» »

Surround sistem

Surround sistem

elphenomeno ::

Zdravo!
Sem nov tukaj in se ne spoznam najbolje na te stvari in bi rabil pomoč nekoga,ki se na to spozna.
Torej imam problem
Imam receiver yamaha in na njega priklopljene zvočnike bose.
Imam PHILIPS LCD TV in prenosnik Toshiba.
Zdaj pa mene zanima,kam naj jaz priklopim prenosnik,če hočem gledat film (tv ali receiver) da bom imel 5.1 zvok,kajti na prenosniku nimam 5.1 zvočne kartice.
Trenutno delam tako, da priklopim prenosnik preko hdmi kabla na tv,tv pa je priključen na receiver,vendar potem pri gledanju filma iz zadnjih zvočnikov praktično ni zvoka,kot da bi bil sistem 2.1?

Torej a morem jaz prenosnik priključit na receiver ali velja tako kot imam sedaj na tv(problem je da receiver nima hdmi vhoda)?
A je možno sploh gledat(poslušat) film v 5.1 sistemu,čeprav nimam na prenosniku 5.1 zvočne?
A se da kupit kakšna takšna zunanja zvočna kartica 5.1,ki bi jo vklopil recimo v USB?

Se že vnaprej zahvaljujem za pomoč.
LP!

St235 ::

Zvok moraš pripelajt do reciverja, če imaš zadevo vklopljeno v TV si že sam pravilno ugotovil, da dobiš samo stereo zvok, ker televizor nima dekoderja. PRedvsem ti pa 100% na receiverju piše kakšen signal dobi od televizije (PCM; DTS; DD). Predvidevam, da imaš receiver z televizijo povezan z optičnim kablom.

Novejši receiverji imajo zato HDMI priključke in lahko lap top priklopi direktno na receiver, vendar kot sem razumel tvoj tega še nima.

Edina rešitev, ki jo vidim je dejansko USB zvočna kartica z ustreznim optičnim ali koksialnim priključkom, ki jo potem povežeš z receiverjem, Sliko pa na TV pripelješ preko HDMI.
http://us.store.creative.com/Sound-Blas...

Kartic je malo moraje in se po ceni precej razlikujejo. Na tvojem mestu bi mogoče tudi razmislil o namenskem predvajalniku preko katerega nato ali skopiraš datoteke ali pa jih streamaš neposredno z tvojega laptopa. Te igračke so nekaj čez 100 eur dan danes. http://www.xtreamer.me/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

elphenomeno ::

Sem malce pregledal tole stvarco(xtreamer) in mi je precej všeč.
Me pa zanima pri tej stvari zopet zvok.
http://www.xtreamer.me/lastnosti_pro.ht...
Na tej sliki vidimo da ima analogni avdio rca stereo zvok in pa digitalni optični izhod
Torej hdmi priklopim na tv,digitalni optični pa na receiver in bi stvar morala delovati(5.1 zvok),če prav zastopim?
Če je tako,ga bo treba naročiti.

Imam pa še eno vprašanje.
Kako pa potem iz laptopa spraviš filme v xtreamer.(preko usb ali gre kako drugače tudi? Se opravičujem za moje neznanje,ampak verjetno se še da kako)

St235 ::

Ok, po vrsti:
Zvok + slika. Ja. HDMI v TV, optika v receiver. Za 5.1 in full HD je s tem poskrbljeno.

Vsebine na xtreamer:
Načeloma delujeta dva principa, ali na extremer priklopiš usb disk, na katerega si posnel vsebine.
Drugi princip pa je, da xtreamer priklopiš na mrežo in potem streamaš vsebine, ki jih imaš na svojem računalniku oziroma kje drugje na mreži.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vezava zvočnikov 5.1 na Samsung TV

Oddelek: Zvok in slika
186116 (5307) s-adi
»

5.1 zvok iz notebooka na TV (via HDMI)

Oddelek: Zvok in slika
201712 (1574) St235
»