Forum » Mobilne tehnologije » HTC Desire
HTC Desire
Lonsarg ::
Za tujino je Teleatlas menda bolši za Evropo, medtem ko v sloveniji nista niti navteq, niti teleatlas popolno. prej sem se zmotil, ko sem rekel adriaroute, tretja karta za Slovenijo za Igo je Monolit. Ta je najboljša, vendar, ker z njo ni možno začrtati poti iz slovenije v tujino, ker ni kompatibilna... Tak da trenutno mam Teleatlas notri za celo Evropo. Mislim da 2009 Q3. In ta del avtocesti, ki si dal link, do Ptuje je vrisan notri;)
Yaqwsx ::
zadna monolit je 12/2009 tak, da bi mogla bit kr aktualna ;) in maribor ptuj avtocesta je gor.
aja, da niso compatibilne med sabo pa nekak neverjamem, sem za test dal pot do metroja v grazu v avstriji, pa mi je normalno izrisalo pot.
slovenia monolit, avstrija teleatlas karte
aja, da niso compatibilne med sabo pa nekak neverjamem, sem za test dal pot do metroja v grazu v avstriji, pa mi je normalno izrisalo pot.
slovenia monolit, avstrija teleatlas karte
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Yaqwsx ()
c00L3r ::
Kako dela MotoNav? Malo sem bral na drugih forumih in trdijo, da je občasno počasno delovanje in manjše napake na grafičnem vmesniku. Copilot Live dela super, ampak so stare karte...
Pesimist ::
Motonav so useri editiriali da dela na Nexus resoluciji, ker je orginalno za Motorolinega Droida. Cudi me samo, zakaj se se doben ni potrudo in za Igo isto naredo. Anyway. Zdaj mam Google nav, Copilota, in Motonav. Sem skoraj ziher, da se nebom zgobil do sosedne trgovine.
Kot ste že menda opazili je vmesnik Android Market-a zelo, zelo špartanski. Za gostovanje, namestitev in posodobitev aplikacij na telefon pa tehnično odličen. Torej našel sem spletno stran appBrain, ki pregleduje celoten makret. Eni boste rekli, da to dela dosti strani med drugim tudi http://www.androlib.com/. Kaj pa je dobrega pri appBrain?
-pregleden online vmesnik
-priporočila aplikacij, glede na trenutno nameščene
-aplikacija appBrain, ki namesti tiste aplikacije na telefon, ki ste jih izbrali preko spletne strani. Seznam aplikacij se tako sinhronizira. appBrain še vedno vse namešča preko Market-a, doda pa mu funkcionalen pregled in urejanje aplikacij iz PC-a.
Mogoče bi bila dobra ideja, da bi naredili kako temo, kjer bi limali vse uporabne Android aplikacije? Pa s tem ne mislim vseh butastih mini iger, ampak bolj uporabne stvari.
-aplikacija appBrain, ki namesti tiste aplikacije na telefon, ki ste jih izbrali preko spletne strani. Seznam aplikacij se tako sinhronizira. appBrain še vedno vse namešča preko Market-a, doda pa mu funkcionalen pregled in urejanje aplikacij iz PC-a.
Mogoče bi bila dobra ideja, da bi naredili kako temo, kjer bi limali vse uporabne Android aplikacije? Pa s tem ne mislim vseh butastih mini iger, ampak bolj uporabne stvari.
Kot ste že menda opazili je vmesnik Android Market-a zelo, zelo špartanski. Za gostovanje, namestitev in posodobitev aplikacij na telefon pa tehnično odličen. Torej našel sem spletno stran appBrain, ki pregleduje celoten makret. Eni boste rekli, da to dela dosti strani med drugim tudi http://www.androlib.com/. Kaj pa je dobrega pri appBrain?
In kaj rabis za te alternativne markete? Samo v telefonu odpres link in dela isto kot officalni? Ma sploh kaksne drugacne aplikacije? Ker meni se vmesnik defultnega marketa zdi vec kot idilicen.
Vmesnik market-a je na voljo samo prek telefona. To je prva stvar, ki me moti. Rad v miru na velikem ekranu brskam, gledam ocene, berem komentarje in se nato odločim kaj bom namestil. appBrain ni alternativa market-u. Je bolj nek "grafični vmesnik" ali pa dodatna funkcionalnost. Alternativen market je recimo SlideMe.
Market na aparatu je samo po sebi zelo beden. Kje je sortiranje po prenosih? Kje so kakšne podkategorije? Iskanje deluje bolj ali manj tako, da moraš točno vedet kaj rabiš.
Saj, če tebi vmesnik od market-a zadostuje, potem OK. Verjamem pa, da bo marsikdo raje appBrain uporabil.
Market na aparatu je samo po sebi zelo beden. Kje je sortiranje po prenosih? Kje so kakšne podkategorije? Iskanje deluje bolj ali manj tako, da moraš točno vedet kaj rabiš.
Saj, če tebi vmesnik od market-a zadostuje, potem OK. Verjamem pa, da bo marsikdo raje appBrain uporabil.
