Forum » Strojna oprema » Matične za AMD - termalna zaščita
Matične za AMD - termalna zaščita
Black Adder ::
Lepo prosim, če kdo razloži, koliko je pomembno, da ima matična vgrajeno termalno zaščito in kako uspešno le-ta deluje.
Še posebej me to zanima pri uporabi težkih (npr. Zallman 6000 Cu) hladilnikov, ki naj bi pri premikanju pc-ja "odpadali" z matične.
Še posebej me to zanima pri uporabi težkih (npr. Zallman 6000 Cu) hladilnikov, ki naj bi pri premikanju pc-ja "odpadali" z matične.
BlackAdder stroke again!
Matek ::
Termalna zaščita deluje 100% uspešno, kolko jaz vem sta 2 tipa, en je da če ni na FAN1 priključku ventilatorja, da se noče zagnat računalnik, drugi, bolj pomemben pa je, da maš pač določene temperature, ponakod jih lahko nastavljaš sam, in ko prideprocesor do tiste temperature, se comp sam ob sebe ugasne, tudi v primeru ko odpade hladilnik
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
BlackAdder ::
Ja to vem, recimo v MBM naštimaš turn off pri padcu obratov ali temperature.
Kako je to urejeno pri matični?
Kako je to urejeno pri matični?
BlackAdder stroke again!
Matek ::
JA v MBM lahko, ampak majo tudi ene plate strojno vgrajen to, recimo dalaufaš nekaj v dosu, pa ti cooler dol pade, torej zmer, tudi ko ni mbmja.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
dr.J ::
Novejši AMDjevi procesorji (Athlon od Palomino jedra dalje ter Duron na Morgan jedru) imajo vgrajeno temperaturno tipalo v samo jedro. Seveda pa mora imeti matična plošča vgrajeno ustrezno vezje, ki zna ta podatek pravilno prebrati. V primeru, da je temperatura previsoka (če npr cooler dol pade), BIOS takoj ugasne mašino. O tem na veliko piše na www.tomshardware.com (pa še neke movije imajo o cvrenju procesorjev). ASUS in MSI pa Soltek in še nekateri imajo to vgrajeno v svoje plošče. Preberi specifikacije in par testov plošče, ki te pač zanima.
Lahko pa enostavno kupiš desktop ohišje, kjer je hladilnik nad procesorjem.
Lahko pa enostavno kupiš desktop ohišje, kjer je hladilnik nad procesorjem.
Boeing ::
jst sm eno mašino rihtal enkrat in sm mel mal zjahan kontakt na konektorju za obrate na cpu ventu... mater si nism kr lep cajt prišo gor, zakaj zadeva ne dela, pa preklel sem tut pol tajvana... ampak pol smo zrihtali, zaka zaščita pa vsekakor JE učinkovita..
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Programi za merjenje temperature (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 34723 (11938) | BaRtMaN |
» | Po zamenjavi cpu & NB coolerja se komp ne pržgeOddelek: Pomoč in nasveti | 1959 (1650) | Klemzz |
» | Natančnost temperaturnih senzorjevOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2156 (1806) | Spajky |
» | Kateri procesor ? AMD al INTEL ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6374 (5491) | frenk |
» | ?? Temperatura grafičneOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2328 (1942) | mmisv |