Forum » Slo-Tech » Vaši predlogi
Vaši predlogi
Temo vidijo: vsi

b0B3k ::
Sej pravim, da ideja še ni izpoplnjena, potrebno bi bilo nekako "demokratično" uredit te zadeve. Sej, verjamem v dobronamerno pravičnost moderatorjev, vendar bi po mojem mnenju bilo potrebno tudi moderatorje nekako oceniti oz. jim določiti neko "mero pravičnosti". Dobroznani "spiderman" stavek pravi "With great power comes great responsibility". Tega se morajo tudi moderatorji zavedati in svoje "premoči" ne bi smeli zlorabljati. (s tem nikakor ne namigujem do jo) -> tudi politiki in ostali voditelji (če ne gre za neko hudo hierarhijo) so ocenjeni in lahko dobijo "nezaupnico".

Vesoljc ::
demokracije na slotehu ni!
sicer ne vem koga tocno sem citiral
sicer ne vem koga tocno sem citiral

Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Boeing ::
OmegaBlue: saj zato pa bi se uvedla omejitev glasovanja vsakemu osebku ena ocena za vsakega moderatorja/mesec, da se nabija kar tja v tri krasne.
Vesoljc: pa bi morala biti! Vse razvite družbe delujejo po načelu demokracije -> v principu to pomeni, da dobri in sposobni dobijo še en mandat, nesposobne pa se odstavi.
Vesoljc: pa bi morala biti! Vse razvite družbe delujejo po načelu demokracije -> v principu to pomeni, da dobri in sposobni dobijo še en mandat, nesposobne pa se odstavi.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

gzibret ::
Kak si to ocenjevanje zamišljate? A ni to mal nesmiselno?
Kako pa naj jaz vem, kateri posti so bili upravičeno pobrisani in kateri ne. Saj jih ne vidim. Glede na lastne pobrisane poste pa ne morem glih rečt, da lahko moderatorje nepristransko ocenim. A ne?
Kako pa naj jaz vem, kateri posti so bili upravičeno pobrisani in kateri ne. Saj jih ne vidim. Glede na lastne pobrisane poste pa ne morem glih rečt, da lahko moderatorje nepristransko ocenim. A ne?
Vse je za neki dobr!

boštjan ::
Boeing: Na katerem resnejšem forumu lahko uporabniki sami postavljajo moderatorje?
to tud mene zanima.ker kar se tukaj na slo-techu zaklepa al pa briše ni nič v primerjavi z enim drugim slo forumom, kjer se skoraj požvižgajo na tiste,ki se bunijo.Majo pravila in če se jih ne držiš,ti brišejo/zaklenejo temo/post,včasih brez obrazložitve,ampak samo PREBERI SI PRAVILA.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Bellzmet ::
Lahko pa odprete novo "poglavje, del, podforum..." v forumu kjer sploh ni moderatorjev. Pač folk se lohka dere en čez drucga kokr hoče, ni omejitev, lahko vse spole/rase/tete/strice... pošlješ nekam pa ti nobeden nič ne zbriše. To bi se dal. Pa na začetku lepo opozorilo kam vstopaš
pa kdor hoče naj se tam pogovarja za ostale pa ostane obstoječi forum kakršen je.
lp

lp

MrStein ::
ST ni oblika vladavine, torej niti ne more bit demokracije.
Pritožujte se rajši glede pomanjkanja demokracije v državni politiki ;)
Pritožujte se rajši glede pomanjkanja demokracije v državni politiki ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

gabl136 ::
@Bellzmet: pol boš pa v novicah bral, kako se vljudje streljajo zaradi sporov v slo-tech forumu

hruske ::
E, ampak kar pa bi resno potrebovali, je pa to, da bi zraven avtorja pisalo še kdo je novico objavil.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

perci ::
Ja, zakaj bi pa to rabil? Mi drugac vidmo, kdo jo je objavil, sam ne vem zakaj uporabniki to potrebujete.

