačljivih aplikacij, ter da so na izbiro vzhodno evropski jeziki. Ni pa recimo nemščine.
_Dejan_ ::
Hehe.... govoriš bedarije... Če ponastaviš telefon na tovarniške nastavitve se tisti dve aplikaciji zbrišeta!!! Ponastavi ga pa lahko vsak in s tem ne izgubi garancije!
Zanimivo... To nisem vedel da se izbrišejo če daš telefon na tovarniške nastavitve... Potem ni problema...
Kateri 2 Mobitelovi aplikaciji sta gor? Jaz se samo neke bližnjice spomnim za Planet.
Potem je lahko manjši problem ker jeziki ne bodo enaki...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _Dejan_ ()
dmok ::
Po rootanju so na voljo enaki jeziki kot pred rootanjem (vsaj kolikor se sam spomnim). Češčina na prvem mestu. Drugače pa za tiste, ki imajo podobne dileme kot ti, rootanje itak ni. Potem so pa tu še takšni kot jaz, ki telefon rootajo, potem pa se sprašujejo, zakaj je bilo to sploh potrebno. OK, MyBackupPro ima malo več opcij, pa plačljive aplikacije vidim v Marketu. Živel bi pa lahko tudi brez tega.
d.
Po rootanju so na voljo enaki jeziki kot pred rootanjem (vsaj kolikor se sam spomnim). Češčina na prvem mestu. Drugače pa za tiste, ki imajo podobne dileme kot ti, rootanje itak ni. Potem so pa tu še takšni kot jaz, ki telefon rootajo, potem pa se sprašujejo, zakaj je bilo to sploh potrebno. OK, MyBackupPro ima malo več opcij, pa plačljive aplikacije vidim v Marketu. Živel bi pa lahko tudi brez tega.
d.
Če bi spremljal temo bi vedel da imam rootan telefon...
Meni so jeziki ostali enaki ampak nisem imel Mobitelov telefon ampak original HTC-jevega kupljenega v UK tako da o spremembi jezikov ne morem govort ker je imel prej UK rom in sedaj ima rootan UK ROM...
Jaz vidim veliko prednosti rootanega telefona, recimo meni "pomembne":
1.)A2SD - Naloženo imam kar nekaj programov in iger(Asphalt 5 in podobne) in še vedno prosto 128MB internega spomina.
2.)VPN
3.)Backup
4.)Market enabler
Zgodovina sprememb…
MaTiCeK_ ::
Tisti dve mobitelovi aplikaciji? Kateri pa? Mislis linka do planet.mobitel.si in www.mobitel.si? To so bookmark shortcuts in ne aplikacije, to nima veze z garancijo!
Glede jezika smo ze obdelali, telefon je glupo lokaliziran za vzhodne trge in prihaja v jezikih, ki jih malo Slovencev zna govorit. Namesto, da bi dobili ROM z Anglescino, Nemscino, Italjanscino in se katerim vecjih jezikov, recimo Hrvaskim oz Srbskim, smo pac fasali tale jajc. No sej ni motece, razen ko te Google vrze na www.google.sk ali .hu ali .cz, itd... Resis lahko to z Morelocale 2, najdes v Marketu.
Nima pa nas ROM nic veze s tem, da ne moremo kupovati v Marketu placljivih aplikacij, vstavi v telefon nemsko ali anglesko SIM kartico in bos lahko. Kako to resit, rootas in instaliras Market Enabler. Ne zamujamo pa samo placljive aplikacije, ampak tudi marsikatero vrhunsko brezplacno, kot je recimo Movies (by Flixter). Evo link za sline cedit. Pa se en proti dehidraciji. :)
Glede jezika smo ze obdelali, telefon je glupo lokaliziran za vzhodne trge in prihaja v jezikih, ki jih malo Slovencev zna govorit. Namesto, da bi dobili ROM z Anglescino, Nemscino, Italjanscino in se katerim vecjih jezikov, recimo Hrvaskim oz Srbskim, smo pac fasali tale jajc. No sej ni motece, razen ko te Google vrze na www.google.sk ali .hu ali .cz, itd... Resis lahko to z Morelocale 2, najdes v Marketu.
