Forum » Slo-Tech » Vaši predlogi
Vaši predlogi
Temo vidijo: vsi
OwcA ::
@Thomas: algoritem, ki naj bi sklanjal in spregal z 90 % pravilnostjo imamo že v delu, tako da to ni nepremostljiv problem (pri tem načinu, bi resda pogovorne oblike besed odpadle), gre za nekaj precej bolj trivijalnega. Enostavno nimamo dovolj zmogljivega strežnika, da bi lahko vedno sproti sestavili seznam vseh tem, kjer se pojavla dana beseda. Še iskanje je trenutno okrnjeno ravno zato, ker si ne moremo privoščiti iskanja po besedilu vseh odgovorov. Kaj šele, da bi potem vsako besedo, ki vsebuje dani koren še sklanjali, da vidimo, ali gre za obliko iskane besede.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()
roCkY ::
Nekako boste morali prit do hitrejše opreme. Obisk raste, funkcij je vedno več in vedno bolj zahtevne so... Z prodajo majčk bo težka. Uvesti oglasni prostor in ga intenzivno tržit? Prodaja kode foruma? ? ? Drugače bo čez čas resen problem. Pa tudi vprašanje, če boste čez nekaj časa še pripravljeni popolnoma zastonj tole peljat. Predlogov za izbolšavo funkcionalnosti celotnega portala smo oddali že res veliko. Verjetno je marsikateri tudi zelo smiselen in uporaben. Vse pa zahteva dodaten procesorski čas in seveda programiranje novosti. Odziv serverja pa je občasno že res zelo zelo na meji. Odličen odziv je le še zelo zgodaj zjutraj, ko je aktivnih le nekaj uporabnikov.
Vem, vem. Nič novga nisem povedov. Se mi ravno ljubi tipkat.
Vem, vem. Nič novga nisem povedov. Se mi ravno ljubi tipkat.
Obstoječi (pohabljen) strežnik bomo nagradili v zelo bljižnji prihodnosti (oprema je ža naročena in na poti). Ampak za nekatere (resda zelo uporabne ali vsaj zanimive) predloge tudi to ne bo zadostovalo.
Seznam stvari, ki bi jih bilo vredno dodati se ustrajno veča in srčno upam, da bo temu tako tudi v prihodnje.
Seznam stvari, ki bi jih bilo vredno dodati se ustrajno veča in srčno upam, da bo temu tako tudi v prihodnje.
boom-bar ::
Lohk bi blo kej podobnga kukr pr phpBBju da bi označu vse kot prebrano, ampak caka: samo znotrej posameznega oddelka.
Legalizirajte mehke droge!!!
@boom-bar: to je že imaš.
Enostavno klikneš na igonco z obkljukano mapo na sliki in je.
Enostavno klikneš na igonco z obkljukano mapo na sliki in je.
tx-z ::
zanima me, če lahko nardite pr zasebnih sporočil tako, da k boš odpru Zasebna sporočila bi se ti pokazalo npr. 25 tem (al pa tok kot jih je naštelan v nastavitvah), ne pa na čas..
tx-z
Tody ::
Hmm a ni nč ekonomsitov na tem forumu/strani ?? Stran ma 1000 edinstvenih IP na obisku na dan (sej sem zadev kukr tok ane ?). Treba bi bilo it do kakih firm računalniških in podobnih ki bi bile pripravljne plačat za pasico 30.000 sit na mesec (za cene nimam pojma če kdo ve kolk je tarifa naj pove) in potem izdelat reklamo in jo dat gor in čez mesec spet organizirat zadevo.
Glede prejšnih oglasov baje da niso plačal ? No jest bi lahko poklical na par firm sam rabim tehnično podporo vzadaj ker ne znam delat bannerjev.
p.s. and my 5 %
Glede prejšnih oglasov baje da niso plačal ? No jest bi lahko poklical na par firm sam rabim tehnično podporo vzadaj ker ne znam delat bannerjev.
p.s. and my 5 %
Damjan Jagar ::
Hočemo link za Sveže teme na prvi strani nazaj!
Resno, zakaj se je odstranil 5mm-ski link? Pa še ful uporaben je bil.
