» »

Župnik za spolne napade dobil pogojno kazen

Župnik za spolne napade dobil pogojno kazen

1
2
»

Okapi ::

Je zgolj in samo izmišljotina duhovščine, ki se je začela vpeljevati nekje po 4. stoletju našega štetja,
Ne bo držalo. Celibat je precej starejša pogruntavščina. Buda je to recimo uvedel 500 let pred našim štetjem in čeprav tole sedaj pravim bolj na pamet, ker se mi ne da guglat, je bil verjetno razširjen oziroma znan tudi med duhovništvom različnih drugih starih verovanj.

In v evangelijih ga propagira tudi Kristus. Po njegovem sicer ni obvezen (če se ne moreš vzdržati, je bolje, da se poročiš), je pa pohvalno, če se odrečeš seksa. Pač ena vrsta samožrtvovanja, to je bilo bogovom od nekdaj všeč;-)

Je pa čisto možno, da ga je Cerkev kot obveznega uvedla tudi ali predvsem zaradi premoženjskih koristi. Čeprav to hipotezo malce pokvarijo pravoslavci, ki ne poznajo celibata (oziroma ga AFAIK poznajo na pol - pop se ne sme več poročiti, lahko pa poročeni postane pop).

O.

btree ::

Pravoslavci poznajo celibat, imajo menihe.

djordjevic ::

Saj je ista pesem pri evangeličanih, tudi oni se lahko poročijo in imajo družine.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Okapi ::

Pravoslavci poznajo celibat, imajo menihe.
Hotel sem reči, da ni obvezen. Prostovoljo se lahko za celibat odločiš, celo če si ateist:-)

Saj je ista pesem pri evangeličanih, tudi oni se lahko poročijo in imajo družine.
Ja, samo protestantske cerkve so drugače organizirane od centralizirane katoliške in pravoslavnih.

O.

imagodei ::

tomazzz> "Pedofile je treba preganjat in visoko kaznovati, gre za eno najbolj nagnusnih dejanj. Otroci, se ne znajo sami braniti. "

Le da v tem primeru:
1.) Ne gre za pedofilijo - to besedo se zlorablja za pisanje senzacionalističnih novic na 24ur in v Slovenskih Novicah. Seks odraslega moškega s 16-letnico NI pedofilija. Otipavanje mladostnikov z izraženimi sekundarnimi spolnimi karakteristikami NI pedofilija.
2.) Ne gre vseh spolno obarvanih dejanj tlačiti v isti koš. Analno posilstvo 10-let starega otroka je nekaj povsem drugega, kot otipavanje jošk najstnici. Spomnim se primera izpred cca 20 let, ko je (ne vem ali v Slo ali v tujini) oče baje svojo 5-letno hčerko zlorabljal tako, da ji je v nožnico zarival storže. To je absolutno druga magnituda spolne zlorabe kot tisto, kar se je npr. pripetilo meni pri cca 12-13 letih v kinodvorani, ko se je k meni usedel starejši moški, obupno smrdeč po alkoholu in me otipaval po notranjem delu stegen in jamral "Kod tebe mi tako toplo" (dokler ga nisem ozmerjal in se je presedel stran).
- Hoc est qui sumus -

Keyser Soze ::

imagodei je izjavil:

Spomnim se primera izpred cca 20 let, ko je (ne vem ali v Slo ali v tujini) oče baje svojo 5-letno hčerko zlorabljal tako, da ji je v nožnico zarival storže.

Vzorčen slovenski primer. Vzročen zato, ker je na displayu v kriminalističnem muzeju. Samo nisem prepričan če je bil oče.

Je pa lepo videt, da hočejo nekateri vzpostavit stanje "common sense-a" tudi na tem področju, čeprav v širši javnosti ne bi prišel dlje kot od oznake "debila", "zagovornika pedofilov" ali celo "pedofila" samega.
OM, F, G!