Nima pa nas ROM nic veze s tem, da ne moremo kupovati v Marketu placljivih aplikacij, vstavi v telefon nemsko ali anglesko SIM kartico in bos lahko. Kako to resit, rootas in instaliras Market Enabler. Ne zamujamo pa samo placljive aplikacije, ampak tudi marsikatero vrhunsko brezplacno, kot je recimo Movies (by Flixter). Evo link za sline cedit. Pa se en proti dehidraciji. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MaTiCeK_ ()
kmetek ::
Verjetno je to krivda uvoznika, AIM HIGH?
Čudno, da tole na FB of Mobitela ali alterju nihče ni izpostavil. samo tu :)
Čudno, da tole na FB of Mobitela ali alterju nihče ni izpostavil. samo tu :)
PINki ::
je problem ce filam baterijo z nokijinim polnilcem od e52 ker mi bolj ustreza daljsi kabel?
zanima zaradi teh voltaz in elektronike v napajalnem kablu, ce mi lahko kako skodi telefonu ali pac samo bateriji, ker ni pac "ustrezen"...
zanima zaradi teh voltaz in elektronike v napajalnem kablu, ce mi lahko kako skodi telefonu ali pac samo bateriji, ker ni pac "ustrezen"...
Imam par vprašanj za tiste, ki ste root-ali telefon:
1.) Kako veliko SD kartico ste vzeli za GoledCard?
2.) Ali se po root-anju obnovijo nastavitve iz SD kartice. S tem mislim nastavitve, ki se same backup-ajo s stock rom-om.
3.) MMS ob vklopljene WiFi še vedno ne deluje? Kaj pa po unroot-u?
2.) Ali se po root-anju obnovijo nastavitve iz SD kartice. S tem mislim nastavitve, ki se same backup-ajo s stock rom-om.
Imam par vprašanj za tiste, ki ste root-ali telefon:
1.)Mi ni potrebno naredii goldcard ker imam unbranded HTC Desire.
2.)Nisem probaval, ker moraš formatirati kartico in sem samo nazaj prekopiral potrebne datoteke.
3.)Ne dela. Bo treba počakati na fix. Unrootal nisem in tudi ne bom.
MMS po unrootu deluje, ampak sem nazaj rootal, ker brez Apps2SD je Android pateticen, ne pa moderni smartphone OS.
Glede locale, sem jaz pisal na Mobitel, so rekli, da tako pac je. Potem sem jim rekel, da lahko tudi ostalim priporocajo MoreLocale 2 in so rekli, da bodo, tako da se morda zato foljk ne pritozuje kaj prevec na FB.
Glede locale, sem jaz pisal na Mobitel, so rekli, da tako pac je. Potem sem jim rekel, da lahko tudi ostalim priporocajo MoreLocale 2 in so rekli, da bodo, tako da se morda zato foljk ne pritozuje kaj prevec na FB.
lurker ::
MMS po unrootu deluje, ampak sem nazaj rootal, ker brez Apps2SD je Android pateticen, ne pa moderni smartphone OS.Zakaj rabiš A2SD? V skoraj letu in pol z Androidom še nisem uspel ugotovit kaj tako fenomenalnega sem z njim pridobil.
MMS po unrootu deluje, ampak sem nazaj rootal, ker brez Apps2SD je Android pateticen, ne pa moderni smartphone OS.Zakaj rabiš A2SD? V skoraj letu in pol z Androidom še nisem uspel ugotovit kaj tako fenomenalnega sem z njim pridobil.
Ne zmanjka prostora za nalaganje aplikacij...
...in aplikacije delajo počasneje :)
Odvisno od SD kartice ;) Jaz osebno ne opazim razlike ;)
JayKay ::
saj ko bodo enkrat pogruntali kako ohraniti zaščito pred kopiranjen ob instalu na sd bo to v androidu po defaultu in takrat bo super.
