» »

Vaši predlogi

Vaši predlogi

Temo vidijo: vsi
««
37 / 67
»»

Senitel ::

zakaj kdo od odg. ne odgovori na moje vprašanje ?!

Ne jemati tega kot kakšen uradni odziv ali kar koli, ker je tole zgolj moje osebno mnenje.
Poleg oddelka "izdelava spletišč" je tudi v "programiranje" tema ponujam/iščem delo. Osebno se mi zdi to še najboljše, ker je najbolj ciljno. Ti iščeš programerja, daš post v temo v oddelku programiranje in videli bodo tisti, ki jih to zanima. Iščeš web designerja, daš post v izdelavo spletišč. Če bi sedaj ti dve temi prestavili v svoj oddelek že zgubiš ločnico. Sicer to ni tak hud problem pri "dveh" poklicih ampak predstavljaj si, da se jih najde še nekaj, ki iščejo/ponujajo delo na področju kakšne kemije, načrtovanja vezij, kazenskega prava,...

CaqKa ::

vel.. sistem ki bi bil narejen za to bi lahko bil tako zasnovan da bi imel kategorije vpisane in bi lahko po kategoriji iskal.
mislim zakaj potem nea prodajo računalnika kar prestavimo v strojna oprema, prodajo winsev pa v programsko opremo, prodajo brivskega aparata pa v ložo?

lprelesn ::

...podpiram zadjo izjavo kolega in anketo !....to bo dalo pravi odg. in pametna poteza vzdrževalcev !

opeter ::

Odlično! Hvala Primožu, da je dodal WYSIWYG UI k hitrim odgovorom!!! Zdaj pa že kričim, a ne?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

R33D3M33R ::

Če odgovorim na neko temo v kateri sem nazadnje odgovoril sam, se vklopi funkcija "popravi" odgovor. Funkcija je sicer zanimiva, ampak neuporabna, če gre za temo starejšega datuma. Ta se namreč ne prikaže kot osvežena in pojavi med zadnjimi temami. Se da narediti kaj proti temu? Edit dela le za teme stare manj kot eno leto?
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

nevone ::

Ja, tole da se odgovori združujejo v enega, če je avtor isti je slabo. Prvič zato, ker je bolj pregledno, če nekdo, ki ima več za povedat to razbije v več odgovorov, drugič pa zato, kot je že predhodnik omenil, da se tema ne osveži, ker se upošteva datum prvega vpisa, ne pa datum popravkov. Poleg tega, če je nekdo včeraj nekaj napisal, pa ni nihče odgovoril, je veliko bolj logično, da če isti avtor še nekaj napiše, da se to obravnava kot nova enota.

Tole, da se ne sme večkrat zapored postat, ste vzeli preveč resno. Ni tako zelo dobro, če se to ne sme.

Ne rečem, če bi uporabniki to izrabljali na kakršenkoli način. Pa niti ne. Razen pri tistih famoznih temah, kot so Štetje in Slončki.

Včasih kakšno navidez zanimivo pravilo pač ni dobro in prav veselilo me je, ker ste toliko časa to dopuščali. Kaj vas je sedaj obsijalo res ne vem.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Primoz ::

Pride nazaj ... z minimalno mejo nekaj ur. Verjetno 3-4. Kakšna misel na to temo?
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Jest ne razumem zakaj je moteče če nekdo razbije svoj odgovor v več postov. Kje je tle problem?

Tista meja 3-4 ure ... ne vem kaj s tem pridobimo, zakaj se enostavno ne pusti tako kot je bilo, ker res ni bil to nikoli problem, razen to, da so nekateri to pravilo vzeli preveč resno, potem so se pa oglašali kako se to ne sme. Ampak jest tukaj ne vidim nobene uporabne vrednosti, če se to ne sme. Prej je to downgrade, kot kakšna izboljšava.

o+ nevone

imagodei ::

Kaj pa, če hočeš odgovoriti različnim uporabnikom pred sabo? Meni se zdi veliko bolj pregledno in organizirano, če lahko odgovarjaš v različnih postih...

