» »

HTC Desire

HTC Desire

««
13 / 55
»»

_Dejan_ ::

JayKay je izjavil:

za UK je mel orange exkluzivo za to barvo. otsalo imamo metalik pink/urban brown/gunmetal grey :)

Če se ne motim je pravilno ime barve graphite ;)
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

psytoma ::

res bi bil lepš, da bi bil bolj črn

bajsibajsi ::

Ceprav ni dejanskega datuma, obstaja upanje, da bo shranjevanje aplikacij (kmalu) mozno brez rootanja. :)

http://www.engadget.com/2010/05/01/andr...

djordjevic ::

__Devil__ je izjavil:

MaTiCeK_ je izjavil:

bajsibajsi je izjavil:

kmetek je izjavil:

Ne vem kaj Simobil toliko časa muti? :P

... skratka res se poraja vprasanje kaj za vraga cakajo.

iPhone :)

+1 ;)

Dejansko, ampak bo še za počakat. Konec poletja naj bi dodali v ponudbo iphone 4G s ceno nekje okoli 400€, kar bi znalo premamit marsikoga.
No grave is deep enough to keep us in chains.

driver_x ::

Ja, čas ja, da da Apple ven nekaj novega. Zadnji Androidi (Droid, Nexus, Desire, ...) so ga že prehiteli.

Onlyx ::

Imam eno vprašanje.

Kaj se bolj splača - nakup telefona HTC Desire (Android 2.1) ali Samsung Omnia 2 i8000 (Windows mobile 6.5)?

Kaj pa glede aplikacij. Sem prebral, da jih je na androidu več in so tudi bolj uporabne!? Še posebej me zanimajo hitrost in funkcionalnost brskalnikov vsakega mobilnega operacijskega sistema.

Sem gledal tole primerjavo pa tkole na pogled ni velikih razlik. LINK: http://www.esato.com/phones/compare.php...

MaTiCeK_ ::

Ce izberes Android si izbral nekaj, kar se bo skozi naslednji 2 leti se dodatno razvijalo in bos z veseljem uporabljal tak telefon. Ce izberes Windows Mobile 6.5 izberes platformo, ki je mrtva, kljub temu, da obstaja za njo ogromno aplikacij. Tak telefon bos po pol leta zelel menjat. Windows Phone 7 je tik pred vrati in ne splaca se zdaj kupovat 6.5 naprav, vecina jih baje ne bo dobila updejtov na 7.

Prej sem imel telefon z WinMo 6.1 in kasneje 6.5, sedaj imam Desire. Po mojem mnenju je WinMo predpotopna zadeva, saj še vedno uporablja način point-and-click, enako kakor na računalniku, kjer delaš z miško. Kakor je že MaTiCeK povedal, je platforma WinMo tudi mrtva (vsaj v sedanjem stanju), saj namerava tudi Microsoft z verzijo 7 začeti iz nule in tudi kompatibilnost za nazaj naj ne bi bila zagotovljena.

kmetek ::

itak DESIRE.

hotlips ::

HTC Desire je po mojem mnenju najboljši/najkompletnejši telefon ki je trenutno na tržišču. Jasno če rabiš telefon na katerega boš zelo veliko tipkal ni ravno primeren zate drugače pa vsaj zame nima konkurence. Težava je v tem, da je temu primerna tudi njegova cena, ki v nobenem primeru ne bo okol 200€ kakor je nekje aksimalno, kakor bi sam dal za res izjemen telefon, na nekem študentskem paketu ala orto smart ipd.
Mam pa zato velike upa za HTC Wildfire, ki seveda ni tako hud kot Desire in ima skor pol švohnejši procesor (posledično dalšo avtonomijo), vendar pa pričakujem da se ga bo dal dobit z kakšno orto naročnino za cca 100€. To pa se mi zdi zelo sprejemliv kompromis.

edit: HTC Wildfire skoraj mini HTC Desire @GSM Arena

lp.hl

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hotlips ()

Onlyx ::

Fora je, da sem na tušmobilu in ga dejansko oglašujejo za 100 Eur v paketu 35EUR, Omnia pa je 100 v dražjem paketu 50 EUR.