MaTiCeK_ ::
Eno zacetnisko, a temu vticu za telefon na usb kablu se strokovno pravilno rece mini-A ali micro USB? Zasledil sem oboje, kaj je prav ne vem...
MonkeyHead ::
Moj univerzalni nosilec:
-preprosto lahko obrne orientacijo
-ob robu in spodaj ima mehke gobice
-zadaj (kjer se nasloni hrbet telefona) je tudi neka gobica/tekstil da se aparat ne popraska
Danes šel v bigbang prvi nosilec, ki mi je padel v oči je bil glih ta ko ga maš ti kupo in morem rečt vreden teg 14 €.
_Dejan_ ::
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
MonkeyHead ::
tak gledano so že pri mobitelu ok 340€ v splošni akciji se mi za tak telefon sploh ne zdi drago...
bajsibajsi ::
Kaj pa kaksne univerzalne torbice? Oz pac neke case blaga ali leder. Majo kaj v bingbangu?
bajsibajsi ::
Kje kar najhitreje dobiti "zascitno folijo" za Desire? Od kake bolj znane firme ala Martin Fields, Zagg's InvisibleShield..itd.
Jaz sem iz Nemčije prek ebay-a naročil folijo Vikuiti DQC160 od 3M. Naročil sem jo v četrtek 22.4., dobil pa v ponedeljek 26.4. Isto folijo sem mel že na omnii. Po skoraj 2 letih uporabe ima samo 1 majhno prasko. Ne pokvari odzivnosti touchscreen-a in je preprosto odstranljiva. Če dobro očistiš telefon (da ni nič prahu) jo z lahkoto nalepiš brez mehurčkov. Pa še na ebay linku je video kako jo prilepit.
Glede navigacij smo kaj ugotovili zdaj? Igo/Motanav boljša izbira pred vsemi ostalimi ker je map file cca 10Mb vecji od ostalih? Problem te teorije, je samo v tem, da ne uporabljajo istega file tipa, torej različni kompresijski ratiji, ter različne stvari v samem filu (3d buildingi...)?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Kaj imate nastavljeno pod Settings - Language & Keyboard - Select locale? Ker ni Slovenije in niti UK niti GER ali karkoli drugega meni razumljivega sem pac nastavil na English (Slovakia). Naceloma to ni problem razen, da me tu in tam na internetu vrze na slovasko verzijo kake strani. Hvala bogu se da tolk razumet, da menjas nazaj na anglesko.
Mislim, da je to kar fajn kiks iz strani zastopnika in Mobitela, da ti telefoni nimajo nastavitve English (Slovenija) ali vsaj samo English. Cudi me, da je to sploh dovoljeno prodajat na tak nacin, res je da nas verjetno 99% tehnicnih navdusencev razume anglesko brez problema, ampak ni hudic, da ne bo odnesel Desira domov tud kak kupec, ki zna od tujih jezikov morda bolje nemscino ali italjanscino. Zdi se mi res cudno, da nam nalozijo gor ROM z jeziki, ki jih vecina Slovencev ne govori.
Mislim, da je to kar fajn kiks iz strani zastopnika in Mobitela, da ti telefoni nimajo nastavitve English (Slovenija) ali vsaj samo English. Cudi me, da je to sploh dovoljeno prodajat na tak nacin, res je da nas verjetno 99% tehnicnih navdusencev razume anglesko brez problema, ampak ni hudic, da ne bo odnesel Desira domov tud kak kupec, ki zna od tujih jezikov morda bolje nemscino ali italjanscino. Zdi se mi res cudno, da nam nalozijo gor ROM z jeziki, ki jih vecina Slovencev ne govori.
Jaz imam English(United Kingdom)
Kupljen v UK. Naj bi Desire imel po defaultu naslednje jezike: french, german, english + jezik ki je odvisen od SIM kartice... Če nimaš samo english (UK) potem lahko še vedno probaš flashati ROM z offical ROM-om...
Moj Desire je kupljen pri Mobitelu, zna Rusko, Poljsko, Cesko in Slovasko. Na sreco tudi Anglesko... ampak problem je, da je to English (Slovakia) kar pomeni, da dolocene internetne strani najprej pokaze v slovascini. Verjetno imajo drugi z "Mobitelovim" Desireom enake tezave oz manjko nastavitve locale na Slovenija.
Jaz bi v takem primeru telefon nesel nazaj in naj mi nastavijo na angleščino(UK ali USA)...
MaTiCek, kaj pa ima to z telefonom, v katerem jeziku ti google vrže ven? To samo na IP gledat dotična spletna stran.
Sej telefon je v anglescini, ampak locale je slovaski, pomoje bi tud kaka aplikacija znala kdaj bit v slovascini zaradi tega.
Azgard, mislil, sem da pac google prebere locale nastavitev v telefonu in ti vrze ven ustrezen google, v tem primeru slovaski. Pol kliknes google in english in si all set, dokler ne zapadejo cookiji. Sej ni hudo, sam je pa butasto, mar ne?
