Forum » Pomoč in nasveti » Zaslon na prenosniku ne dela
Zaslon na prenosniku ne dela
mrjnnmrt ::
Lep pozdrav!
Imam HP Pavilion dv6357eu, star je nekaj mesecev manj kot tri leta.
Zadnjič sem ga prižgal in spustil je tri piske, nato pa se je zalaufal normalno, tudi naredil tisti zvok ko pride v windowse in ko se sestavi. Vendar pa je zaslon ostal črn, kakor da bi bil ugasnjen.
Prej je deloval normalno, kakšne 4h pred dogodkom sem ga ugasnil in ko sem ga hotel ponovno prižgati se je zgodilo to.
Monitor ni poškodovan, razbit, črnina se je pokazala kar naenkrat. Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo to in koliko bi stalo popravilo ali bi bilo bolj smiselno kupiti novega? Podatke pa se verjetno tudi da prenesti kajne?
Hvala za kakršnkoli odgovor!
M.
Imam HP Pavilion dv6357eu, star je nekaj mesecev manj kot tri leta.
Zadnjič sem ga prižgal in spustil je tri piske, nato pa se je zalaufal normalno, tudi naredil tisti zvok ko pride v windowse in ko se sestavi. Vendar pa je zaslon ostal črn, kakor da bi bil ugasnjen.
Prej je deloval normalno, kakšne 4h pred dogodkom sem ga ugasnil in ko sem ga hotel ponovno prižgati se je zgodilo to.
Monitor ni poškodovan, razbit, črnina se je pokazala kar naenkrat. Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo to in koliko bi stalo popravilo ali bi bilo bolj smiselno kupiti novega? Podatke pa se verjetno tudi da prenesti kajne?
Hvala za kakršnkoli odgovor!
M.
stroy ::
ja crknil je monitor, morda gre le za staknjen konektor, vendar dvomim glede na to na nisi omenjal da je padel na tla, verjetno je crknil inverter ali pa lampa za osvetlitev, popravilo je možno, okvirna cena popravila po mojem mnenju okoli 100-150 eur
podatke lahko rešiš sam, na laptop preko VGA izhoda priklopi zunanji monitor (tak ki je za namizne računalnike) pri vklopu računalnika stisni kombinacijo tipk fn + (verjetno F5 ali F6, kjer je pač narisan monitor), račuanlnik se bo normalno zalaufal, slika bo na zunanjem monitorju, podatke skopiraj na USB ključ ali zunanji disk ali DVD
podatke lahko rešiš sam, na laptop preko VGA izhoda priklopi zunanji monitor (tak ki je za namizne računalnike) pri vklopu računalnika stisni kombinacijo tipk fn + (verjetno F5 ali F6, kjer je pač narisan monitor), račuanlnik se bo normalno zalaufal, slika bo na zunanjem monitorju, podatke skopiraj na USB ključ ali zunanji disk ali DVD
Pyr0Beast ::
Mogoče odpoveduje grafični čip. Podoben efekt na Toshibi z Geforce Go7300
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
darkolord ::
Poglej če je šla osvetlitev: močno svetilko prisloni na ekran in poglej če se kaj vidi. Pozor, vidi se ZELO švoh, zato glej tam, kjer so npr. robovi logon screena, da je malo večji kontrast.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prenosnik lenovo g530 (vceraj delal,danes crna slika) razlog?Oddelek: Pomoč in nasveti | 471 (431) | djforever |
» | Težave z LCD zaslonom prenosnika (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8483 (5868) | denci |
» | Prenosnik ASUS A7SNOddelek: Strojna oprema | 1168 (1010) | popster |
» | Ali gre ram pc2700 v presario 900?Oddelek: Strojna oprema | 1240 (1115) | ant |
» | prenosik ugasne po sekundiOddelek: Strojna oprema | 2059 (1844) | softwar66 |