Resno, zakaj se je odstranil 5mm-ski link? Pa še ful uporaben je bil.
http://jagar.si
ali3n ::
hočemo link nazaj!
res - sveže teme so ble hudo uporabna reč.. 24h je kr neki.. nepregledno.. useless...
res - sveže teme so ble hudo uporabna reč.. 24h je kr neki.. nepregledno.. useless...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
CaqKa ::
http://www.slo-tech.com/script/forum/iz...
tale link so sveže teme
če zadnjo cifro spremenite na 36 dobite moje teme, če pa na 32 pa dobite zadnjih 24 ur
aja link sem našel v oddelku Forum čisto na dnu.
tam je tudi link do tem ki še nimajo odgovorov.. tega oddelka sploh poznal nisem.. in bo zgleda znal bit zanimiv :)
tale link so sveže teme
če zadnjo cifro spremenite na 36 dobite moje teme, če pa na 32 pa dobite zadnjih 24 ur
aja link sem našel v oddelku Forum čisto na dnu.
tam je tudi link do tem ki še nimajo odgovorov.. tega oddelka sploh poznal nisem.. in bo zgleda znal bit zanimiv :)
Primoz ::
Če se vas nabere 10 RAZLIČNIH, ki ste ga uporabljali.. ga dobite nazaj (po mojem štetju vas je 5).
There can be no real freedom without the freedom to fail.
morphling1 ::
We want fresh topics
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Ziga Dolhar ::
/me dvigne roko. /me vedno uporabljal to. Ne poskusi dokazati, da nisem ;).
https://dolhar.si/
McHusch ::
Sveže teme so ful uporabne. In nepraktično jih je iskati na začetni strani foruma. Primoz? ;)
darh ::
kot je zigam rekel nekaj postov nazaj in kar sam težim primožu že nekaj časa -- Hočem limit v številu postov postavljati poljubno (10,20,50,100/stran), ne fixno per date.
A za to tud rabimo glasovanje?
A za to tud rabimo glasovanje?
Excuses are useless! Results are priceless!
ali3n ::
evo... mate nazaj :)
yes! mamo sveže teme! mamo sveže teme! mamo sveže teme! mamo sveže teme! mamo sveže teme!
- "Rozi vidm." "S psom!"
Jebiveter ::
OK, se opravicujem, ce je ze bilo predlagano a ne da se mi brat vseh mali-maljon predlogov.
torej...
Ali bi se dalo v oddelku Operacijski Sistemi naredit "pododdelke" pac OS_Specific (vsaj deliti na MS, Linux/*NIX)?
Sej ne da me moti prevec, da je vse v enem kosu, le predstavljam si lahko kako bi zgledalo ce jest za vsak problem, ki ga imam kot "linux_newbie" odprem novo temo (recimo). In pol bi imeli "n" mojih tem, v katerem bi blo po eden ali dva odgovora!
A bi se dalo kej v tej smeri naredit?
Alternativa: Mogoce bi stvar resil, ce bi uvedel nekaksne "Jebivetrove linux newbie FAQuje", kjer bi se pac postavljala vprasanja nebie-linux-related, na katera bi pac ostali odgovarjali. Sam se mi zdi, da bi bla stvar kmalu bloated kot je recimo Debian/GNU Linux tema. Kaj pa vem no... sm pac imel obcutek, da se neki takega rabi pa mi ni cisto jasno kako to izvesti.
Ideje?
torej...
Ali bi se dalo v oddelku Operacijski Sistemi naredit "pododdelke" pac OS_Specific (vsaj deliti na MS, Linux/*NIX)?
Sej ne da me moti prevec, da je vse v enem kosu, le predstavljam si lahko kako bi zgledalo ce jest za vsak problem, ki ga imam kot "linux_newbie" odprem novo temo (recimo). In pol bi imeli "n" mojih tem, v katerem bi blo po eden ali dva odgovora!
A bi se dalo kej v tej smeri naredit?