Super Sonic ::

Pred leti, ko smo bili stari 18, 19 let, je kolega zapel v zvezo z neko 17 letnico. Končalo se je po parih mesecih, ona pa se s tem nikakor ni sprijaznila. In ko sva že mislila, da je zadeva mimo, ga je obiskala policija zaradi obtožbe spolnega napada na mladoletnico.

V trenutku se mu je sesul svet in še danes ima neke posledice te izmišljotine.

To je ta moč, lahkotnost pravzprav, o kateri govori imagodei. In se strinjam z njim (kakor tudi gzibretom).

Je to dvorezen meč - po eni strani si mlajši od 15 let zelo radi izmišljujejo stvari, po drugi strani je pa pravni sistem tem "stvarem" prilepil visoke kazni. Kar je razumljivo, saj gre za obsolutno nedopustne reči, ki (lahko) otroka zaznamujejo za celotno življenje.

Dodal bi samo še, da z mladimi zelo radi držijo tudi mediji. Tako, da je za tistega, ki je takšnih stvari obsojen, še toliko težje.

Je pa vsem jasno, da se tam, kjer so pogoji za izvedbo tovrstnih gnusnih dejanj optimalni (Cerkev), dogaja marsikaj in da bi bilo potrebno zadeve konkretno razčistiti in zavarovati otroke. Pa se jih ne, ker ni interesa.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

particle ::

Zaradi takih ljudi, ki v obširno besedilo zatlačijo samo sranje, in v zakonu iščejo, ter najdejo luknje, katere operejo krivde še morilce z krvavim nožem v roki, je pač ta sodni sistem v k****. Primer z 18letnim fantom in 17 letnico je pač ekstrem, v konkretnem primeru, je pa to že dolgo odrasel človek, ki JE otipaval otroka. In bodimo veseli, da ni dobil priložnosti še za kaj hujšega, čeprav ne vemo kako ima ta človek podkleteno. Če je dokazano, potem je kriv in naj to sprejme.

Super Sonic ::

"In bodimo veseli, da ni dobil priložnosti še za kaj hujšega, čeprav ne vemo kako ima ta človek podkleteno"

Jaz sem prepričan, da je dobil priložnost še za kaj hujšega. Točno tako hudega, kot sam misliš.

In tule, vsaj tako se meni zdi, samo vsi zato, da se župnika kaznuje za tisto kar je naredil.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

imagodei ::

> "v konkretnem primeru, je pa to že dolgo odrasel človek, ki JE otipaval otroka."

Ni res, ni otipaval otroka. Otipaval je mlada dekleta, z izraženimi sekundarnimi spolnimi znaki. Pravzaprav ena celo sama pove:
''Ko pa je bil v kakšnem drugem stanju, na primer alkoholiziran, pa te je kar direktno prijel za zadnjico ali dojko,'' je dodala.


See: dojko. Otroci nimajo dojk. Imajo jih pubertetnice na Tanner razvojni stopnji III ali raje na stopnji IV, torej v starosti 12-14 let. Na tej stopnji so že bolj mlada dekleta, kot otroci. Dobijo že menstruacijo in so sposobne zanositi. Če uspeš čustva za nekaj hipov odložiti v kot, potem lahko rečeva, da čisto iz biološkega stališča takšno dekle kaže vse znake potencialne seksualno godne samice, ki lahko samcu rodi zdrave potomce.

Seveda smo ljudje civilizirani, pa tega ne dopuščamo (preveč radi), ampak dejstvo je, da smo evolucijsko ožičeni tako. Kdor bo trdil, da ne pogleda rad za izzivalno oblečeno najstnico pravilnih oblin, je najmanj hinavec (leta pa danes jako težko določiš, ko so že 13-letnice vse namazane in nalakirane). Seveda normalnemu moškemu ne popustijo družbene norme in ne plane v divji razplod z omenjeno najstnico; vseeno pa ni treba biti toliko bolj papeški od papeža, da nismo sposobni postaviti ločnice med predpubertetnimi otroci in pubertetnicami.
- Hoc est qui sumus -

T0RN4D0 ::