Desire ima tudi dve slabosti, ena je avtonomija baterije, druga je pa kakovost vgrajene kamere. Glede baterije delam tako, da vedno ko sem doma, v avtu ali v pisarni imam telefon na zunanjem napajanju. Kamera pa tudi ni nevem kaj, ne vem pa tudi kakšno imajo drugi telefoni.

driver_x je izjavil:

Desire ima tudi dve slabosti, ena je avtonomija baterije, druga je pa kakovost vgrajene kamere. Glede baterije delam tako, da vedno ko sem doma, v avtu ali v pisarni imam telefon na zunanjem napajanju. Kamera pa tudi ni nevem kaj, ne vem pa tudi kakšno imajo drugi telefoni.

Meni osebno ima kar nekaj pomankljivosti glede na prejšnji HTC TyTnII (WM6.1) in z določenimi se ne morem sprijazniti da so jih lahko izpustili...
Recimo:
1.)Prijava na internetno stran z Certifikatom NE dela (Klik, DURS in podobne zadeve)
2.)Ni sinhronizacije zapiskov in opomnikov z office
3.)Budilka ne dela kot mora(Rešeno z drugo budilko)
4.)Včasih se zgodi da kljub Wifi signalu še vedno brska preko EDGE/UMTS/HSDPA in sta vidna oba znaka. Krivec za to je ponavadi Market
5.)Ob scrollanju po kontaktih lahko hitro nevede pokličeš koga...
6.)Office dokumente lahko samo gledaš in še to ne vseh. Recimo Word dokumenta zaklenjenega z geslom ne moreš odpreti.
7.)VPN ne dela(Ni se možno povezati na Cisco VPN)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _Dejan_ ()

tale Wildfire zgleda res zanimiv. Edino resolucija je švoh.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Pesimist ::

Te govorice o Iphonu so bol taktak verjetno. Simobil in Mobitel bi nej dobila? Tus pa ne al ke? Vsej uradno.

teoo ::

_Dejan_ je izjavil:

driver_x je izjavil:

Meni osebno ima kar nekaj pomankljivosti glede na prejšnji HTC TyTnII (WM6.1) in z določenimi se ne morem sprijazniti da so jih lahko izpustili...
Recimo:
1.)Prijava na internetno stran z Certifikatom NE dela (Klik, DURS in podobne zadeve)
2.)Ni sinhronizacije zapiskov in opomnikov z office
3.)Budilka ne dela kot mora(Rešeno z drugo budilko)
4.)Včasih se zgodi da kljub Wifi signalu še vedno brska preko EDGE/UMTS/HSDPA in sta vidna oba znaka. Krivec za to je ponavadi Market
5.)Ob scrollanju po kontaktih lahko hitro nevede pokličeš koga...
6.)Office dokumente lahko samo gledaš in še to ne vseh. Recimo Word dokumenta zaklenjenega z geslom ne moreš odpreti.
7.)VPN ne dela(Ni se možno povezati na Cisco VPN)

5. imaš aplikacijo, ki ti sproži še en box za potrditev ob pritisku na kontakt http://www.appbrain.com/app/net.nanabit...
defying gravity

hotlips ::

Učeri govoril z enim kolegom, ki dela na Simobilu glede govoric o iPhonu, pa je rekel, da o tem njihov šefe sanja že ene 2 leti, pa se ni še nič zgodil, pa da ne vid variante zakaj bi blo kej zdej drugače. No mogoče pa nas bodo presenetel, samo jaz nebi kej preveč računal na to.

lp.hl

Nic nebo. Ker te bi bla applova stran updejtana z vsej cooming soon. Pa niti tam ni slovenije. So pa neke lukne na karti. Tak da sanja svija o koruzi. Samo sem nekak preprican da je Desire oz Android boljsa izbira.

