Forum » Programska oprema » Virtualizacija Mac OSX
Virtualizacija Mac OSX
sash69 ::
Torej, nekako po cudnem nakljucju sem naletel na manjsi problem. Na faxu (FRI) v tem semestru delamo en projekt - razvili bomo 3D igro za iPhone(3GS). Razvoj te igre bo ocitno potekal v Mac OS X-u, ko sem pa zelel preko VMWare Player-ja virtualizirati ta OS, mi je javilo naslednji error:
Po nekaj googlanja in preletavanja raznih forumov, sem ugotovil da procesor v mojem prenosniku (Core 2 Duo T6600) ne podpira Intelove tehnologije VT-x - in posledicno zaradi tega, (strojna) virtualizacija ni mozna. Ima mogoce kdo kaksno idejo oz. je ze imel kdaj podoben problem in kako se ga je lotil? Je tu mogoce mozen kaksen "workaround"? Sicer se mi zdi da je ta opcija ena izmed manj verjetnih, ampak vprasati ni greh.
Druga opcija, katere sem se domislil, bi bila sledeca: na domacem desktop racunalniku mi procesor podpira VT-x, tako da sem razmisljal da bi poizkusil z virtualizacijo tam. To bi seveda delovalo cez vikende, ko nisem v studencu. Ker pa nisem vedno preprican da bi programiral med vikendi, bi do domacega racunalnika rad dostopal preko remote desktopa in bi potem lahko "normalno" delal. Bi to slo? In ce, ali bi mi znali mogoce priporociti kaksen software za povezovanje? Namrec, kar se remote-desktopa tice, sem sam z njim delal le preko Messengerja (tista "oddaljena pomoc") tako da bi kakrsnikoli namigi/pomoc prav prisli.
Mac OS X is not supported with software virtualization. To run Mac OS X you need a host on which VMware Workstation supports hardware virtualization.
Po nekaj googlanja in preletavanja raznih forumov, sem ugotovil da procesor v mojem prenosniku (Core 2 Duo T6600) ne podpira Intelove tehnologije VT-x - in posledicno zaradi tega, (strojna) virtualizacija ni mozna. Ima mogoce kdo kaksno idejo oz. je ze imel kdaj podoben problem in kako se ga je lotil? Je tu mogoce mozen kaksen "workaround"? Sicer se mi zdi da je ta opcija ena izmed manj verjetnih, ampak vprasati ni greh.
Druga opcija, katere sem se domislil, bi bila sledeca: na domacem desktop racunalniku mi procesor podpira VT-x, tako da sem razmisljal da bi poizkusil z virtualizacijo tam. To bi seveda delovalo cez vikende, ko nisem v studencu. Ker pa nisem vedno preprican da bi programiral med vikendi, bi do domacega racunalnika rad dostopal preko remote desktopa in bi potem lahko "normalno" delal. Bi to slo? In ce, ali bi mi znali mogoce priporociti kaksen software za povezovanje? Namrec, kar se remote-desktopa tice, sem sam z njim delal le preko Messengerja (tista "oddaljena pomoc") tako da bi kakrsnikoli namigi/pomoc prav prisli.
ogrizek ::
Za oddaljen dostop se nam obnese TeamViewer. Zelo je odziven in podpira Windows in OS X.
Tako pac najdi nekje eno masino, kjer bos lahko ganjal VMWare in potem do virtualke dostopaj s TeamViewverjem...
Tako pac najdi nekje eno masino, kjer bos lahko ganjal VMWare in potem do virtualke dostopaj s TeamViewverjem...
Invictus ::
MAC OSX ne bo šel na VmWare.
Googlaj pod hackintosh ... Mogoče dela brez problemov na tvojem prenosniku.
LP I.
Googlaj pod hackintosh ... Mogoče dela brez problemov na tvojem prenosniku.
LP I.
blackbfm ::
Macos se da usposobit v vmware. Mora pa imeti tiste pc patche ja. Vseeno pa deluje ekstremno počasno in nestabilno vse skupaj, tak da to kar odmisli.
huelz ::
+1 za teamviewer
edit:
Sej druge variante niti ni, al virtualizacija al pa hackintosh.
edit:
Sej druge variante niti ni, al virtualizacija al pa hackintosh.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: huelz ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hackintosh (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 14843 (5745) | kiFni |
» | Hackintosh ali MacOddelek: Pomoč in nasveti | 2569 (1889) | techfreak :) |
» | Poganjanje virtualnih mašin (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8188 (6752) | Pesimist |
» | Izšel VirtualBox 3.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 12197 (8600) | Jst |
» | Apple izdal OS X Leoparda (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 9002 (9002) | borchi |