No, cerkev ima kar dobre odvetnike, da ne rečem sodnike. poznam primer (lokalna župnija), ko je nekdo dobil 5 let ker je poskusil oropati župnišče. (no, pri tem ga je zalotil župnik, tako da je zraven še napad itd, ampak nobenemu nič). :]
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

.:joco:. ::

Bistvena razlika, zakaj se večina ljudi zgraža je zloraba avtoritete.
Župnik naj bi namreč predstavljal neko zaupanja vredno in vzorno osebo. Če to zlorabi za svoje spolne podvige, je to nekaj povsem drugega, kot pa če pijanček kelnarco pošlata za rit.
Za tako vrsto pedofilije je čisto prav, da se jo močno obsoja.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Izi ::

Kljub temu, da ne maram cerkve in župnikov, se mi kazem zdi dovolj huda.
Na pozabimo, da naj bi bili pred zakonom vsi enaki. Enako kazen naj bi dobil Štefek župnik, ki je v cerkvi zagrabil za rit mladoletno ovčico ali pa Štefek kmet, ki je v štali za rit zagrabil mladoletno deklo medtem ko je molzla krave.
Še dobro, da se sodišča ne ozirajo na mnenje napumpane raje.
Mladoletnice je otipaval že pred skoraj desetimi leti. Zakaj hudiča ga niso takoj prijavile?
Če traja skoraj 10 let, da nekoga obtožiš, da te je zagrabil za rit, je precej možnosti da je zadeva izmišljena in da gre samo za gonjo proti cerkvi. To mora sodišče vsekakor vzeti v obzir.
Nikogar tudi ni posilil, niti otipaval po spolnih organih. Rit in joške niso spolni organi.
Oškodovanke zaradi nekaj prijemov za rit ali joške niso imele nikakršnih travm.

15 mesecev pogojno + zaznamovan za celo življenje + povrnitev vseh sodnih stroškov, ki nikakor ne bodo majhni + prepoved dela z otroci je kar poštena kazen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Izi ::

.:joco:. je izjavil:

Župnik naj bi namreč predstavljal neko zaupanja vredno in vzorno osebo. Če to zlorabi za svoje spolne podvige, je to nekaj povsem drugega, kot pa če pijanček kelnarco pošlata za rit.

Župnik naj bi predstavljal zaupanja vredno in vzorno osebo? LOL, upam, da si sarkastičen. Človek, ki iz prižnice razlaga o nekih vsemogočnih bitjih, ki živijo nekje v nebesih je navaden psihopat, ki sodi v mentalno ustanovo.

Kelnarce pa niso mladoletne, in jih torej lahko v gostilnah legalno grabimo za riti, ko nam prinesejo sedmo pivo. Poleg tega tvegaš klofuto za vsakič, ko jo zagrabiš >:D

imagodei ::

> "Za tako vrsto pedofilije je čisto prav, da se jo močno obsoja."

Izbijte si iz glave to "fensi" besedo. Za nobeno pedofilijo ne gre. Gre za kaznivo dejanje spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let!

In ja: dejanja, ki jih zagreši zaupnik, trener oz. nekdo, ki so mu mladoletniki zaupani v varstvo/vzgojo, se kaznuje bolj strogo, kot nek naključni zlorabljevalec. KZ:
Spolni napad na osebo, mlajšo od petnajst let

173. člen
(1) Kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara petnajst let, se kaznuje z zaporom od treh do osmih let.
(2) Kdor stori dejanje iz prejšnjega odstavka s slabotno osebo, ki še ni stara petnajst let, ali tako, da uporabi silo ali zagrozi z neposrednim napadom na življenje ali telo, se kaznuje z zaporom od petih do petnajstih let.
(3) Učitelj, vzgojitelj, skrbnik, posvojitelj, roditelj, duhovnik, zdravnik ali druga oseba, ki z zlorabo svojega položaja spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo, ki še ni stara petnajst let in mu je zaupana v učenje, vzgojo, varstvo ali oskrbo, se kaznuje z zaporom od treh do desetih let.
(4) Kdor v okoliščinah iz prvega, drugega in tretjega odstavka tega člena kako drugače prizadene spolno nedotakljivost osebe, ki še ni stara petnajst let, se kaznuje z zaporom do petih let.