Rupa ::

Mene osebno pa najbolj muči kvaliteta zunanjega zvočnika. Ob višji glasnosti je kvaliteta zvoka precej slaba, pa tudi glasen ni zelo. Nazadnje sem poskušal govorit z nekom ob vožnji avtomobila (Desire je bil na sopotnikovem sedežu), pa je bila zadeva pretiha, ko sem povečal glasnost do maksimuma pa je vse skupaj precej hreščalo. Na srečo se bolj redko takole pogovarjam in nisem eden tistih, ki potrebuje telefon za glasno navijanje Mileta Kitića v zadnjem delu avtobusa.

Dr_M ::

Za Wildfire je na gsmarena en dober komentar:

Unfortunately, our experience is that Android OS looks poor on QVGA displays and that would be especially true on a screen that big.

Jaz bi to dodal tudi za Legend.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

kihc ::

FYI, sem dal na Debitel povpraševanje za Desire in Legend in ga lahko dobavijo čeprav ni v standardni ponudbi.

Cene pa so:
Desire: 30EUR * 12 mesecev
Legend: 29EUR * 12 mesecev

Edin zdaj nisem ziher za katere pakete to velja, ker so mi samo napisali da za paket duet pop (brez naročnine), se doda minimalna poraba 7EUR.
x

pop ma 2EUR minimalne porabe, ne 7.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

kihc ::

kihc je izjavil:

se doda minimalna poraba 7EUR
x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kihc ()

Men gre pa na K kabel. Madonca ce je ze tko drag telefon, bi vsaj lahko imel soliden kabel. Aja, pa dokler nisem nasel Call confirm, sem nonstop pomotoma klicaril random folk :) Aja pa tipla za sound +/- je cist prevec rahla, kamera povprecna, video zajem slab... Drugace sem pa zadovoljen. :)

edit/ aja pa tudi meni se ne zdi ravno zelo glasen. Mp3 igra dokaj glasno, medtem ko je "piskanje" bolj bogo..

Zgodovina sprememb…

Bias ::

Končno so se začele pisati tudi "realne oz. kritične" ocene i Desire mobilca...tudi to me bo prepričalo v nakup. hvala

Ne me narobe razumeti, Desire je dober telefon, ampak ima svoje napake. Nastel bom tiste, ki me najbolj motijo.

1. Zaslon je katastrofa. AMOLED je navadni marketin bullshit! Barve so znotraj premocne, nerealne, zunaj na mocnem soncu pa se zelo slabo vidi brat iz zaslona. Pa ce to se nekako sprejmem, kot pomanjkljivost tehnologije, nenatancnosti zaznavanja dotika ne morem! Imam tudi iPhone in Desire zal ne doseze istega nivoja natancnosti. Prepogosto se dogaja, da v brskljalniku odpre link pod tistim na katerem imam prst. Pisanje je hvala bogu bolj natancno. Se bolj me moti, da v bistvu zaslon sploh ni multitouch, ampak zna zaznavat samo pinch to zoom in to je to. Ce probas v kaki aplikaciji za risanje dve crti hkrati potegnit pa tega ne zmore! Sej zato tudi nikjer na skatli ne pise, da bi bil multitouch!

2. Moti me tudi slab nacin pokrova za baterijo, ki skripa kakor hitro se ga dotaknes. Resitev? Jaz sem na ob robovih na notranji strani zalepil selotejp, Magic Tape. Vedno znova pomaga1

3. Kvaliteta zvoka in zvocnik zanikrne kvalitete. Na splosno je audio reprodukcija vse prej kot vsecna. Zvocna slika je ozka, v ozadju je polno staticnega suma, se celo sprejemanje telefonskega signala se slisi nonstop. Katastrofa! Kvaliteta zvoka med klicanjem prav tako ni vredna pohval. Kvaliteta zajetega zvoka preko Voice Recorderja ni niti na nivoju klasičnih diktafonov.