Mislim, da se bo to zgodilo 19.5.2010, ko je Googlova konferenca. Takrat bi znal prit ven tudi nov firmware z 2.2 sistemom za Nexus One. Kdaj bo HTC izdal update za Desire pa ne ve noben, vsi pa spekulirajo, da pozno. Bomo pa rootali in imeli Nexus One rom gor :)
Drugace pa jaz imam class 4 8gb kartico in ne opazim bistvene razlike v hitrosti med uporabo pred rootom in po rootu z apps2sd. Prilozena kartica je class 2, morda se zato zdi komu uporaba Apps2SD prepocasna. Ceprav v kolikor pravilno zastopim itak delujejo glavne aplikacije se naprej iz interne memorije (dialer, koledar, internet browser, gmail in messages), kar je najbolj pomembno za hitrost telefona.
Drugace pa jaz imam class 4 8gb kartico in ne opazim bistvene razlike v hitrosti med uporabo pred rootom in po rootu z apps2sd. Prilozena kartica je class 2, morda se zato zdi komu uporaba Apps2SD prepocasna. Ceprav v kolikor pravilno zastopim itak delujejo glavne aplikacije se naprej iz interne memorije (dialer, koledar, internet browser, gmail in messages), kar je najbolj pomembno za hitrost telefona.
Mislim, da se bo to zgodilo 19.5.2010, ko je Googlova konferenca. Takrat bi znal prit ven tudi nov firmware z 2.2 sistemom za Nexus One. Kdaj bo HTC izdal update za Desire pa ne ve noben, vsi pa spekulirajo, da pozno. Bomo pa rootali in imeli Nexus One rom gor :)
Jaz uporabljam 8GB Class6 kartico in kot sem rekel tudi ne opazim nobene razlike. Vse aplikacije ki so original naložene so še vedno v internem ROM-u, kar nalagaš iz Marketa ali direkt APK pa se naloži na kartico(ne v celoti), ker se interni pomnilnik, še vedno malo zmanjšuje...
Za Desire je problem leta da bo moral HTC vse aplikacije spremeniti da bodo delale na 2.2(Sense, HTC Alarm, HTC Sync, HTC MMS&SMS&Mail ...)
Mislis, da morajo dejansko tolko spremenit za 0.1 release? Jaz se nadejam, da ne. :)
Glede na to da Sense ni navadna aplikacija in dela z sistemskimi resourci kjer pa so spremembe baje kar konkretne(kar se tiče memory managmenta bomo dobili cca. 50MB več prostega rama) mislim da bodo potrebne spremembe...
Good Guy ::
Ne vem kaj Simobil toliko časa muti? :P
neki ga serjejo ja...
če bo še dolg trajal bom kr legend uzel...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
bajsibajsi ::
Verjamem da jih zna taka, navidez nedolzna, stvar stati prenekaterega trenutnega uporabnika, katerimu je potekla oz. bo te dni potekla 2 letna vezava. Saj nimajo ne Droida, ne Desire... X10... skratka res se poraja vprasanje kaj za vraga cakajo.
Pred petkom 7.5. Desire niti niso mogli dobiti od uvoznika... LAhko pa da sta Mobitel in AIMHIGH podaljšala pogodbo o ekskluzivnosti al kakorkol se reče še za kakšen teden in tako onemogočila ostalim ponudnikom dobavo telefonov...
bajsibajsi je izjavil:
... skratka res se poraja vprasanje kaj za vraga cakajo.
iPhone :)
Saso_C ::
je problem ce filam baterijo z nokijinim polnilcem od e52 ker mi bolj ustreza daljsi kabel?
Sicer nisem primerjal voltaž, ampak verjamem, da polnilec ustreza obema telefonoma. Itak pa je bil tudi sprejet dogovor o univerzalnem polnilcu.
urosh ::
če se ne motim, simobil ne dobiva telefonov od istega uvoznika kot mobitel. vsaj za hd2 je bilo tako... nimam več škatle, samo vem, da je bil drugi uvoznik gor napisan...
Na alter.si govori en clan o nekem slovenskem updejtu na serverjih. A lahko en z nerootanim pogleda, ce je res kak updejt na voljo?
__Devil__ ::
Kako v Desire shraniti novo stevilko direktno na SIM kartico? Nekje sem ze bral, da so (bile) neke komplikacije glede tega...
Nikjer po defoltu ne najdem stevcev (trajanje govora), predvsem pa stevca paketnega prenosa.
