» »

Na HPT ali VIA kontroler?

Na HPT ali VIA kontroler?

Paramedic ::

Takole je: imam dva diska in dva CDroma. CDroma sta master na IDE1in IDE2 na plati; diska sta pa master na HPT ata100/raid kontrolerju (IDE3 in IDE4).
Imam vse zadnje HPT gonilnike, BIOS, via 4-in-1, via latency patch, DMAji povsod nastavljeni...
Pa mam tako majhno nezadovoljstvo: disk v sisoft sandri ni niti blizu disku, ki je po specifikaciji slabši. Js mam 18000 točk, pa mam 60GB disk 7200 ata 100; tam je pa 30GB disk 7200 ata100, pa ma 24000. Moj je primerljiv z 28GB 2700 ata66! Mam pa winxp. Sumim, da je HPT bolj počasne sorte kontroler :\. Ko sm mel še raid je sicer šibalo, zdej ko je pa sam, pa ni glih dober...Pa nasploh bi v winsih lahko mal hitreje delalo.
Kolk mate vi točk za 60GB disk in kam mate prklopljenga?
Kaj mislite, da bi blo za sprobat, izboljšat?

A bi blo bolje met vse na IDE1 in IDE2, brez HPTja?
End transmission.

Hmm, a se nobenmu ne ljubi prebrat, al nihče ne ve.
Kaj pa vsaj kolk mate vi točk v Sisoft Sandri s 60GB diski?
End transmission.

bradek ::

Zgleda da noben nima izkusenj s tem...sej tut jest sem bolj suh kar se tega tice. Najprej bi ti predlagal da si downloadas zadnji bios za hpt kontroler, pol pa se zadnje driverje za ENAKO (!!!) verzijo biosa za winse. Pa ne uporabljal default driverjev od WinXP. Poigrej se malo z nastavitvami v HPT biosu. Drugace pa malo pobrskaj se po kakem forumu, jest osebno imam HPT366 onboard abitke BH6-II in vem da je s tem sranjem nemalo problemov lahko. Bios in driver updejt pomaga. Try and report.

lp
Brad3K

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bradek ()

Brad3K, vseeno hvala za odgovor, ampak kot sm napisal, to sm že naredu, bios od hpt-ja in gonilnik za hpt imam iste verzije in zadnje obstoječe. Pa na žalost v biosu kontrolerja ni nobenih nastavitev. Write caching je verjetno enabled, ker mi v Bootvisu ni nč z rdečo pisalo, da bi bil disabled, za drug disk mi pa je, pa ne znam kej naredit glede tega (ker je pač na hpt).
End transmission.

bradek ::

Ups, pardon, spregledal sem. Hm... Kej drugega nevem kaj bi se pomagalo... a BIOS od plate imas tut tazadn? drugace pa nevem kaj bi se bilo tazga. Mogoce kdo drug ve.

lp
Brad3K

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj lahko dam na raid konroler

Oddelek: Pomoč in nasveti
61082 (906) Bahula
»

Abit BE6II (HPT366) in IBM DTLA

Oddelek: Pomoč in nasveti