» »

Počasen računalnik

Počasen računalnik

vilser ::

Fantje dajte mi malo pomagat!

Imam eno težavo in sicer rač mi dela zelo, zelo po polževo, kar ni normalno!
Vsako okno, ki ga želim odpreti se mi odpira po 2 uri ali pa se mi sploh ne odpre pa tudi tako, kar vse ikone mi zginejo na omizju ali pa mi začnejo, kar utripat in pol se mi prikažejo nazaj ena za drugo.

Kje je problem?

Pa še eno težavo imam in jo bom, kar tukaj dodal.

Včasih sem opazu, da ko je rač v mirovanju in ga želim spet aktivirat sem samo malo jaz premaknu miško pa se je zagnal sam in zdaj pa če želim jaz, da se zažene moram z razliko od prej kliknit na miško al pa na enter.
Kako to?
  • polepsal: bluefish ()

BALAST ::

Kakšen računalnik imaš, operacijski sistem in koliko se spoznaš na programsko opremo ki si jo lastiš?

Rač je pod firmo lenovo in drugače pa uporabljam windows!
Ja na splošno nisem nevem kakšen majster glede pc-ja,ker drugače se ne bi oglasil tukaj.

BALAST ::

Najlažja rešitev za laika je, da si posodobiš antivirus in poženeš pregled celotnega diska.

Potem malce manj lahka je da si namestiš CCleaner ga zaženeš in ti pobriše večji del navlake po registru, programih itd.

Malce težja je če si namestiš HijackThis ga poženeš in odstraniš vse sumljive programe iz liste ki se samodejno zažene.

Najtežja pa je če je treba ponovno nalagat sistem, ampak v veliki meri odstrani okvar, ki si si v 99% nakopal sam.

Čudno mi je to,da včeraj popoldne je bilo vse tako kot mora bit in ko sem šel ven in prišu nazaj zvečer domov se je začelo vse to dogajat,kar samo od sebe.

Za drugo težavo nisem čisto prepričan,da je zato kriv virus ampak za ta prvo pa najbrž res.....

Zdaj sem dal skozi Spybot pa da vidimo,če mi bo kaj našel!
Pa bom dal skozi še anti-malware in superanti-spy pol bom da dal skozi še CCleaner.

Na koncu bom pa še en antivirus dal skozi!
Kateri antivirus mi priporočate?

blackbfm ::

Sistem je potrebno očistit, ne pa še več svinjarije nalagat. To kar ti delaš ni ravno efektivna rešitev (če sploh je). Verjetno bi hitreje še enkrat naložil cel sistem kot pa da z nevem kolkimi programi vse skeniraš.

Za začetek probaj system recovery in povrni stanje na datum ko ti je vse delalo. AntiVir je dost ok antivirus.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

Ko bi znal naložit cel sistem bi ga samo žal ga ne znam! tako,da mi drugega tudi ne preostane.Upam,da bom rešil težavo.

AntiVir mi je delal težave tako,da bom probal Microsoft Security Essentials.

blackbfm ::

Če znaš spybote, antivirus in take stvari naložit potem znaš tut sistem. Moraš kdaj probat. Malo več pozornosti moraš namenit backupu, sploh kakšne certifikate za online banko ljudje radi pozabijo.

S tem probanjem imam jaz zelo zelo slabe izkušnje.Sem marsikaj že probal in glih zato,ker sem probal sem stvar še toliko bolj zajebal in so zaradi tega nastali še toliko večji problemi in težave,da ni bilo konca.
To pa glih zato,ker sem probal in to me je tudi izučilo!Če ne veš kaj delaš pol tega preprosto tega ne delat,ker je velika možnost,da boš s tem samo še povečal težavo kot npr sem jo že jaz.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vilser ()

No tako pri meni se ni rešlo nič!
V pon bom rač nesu enemu kolegu in mi ga bo fino prepucal do amena in bo uredu!

Lp

solatko ::

Pa glej, da boš kolegu za kakšno čokolado dal, da ti ne bo zastonj dve ali tri ure po računalniku skakal. Pa dobro opazuj kaj dela in se nauči, da boš drugič lahko sam, ne pa ta čas, punce na dvorišču skozi okno gledat.

Žal jaz takrat ne bom poleg njega,ker imam druge stvari za delat tako,da mu bom jaz sam prinesu rač in šibam dalje,ker imam druge obveznosti.
Glede cene pa tako?On meni od vedno dela zastonj,ker sva si pač dost dobra kolega in mu sploh ni težko tako,da no problem....

Hvala bogu,da tudi takšni ljudje obstajajo,ki delajo in pomagajo zastonj brez,da bi kaj računali,kar je zato obdobje zelo redko.No vsaj jaz imam glede tega srečo.

Drugače pa mu bom častu en pir pa bo!;)

Lp

Zgodovina sprememb…

roscha ::

"Sreča" v obliki kolega te bo prejkoslej zapustila. Če ne prej, ko bo tipa pohaklala kaka punca in mu prepovedala viset za PCjem 25/dan. Ali pa bo sam prišel k pameti in ugotovil da lenuhom 100x iste stvari popravljat (zastonj) nima smisla. Je tisti čas bolje izkoriščen tudi če ležiš na hrbtu in praskaš jajca.

Tako da imaš 2 opciji:
1. Nauči se osnov računalništva in poštimaj sam
2. Nauči se kaj drugega da boš imel $$$ ko boš začel klicat razne www.sosed.si servise.

P.S: Zgoraj napisano velja tudi za 30% populacije tle gor...

Ja ti praktično s tem odgovorom posplošuješ brez,da bi poznal dejstev,ker kao to naj bi veljajo za vse.Hmmm ni dobro posploševat,če ne veš kako in kaj je dejansko na stvari....