Torej, učitelji, vzgojitelji, roditelji ter duhovniki ipd, so kaznovani strožje, najmanj z zaporom 3 leta, največ z zaporom do 10 let, če spolno občujejo ali zagrešijo kako drugo spolno dejanje zoper osebo mlajšo od 15 let.

RAZEN, če ne gre za spolno občevanje ali drugo spolno dejanje, pač pa se "zgolj" prekršijo zoper spolno nedotakljivost (kar bi otipavanje jošk in riti skozi oblačila za moje pojme bilo) - v tem primeru pa se storilca kaznuje z zaporom DO 5 let.

Tale župnik je dobil 15 mesecev pogojno. Lahko bi dobil tudi več, največ pa 60 mesecev (brezpogojno).
- Hoc est qui sumus -

Meizu ::

Ah to se je vse nekam razpaslo. Če hočeš postati duhovnik, potem se sprijazni z dejstvom, da se moraš zaobljubiti celibatu in to je to. Saj ne da zagovarjam kat. cerkev, ker jo ne. Ravno nasprotno, kolikor je bilo terorja v cerkvi v zgodovini ni bilo nikjer. Že sama inkvizicija je bila en sam velik nightmare. Ampak pravila so pravila.

Poglejte šaoline in podobne budistične fore v aziji. Strog red, disciplina, težko življenje, pa še vedno ni podobnih pripetljajev. Ok, trkam po lesu, mogoče so bili pa nisem slišal zanje.

P.S.: Post leti na prvih nekaj postov na začetku te teme.

Izi ::

Meizu je izjavil:

Poglejte šaoline in podobne budistične fore v aziji. Strog red, disciplina, težko življenje, pa še vedno ni podobnih pripetljajev. Ok, trkam po lesu, mogoče so bili pa nisem slišal zanje.

Šaolini in podobni so menihi in ne župniki.
Razlika je, da menihi živijo v samostanih, kjer ne morejo priti v skušnjavo.
Župniki pa poskušajo živeti po podobnih nečloveških načelih, zraven pa jim čudaški starši v naročje (verouk) pošiljajo svoje mladoletne deklice, ki ne morejo iz svoje kože in naokoli skačejo precej pomanjkljivo oblečene in rezultat je tak kot pač je.
Mene bolj čudi dejstvo, da se skoraj polovica župnikov po nekakšnem čudežu uspe prebiti skozi življenje brez da bi jih zalotili pri otipavanju otrok, ki jim jih starši tako rekoč ponujajo na razpolago.
Vzhodnjakom je že tisočletja jasno, da je edina možnost, da uspeš v celibatu, če si povsem odrezan od sveta. Ljudje, ki se zaobljubijo celibatu med navadne ljudi ne sodijo. So tempirane bombe, ki lahko vsak hip izbruhnejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Meizu ::

Izi je izjavil:

Meizu je izjavil:

Poglejte šaoline in podobne budistične fore v aziji. Strog red, disciplina, težko življenje, pa še vedno ni podobnih pripetljajev. Ok, trkam po lesu, mogoče so bili pa nisem slišal zanje.

Šaolini in podobni so menihi in ene župniki.
Razlika je, da menihi živijo v samostanih, kjer ne morejo priti v skušnjavo.
Župniki pa poskušajo živeti po podobnih nečloveških načelih, zraven pa jim čudaški starši v naročje (verouk) pošiljajo svoje mladoletne deklice, ki ne morejo iz svoje kože in naokoli skačejo precej pomanjkljivo oblečene in rezultat je tak kot pač je.
Mene bolj čudi dejstvo, da se skoraj polovica župnikov po nekakšnem čudežu uspe prebiti skozi življenje brez da bi jih zalotili pri otipavanju otrok, ki jim jih starši tako rekoč ponujajo na razpolago.
Vzhodnjakom je že tisočletja jasno, da je edina možnost, da uspeš v celibatu, če si povsem odrezan od sveta. Ljudje, ki se zaobljubijo celibatu med navadne ljudi ne sodijo. So tempirane bombe, ki lahko vsak hip izbruhnejo.