Alternativa: Mogoce bi stvar resil, ce bi uvedel nekaksne "Jebivetrove linux newbie FAQuje", kjer bi se pac postavljala vprasanja nebie-linux-related, na katera bi pac ostali odgovarjali. Sam se mi zdi, da bi bla stvar kmalu bloated kot je recimo Debian/GNU Linux tema. Kaj pa vem no... sm pac imel obcutek, da se neki takega rabi pa mi ni cisto jasno kako to izvesti.
Ideje?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Tomi ::
Ideja o deljenih OS oddelkih je že bila, samo smo jo sprejeli kot preveč razdrobljeno. Sedaj je vsaj en oddelek, ki živi, več malih pa bi bolj težko.
Tako da mislim, da ne bo ravno veliko z uresničitvijo.
Tako da mislim, da ne bo ravno veliko z uresničitvijo.
metrodusa.blogspot.com
Če bo vreme milo in planeti pravilno poravnani ter bo Primož sedel za tipkovnico, bo morda spesnil navidezne oddelke, ki bodo omogočali tovrstne akrobacije in še kaj za povrh.
hruske ::
Zakaj se ne bi pri urejanju novice ta možnost zaklenila, dokler ne pošlješ novice. Oz. da bi vsaj izpisalo opozorilo kot to naredi kšn wiki al tiki al kaj so že...
Tic ::
Uuuu. Ideja. Ker je za use funkcije Slo-techov server prepocasen, lahko naredite recimo tako kot Folding/Seti, server, kater je razbit na veliko racunalnikov po Sloveniji in Svetu seveda ter izkorišča njihovo CPU moč. Jaz vem da bi prispeval svoj PC zraven.
persona civitas ;>
Gandalfar ::
Tic: nora ideja.. zdej pa najdi kaksen distributed forum projekt pa se bomo mogoce lahko zacel pogovarjat o tem.. za zacetek si zamisli kako bi ti to sploh delovalo
Gandalfar: Nekaj osnovnih idej ze imam v mislih vendar bi kot prvo moral vedeti, kaj bi DC sploh zajemal.
Če bi bilo DCjano iskanje, potem bi moral imeti celoten slo-tech forum zapakiran v neki bazi, ki bi bila stacionirana na mojem disku. Kar se tiče posodobitev baze - v mislih imam interval na 24ur, tačas pa se posti zajeti za iskanje shranijo na glavni ST server. (Ko nekdo išče določeo geslo, se na DC PCju poiščejo vse teme, ki ustrezajo iskalnemu nizu, zraven pa Slo-techov server pravtako poišče nove stvari (v zadnjih 24urah) na svojem glavnem serverju (ki ustrazejo iskalnemu nizu) in jih doda preden se stran prikaže uporabniku).
- Nevem koliko je to sploh mogoče narediti (nepraktičnost)
- Nevem če je to sploh smiselno oz nevem kakšen CPU usage naredi en tak deep search
PS; ideja petih minut ;)
Če bi bilo DCjano iskanje, potem bi moral imeti celoten slo-tech forum zapakiran v neki bazi, ki bi bila stacionirana na mojem disku. Kar se tiče posodobitev baze - v mislih imam interval na 24ur, tačas pa se posti zajeti za iskanje shranijo na glavni ST server. (Ko nekdo išče določeo geslo, se na DC PCju poiščejo vse teme, ki ustrezajo iskalnemu nizu, zraven pa Slo-techov server pravtako poišče nove stvari (v zadnjih 24urah) na svojem glavnem serverju (ki ustrazejo iskalnemu nizu) in jih doda preden se stran prikaže uporabniku).
- Nevem koliko je to sploh mogoče narediti (nepraktičnost)
- Nevem če je to sploh smiselno oz nevem kakšen CPU usage naredi en tak deep search
PS; ideja petih minut ;)
persona civitas ;>
Gandalfar ::
Tic: a ne bi bilo lazje prodat se nekaj majc pa zbrat denar za se en slotech server, ki bo med drugim tudi to lahko pocel namesto, da se gre razvijat en cudn sistem pri katerem ne mores nikoli garantirat, da bo sploh kaksen remote node na voljo?
