» »

Vaši predlogi

Vaši predlogi

Temo vidijo: vsi
««
22 / 67
»»

Primoz ::

Jaffa ... v vseh temah imaš ikonco "obveščaj me" ;)) Samo malo zaupanja je treba imet.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Myth ::

Primoz, ne razumeš. Glej. Recimo greš brat eno temo z več stranmi in ostaneš recimo pri 12 od 20-tih. In naslednjič bi rad od 12 dalje bral, torej kje si ostal. To ni možno, ker imate vi (predvidevano) da je človek vse prebral in te vrže na čisto nove odgovore, torej od 20 strani dalje pa recimo do 22 (če je recimo 30 komentarjev, jaz pa imam da jih je 20 na eni strani).

Upam, da zdaj bolj jasno!
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Bellzmet ::

MrIce: najblj simpl je, da si zapomneš datum in čas zadnjega posta v temi, ki si ga še prebral oz. si ga copy/paste shraniš v en word document in potem točno veš kje si ostal.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellzmet ()

|CyGNUS-x ::

In kdaj bo klepetalnica, ki jo že obljubljate najmanj 2 leti. Eno bi pa že morala biti?
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

strictom ::

IRC, irc.arnes.si/irc.link.si/irc.triera.si/..., /join #slo-tech.com2

Tvoja klepetalnica :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

DominusSLO ::

Predlagam, da se napiše program tako, da bo znal sam narediti aktivne linke iz oblike http://blablabla.... To pa zato, ker je folk bodisi nesposoben ali len.
Saj nisem edini, ki ga motijo neaktivni linki? Ali pač?
LP

STASI ::

Ne nisi!8-)
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

CaqKa ::

začni uporabljat napredni browser kot recimo maxthon.. potem take probleme hitro rešiš.

hruske ::

Se skor strinjam s caqko. :)

V linuxu samo označiš link in stisneš srednji knof, pa že šiba stran tja, pr večini brskalnikov. V windows lahko s firefox označiš povezavo in jo potegneš v naslovno vrstico, al pa mogoče dela tud če potegneš na knof za nov zavihek (nism probu).
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

nevone ::

Ma ja, to mora browzer imet vgrajeno, da se neaktivni linki lahko nekako poklikajo. Sploh ne vem zakaj ti služi neaktivni link? Vsi linki morajo biti aktivni, itak so namenjeni temu, da se jih klika.

Da pa zdej vsak svojo znanost dela s temi linki, je pa živa potrata.

Pa sej ni tko težko tisti link nekako dobiti v naslovno vrstico. Prav smilijo se mi tisti, ki niti Copy/Paste ne morejo stisnt, da bi prišli kamor hočejo. Zdej ne vem, ali nam je to življenskega pomena, a smo samo že tolk naspidan, da nam je vse, kar ni 1 klik z miško, že prevelika potrata časa in energije.

Sicer se pa strinjam, je fensi, če lahko samo 1x klikneš z miško.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

64202 ::

nevone: kaj ces, mladci se ze zdaj zavedajo karpalnega tunela :)

o-> 64202
I am NaN, I am a free man!

BigWhale ::

Aktivni, nekativni linki? Mislis rect napacni in invalidni linki?
Ja, take lahko filtriras. Neaktivnih pa ne mores. Brez da bi prej preveris ali je aktiven ali ni. :) Pa se takrat, kaj ce dobis nazaj stran, ki je nisi zelel, a je ta link aktiven ali ne?

DominusSLO ::

Če je 1 link v celem postu in te tema zanima, copy-paste linka seveda ni problem.

Kaj pa v tem primeru- click?

Niti v sanjah ne grem copy-paste-at toliko linkov. Verjetno nisem edini, zato menim, da kvaliteta foruma na ta račun nekoliko zgublja. Verjamem, da obstajajo tudi dosti pametnejši in bolj razgledani uporabniki ST od mene, ki iz istega razloga kot jaz določene poste ignorirajo. Za koga pa je to dobro?

LP

MrStein ::

Mislim da hoče povedat tole :

- če nekdo napise tole http://www.ijs.si
- se naj avtomatsko pretvori v tole http://www.ijs.si
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

nevone ::

Ja, hočem povedat to, da naj bo to že default pri browzerju, da se vsi linki spremenijo v klikable linke, razen če kakšen expricitno tega noče, za kar pa jaz ne vidim pametnega razloga.