Taka stvar bore malo pripomore, ko nekdaj njihov narocnik prekine narocnisko razmerje (ali ga ne podaljsa) ter se za dve leti veze pri drugem operaterju oz. potencialni uporabnik podpise pogodbo drugje.
Nikjer po defoltu ne najdem stevcev (trajanje govora), predvsem pa stevca paketnega prenosa.
bajsibajsi je izjavil:
... skratka res se poraja vprasanje kaj za vraga cakajo.
iPhone :)
+1 ;)
Taka stvar bore malo pripomore, ko nekdaj njihov narocnik prekine narocnisko razmerje (ali ga ne podaljsa) ter se za dve leti veze pri drugem operaterju oz. potencialni uporabnik podpise pogodbo drugje.
kmetek ::
Simobil naj bi v roku 2 tednov dobil HTC DESIRE...
MaTICeK: apeliral sem na kake subvenionirane cene?
MaTICeK: apeliral sem na kake subvenionirane cene?
Jazek ::
Sam glede simobila pa res nevem ka dela
Mam oziroma sem mel namen kupit Desire sam mesec pa nebom čakal tako da je še kakšen drug primerljiv telefon razen HD2?
Mam oziroma sem mel namen kupit Desire sam mesec pa nebom čakal tako da je še kakšen drug primerljiv telefon razen HD2?
mikko ::
Kakšna se vam zdi prihajajoča Nokia N8 v primerjavi z Desire? Je prihodnost novega symbiana? Cena bo privlačna, 370EUR brez davka.
Na 370 evrov 20 posto davka al kolk in potem je cena spet tu nekje, subvencionirana morda 300 eurov.
Symbian rahlo izumira, star sistem je, ceprav na papirju povsem sposoben in se v osnovi zdi bolj odprt kot Android. Vendar Android se raste 2.2 bo dodal kar nekaj killer funkcij, kot je wifi access point, flash 10.1 in aplikacije na sd kartici (ta je precej potrebna, ceprav trivialna). Prednost je tudi v tem, da ga programerji vsebolj podpirajo, pri tem ko podpora Symbianu vsebolj usiha. To je kriva tudi Nokia, ki nima jasne strategije in vsake 3 mesece postavi drug produkt in kar je pomembnejse povsem drug sistem kot high end flagship.
N8 izgleda lep telefon, imel bo hudo kamero, bo ves aluminjast in prenovljen Symbian 3 sistem, ampak to danes vec ni dovolj. Funkcije niso vse, vazna je izvedba in enostavnost. Poglej iPhone, niti slucajno ni funkcijsko najbolj popoln telefon, vseeno pa tehnicne analfabete spremeni v kvazi geeke.
kmetek: Jap, sej se mi je potem zazdelo, ko sem ze postal. My bad :)
Symbian rahlo izumira, star sistem je, ceprav na papirju povsem sposoben in se v osnovi zdi bolj odprt kot Android. Vendar Android se raste 2.2 bo dodal kar nekaj killer funkcij, kot je wifi access point, flash 10.1 in aplikacije na sd kartici (ta je precej potrebna, ceprav trivialna). Prednost je tudi v tem, da ga programerji vsebolj podpirajo, pri tem ko podpora Symbianu vsebolj usiha. To je kriva tudi Nokia, ki nima jasne strategije in vsake 3 mesece postavi drug produkt in kar je pomembnejse povsem drug sistem kot high end flagship.
N8 izgleda lep telefon, imel bo hudo kamero, bo ves aluminjast in prenovljen Symbian 3 sistem, ampak to danes vec ni dovolj. Funkcije niso vse, vazna je izvedba in enostavnost. Poglej iPhone, niti slucajno ni funkcijsko najbolj popoln telefon, vseeno pa tehnicne analfabete spremeni v kvazi geeke.
kmetek: Jap, sej se mi je potem zazdelo, ko sem ze postal. My bad :)
Matr mi gre ze malo na jetra ponesreceno klicanje. Zmotno klicanim pa verjetno se bolj, hehe. Obstaja kaka aplikacija ali nastavitev, ki bi za klicanje (iz imenika) zahtevala dvojno klikanje oz 2x pritisk in ne samo en bezen dotik?