Samo tole je pa dejansko ful moteče. Zadeva je jako grda. Predvidevam, da se mi bo tole tudi združilo v zgornji post in moram rečt, da je nepregledno. Če je tema na široko zastavljena, se vsebinsko ločena posta združita v enega. Ker slo-tech nima nedvoumnega navedka (če nekoga citiraš - koga pravzaprav citiraš) in se blockqoute in italic taga uporabljata v različne namene, bo združeno sporočilo postalo nepregledno. Mislim, da je to ravno nasprotno, kot ste želeli doseči.

Poleg tega se (vsaj zaenkrat) sporočilo označi kot "spremenjeno". Uporabniki na slo-techu smo se kar navadili, da pod tekst pišemo odstavek EDIT, kjer označimo, kaj smo popravili. Tukaj tega ni, zna pa se pojaviti znaten odstotek popravljenih sporočil.

Tale "dodatek" je res zgolj samemu sebi namen. Nima nobene uporabne vrednosti. Kot je že nevone dejala, se multipostanja do sedaj ni zlorabljalo in uvedba tegale res ni prinesla ničesar hvalevrednega.

Pa še precautionary EDIT: Sporočilo je bilo združeno s predhodnim by slo-tech engine.

Halo? A bi lahko tole z združevanjem sporočil odstranili? Oz. vsaj komentirali? Al si ne zaslužimo več odgovora?

Skratka - če bom želel trem različnim avtorjem odgovoriti v enem sporočilu, bom že sam poskrbel za to. Funkcija je popolnoma neuporabna; nisem je zasledil na nobenem drugem forumu. Poleg tega deluje samo, če odgovorim neposredno pod svojim odgovorom. Če se med moja dva odgovora vrine nekdo drug, se sporočila ne združijo. Ali upravljalci strani mislite, da če se med dva odgovora vrine tretja oseba, potreba po združevanju magično odpade? Že samo to bi moral biti zadosten razlog, da bi uvideli, da je funkcija sama sebi namen.

Kakorkoli - prosim za en odgovor - ali funkcija ostaja, ali jo boste odstranili?
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

mtosev ::

what's next? like: err "double posting is not allowed. please edit your post"
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mislm ... sam res no ... halo !?

o+ nevone

Samo preverjam če je spet vse po starem. :)

o+ nevone

Kako to, da sem v eni drugi temi videla zaporedne odgovore istega avtorja?

Ali je sedaj na čas narejeno?

o+ nevone

Zgodovina sprememb…

• spremenila: nevone ()

Na čas in na dolžino. Če je smiselno dolg post, gre v novega.

Ok no, če že mora bit ...

A to, kolk mora bit post dolg ali koliko časa mora miniti, da gre post v novega je pa skrivnost?

o+ nevone

Kaj je to, smiselno dolg post?
- Hoc est qui sumus -

bluefish ::

Sem opazil, da samo "Da." ne zadostuje.

Še vedno vztrajam, da je to samo sebi namen. Nobene dodane vrednosti, da se zbija odgovore skupaj. Mi lahko, Primož, pojasniš, kje vidiš kakršno koli dodano vrednost?

Če teče debata med različnimi udeleženci, morda želim večim sogovornikom odgovoriti posebej, v smiselno zaključenem sporočilu. Ko pregledujem sporočila, lahko (po slo-techovem nenapisanem bontonu) hitro ugotovim, katero sporočilo je namenjeno specifično meni, ker se običajno začne z otvoritvijo
@imagodei

ali pa z mojim citatom, na katerega odgovarja avtor; v stilu
imagodei> "bla čvek"

Z zbijanjem odgovorov skupaj, se ustvarja večja nepreglednost. Obstajajo široko zastavljene teme (ala Windows Vista - vprašanja in odgovori ipd.), kjer je takšno združevanje močno moteče. Že samo v tej temi se je pokazalo (glej moj(e) in nevonin(e) odgovor(e)), da stvari postanejo jako nepregledne in nepovezane.

