» »

višja strokovna šola = srednja šola?

višja strokovna šola = srednja šola?

st0jko ::

Pozdravljeni.

Imam vprašanje v zvezi s predavanji na višji strokovni šoli. V mojem primeru gre za profesorico angleščine. Namreč prav vsem gre v nos njen način dela. Občutek je popolnoma enak kot na srednji ali celo osnovni šoli. Predavanja potekajo takole. Imamo naloge, kjer je v glavnem treba pravilne besede/glagole vpisovat na temu namenjene črtice v nekem tekstu. Nato po imenu pokliče nekoga, ki mora rešeno nalogo prebrati. Dobivamo domače naloge, ki jih naslednjo uro potem tudi pregleda(ja prav po predavalnici gre in pregleduje domače naloge), in če je nimaš, dobiš piko(al je zvezdica... saj vseeno). Pri par pikah pa začne groziti, da ne bomo mogli delat izpita. Počutim se kot prvošolček pri zobozdravniku.

Zdaj pa bistvo... Nekje pa sem slišal, da na višjih šolah, predavatelji pravzaprav ne smejo zahtevat sodelovanja/zapisovanja oz. sploh klicat po imenu študentov in od njih zahtevat kaj v zvezi z snovjo(razen na izpitih)
A tole drži? Mi lahko kdo kaj več na to temo pove.

Želim si samo, da si pribeleži mojo prisotnost, nato pa me pusti pri miru sedet nekje zadaj in čakat da angleščina mine.

Vnaprej hvala za odgovore...
keks?

xCore ::

Nevem ampak vsaj koliko jaz vem na vseh faksih obstajajo obvezne naloge katere moraš oddat.

Kar se pa tiče tujih jezikov pa se meni zdi normalno da se rešujejo naloge, berejo besedila na glas, ...
.:R Š T:. [.: Trust is a weakness :.]

tony1 ::

Je smiselno hoditi v šolo v tvojem prostem času in za tvoj denar, brez da bi kaj odnesel od tega?

No, saj že veš odgovor... Srečno! :P

overlord_tm ::

Oh ja, po zahtevnosti so se uni programi na ravni srednje sole, tako da visja strokovna je kvecjemu enaka vrtcu.

Drugace pa, malo sodelovanja na predavanjih se nobenega ni ubilo (padci pri sprehodu do table izkljuceni). Najbol bedna so tista predavanja kjer profesor eno uro govori 100 zombijem, od katerih po koncu ure itak noben ne bo vedel katero snov so jemali.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je srednja šola sploh relevantna? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16224459 (20249) "NaN"
»

Visja sola informatika (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7931032 (21198) drzni86
»

Pravilnik v srendnji šoli!!!

Oddelek: Loža
452883 (2077) strictom
»

"Bedastoce" v srednji soli (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1159263 (7341) glinik

Več podobnih tem