4. Glede kamere se strinjam. Vcasih uspejo super slike, vecinoma pa so katastrofa, veliko jih je stresenih. Tu mislim, da je kriv software in bo to v prihodnje boljse. Delno zadevo izboljsa, ce ko slikas namesto opticnega gumba samo drzis prst na tistem delu slike, ki ga zelis imeti ostrega. Videa sploh ne snemam, ker je posneti zvok milo receno smesne kvalitete.

5. Baterija. Seveda je povsem razumljivo, da ne zdrzi vec kot en dan, ampak veliko krat mi niti enega dne ne zdrzi.

Desire je vseeno zanimiv telefon, predvsem pa Android zanimiv sistem. Android se se ne more kosat z eleganco iPhone OSa, kot tud ne z zrelostjo WinMo in celo Symbiana v dolocenih pogledih, ki med drugim ponujata wifi tethering in podobne napredne aplikacije brez hekanja. Lahko pa trdno racunamo, da bodo v bliznji prihodnosti vecino teh malusov odpravili. Omenjen WiFi tethering bo del posodobljenega sistema 2.2, ki morda izide ze jutri. Elegantnost aplikacij in kolicina njih pa tudi iz dneva v dan raste, poglejte si recimo Evernote, Dropbox, Runkeeper in Seesmic.

In pa za tistega nad menoj, ki je rekel, da lahko word dokumente samo gledas: Za urejanje dokumentov je zal potrebna placljiva aplikacija. In smo pri zadnji veliki minus tocki, tokrat predvsem Androida: Market je v Sloveniji omejen samo na brezplacne aplikacije... R00t is the answer!

Lonsarg ::

Samo glede tistega, da pri browsenju ti klikne linke, ki so pod tistim, kar klikneš. To je pri vseh Androidih in razlaga gre tako, da je naš prst take oblike, da bolj pritisne spodaj, ker se razleze, za pritisk se pa povprečje izračuna ane. iphone je to rešil tako, da vsak pritisk zazna višje, kot ga res pritisneš. Android se pa z tem ni hecal in zazna dejansko tam kjer pritisneš, čeprav se nam to zni manj naravno. jaz sem rabil par dni, da sem se navadil, zdaj komot zadanem link, tudi če jih je 50 navpično na kaki strani, torej res miniaturni, da se brat ne da.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Azgard, zanimivo, res se tak zdi. Men se zdi kar mucno vcasih zadet link. Morda bodo tudi to kaj izpilili. Sej pravim, Android je zanimiv ampak manjka mu se malo izpiljenosti in elegance.

Se kdo komaj caka na ju3? :)

dvihtelic ::

No pa da še jaz malo povem o desire-ju. Sem človek, ki hitro menja telefona, saj se ga naveličam. Pri Desiru pa je tkole. Moti me par stvari in sicer:
-hitro lahko ponesreči klikneš nekoga, ki ga ne želiš klicati
-baterija mi zdrži maksimum 2 dni
-slovenski meni
-lahko bi priložili tudi etui original
-lahko bi bil naližen nekakšen raziskovalec
Drugače je pa telefon super, mislim da najboljši kar jih je trenutno na trgu. glede displeja je pa tkole, vsak telefon, ki je bil na touch, se na soncu ne vidi ne vem kako, enako je tukaj, pač ga nimaš direktno usmerjenega v sonce.
to je moje mnenje

sn0wball ::

dvihtelic je izjavil:

No pa da še jaz malo povem o desire-ju. Sem človek, ki hitro menja telefona, saj se ga naveličam. Pri Desiru pa je tkole. Moti me par stvari in sicer:
-hitro lahko ponesreči klikneš nekoga, ki ga ne želiš klicati
-baterija mi zdrži maksimum 2 dni
-slovenski meni
-lahko bi priložili tudi etui original
-lahko bi bil naližen nekakšen raziskovalec
Drugače je pa telefon super, mislim da najboljši kar jih je trenutno na trgu. glede displeja je pa tkole, vsak telefon, ki je bil na touch, se na soncu ne vidi ne vem kako, enako je tukaj, pač ga nimaš direktno usmerjenega v sonce.
to je moje mnenje