Sicer ne vem zakaj bi to uporabnik rabil, če gledamo golo uporabnost informacije objavitelja, vendar pa ta poteza vseeno je v koristi uporabnika, saj lahko vidi kdo je potrdil objavo novice, podobno kot na slashdotu. S tem bi pravzaprav prisilili tiste, ki objavljajo, da tudi oni nosijo del krivde oz. odgovornosti za objavo, če je novica bodisi neresnična bodisi jezikovno šibka.
V vašem interesu pa je, da so novice dobro napisane, saj gredo nekatere minimalno prirejene potem tudi na rtvslo.si, tako pa ta (naj mi vse prave novice odpustijo to poimenovanje) novica o Debianu 3.1 zagotovo tja ne bo prišla, pa čeprav je sama vest precej velikega pomena.
V vašem interesu pa je, da so novice dobro napisane, saj gredo nekatere minimalno prirejene potem tudi na rtvslo.si, tako pa ta (naj mi vse prave novice odpustijo to poimenovanje) novica o Debianu 3.1 zagotovo tja ne bo prišla, pa čeprav je sama vest precej velikega pomena.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hruske ()

Videlo bi se, recimo, kako si nekateri osebki sami sebi objavljajo novice.
Kar je totalno neprofesionalno. Pustit bi bilo treba, da kdo drug objavi, potem ko prebere.
Kar je totalno neprofesionalno. Pustit bi bilo treba, da kdo drug objavi, potem ko prebere.

To ni nujno neprofesionalno, je pa nezaželeno.

hruške, po svoje je neprofesionalno. Ko napišeš nekaj, si tudi skoraj obvezno malo pristranski (recimo novica o MS-ju ipd), čeprav se tega mogoče sam niti ne zavedaš. Zato je zelo fino, da preden gre sestavek public, vse skupaj prebere še kdo drug in po potrebi popravi.
Tako se vsaj približno zagotavlja neka nevtralnost objav.
Recimo tale novica o debianu 3.1 je totalna katastrofa. Tisto nabijanje v prazno v prvih treh vrsticah je takšno, da človeka s*** pritisne, če pa po slučaju prebereš 2x, dobiš enotedensko drisko!
Tako se vsaj približno zagotavlja neka nevtralnost objav.
Recimo tale novica o debianu 3.1 je totalna katastrofa. Tisto nabijanje v prazno v prvih treh vrsticah je takšno, da človeka s*** pritisne, če pa po slučaju prebereš 2x, dobiš enotedensko drisko!

No, mene zdaj zanima kakšno je mnenje ljudi z risankastimi avatarji
na moj odgovor perci-ju.

CaqKa ::
jaz sem že kdaj povedal da je sistem ovrednotenja del kot ga imajo na 3delavnici zelo dobro zastavljen.

Še en predlog: pri prikazu števila sporočil nebi bilo slabo, če bi se uvedlo enako štetje, kot pri številu ogledov - se pravi v oklepaju še ena cifra, ki pove, koliko postov je bilo spisanih od zadnjega ogleda teme.

za oglede ja.
za poste pa ne.
za poste pa ne.

Primoz ::
Za poste tud ... samo vklopit je treba.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

OK, potem objava objavitelja ... to bo ali ne?

Jebiveter ::
Primoz, ne vem ce je kdo ze predlagal, a meni bi nadvse prav prisla kaksna "black-list" opcija. Tako, da namecem noter imena troll-ov, ki mi samo kradejo bandwidth, prostor na ekranu in mi krajsajo zivljenje.
A bi se dalo kaj takega nardit? Hvala.
A bi se dalo kaj takega nardit? Hvala.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

No, tega [za kar jebiveter prosi] ne bo.
Odgovor administracije je 'pojdi drugam'.
Odgovor administracije je 'pojdi drugam'.