Ne vidim dodane vrednosti. Zanima me pa, kje jo vidiš ti, Primož? In ako to kani ostati feature slo-techa, predlagam, da se med avtomatsko združene odgovore vrine vsaj vrstica z znaki, ki bi jasno razmejili združene odgovore. Npr:

ali kaj podobnega.
- Hoc est qui sumus -

R33D3M33R ::

Rešitev bi bila dobra, če bi za čas, ko je omogočeno urejanje prejšnjega posta (2uri) bila ta funkcija vklopljena, za več ne. To bi se mi zdelo čisto OK.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

V bistvu je sedaj meja postavljena na dolžino povprečnega stavka ;) Tako da karkoli boste napisali, kar ne bo navaden bump spam, gre v svoj post.

v debatah kot je tale o LHCju... no pač v vseh. zelo učinkovito in napredno bi se mi zdelo če bi lahko kakšno besedo ali pa stavek polinkal z wikipedijo.

dostikrat se namreč zgodi da se nekaj omeni, pa sploh nimam pojma o čem se menijo...

torej da bi recimo v tisti konkretni temi označil besedo stranglet, jo desno kliknil in dal "add wikipedia link" ali pa "išči z guglom" (nekaj takega če se ne motim obstaja kot ff addin).

d0rK ::

Tko lepo dela embbedanje YT linkov pa jih ST ne spusti cez... Skoda. =)

V bistvu je sedaj meja postavljena na dolžino povprečnega stavka ;)

Na povprečno dolžino stavka v celem forumu, al kako?

o+ nevone

Morda bi se lahko mesečno ustvarila tema, kjer bi si lahko uporabniki ogledali statistiko foruma, ob naslednjem mesecu pa bi se tema bodisi izbrisala bodisi zaklenila.
Recimo, da bi vsebovala število ustvarjenih tem, postov, lestvico najbolj aktivnih uporabnikov meseca (tukaj seveda brez štetja slončkov,...) in skupaj,...

blueFish> "Morda bi se lahko mesečno ustvarila tema, kjer bi si lahko uporabniki ogledali statistiko foruma"

Tema, ali pa samo stran s statistiko. Kot v profilu, npr.
- Hoc est qui sumus -

Ja, še najbolje bi bilo, če bi bila temu namenjena stran dostopna iz glavnega menija.

glede na to da so na stju ukinili ovce al zvezdice al kaj je že bilo, predvidevam da se tale ideja ne bo izvedla ker bi bilo za nekatere osebke to motivacija za nabijanje.

če želiš gledat statistiko si lahko ogledaš profil posameznika.

Predvsem se gre za statistiko foruma in ne posameznika.

d0rk: v oglate oklepaje napiši st.youtube ter identifikacijsko kodo videa.

Not quite. :p

a

a

Napisal sem pa {st. youtube}1XBwjQsOEeg{/st.youtube}.. (Editirano ker zadeve ST ne spusti cez)

LOL! Lihkar sm ocitno najdu resitev medtem ko sem iskal resitev kako povedati kaj sem napisal v originalu. Dela ce das vmes med st.
in youtube presledek, ne pa ce je skupaj. {st. youtube}1XBwjQsOEeg{/st.youtube} vs. {st.youtube}1XBwjQsOEeg{/st.youtube}

Ziga Dolhar ::

St.tags are unlike ubb! :-)
https://dolhar.si/

gzibret ::

d0rK - Najbolje dela z oglatimi oklepaji (brez prvega presledka)

[ st.youtube 3jf84bs99sssi]
Vse je za neki dobr!

Glede oglatih oklepajev sem vedel ampak sem iskal nacin da mi zadeva ST ne sparsa.

Meni tudi tvoj nacin ne dela gzibret. Nastane prazno mesto kamor bi morala pasti jutjub zadeva.

Moj predlog - shit can. Black list. Kill file.

Please? Pwetty Pwease?
- Hoc est qui sumus -

terryww ::

Kaj ko bi uvedli neko vrednotenje pri malih oglasih. Recimo kolko je kupec A zadovoljen z rabljeno robo, ki jo je kupil od B. B bi imel zraven nicka še, nevem, 5 zvezdic al kaj. Torej, da bi vedli, kdo prodaja crknjene diske, šaro, kdo ne.

mtosev ::

Jest ne razumem zakaj je moteče če nekdo razbije svoj odgovor v več postov. Kje je tle problem?