Se strinjam...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

Tarzan ::

Celibat za karidnale in papeža, te se naj kar poročajo z bogom, ostali pa naj norlano živjo. Če pa že nočejo celibata naj vsaj za drkanje javno oznanijo da ni greh, da oslepiš kvečjemu od premalo "telovadbe", dovolijo kondome in duhovnike redno spuščajo k nunam. Pa naj imajo med seboj organizirane orgije če hočejo, ampak naj pustijo pri miru tiste, ki mislijo, da njihovo pomoč rabijo.

Banda pokvarjena!

MarkookraM ::

Celibat je res nekaj nenaravnega in deviantnega. Bog ti je dal orodje z nekim namenom. Celibat je po moje celo nasprotovanje božjemu načrtu. Ali pa kot pravi biblija, bog ima rad trpljenje. Če ne trpiš v življenju delaš nekaj narobe.

Potem pa imamo loleke, nikoli seksali ampak dajejo kontracepcijske nasvete, nimajo družine a pridigajo o pomembnosti le te, so svinjsko bogati a pridigajo o skromnosti,... če pekel obstaja so ti prvi na vrsti.

Arto ::

Sej popolnoma strinjam s tabo, imagodei. Beseda "pedofilija" je ena najbolj zlorabljenih, sploh v medijih. Raja je pa vesela, ker se lahko zgraža in besni.

.:joco:. ::

Izi je izjavil:

.:joco:. je izjavil:

Župnik naj bi namreč predstavljal neko zaupanja vredno in vzorno osebo. Če to zlorabi za svoje spolne podvige, je to nekaj povsem drugega, kot pa če pijanček kelnarco pošlata za rit.

Župnik naj bi predstavljal zaupanja vredno in vzorno osebo? LOL, upam, da si sarkastičen. Človek, ki iz prižnice razlaga o nekih vsemogočnih bitjih, ki živijo nekje v nebesih je navaden psihopat, ki sodi v mentalno ustanovo.

Kelnarce pa niso mladoletne, in jih torej lahko v gostilnah legalno grabimo za riti, ko nam prinesejo sedmo pivo. Poleg tega tvegaš klofuto za vsakič, ko jo zagrabiš >:D


To kam spadajo župniki se deloma strinjam, ampak you are totally missing the point.


imagodei je izjavil:

> "Za tako vrsto pedofilije je čisto prav, da se jo močno obsoja."

Izbijte si iz glave to "fensi" besedo. Za nobeno pedofilijo ne gre. Gre za kaznivo dejanje spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let!

In ja: dejanja, ki jih zagreši zaupnik, trener oz. nekdo, ki so mu mladoletniki zaupani v varstvo/vzgojo, se kaznuje bolj strogo, kot nek naključni zlorabljevalec. KZ:
Spolni napad na osebo, mlajšo od petnajst let

173. člen
(1) Kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara petnajst let, se kaznuje z zaporom od treh do osmih let.
(2) Kdor stori dejanje iz prejšnjega odstavka s slabotno osebo, ki še ni stara petnajst let, ali tako, da uporabi silo ali zagrozi z neposrednim napadom na življenje ali telo, se kaznuje z zaporom od petih do petnajstih let.
(3) Učitelj, vzgojitelj, skrbnik, posvojitelj, roditelj, duhovnik, zdravnik ali druga oseba, ki z zlorabo svojega položaja spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo, ki še ni stara petnajst let in mu je zaupana v učenje, vzgojo, varstvo ali oskrbo, se kaznuje z zaporom od treh do desetih let.
(4) Kdor v okoliščinah iz prvega, drugega in tretjega odstavka tega člena kako drugače prizadene spolno nedotakljivost osebe, ki še ni stara petnajst let, se kaznuje z zaporom do petih let.