Stepni Volk ::
Ocenjevanje moderatorjev, TP...
Ta možnost že obstaja: Pritožbe 2. V primeru, da bi se različni uporabniki pogosto pritoževali (upravičeno) nad delom določene osebe, bi se ukrepalo.
Regnat Populos torej deluje.
Ta možnost že obstaja: Pritožbe 2. V primeru, da bi se različni uporabniki pogosto pritoževali (upravičeno) nad delom določene osebe, bi se ukrepalo.
Regnat Populos torej deluje.

Pravilen zapis je "regnat populus" (vlada ljudstvo) in ne "regnat populos" (vlada ljudstvom).

cryptozaver ::
Ja sej tko je mislu... Eden izmed moderatorjev ki 'prevec' resno jemlje svoje delo.
A mate kaksne tedenske kvote izbrisanih postov na ST?
A mate kaksne tedenske kvote izbrisanih postov na ST?

Ne pravim da bi blo dobro. Samo pomislek pac. Bi sklepal glede na to kaksne poste se brise zadnje case (tudi meni recimo kaksne blitz-pripombe).
Zato sprasujem.
Zato sprasujem.

Jst ::
> objava objavitelja
To sem že jaz enkrat v komentarjih na eno katastrofalno novico predlagal, pa je šlo v /dev/null.
Protest!
To sem že jaz enkrat v komentarjih na eno katastrofalno novico predlagal, pa je šlo v /dev/null.
Protest!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Moonman ::
A bi se dalo narediti eno sticky temo, kjer bi lahko vsak objavil kakšno dobro ponudbo. Npr. kakšne akcije, razprodaje, ..
Vidim, da je veliko ljudi začelo kar tako postati razne ponudbe. Ali pa je vse skupaj samo samoreklama?
Vidim, da je veliko ljudi začelo kar tako postati razne ponudbe. Ali pa je vse skupaj samo samoreklama?

d0rK ::
Predlagam uvedbo novega naziva:
persona bardus - zabit osebek
Ta naziv bi se podeljeval osebam kot je naprimer mtosev. Sam po sebi ni nesramen (rudis) ampak samo zabit.
persona bardus - zabit osebek
Ta naziv bi se podeljeval osebam kot je naprimer mtosev. Sam po sebi ni nesramen (rudis) ampak samo zabit.

Jst ::
Referendum?
Se strinjam!
Se strinjam!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"

Hair ::
LOL
Prišel je čas, ko se _dork_ znaša nad drugimi da so neumni!
Drugače pa mislim da je to preveč nizek udarec in pod nivojem ST-ja. MHO...
Prišel je čas, ko se _dork_ znaša nad drugimi da so neumni!

Drugače pa mislim da je to preveč nizek udarec in pod nivojem ST-ja. MHO...
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

Tody ::
jest mam drugi način da se znebiš butastih postaov, primoz naj samo še en atribut pri pisanju postov doda da se post ki ima manj kot 10 znakov ne da objavit in to je to :) Potem bomo pa samo še brisal oz pritiskal polepšaj.

flipflop ::
Če si moderator, potem boš pač kdaj pa kdaj se malo potrudil in kaj popravil brez da samo na knof pritisneš. Sili te menda nihče ne da si moderator,a? Pa ta tvoj predlog, a pol bo v kaki temi dovolj če bi nekdo napisal manj kot 10 znakov, samo bo potem zaradi tebe še en kup traparij zraven pisal? Preveč časa imate nekateri se mi zdi...
Pa zakaj bi sploh blo treba pisati neke dolge litanije v poste? Važno je kaj piše in ne koliko piše. Tiste mtosevove LOL-e pa že lahko zbrišeš, al ti je še to odveč?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: flipflop ()