bosstjann ::
sej mate že več serverje če jest kej vem
splača je mogoče edin (pomoje že mate) web srver posebi in db srver posebi
splača je mogoče edin (pomoje že mate) web srver posebi in db srver posebi
Gandalfar: Ne
Po mojem izračunu morate za nov server (spet odisno kakšen) prodati okoli 250 majic - ni tako težko no ;)
Vendar pa bi bil Slotech na vseh PCjih. (Zanimivo bi bilo laufati eno posebno prilagojeno stran - ne slotech - ki bi slonela le na računalnikih uporabnikov) In to bi povečalo spiritualno pripadnost slo-techa. (Seveda obstaja tudi alternativa - fake dc st ;))
Po mojem izračunu morate za nov server (spet odisno kakšen) prodati okoli 250 majic - ni tako težko no ;)
Vendar pa bi bil Slotech na vseh PCjih. (Zanimivo bi bilo laufati eno posebno prilagojeno stran - ne slotech - ki bi slonela le na računalnikih uporabnikov) In to bi povečalo spiritualno pripadnost slo-techa. (Seveda obstaja tudi alternativa - fake dc st ;))
persona civitas ;>
Že v osnovi je DC slaba ideja zaradi 2 zelo očitnih razlogov:
1) varovanje zasebnosti
2) preveč usklajevanja (to postane procesno najbolj zahtevno, hkrati pa ga ne moremo prestaviti iz glavnega strežnika).
Ko zberemo še za en strežnik (trnenutno je le eden) se bomo igrali z load ballancingom (zaradi zanesljivosti, rešitev je 10-15 % počasnejšaod dveh namenskih strežnikov), to pa je tudi vse.
1) varovanje zasebnosti
2) preveč usklajevanja (to postane procesno najbolj zahtevno, hkrati pa ga ne moremo prestaviti iz glavnega strežnika).
Ko zberemo še za en strežnik (trnenutno je le eden) se bomo igrali z load ballancingom (zaradi zanesljivosti, rešitev je 10-15 % počasnejšaod dveh namenskih strežnikov), to pa je tudi vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()
boom-bar ::
Lohk bi mel en gumb za opoyort moderatorje na neprimerno sporocilo.
Pa tut lohk bi na nek nacin pokazal pri popravljenih sporocilih kaj je popravljeno ker mnogokrat ne zvem. Zanimajo me samo moja sporocila.
Pa tut lohk bi na nek nacin pokazal pri popravljenih sporocilih kaj je popravljeno ker mnogokrat ne zvem. Zanimajo me samo moja sporocila.
Legalizirajte mehke droge!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boom-bar ()
Primoz ::
Marjan.. če ti nekaj vidiš, to še ne pomeni, da vsi :))
boom-bar: na linku mam nekaj tipa "zašpecaj owco". Po mojem bom kar zraven mapca za ZS dodal staro slikco owce.
boom-bar: na linku mam nekaj tipa "zašpecaj owco". Po mojem bom kar zraven mapca za ZS dodal staro slikco owce.
There can be no real freedom without the freedom to fail.
goku :) ::
Mene zanima, če je možno, da so taki
komentarji za ostale uporabnike nevidni, videl naj bi jih samo avrot odgovora?
[Ta odgovor je spremenil OwcA dne 21.09.2003 ob 18:53:40.]
komentarji za ostale uporabnike nevidni, videl naj bi jih samo avrot odgovora?
Navijanje je kamen modrosti
darh ::
goku16 -- ostali uporabniki (ne moderatorji/admini) vidijo samo zadnjo spremembo odgovora. Moderatorji in admini vidimo za vse uporabnike vse spremebe.
Excuses are useless! Results are priceless!
goku :) ::
Kako to vidiš?
Samo komentarje, ali še kaj drugega?!?
Ali lahko poveš kaj sem imel napisano preden sem popravljal?
Samo komentarje, ali še kaj drugega?!?
Ali lahko poveš kaj sem imel napisano preden sem popravljal?
Navijanje je kamen modrosti
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: goku :) ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Prijavljanje napak (strani: 1 2 3 4 … 71 72 73 74 )Oddelek: Slo-Tech | 524618 (2163) | bastadu |
» | Moderatorski poskus -- začasna sprememba pravil (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Obvestila | 39595 (31940) | Mavrik |