Torej, učitelji, vzgojitelji, roditelji ter duhovniki ipd, so kaznovani strožje, najmanj z zaporom 3 leta, največ z zaporom do 10 let, če spolno občujejo ali zagrešijo kako drugo spolno dejanje zoper osebo mlajšo od 15 let.

RAZEN, če ne gre za spolno občevanje ali drugo spolno dejanje, pač pa se "zgolj" prekršijo zoper spolno nedotakljivost (kar bi otipavanje jošk in riti skozi oblačila za moje pojme bilo) - v tem primeru pa se storilca kaznuje z zaporom DO 5 let.

Tale župnik je dobil 15 mesecev pogojno. Lahko bi dobil tudi več, največ pa 60 mesecev (brezpogojno).

In kaj je zdaj narobe? Da je javnost linčala župnika? Pred časom je bil ravno tako javno linčan trener.
In prav je tako.

Izi je izjavil:

Meizu je izjavil:

Poglejte šaoline in podobne budistične fore v aziji. Strog red, disciplina, težko življenje, pa še vedno ni podobnih pripetljajev. Ok, trkam po lesu, mogoče so bili pa nisem slišal zanje.

Šaolini in podobni so menihi in ne župniki.
Razlika je, da menihi živijo v samostanih, kjer ne morejo priti v skušnjavo.
Župniki pa poskušajo živeti po podobnih nečloveških načelih, zraven pa jim čudaški starši v naročje (verouk) pošiljajo svoje mladoletne deklice, ki ne morejo iz svoje kože in naokoli skačejo precej pomanjkljivo oblečene in rezultat je tak kot pač je.
Mene bolj čudi dejstvo, da se skoraj polovica župnikov po nekakšnem čudežu uspe prebiti skozi življenje brez da bi jih zalotili pri otipavanju otrok, ki jim jih starši tako rekoč ponujajo na razpolago.
Vzhodnjakom je že tisočletja jasno, da je edina možnost, da uspeš v celibatu, če si povsem odrezan od sveta. Ljudje, ki se zaobljubijo celibatu med navadne ljudi ne sodijo. So tempirane bombe, ki lahko vsak hip izbruhnejo.

Vsakemu 5 letniku je jasno zakaj je do tega prišlo. Ampak to tega ne opravičuje. Javni linč je povsem zaslužena kazen.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

atubbuta ::

Pedofilija, korupcija, terorizem, ... vse to so besede, kako peljati rajo. Točno tja, kamor hočeš. Folk na to pali u nulo. Pri besedi "pedofilija" se zlorablja človekov materinski čut, pri besedi "korupcija" se zlorablja človekovo foušijo, pri besedi terorizem pa človekov prastrah za obstoj. Vse je ena velika manipulacija.

Do zdaj je bilo pri vseh uspešnih novitetah tako, da se je pojavila novica, potem pa nek izdelek, struja, karkoli že. In vedno uspešno, če je bila le prava propaganda zraven.
:)

Tarzan ::

Ti bom jaz dal materinski čut.

Se strinjam, to, da se otroka ne upaš niti dotakniti, ker bi drugače bil spoznan za pedofila je veliko sranje. Pri temu se pretirava, medtem ko Fritzli svobodno harajo po svetu. Je pa najbolj gnusen zločin, da se otroka zlorabi, saj večini s tem krepko zaznamuje kasnejše življenje. Mislim, da je vsakemu jasno, vsaj približno, kaj s svojim otrokom še lahko naredi. Da ga obrišeš, ko ga skopaš je normalno in nujno potrebno, da ga čohaš okoli mednožja pač ne. Če bi dobil v roke pedofila, (pravega pedofila, kot recimo "obsojeni" duhovnik) ki bi rekel, da je šlo za materinski čut, bi ga nataknil namesto zastave na prvi drog.

Arto ::

Nisi razumel. Materinski čut se izkorišča s tem, da se ljudi straši s pedofili. In ta duhovnik ni bil "pravi" pedofil.