Se pravi browzerje naj popravijo tako, da bo to standard, ne pa da moraš za vsak link v html-ju povedat, da naj bo klikable. To je nepotreben "feature".

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

njok ::

Mogoce res, ampak to je uporabno le pri absolutnih linkih. Pri ostalih, tipa index2.html, ../mapa/ /ena/mapa/in/se/ena/mapa/, pa zadeva ne pride vec v postev. Pa se offtopic smo. ;)

R33D3M33R ::

Imam predlog, da se ukrepa proti besedam daljšim od recimo 70 znakov, saj uničijo celoten layout že tistim na 1024x768, da o nižjih resolucijah ne govorimo. Skripta bi lahko recimo javila napako ob vnosu besede daljše od 70 znakov.

Primer je recimo tu: http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=162991&mesto=49
se pa zgodi še v več temah
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

He he, banner zgoraj je fajn raztegnjen
Se strinjam, da to fajn živce žere.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Samuel ::

Verjetno to ni poravo mesto, a vendarle...

Predlagam, da se namesto ene same teme o LCD monitorjih, ki jo itak noče brati niti od sredine, kamoli od začetka, ustvari nove ločene "lepljivke" za 17", 19" in 20" in več LCD monitorje.

Bi veliko prispevalo k transparentnosti in hitremu iskanju za večino uporabnikov, ki v veliki večini že v naprej vedo kakšno velikost ekrana iščejo!

roli ::

Generator: Se strinjam.

Tisto raztegnjeno je zelo nadležno.
Zato so moji posti vedno bolj visoki
kot pa široki.
http://www.r00li.com

Tilen ::

A bi se dalo zrihtat da bi bil v "mojih temah" gumbek s katerim bi oznacil vse teme kot prebrane?

Namrec se mi nabere pa vsega nocem vec cekirat kr nimam casa pa je zlo nepregledno... Vcasih pa rad pokukam doloceno temo za nazaj zato je nocem dat ven. To pac takrat ko mam prevec casa in nic za delat.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Gandalfar ::

naceloma si lahko s 'tabi' na hitro vse odpres :)

Poldi112 ::

Jaz bi pa zelel, da se v profilu uporabnika prikaze tudi katere nicke je uporabljal pred zamenjavo. Brez moznosti izkljucitve. Ker ravno sem bral en post in mi je kot da nekaj ne stima z imenom.
Pa valda avatarji bi bili tudi ok (brez tistih cudnih omejitev).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

SavoS ::

PRIMOŽ!

Jaz pa mam en predlog glede stila, ki si ga nastaviš.....recimo full dober stil je HLADNO MODER...moti me le kontrastnost pisave...siva pisava na sivi podlagi....torej, če se da pisavo PRETVORITI IZ SIVO MODRE V ČRNO BARVO,ALI MOGOČE V KATERO BOLJ OPAZNO BARVO.... zakaj, namreč siva pisava na sivi podladi se zelo slabo vidi, na hladno modri podlagi še nekako gre, vendar na sivi podlagi, se je skoraj ne vidi, vsi pa žal nimamo možnosti, da si zatemnimo sobo in bi potem lahko optimalno brali ta NAŠ IN VAŠ ODLIČEN FORUM!!
Sploh je problem ko berem naslove posameznih tem, v sami temi še nekeko gre....naslovi so pa resnično težko berljivi.......

Že vnaprej hvala ......8-)
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SavoS ()

roli ::

Meni se čisto dobro vidi.
Pa mi sonce sveti direkt v glavo ali pa luč za mano.

Imam pa nek predlog in sicer:
Zaradi večje preglednosti bi lahko
ob vsakem postu bil gumb označi.
In ko bi naslednjič odprl tisto temo bi se črta postavila
pod postom,ki si ga označil in ne tam kjer se pojavi zdaj.
Če pa gumba ne bi pritisnil bi pa bilo tako kot zdaj.
Seveda si lahko zapišeš/zapomniš datum,avtorja,čas vendar
po kakem dnevu na to čisto pozabiš.
http://www.r00li.com

Tudi jaz bi rad to videl kar rolihandrej.

meatwaad ::

Imam en predlog, morda ga je kdo ze predlagal. A ne bi bilo lepo, ce bi lahko popravili svoj oglas cez vec kot par minut, na pri mer ko je nekaj ze prodano. Tako bi se lahko izognili nepotrebnim mailom/ZS za stvari, ki so ze prodane.

