Forum » Operacijski sistemi » mapiranje tipk s tipkovnice na mouse scroll
mapiranje tipk s tipkovnice na mouse scroll
detroit ::
recimo da hočem znaka ' in + "pritiskat" z mouse scrollom gor in dol ali je to možno s kakim mapping toolom. Seveda mora bit instanten ne z zamikom
hvala
hvala
Skero
Tr0n ::
Malce pogooglaj. Pa nekateri proizvajalci misk (Logitech, Razer) imajo bind software zraven driverjev.
DMouse ::
Imam miško z dodatnimi gumbi in sem nanje (oz. na kombinacijo dveh gumbov) mapiral svega in svašta. Za to lahko uporabiš program Autohotkey in z malo truda lahko nastaviš, kar želiš. Moji primeri:
dodatni gumb + scroll = nastavljanje glasnosti
dodatni 2 + scroll = ctrl + scroll (npr. browser zoom)
srednji + scroll = hitrejši scroll
dodatni 2 + desni = zapiranje okna (ni treba kliknit na x ampak kamorkoli v okno)
dodatni + srednji = minimiziranje
dodatni + levi = pošlji v ozadje
itd...
dodatni gumb + scroll = nastavljanje glasnosti
dodatni 2 + scroll = ctrl + scroll (npr. browser zoom)
srednji + scroll = hitrejši scroll
dodatni 2 + desni = zapiranje okna (ni treba kliknit na x ampak kamorkoli v okno)
dodatni + srednji = minimiziranje
dodatni + levi = pošlji v ozadje
itd...
detroit ::
Ja sm googlov:) ampak mi je od od DMouse post pomagou največ:) upam da ob uspelo hehe thanks. Drugače pa moj miš je str 10let pa sm tako navajen nanga da nedaj bože da zamenjam:)
Skero
DMouse ::
Še nekaj, kar bo mogoče komu koristilo. Ko zmanjka tipk na miški, lahko uporabite mouse gestures. Program se imenuje StrokeIt.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera miška? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 69270 (7970) | yayo |
» | PC miška z 2 koleščkomaOddelek: Pomoč in nasveti | 5099 (4553) | zavajon |
» | Test Logitech MX RevolutionOddelek: Novice / Ostale najave | 5819 (3210) | djordjevic |
» | SuSE 10.0 in problem z driverjiOddelek: Operacijski sistemi | 1373 (1320) | kriko1 |
» | Ali obstaja boljsa mis kot...Oddelek: Strojna oprema | 2185 (1683) | BaRtMaN |