» »

Vaši predlogi

Vaši predlogi

Temo vidijo: vsi
««
30 / 67
»»

gumby ::

mogoce bi 5k in manjse GIFfe/PNGje pustili v originalni obliki in samo prenesli na streznik?

JPG format itak ni primeren za "racunalnisko" grafiko

sverde21 ::

1. en predlog: lahko bi obvestilo o novem zasebnem sporočilu bilo vidno tudi kje drugje kot samo na prvi strani npr. v meniju levo čisto zgoraj... mogoče bi bila kakšna slikca z linkom dost :)

Kar se tiče teh premajhnih slikc, je kriv narobe spisan gd class (predvidevam da Primoz ne dela z gd jem v API načinu), namreč gd ima eno magično funkcijo getimagesize(), ki vrne velikost slike... potem se da to rešit z enim IF ELSE stavkom... :))

BTW videl sm tudi da je stran postala malce bolj W3C valid :)... ter zamenjan encoding iz iso-8859-2 na utf-8 :) še zmeraj je nekaj... in sicer:
<link rel="stylesheet" href="/slo-tech.css">

<!-- manjka type, se pravi, da mora bit takle: -->

<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/slo-tech.css">

ter še tole na prvi strani:
BAD <a name="123456">...</a>
BAD <a id="123456">...</a>

DEPRECATED <a name="my_link">...</a>

GOOD <a id="my_link">...</a>
GOOD <a id="my_link" name="my_link">...</a>
<?php echo `w`; ?>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sverde21 ()

nevone ::

A bi lahko kot zanimivost objavili kakšno lestvico prvih 50 tem na tem forumu po različnih kriterijih. Recimo po številu postov, po številu ogledov, po številu udeležencev v temi, po frekvenci postov na časovno enoto, po povprečni dolžini posta ...

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Nejc Pintar ::

Blo bi zanimivo, lahko pa tudi ti fetchaš podatke pa jih postaš v eni temi;)
Lahko je biti prvi, če si edini!

sverde21 ::

Lahko to narediš ampak to je mučenje hrčkov >:D :P
<?php echo `w`; ?>

metalc ::

Kdo ve, mogoče je to že kdo predlagal.

Komentarji na novice, ki bi utegnile biti seme za flameware (npr. Windows vs. Linux, Intel vs. AMD ipd.), bi lahko bile moderirane, torej komentarji gredo v čakalnico, dokler jih moderator ne potrdi oz. zavrne. Skratka zelo podobno, kot morajo biti "požegnane" novice "neposvečenih" uporabnikov. PMSM imajo tajni policaji že sedaj dovolj dela s "čiščenjem" teh zadev, tako da kaj bistveno bolj obremenjeni niti ne bi smeli biti. Ponavljam, to naj bi veljalo le za kometiranje "občutljivih" novic. Druga možnost bi bila, da so po defaultu vsi komentarji nemoderirani, čim pa bi tema zašla v smeri flamewara, bi se preklopila v moderated mode (lahko se nariše kakšna slikca iranskega pazdarana - varuha javne morale :D), kjer bi veljal prvotni predlog.

Za tiste, ki ne morejo brez flejmanja, pa bi se, če seveda kapacitete diskov to dopuščajo :D, v kakšnem manj resnem oddelku odprle nemoderirane teme z najpogostejšimi vojnami, kajpada primerno označene, pa naj jih bere, kdor hoče.

OmegaBlue ::

Hm tole glede moderiranega načina niti ni tako slaba ideja.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Predlog je sicer dober, ampak ima bug.

Flamewari so dostikrat zelo brane teme. Po več postov na minuto. In če bi se čakalo za vsak post na potrditev bi moral 5 strani nazaj gledat na kaj se nanaša.

Trubadur ::

Zakaj noben ne mara flamewarov? To so meni najbolj zanimive teme, še sploh Linux vs. Windows :)
Dost novga zveš :)
Berite Thomasa!

CCfly ::

V sticky temah bi izredno prav prišla kazala, za katera pa bi moral validator pogoltniti name="" ali id="" atribute, bodisi pri sidrih (a) bodisi pri samih naslovih (h1,...).

edit: slovnica
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CCfly ()

BluPhenix ::

Nejc, ja ampak ima svoj pont. Na tak način, bi bilo več komentarjev na novico, kot pa na komentarje. PAč v 5ih urah bi se nabralo 20 komentarjev na novico, in nobenega komentarja na komentar.

Ker jaz tako razumem, da so komentarji pri novicah namenjeni komentiranju novic, ne komentarjev. Nekatere strani imajo tako rešeno, da je v novicah prepovedano komentirati komentar, drugače je brisano. Marsikje deluje prav uredu.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Pri novicah bi to šlo, na forumu pač ne?