strictom ::
Prav smotani ste do mtoseva.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Microsoft ::
25 post v tejle temi.
Najprej sem se malo razjezil nad iskanjem, potem pa dal eno idejo, kak bi si zelel, da bi iskanje delalo.
by Miha
Najprej sem se malo razjezil nad iskanjem, potem pa dal eno idejo, kak bi si zelel, da bi iskanje delalo.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Reanimated ::
@d0rK, nobenemu ne moreš rečti da je zabit, tudi če je, ker je to žaljenje drugih (prepričan sem, da to že veš?) Zanima me kakšna je razlika med: Persona Rudis, Persona non grata ?
@Microsoft, ja iskanje bi bilo treba bolj izpopolniti, včasih celo ne dela. Men še zmeraj ne najde tvoje teme
.
@Microsoft, ja iskanje bi bilo treba bolj izpopolniti, včasih celo ne dela. Men še zmeraj ne najde tvoje teme

im freakZ

Myth ::
Še en predlog z moje strani.
Moj odgovor (zadni zdajle)
Torej da se tema po zaklepu, čez en dan izbriše. Lahko bi celo izbolšali in dali da se to avtomatsko naredi.
Moj odgovor (zadni zdajle)
Torej da se tema po zaklepu, čez en dan izbriše. Lahko bi celo izbolšali in dali da se to avtomatsko naredi.

¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

d0rK ::
Reanimated:
Clovek je pac en retard. Res mi toalno najeda. Usak njegov "LOL", "Kaj hočeš reč?", njegovo posiljevanje slovenskega jezika, usak glupizem k ga sprav iz tiste nadvratne votline.
Nima druzga za delat kot nabijat stevilo postov.
Moje mnenje. In najbrz se od mnogo drugih.
Clovek je pac en retard. Res mi toalno najeda. Usak njegov "LOL", "Kaj hočeš reč?", njegovo posiljevanje slovenskega jezika, usak glupizem k ga sprav iz tiste nadvratne votline.
Nima druzga za delat kot nabijat stevilo postov.
Moje mnenje. In najbrz se od mnogo drugih.

tx-z ::
Mr|ce, to bi bla pa čista bedarija.....lahk da je tema zaklenjena z razlogom, kot je recmo una o ukradnm kolesu, k je njen namen samo da obvestim pač....recmo če se zbriše tega nben več en bo vidu...
drgač pa, kje je gumb "Vse"...pr temah:) mi gre na živce k si hočm kkšno temo celo perbrrat...pa ne morm dat tm pokaži vse...pol pa iščm strani pa tko.....zakaj ste to sploh vn vrgl?
drgač pa, kje je gumb "Vse"...pr temah:) mi gre na živce k si hočm kkšno temo celo perbrrat...pa ne morm dat tm pokaži vse...pol pa iščm strani pa tko.....zakaj ste to sploh vn vrgl?

tx-z

nevone ::
Kakšni so protiargumenti za to, da bi imel forum pri pisanju posta vgrajen spellchecker? Seveda ga lahko po želji izklopiš.
o+ nevone
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Primoz ::
Nobenih ... samo treba bo en spodoben slovar najt.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Js sicer nimam nic proti, bi se pa speleer bunil ze pri vsakem nick-u. Poleg tega je tole forum ki se tice vglavnem racunalniskih tem. Kako je z regularnimi racunalniskimi izrazi v slovenscini pa vemo. V vecini sicer obstajajo, nekateri so tudi lepi na nek nacin a jih nihce razen v strokovni literaturi ne uporablja.
No samo v teh parih stavkih bi nasu ziher 10 napak...
No samo v teh parih stavkih bi nasu ziher 10 napak...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cryptozaver ()

MrStein ::
Čist pravih napak, če mene vprašaš ;)
Glede nick-ov pa : ja, zelo težko je napisat dve vrstici kode, ki ignora besede, ki so nick-i.
Glede nick-ov pa : ja, zelo težko je napisat dve vrstici kode, ki ignora besede, ki so nick-i.
Motiti se je človeško.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Prijavljanje napak (strani: 1 2 3 4 … 71 72 73 74 )Oddelek: Slo-Tech | 562713 (11589) | delavec44 |
» | Moderatorski poskus -- začasna sprememba pravil (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Obvestila | 42798 (35143) | Mavrik |