Tista meja 3-4 ure ... ne vem kaj s tem pridobimo, zakaj se enostavno ne pusti tako kot je bilo, ker res ni bil to nikoli problem, razen to, da so nekateri to pravilo vzeli preveč resno, potem so se pa oglašali kako se to ne sme. Ampak jest tukaj ne vidim nobene uporabne vrednosti, če se to ne sme. Prej je to downgrade, kot kakšna izboljšava.

o+ nevone

zakaj ne anketa da se vidi kaj ljudstvo hoce.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Pejt spat. To je že davno bye-gone.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

lepi1 ::

kul forum, le malo nepregleden. npr tema mali oglasi, ni nič ločeno kupim, prodam...
tudi v search opciji tega ni. pa lahko bi imeli npr. pod male oglase podteme prodam kupim, pa pod vsako komponente oz. cele računalnike, tako bi v minuti našel vsek ar iščeš, tako pa moraš pregledat miljjon strani žal nepreglednih.
sicer pa res kul forum.
lp

roCkY ::

Fajn bi blo, če bi dobil sporočilo, da je odkar sem začel pisat sporočilo nekdo v temo že oddal svoje sporočilo.

Good Guy ::

Mam en predlog da bi mal spremenil pravila za pisanje malih oglasov..

zakva so cene tok obvezne?

če nekdo hoče nekaj kupit se bo že zmenu z tistim ki je oglas napisov.

milsem da je tole mal butasto s cenami..
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Enkrat sem fehtal za označitev sporočil, da se lažje sklicuješ nanje

http://slo-tech.com/forum/t41144/p19340...

Zdaj je ta funkcija že kar lep čas vključena, pa sem se spomnil, da se nisem še zahvalil za implementacijo. Je zelo priročna, zato TNX!

Toliko, da boste vedeli, da cenimo vaš trud :)
- Hoc est qui sumus -

Bellzmet ::

Tukaj sem podal en predlog.

Pač če se vam zdi O.K. Samo bi bilo potrebno potem vse poste, ki nimajo vseh info brisat. No pri optiki oddaljneost ni pomembna.

lp

Na starem Slo-Techu je bilo možno iskanje uporabnika po avtorju teme, sedaj pa lahko poiščeš le teme, kjer je ta uporabnik sodeloval.
Bi bilo fino to imeti.

Tilen007 ::

Predlog:

Fino bi bilo, če bi si lahko vsak sam nastavil katere oddelke mu prikaže v 'teme zadnjih 24ur'.

Večinoma samo to gledam, in me recimo teme iz Lože, Problemi človeštva, Sedem umetnosti sploh ne zanimajo... recimo tema o hujšanju, pa 'pica takoj v MB', teme o veri in bogu, fitnes, delnice itd... to bi blo fino če bi se dal nekak filtrirat.

OmegaBlue ::

Klik, poglej spodaj...
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Tilen007 ::

Super, hvala.

Mislim, da sem enkrat že predlagal, pa nisem dobil nobenega odgovora:

Predlagam, da se tekst v podpisu trajno shrani s sporočilom. Marsikateri "podpisi" so zanimivi in bi bilo zelo lepo, če bi ostali trajno vidni. Nekateri so toliko primerni, da se ostali avtorji sklicujejo nanje. Če se potem sčasoma zamenjajo, sklicevanja postanejo nekako nesmiselna...
- Hoc est qui sumus -

MrStein ::

Ja, to vključuje tudi problem "instant nazi" ;)
(poglej anale na slashdot-u...)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Horsechoker ::

Zakaj ni msn okenčka pod kontakti?
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

simobil zaklep telefonov

a ni primeren oddelek za tole mobilen tehnologije?

SmeskoSnezak ::

Dajte še zravn iskanja po avtorju, da je avtor tud začetnik teme. To prav pogrešam na novem st-ju.
@ Pusti soncu v srce... @

sem že jaz omenil, pa očitno ni nobenega interesa v tem. Je precej moteče, ko je za tako iskanje potrebno hoditi na star slo-tech.
««
37 / 67
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Prijavljanje napak (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

Oddelek: Slo-Tech
3669522712 (257) bastadu
»

Moderatorski poskus -- začasna sprememba pravil (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Obvestila
19639480 (31825) Mavrik

Več podobnih tem