Ja sej predlagano je bilo samo za novice. Forum seveda ne more delovati tako.

SavoS ::

Pozdrav vsem!

Imam predlog:

Lahko bi se uvedla nova tema in sicer : DIGITALNA SATTV, KABELSKA IN DVB-T(C, S) ali kaj podobnega, da bi bilo noter zbrano vse o digitalni tv, satelitski tv, o kabelski tv, recimo o digitalni zemeljski tv, Lastovka, SEEMORE........

Saj mi je jasno da obstajajo drugi forumi, samo zakaj pa nebi tukaj bilo zbrano vse na enem mestu, ne pa da letam po 20 različnih forumih, da izvem kakšno imformacijo.....

Verjamem, da je na Slo-techu dosti in še več ljubiteljev, ki se ukvarjajo z temi zadevami in imajo veliko znanja o tem!

Primož ??
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Tody ::

Zato ker bi bil bolj kot ne mrtu. Vsaj po mojem opažanju

baker ::

predlagam da mora zraven cen v malih oglasih pisat še cena v €:P
sicer mi je idejo dal en k je že napisu (da nav reku da kradem avtorske pravice) :P

hehe

igor0203 ::

Jst mam pa predlog, da bi lahko naredil nekakšno tekmovanje o novem logotipu slo-techa oz. da bi tisto slikco čist zgoraj malo osvežili? Folk, k bi to hotu bi pač narisu, ostali bi pa glasoval. In bi šli tko prvi krog, drugi krog, polfinale, finale al pa kj podobnga.

:D :D :D

Trubadur ::

Hja pa bi dobil skropucalo od slo-techa pol. Bljak!
Berite Thomasa!

opeter ::

Imam eno čudno vprašanje... zakaj je nastavljeno v forumu, da ko klikneš na forum, so novice topic čisto spodaj. Odkar sem se prijavil na Slo-Tech sem prvič navigiral do konca strani. Komaj zdaj sem opazil, da je pod "Zasebna sporočila" še eno polje. :\
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Ker so novice na prvi strani in jih itak vidiš.:\

alum ::

Poleg tega imaš celo svojo rubriko novice.

Vajenc ::

Nisem prebral vseh predlogov..., fajno bi bilo, če bi obstajala možnost, da si neko temo v forumu označiš, da ti jo prikazuje pod moje teme, čeprav ne dodaš komentarja. Npr. ne znam pomagati, me pa zanima kakšen bo rezultat in da ne pozabim (ker je teh tematik več), bi me lepo opominjalo v mojih temah.

Am ja, spodaj in zgoraj desno imaš zraven "rumenega človečka" ikonco "Prikazun na seznamu mojih tem". Klikni.

Vajenc ::

Hvala :8) .
edit: tudi ikonca "rumenega človečka" pride zelo prav (verjetno, bi bil naslednji predlog prav to ;))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

gregy ::

Mogoče ideja za podmapo ali pa kaksen sticky v Izdelavi Spletišč .. "Mojster svoje delo na ogled postavi" :)

ogromno postov je že, kjer obiskovalci poprosijo za komentar .. kar pozdravljam, več oči več vidi .. tako bi lahko bili na enem mestu ...

Hair ::

Sticky-ja definitivno ne, ker se potem nebi vedelo kaj kdo sploh komentira...
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

nevone ::

Pri statistiki uporabnika bi bilo bolje če bi bila statistika analitično po oddelkih.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Imam eno vprašanje: kako bi lahko aktiviral svoj avatar, v smislu, kot ga ima Cacqka (sorry, če sem narobe napisal)? Hvala vnaprej za odgovor!

Glede avatarjev je bilo že juhuhu povedano. Če želiš slikco mora
a) nekdo potrditi da si to res ti (osebje)
b) biti enaka kot na osebnem dokumentu, in moraš priskrbeti kopijo

Mnogim to ni všeč a taki so pogoji.

Aja? Potem raje ne. Kaj pa kakšen Bart Simpson? Bi se to dalo urediti?

STASI ::

Ne.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

R33D3M33R ::

In zakaj točno že imajo TP, Pisuni itd. risani avatar? :\
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

Takoj na tem mestu bomo nehali debati z avatarji. Ljudstvo se je odločilo, da jih ne želijo, torej jih ne bo. Posamezni klici v opusteli puščavi pa ne štejejo. Ya basta!