Za ponesrečene klice obstaja Call Confirm aplikacija, za raziskovalca jih je pa tudi dosti. Mene sicer tudi čudi zakaj v Androidu ni nobenega raziskovalca...

dvihtelic: kupim za 200EUR :D

dvihtelic ::

no saj vem, da so aplikacije, samo čudno da jih niže gor.
kmetek:tut k ga bom prodaju, ti ga nebi dal nikol za tok

Jazek ::

Na FB je simobil namignil da bo v roku enega tedna ali še manj v njihovo ponudbo prišel HTC Desire. Tako da še malo pa ga bomo dobili:D

Jaj :)

Uptime dobrih 23 ur, awake time tocno 1 uro (3 fotke, par krajsih klicev, cca. 5 poslanih sporocil, 5.5Mb neta, pregledanih cca. 150 slik... in ostalo sarjenje po telefonu). Baterija na 78%, beat that... :)

Ko vas berem, mi ni cisto jasno zakaj potrebujete non-stop funkcije ala Wlan, mobilni net, gps, sync... itd itd na ON. Kot da (vsi) res nujno potrebujete v vsakem momentu vedeti, koliko stopinj je v "Sloveniji" oz. Parizu, zvedeti za prejeti email se isto minuto..in drugo.

Tomson ::

A je že kdo kje zasledil, je v Anndroidu 2.2 podpora za rSAP (remote SIMM acces profile) ?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Bolj tezko glede na to, da 2.2 nadgradnja sploh se ne obstaja za Desire. Veselo pa ze pricakujem kup drugih novosti. Kopiranje ze nalozene in instalirane aplikacije iz ROMa na SD kartico (s tem bo rootanje za vecino Desire uporabnikov postalo odvec). Koncno moznost tetheringa (se en razlog manj za Symbian OS, ki je Wlan tocko omogocal ze leta). Baje 2-3x hitrejse browsanje (javascript). Direktena preslikava (cloud to msg) "kateregakoli" trenutno odprtega dokumenta v PC browserju z enim klikom direktno na telefon. Glasovni ukazi za surfanje po netu (brez potrebe tipkanja); ceprav ravno to zadnje bo IMO bolj sepalo. :) Podpora za Flash 10.1 (baje dela beta trenutno za en K). Moznost posodabljanja vseh aplikacih naenkrat z Marketa...in se in se.

Good Guy ::

a obstaja kje seznam na ktere aparate se bo dalo 2.2 verzijo?
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Ah itak, da se ne. Sicer lahko guglas za spekulacijami, ampak naceloma predvsem telefoni, ki so bili izdani letos.. nekateri bodo custom rootani/krekani. Recimo na Jutubi je ze nekdo predvajal video, kjer prikazuje 2.2 na HTC Hero..itd.

BTW, stanje baterije (naprej od vceraj, brez polnjenja)..
Uptime: skoraj 2 dni oz cca 47 ur
Awake time: skoraj 3 ure
Stanje baterije ta moment: 39%

Skoraj pisem zato, ker je bil telefon vmes rebootan.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Meni tudi danes Milestone šele na 70%, ampak telefona skoraj nisem uporabljaj, toliko baterije pač gre za stalno povezlivost. Najbolš varčna IM aplikacija za Andriod seveda vgrajena Gtalk, samo kaj, ko zgubi povezavo, sem našel workaround, sem hkrati v gtalk še na serverju skozi prijavljen :) pa mam sedaj ene 30% dlje baterijo, kot z raznimi IM+.