In kako je z predlogom/i o bolsi pomoci uporabnikom? Kot recimo tista moja tema, ki je šla pod zaklep. :|

b0B3k ::

Upam, da si ne drznem preveč, če dodam predlog, ki morebiti že obstaja.
Srčno si namreč želim, da bi v spodnjem desnem kotu (pred "nova tema") bil nek edit (vnosni okvirček), ki bi vnešeno besedo, oz. besedilo poiskal v trenutni temi (kar bi bilo uporabno v temah ki se raztezajo po več straneh).

meatwaad ::

Ma saj itak noben tega threade niti ne bere, nima smisla dajat predloge na stran ki je ze 5 let enaka.

Tody ::

ne vrže te na črto ker nisi prijavljen.

Boeing ::

Moj predlog, ki bo sicer v trenutku pomečkan, zavržen in skritiziran:

Na vsake pol leta ali enkrat letno se ocenjuje policaje in administratorje. Tudi primoža. Skratka vse, ki imajo možnost brisanja, editiranja itd. postov.

Če ne doseže zadostnega števila točk oz. določenega procenta (60%), izgubi status. Na njihovo mesto se postavi drug osebek. Na ta način se zagotovi dokaj redna menjava ljudi, katerim se v glavo vtisne dejstvo, da so v trenutku zamenljivi.

Kar bo, posledično, izboljšalo kakovost moderiranja z uvajanjem drugačnih pogledov na določene problematike in drugačen princip razmišljanja. In predvsem bolj premišljeno poseganje v samo vsebino foruma in manj sklicevanja na lastno avtoriteto.

Tehnično neizvedljivo ? Hm, škoda :\
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Kar dober predlog. :)

Damjan Jagar ::

True, true.
http://jagar.si

Nejc Pintar ::

Se strinjam z Boeingom, črepinjska sodba ;)
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

cryptozaver ::

Sicer se podpisem, ampak ob zamenjavi nekoga spet rabis pol leta da de pokaze kako dober je. Nekako bi blo potrebno ocenit nove...

Boeing: zelo zanimiva ideja, pojavi se mi pa vprasanje kje bos nasel nove ljudi, ki bodo pripravljeni zrtvovati vecino svojega casa za s-t oz. zakaj le ti niso ze clani s-t ekipe, ce imajo tako mocno zeljo po tem?

Ziga Dolhar ::

> /../ oz. zakaj le ti niso ze clani s-t ekipe, ce imajo tako mocno zeljo po tem?

Must one tell?
https://dolhar.si/

Nejc Pintar ::

Mogoče zato ker nočejo sodelovati z arogantnimi ljudmi in polbogovi, saj jim je to pod častjo.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

Vedno sem mislil, da sem prijazen clovek s katerim je mogoce delati. Ocitno temu ni tako.

/me gre iskat kaksno knjigo o samopomoci

Gandalfar: zakaj že niso ?

Mogoče niti nimajo prave možnosti. Sicer pa možnost oblasti, četudi omejene, pritegne veliko ljudi. Get the point ?

Dobro, po drugi strani pa imaš mogoče tudi prav. V primeru, da res nebi bilo ljudi, ki bi zamenjali odstavljene admine, predlagam popravek:

Vse admine se ocenjuje, ampak pogosteje, lahko celo skozi cel čas (s tem da je glasovanje omejeno na recimo enkrat mesečno/uporabnika). Njegova ocena se prikaže v procentu pod njegovim nickom, tako kot so zdaj narejeni rezultati ankete. Če rating pade pod recimo 60 ali 70%, se stvar obarva rdeče. Admin sicer obdrži pravice, izgubi pa kredibilnost pri uporabnikih. Ob prvi priložnosti za zamenjavo je zamenjan, začenši s tistim, ki ima najslabši procent.