Se vedno nimam resitve za dodajanje novega stika/stevilke direktno na SIM kartico. Sem pa resil stevec prenosa podatkov (za mobilni net, Wifi stevec ne deluje) z uporabo http://www.appbrain.com/app/net.jaqpot....
Se vedno nimam resitve za dodajanje novega stika/stevilke direktno na SIM kartico. Sem pa resil stevec prenosa podatkov (za mobilni net, Wifi stevec ne deluje) z uporabo http://www.appbrain.com/app/net.jaqpot....
M-XXXX ::
Kako se kaj Android 2.1 obnese z raznimi Bluetooth slušalkami? Malo se "spogledujem" s prihajajočim Samsungom Galaxy S, da bi zamenjal mojo Omnio HD, pa me zanima kaj in kako glede BT slušalke katero uporabljam (Plantronic)
Lonsarg ::
Podpira standard, tak kot vsak drug normalen mobilnik, tak da dela vse, kar je narejeno po standardu.
BeerBelly ::
bajsibajsi je izjavil:
Matr mi gre ze malo na jetra ponesreceno klicanje. Zmotno klicanim pa verjetno se bolj, hehe. Obstaja kaka aplikacija ali nastavitev, ki bi za klicanje (iz imenika) zahtevala dvojno klikanje oz 2x pritisk in ne samo en bezen dotik?
Za števec uporabi Network Monitor. Deluje in za Wi-Fi in mobilni net.
Lonsarg ::
SIM kartice so postale preneumne, da bi karkoli imele shranjen gor, najbolš da nehajo delati SIM z podporo shranjevanjem kontaktov, saj ne bodo ludje tja gor tlačili, če imajo smarthphona, še razumem, če imaš navaden telefon.
Tomson ::
SIM kartice s podporo za shranjevanje morajo obstajati že zaradi "Remote SIM Acess Profile", ker na temu pravzaprav temelji ...
Mimgrede, je že mogoče kakšna informacija a bo rSAP na 2.2?
Mimgrede, je že mogoče kakšna informacija a bo rSAP na 2.2?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
bajsibajsi je izjavil:
Aleluja! Bom kar sam sebe quotal, lol. Saj mislim, da bo ta rec marsikomu prihranila povisan pritisk. :P Resil tezavo z uporabo http://www.appbrain.com/app/net.nanabit...
Se vedno iscem resitev za shranjevanje nove stevilke direktno na SIM. -.-
/edit
Oh ja, simple. :) Thx Dejan.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
bajsibajsi je izjavil:
bajsibajsi je izjavil:
Aleluja! Bom kar sam sebe quotal, lol. Saj mislim, da bo ta rec marsikomu prihranila povisan pritisk. :P Resil tezavo z uporabo http://www.appbrain.com/app/net.nanabit...
Se vedno iscem resitev za shranjevanje nove stevilke direktno na SIM. -.-
Hmm.. Jaz to naredim tako:
Na listi klicev pritisnem in držim na tel številki.
Izberem "Save to People"
Nato "Create new contact"
Nato "SIM" (na voljo sta še Google in Phone)
Vpišem ime in pritisnem "Save"
Nato se zraven telefonske pokaže znak za SIM kartico...
Druga opcija pa je v People daš Add in spremeniš Contact type iz "Google" v "SIM" vpieš tel številko in ime in shraniš...
Ne vem kako ti lahko to dela probleme :D Jaz imam vse kontakte kot Phone kontakte...
Zgodovina sprememb…
Jazek ::
Pozdravljeni!
Zanima me ali kje v slo prodajajo črn Desire. Namreč videl sem ga na http://shop.orange.co.uk/mobile-phones/... in mi je zelo všeč.
Hvala za odgovore
Zanima me ali kje v slo prodajajo črn Desire. Namreč videl sem ga na http://shop.orange.co.uk/mobile-phones/... in mi je zelo všeč.
Hvala za odgovore
JayKay ::
za UK je mel orange exkluzivo za to barvo. otsalo imamo metalik pink/urban brown/gunmetal grey :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18108 (11518) | Scaramouche |
» | HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 30763 (19121) | fishy12 |
» | Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ankete | 30700 (24863) | leiito |
» | HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 23792 (15621) | CaqKa |
» | Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17163 (11972) | cucolino |