Azgard, mislil, sem da pac google prebere locale nastavitev v telefonu in ti vrze ven ustrezen google, v tem primeru slovaski. Pol kliknes google in english in si all set, dokler ne zapadejo cookiji. Sej ni hudo, sam je pa butasto, mar ne?
Jaz nisem opazil do zdaj še nikol, da bi karkoli naredilo po nemško, ne vem kaj maš to ti. V settings je itak "locale and language", ne samo language, torej tudi lokale spremeni čudno da pri tebi ne.
P.S: Zdaj vidim da si napisal, da imaš na izbiro English(Slovakia), jaz imam na nemškem ene 15 jezikov, med njimi tudi English-UK,USA,Canada. Čudno da je slovaški tako omejen, res ne vem zakaj potem Mobitelu drugim ROMov ne deje gor.
Sicer pa lokalizacija je največja možna baterija, ki si jo je možno izmisliti. Res ne vem a je nakdo pri Googlu malo uskan. Naredi se en ROM za vse ane! Tako kot je windows mobile uštiman, karkoli drugače je baderija, ker potegne z sabo še market, ki je kr lokaliziran... Gremo peticijo narest, da ukinejo lokalizacijo androida.
P.S: Zdaj vidim da si napisal, da imaš na izbiro English(Slovakia), jaz imam na nemškem ene 15 jezikov, med njimi tudi English-UK,USA,Canada. Čudno da je slovaški tako omejen, res ne vem zakaj potem Mobitelu drugim ROMov ne deje gor.
Sicer pa lokalizacija je največja možna baterija, ki si jo je možno izmisliti. Res ne vem a je nakdo pri Googlu malo uskan. Naredi se en ROM za vse ane! Tako kot je windows mobile uštiman, karkoli drugače je baderija, ker potegne z sabo še market, ki je kr lokaliziran... Gremo peticijo narest, da ukinejo lokalizacijo androida.
:) Ma sej sem pisal Mobitelu, drugace bom pa ob priliki flashnil z europski rom gor in bo to to. Sej zdaj, ko je rootan bo modov kolk ces.
...
Na Mobitelu so me kar na zastopnika poslali, s tem se nisem zelel ubadat in sem potem cisto slucajno na Marketu zasledil MoreLocale 2 in zadeva je bila resena v sekundi. Happy Desire :)
Link: http://www.cyrket.com/p/android/jp.co.c...
Ce imas Barcode Scanner poskeniras tisti hecn kvadrat poln manjsih crnih kvadratkov, ce ga nimas najprej poisci na Marketu Barcode Scanner in ga instaliraj, nato poskeniraj. Je hud program in ti ne bo zal.
No seveda pa lahko kar takoj poisces morelocale 2 in instaliras, ampak barcode scanner je zanimiv in prakticen app za met.
No seveda pa lahko kar takoj poisces morelocale 2 in instaliras, ampak barcode scanner je zanimiv in prakticen app za met.
Jaz sem iz Nemčije prek ebay-a naročil folijo Vikuiti DQC160 od 3M. Naročil sem jo v četrtek 22.4., dobil pa v ponedeljek 26.4. Isto folijo sem mel že na omnii. Po skoraj 2 letih uporabe ima samo 1 majhno prasko. Ne pokvari odzivnosti touchscreen-a in je preprosto odstranljiva. Če dobro očistiš telefon (da ni nič prahu) jo z lahkoto nalepiš brez mehurčkov. Pa še na ebay linku je video kako jo prilepit.
Sranje, na mojem niti ne 2 tedna starem Desiru imam pod zaslonom v levem spodnjem kotu in nekje na spodnji polovici ob desnem robu delcke prahu. S telefonom nisem nic grdo delal, nosim ga v usnjenem ovitku v zepu.
Mislite, da lahko zahtevam novega na Mobitelu ali bodo mi ponudili samo popravilo pri zastopniku?
Mislite, da lahko zahtevam novega na Mobitelu ali bodo mi ponudili samo popravilo pri zastopniku?
Dr_M ::
To je pa ena taka fora, kot jo je imel kolega v trgovini, ko je tip zahteval nov monitor, ker je baje dobil takega, ki je imel postrani napis firme.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
dvihtelic ::
a bi še kdo naročil folijo iz e-baya, kajti jaz nimam računa na ebayu pa bi si potem delila poštnino?
Jaz bom naročil v naslednjih dnevih Vikuiti DQC160 iz ebaya...
To je pa ena taka fora, kot jo je imel kolega v trgovini, ko je tip zahteval nov monitor, ker je baje dobil takega, ki je imel postrani napis firme.
Se ti torej zdi normalno, da mam po tednu dni prah pod zaslonom? Pri tem, ko je telefon vecino casa prezivel na mizi in v rokah. Ne zdi se mi glih OK, da pride prah kar tak pod zaslon, pri high end telefonu...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pametni telefon kupiti za začetnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18070 (11480) | Scaramouche |
» | HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 30729 (19087) | fishy12 |
» | Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ankete | 30634 (24797) | leiito |
» | HTC Legend (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 23740 (15569) | CaqKa |
» | Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17134 (11943) | cucolino |