In Gandalfar, vedno sem te imel za zelo razumnega človeka, s kateri je možen en pameten dialog. Kar mislim še sedaj. Glej da se ne pokvariš. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Boeing ()

Ampak o teh adminih pa govoris kakor da jih je na kupe. Koga konkretno bi ocenjeval? :>

cryptozaver ::

Pravzaprav je res tezko najti dobrega admina ali copsa ali karkoli ze, ki bi vecino cvojega cajta ZASTONJ posvetil ST. Zamenjava posameznika je zato tvegana poteza.

Dve muhi na en mah bi ubili tako, da bi bil rating javno viden. Ocenjavani pa bi lahko temu primerno odreagiral...

Vse po vrsti. Tudi tebe ;)

Oz. če hočeš matematično definicijo: vse, ki so imeli avatar PRED začetkom uvajanja "splošnih" avatarjev. Kakih 10 vas je pa že, aneda ?

gabl136 ::

@Puschkin: hehe, črepinjska sodba, ampek ne pozabi da jih takrat niso kaznovali z odvzemom pravic do brisanja postov...nam bo adminom zmankal:D

@Gandalfar: Sem precej prepričan da to ni letelo nate (res je sicer da nisem imel kaj dosti opravit s tabo, ampak sej veš, dober admin je tisti s katerim nimaš opravka:D ), ampak na NEKATERE druge...glej da se ne pokvariš>:D ..hehe

Kar se pa tiče Boeingovega predloga se pa strinjam z njim, vendar bi bilo treba stvar RESNO premisliti, ker se bojim da bi potem nekateri čisto iz principa mlatili po adminih (da ne bomo brez adminov ostal>:D )

gzibret ::

Kaj tak kurcate admine? Kdor dela, včasih tudi dela napake. Kdor nič ne dela, tudi napak ne dela.

Res pa je, da nekdo mora skrbeti za red, drugače debate postanejo slabše od pijanskih gostilniških debat. Pri gostilniški debati, če te kdo žali, ga vsaj lahko na gobec - tukaj ga ne moreš.
Vse je za neki dobr!

@gzibret: Točno tako, sej problem je v tem, da če se ti zdi da ti je bila narejena krivica kljub temu nič ne moreš...čeprav sem že razmisljal, da bi prišel enkat na kakšno slo-tech srečanje (pa nekaj velikih prijateljev bi sabo pripeljal), da bi malo spametovali nekatere admine:D :)) hehehe, tam bi se dalo pa tudi na gobec, enako kot v gostilni8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gabl136 ()

b0B3k ::

Če smem pripisati dodatek k predlogu za ocenjevanje moderatorjev. Najbrž bi bilo najbolje, če bi sestavili tak sistem ocenjevanja - točkovanja, da bi en uporabnik v enem mesecu enega moderatorja ocenil samo enkrat. Oziroma sestaviti sistem, ki bi preprečeval zlorabo ocenjevanja - točkovanja.
Lahko bi šlo tudi nekako takole. Tudi navadni uporabniki imajo na začetku, ko se prijavijo oceno "0", ostali uporabniki/moderatorji mu lahko glede na njegove odgovore, obnašanje in pravičnost dodelijo +1 ali -1. Ko bi ocena presegla npr +50 bi se uporabnika dodalo v ozji izbor za moderatorja, medtem ko bi, če bi prejel negativno oceno -30 se mu moderatorska pravica odvzela (morebiti omejila). Vsako leto (oz. nek časovni interval) bi se te ocene nekako resetirale.
To je sicer samo ideja, je potrebno še veliko obdelave. Morebiti bi lahko razmišljali kaj v tej smeri.

OmegaBlue ::

Kot bi nekako uvedel forumsko "karmo" - samo da nekaj pripomnem, kako misliš da bil glasoval tisti ko mu je bila izbrisana/zaklenjena tema/post ? Potem pa še vprašaj koliko tem/postov zaklenemo in izbrišemo moderatorji na leto?

Še vedno dobra ideja?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
««
22 / 67
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Prijavljanje napak (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

Oddelek: Slo-Tech
3668521375 (85) velikBrokoli
»

Moderatorski poskus -- začasna sprememba pravil (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Obvestila
19639414 (31759) Mavrik

Več podobnih tem