Drugače pa hvala za link

Lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

vilser - upam, da mu vsaj včasih narediš kakšno uslugo, drugače se pa zamisli nad svojim razmišljanjem. Mnogo nas je, ki smo komu pripravljeni poštimat računalnik zastonj - enkrat, potem pa takim lenuhom pade krepak račun (da še za prvič poračunamo - sledi link na sosed.si).

solatko-ponauljam jaz in ta moj frend sva zelo dobra kolega in se tudi zelo fajn razumeva in tako kot npr meni ne gre preveč dobro od rok rač se njemu pokaže težava pri čemu drugemu,kjer sem jaz boljši pač stvar bolj obvladam....

sam osebno ne gledam jaz to kot lenobo ampak pač te ena stvar preprosto ne zanima in se ne poglabljaš v to in zakaj se pa moj kolega naj ne bi obrnil name,če mu jaz stvar lahko rešim zadevo brez problema....

s tem sem pa tudi jaz s to temo definitiuno zaključu,ker smo čist off topic tako da lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

Osebno nisem mislil nič slabega, vendar tvoje razmišljanje kaže na željo po izkoriščanju prijatelja, saj ti računalnik zasirješ, on pa ti iz kolegialnosti to vedno popravi, če prav gre samo za par klikov, ki bi se jih lahko naučil sam, kolega pa verjetno porabi nekaj ur, da to tvoje sranje poštima.
Če ima tudi on od tebe koristi, je to zamenjava uslug, drugače pa gre za čisto izkoriščanje prijateljstva - samo toliko v razmislek.

solatko-nisem jaz takšna baraba,da bi izkoriščal kolega in da bi mi on delal vse zastonj brez da mu jaz nič ne vračam....
midva si izmenjujeva usluge in ko on mene rabi mu jaz pomagam in obratno,kar se mi zdi edino pravilno...

pa tako samo za informacijo moj rač je mogoče pri njemu 1x na leto največ 2x tako,da ima zelo malo dela z mano glede rač...

lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

Poglej v čem je point - imam kolega, ki je avtomehanik. Jaz skrbim za njegove računalnike (3 občasno 4), on pa skrbi za naše avtomobile (2, občasno 3) in usluge kompenzirava, s tem, da dele kupiva vsak za svoje potrebe, drugi kolegi so si vzeli čas in skupaj z mojo pomočjo naštudirali vzdrževanje sistema in se z njimi dobivamo samo zaradi zabave in prijateljstva (seveda, če kdo rabi kakšno pomoč, ni problema).
Tudi jim še vedno poštimam probleme s HW, z njihovim SW pa se mi ni potrebno več ukvarjat.
Lepo si napisal, da imaš druge opravke in boš kišto prepustil kolegu, nesi mu jo takrat, ko boš imel čas bit zraven in se nauči osnov, čiščenja sistema in nalaganja programov, da ne boš vedno, ko bo kaj s SW narobe, težil kolegu (morda tudi on nima vedno čas in zaradi kolegialnosti uredi tvoje probleme, zanemari pa kak svoj pomembnejši problem - npr. punco ali ženo).
Ne mislim nič slabega o tebi, govorim ti iz lastnih izkušenj - tudi kolega s katerim imava sistem jaz tebi, ti meni, je najprej popravljal moje avtomobile - proti plačilu, seveda, potem pa mi je njegova žena povedala, kakšne probleme ima z računalniki in servisi za njih, sem mu ponudil svoje usluge, ki jih je z veseljem sprejel. Prej pač ni vedel, da se ukvarjam tudi s to dejavnostjo, saj imam poklic popolnoma drug.
Tudi takrat, ko mi popravlja avto, sem zraven in se učim, tako, da kakšne manjše zadeve pri avtomobilu, opravim že sam.

Glede teženja mojemu kolegu?Mislim,da mu jaz res ne težim,ker moj rač je pri njemu mogoče 1x na leto največ 2x in to je tudi vse.
Se bom pa sigurno naučil čiščenja sistema in nalaganja programov,ker tudi on mi je rekel,da to ni nič težkega in da,če želim se lahko naučim.....

Lep pozdrav

Ja včeraj me je klical ta moj kolega kateremu sem nesel rač in najprej me je vprašal,da zakaj sem mu sploh prinesu rač,ker dela,ko šus sam pol se mu je pa,kar naenkrat vse sesulo in blokira,počasen je.....

Sam je reku,da zna bit kakšen virus pa čeprau ni rečeno.Lahko je tudi kakšna druga napaka.
Za enkrat še ne ve točno kaj je narobe.Pravi,da ga bo mogel stestirat in znova vse naložit pa,da vidimo.....

Lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

Evo danes sem dobil rač nazaj in praktično mi je kolega čist vse zamenjal in vse na novo naložu!Napaka pa nevem kje je bila!
No v glaunem zdaj mi dela,ko urca!

Lep pozdrav

st0jko ::

Lepo se zahvali kolegu. To delo, ki ga je opravil, je ponavadi zelo necenjeno. Zahteva pa ogromno ur trial and error učenja. Obstajajo tudi taki, ki bi ti za to, kar je kolega zrihtal(win in programi na novo predvidevam), zaračunali krepko čez 100EUR. Torej ti je kolega prihranil precej denarja.

Lp
keks?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dost je blo (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
583598 (3570) zee
»

koliko računati za postavitev sistema

Oddelek: Loža
342431 (1675) Doman
»

kateri antivirus naj izberem?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
619752 (8548) fitipaldi
»

Norton Antivirus se slabša, kakšna je alternativa... (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
649415 (7667) fruti
»

Xp se nočejo zagnat!

Oddelek: Pomoč in nasveti
161322 (1085) Feniks

Več podobnih tem