Mrbit bojo z 2.2 še kake druge IM aplikacije začele googlov push notifications/sync uporabljat. Ena izmed novosti namreč, ki je več kot samo to, vendar se tudi za to da uporabljati.

Now that Froyo has gone official, HTC has hurried to reassure customers that most of its 2010 phone catalog will indeed be riding Android 2.2 before the year is through. Prodded on the subject by Pocket-lint, the company has replied that it's starting out with the Desire and Incredible and working through other "hotly anticipated new phones," which should sound a reassuring note for prospective Evo 4G owners. A full list will be provided as we get closer to release, but don't wait with bated breath just yet, current indications are that the software upgrade will be coming in the second half of the year. By which time we'll all probably have a taste for Gingerbread.

ekseR ::

bajsibajsi je izjavil:

BTW, stanje baterije (naprej od vceraj, brez polnjenja)..
Uptime: skoraj 2 dni oz cca 47 ur
Awake time: skoraj 3 ure
Stanje baterije ta moment: 39%

Skoraj pisem zato, ker je bil telefon vmes rebootan.

Tole mi je pa všeč. Še takih postov pa se bom lažje odločil!
i7 920 d0@4,2GHz | Gigabyte EX58-UD3R | Mushkin <m HP 1600MHz 6GB |
Sapphire HD5850@994/1275 | Corsair TX650W | Samsung spinpoint F3 1TB |
Hitachi T7K250 160GB | GMC J-1 | 3D Mark Vantage P20311 3DMarks

Ja ampak jaz nimam raznih cigumigu na vsakih 5 minut, ker se mi zdi nesmiselno. S cigumigu mislim vkljucen mobilni internet, wifi, gps, osvezevanje vremena, poste, lastne lokacije, animacije...itd... Ko zelim na internet s klikom (ali dvema) na bliznjico enostavno vkljucim tisto funkcijo, katero pac zelim tisti moment uporabljati. Takisto potem naceloma izkljucim, ko preneham uporabljati. To da laufa vse na polno se mi zdi nepotrebno preseravanje. Verjamem da najbrz kdo potrebuje non stop zabelezeno lastno lokacijo, non stop iskanje wifi tock, vkljucen mobilni net za osvezevanje vremena (v Varsavi recimo :p), push za email... a sem mnenja, da marsikdo s tem tudi pretirava, ko zeli biti "informiran se isti moment", medtem ko je mogoce le nekaj dni ali tednov nazaj prav lepo shajal s starim telefonom, ki vrsto takih funkcij ni podpiral.

Jep sej tako je edino pametno.

Po drugi strani pa, imeti telefon ki vse to omogoča in ne uporabljati ... se mogoče kupi cenejši podoben telefon ki vsega tega nima, če se sploh ne uporablja ...

Jap recimo.....Samsung Spica recimo?

OMFG
/ME DROOLZ

Wikitude Drive - Test Drivers Wanted

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

krho ::

Kernel 2.6.29? A niso rekli, da bo .32?

@kmetek. Yep, me too
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

Samo ta Wikitude Drive je googlov street view osramotil bolj, da ni možno, vsej kaj se live navigacije tiče.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

ekseR ::

Bo HTC potem dav desiru še snemanje HD videa(720p)?
i7 920 d0@4,2GHz | Gigabyte EX58-UD3R | Mushkin <m HP 1600MHz 6GB |
Sapphire HD5850@994/1275 | Corsair TX650W | Samsung spinpoint F3 1TB |
Hitachi T7K250 160GB | GMC J-1 | 3D Mark Vantage P20311 3DMarks

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ekseR ()

ekseR je izjavil:

Bo HTC potem dav desiru še snemanje HD videa(720p)?

Dvomim. Predvajanje že snemanje pa zelo dvomim...
««
13 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7718108 (11518) Scaramouche
»

HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18530763 (19121) fishy12
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15030698 (24861) leiito
»

HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
20323791 (15620) CaqKa
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7417163 (11972) cucolino

Več podobnih tem