Ja OK. Ampak tudi v puščavi lahko občasno čuješ odmev, ali? :\ Dobro, pustimo zdaj to. Če se je ljudstvo odločilo, da ne bo avatarjev, pač ne bo avatarjev.

Samo še eno zadnje vprašanje: lahko naredimo peticijo in če bomo zbrali dovolj podpisov bomo dobili možnost za avatarje? Ali pa se lahko pritožimo na višje sodišče (kdo je že to? Sergio?)?

To je že vse bilo.. mir dajte

V redu. Zmenjeno. :|

Nehajte smetiti temo.

CaqKa ::

Brezplačna programska oprema
nebi blo slabo če bi moderatorju malo ažurirali prvi post.
al je to nemara preveč?

;-) ::

kaj če bi odprli kako temo ko bi lahk uporabniki slo-techa spraševali splošne stvari o slo-tech-u. naprimer mene zanima kaj se ti zgodi ko dobiš persona non grata?

a je potem še možno, da se registriraš pod drugim računom, naprimer da spremeniš le eno črko v niku? ali si primusan skoz met isti nik...?

ne mislit da zdaj kam ciljam al pa kaj-sam zanima me.

Veš kako je. Takih tem v katerih uporabniki sprašujejo glede nazivov je v bistvu celi kup. Problem takih tem je, da se hitro zasmetijo, ker se v njih zbere cela kopica rudisov in non grat, ki bi radi prispevali svoj pogled na nazive. Torej: taka tema nima smisla, če pa te vseeno zanima glede oznak pa malo preišči po forumu.

EWEER imaš oddelek Slo-Tech (ki je nekako namenjen debati o slo-techu) in imaš tudi PRAVILA ki si jih vsekakor preberi in ti bo marsikaj bolj jasno, splot to z več računi, naprimer:

# Prepovedano je uporabljati več uporabniških imen.

Fatboyslim ::

Lahko bi naredlili clickable linke saj jih dosti ne zna (ali se jim ne ljubi) narediti hiperpovezavo

;-) ::

BluPhenix sem prebral navodila sploh preden sem začel pisati v ta forum. Sam zanimalo me je ker nekateri imajo baje že drugi račun.

Hvala za info.

Drugače pa mam en predlog...lahko bi hitreje menjavali tele ankete, ker so prav nezanimive če so tako redke.

Looney ::

Fatboyslim: v operi to ne dela nobenih težav: Označiš, desni klik: go to URL!:D
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

njok ::

A bi blo mogoče dobit feed s celimi novicami, brez tistega več na slo-techu?

Primoz ::

Odvisno za kaj. team@slo-tech.com
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Predlagam, da se namesto nazivov "persona rudis" in "persona non grata" uvedejo slovenski nazivi kot recimo "Neotesanec" ali pa kaj podobnega.
Več glav več ve in zagotovo bi si zamislili zanimive nazive.
Pa ne nazivov v stilu starih nazivov - tisti so bili malo preveč, ampak take, ki bi dovolj bodli v oči, da se bi folk malo pomiril.

Za nekaj oseb s temi nazivi mislim, da so nanje celo ponosni. Lahko bi si upal trditi, da večina obiskovalcev, ne pozna resničnega pomena nazivov in si pač misli, da so tisti nekaj več (kot recimo tajni policaji), ker jim pač piše nekaj pod nickom. Dobro, recimo tisti, ki s(m)o že nekaj časa na s-t, vedo kaj pomenijo in vedo kako je treba jemati osebe, ki naziv imajo, ampak kaj pa drugi in novi obiskovalci?
Zakaj ne bi nazivi postali nekakšno breme? Taki kot so sedaj so enostavno brezveze. Je isto, če bi jih imeli ali ne.

Bo kaj? :\

muzičar ::

Se strinjam z Redimerjem (saj je prav?). Vsaj da se samo tadava da v slo. Ljudje res ne vedo. Vem da obstaja tema o nazivih samo koliko novo prispelih pa dejansko uporablja iskanje. Noja sami presodite. Jaz sem samo pristavil svoj glas.

kuglvinkl ::

Nazivvi uporabnikom so v breme. Glede slovenščine, morda bomo premislili.

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

tistemu ki prvič pride na stran so mogoče kul... in se mu ne zdijo v breme..

marsikdo pa misli da si na stju nekaj več že samo če imaš sliko.

ideja od nevone je za razmislit. (bzw ridimer zakaj ne navedeš da si citiral?)
««
30 / 67
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Prijavljanje napak (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

Oddelek: Slo-Tech
3669522846 (391) bastadu
»

Moderatorski poskus -- začasna sprememba pravil (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Obvestila
19639487 (31832) Mavrik

Več podobnih tem