Poldi112 ::

Mene bolj kot duhovniki moti odnos cerkve do problematike, ko se spravijo na žrtev in pometajo problem pod preprogo. In potem se jim dogaja Irska... Koliko tega bi lahko preprečili, če bi se sami znebili problematičnih duhovnikov, namesto da jih debili sejijo iz kraja v kraj, da ja prizadanejo čim večje področje.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zeberdee ::

Imagodei: Imaš hčerko? Me prav zanima, kakšna bi bila tvoja reakcija, če bi ti 14 letna hčerka privekala domov, da jo je župnik prijel za joško.

Jaz vem, da bi punco dal v objem njene mame, vzel bejzbolko in mu polomil vsaj en ud.

Seveda bi se usedel.

solatko ::

Če bi imel hčerko, ne bi opravičeval teh dejanj.
Saj po njegovem, je sploh vprašanje politike do RKC krivo, da je bil sploh prijavljen.
NIKOLI IN NIKDAR NE SME ODRASLA OSEBA, NA TAK ALI DRUGAČEN NAČIN ŠLATATI TUJIH OTROK - saj morajo še starši pazit, do kam grejo z izkazovanjem ljubezni do otroka, pa bi pustili, da en župnik, poštar, učitelj ali mimoidoči šlata naše otroke. Pa to niti slučajno ni paranoja, saj se vsak dan odkrije kaj novega, o igrah katoliških duhovnikov z otroci s celega sveta.
Koliko otrok pa molči, ker iz strahu ne upajo povedati nikomur.

imagodei ::

Zeberdee> "Jaz vem, da bi punco dal v objem njene mame, vzel bejzbolko in mu polomil vsaj en ud."

Heh, točno zato imajo mediji odgovorno nalogo in ne bi smeli podpihovati histerije. Linčanje spada v neko drugo obdobje. Kaj pa, če bi ti hčerko nekdo ubil pred očmi? Jasno, da bi si želel, da bi lastoročno razrezal na koščke. Ampak, vemo, da to ne gre tako. Policija, tožilstvo, sodstvo, pravnomočna obsodba. Kot družba smo sprejeli neke civilizacijske in kulturne norme, ki pravijo, da NI kul nekoga kar ubiti, če je on ubil tebi drago osebo. Dvoboji so prepovedani, čeprav se konec koncev za pretep ali obračun z orožjem lahko sporazumno odločita dve odrasli osebi. Pa ne gre - niso dovoljeni dvoboji.

No, filmi sicer "romantično" uprizarjajo, kako maščevalni oče, ki mu ugrabijo hčerko ali jo ustrelijo na pragu njegove hiše, sam obračuna z zlikovci, pa izpade heroj. Na koncu ne gre v zapor in še dobi medaljo za hrabrost. V RL to ni tako. Nimaš opravičila nekoga fentat, če je on tebi fental mamo, očeta, hčerko, sina...

Kaj pa, če bi se tvoja hčerka zlagala, da jo je otipaval učitelj? Mogoče se ji je samo zameril, ker ji je dal cvek; ona pa ve, da mu na ta način lahko "malo" zagreni življenje in se mu "primerno" maščuje. Seveda kot otrok ne upošteva vseh možnih posledic, ti pa z bejzbol kolom prideš na njegova vrata in mu polomiš kolena?

A si resen?

solatko> "Saj po njegovem, je sploh vprašanje politike do RKC krivo, da je bil sploh prijavljen. "

Solatko, ti sploh nisi resen sogovornik in ti ne morem več resno odgovarjat. Nehaj pretepati slamnate može. Bodi dedec, pa me citiraj, kje sem kaj takega rekel.

Še enkrat razočaran nad tabo. Bi rekel, da kot zrel dedec, ki ima kako desetletje življenjskih izkušenj več za sabo kot večina foruma, ne boš prodajal takih babjih čenč. Drakonske kazni nimajo kaj početi v civilizirani družbi. Kaj bi pa po tvoje potem zaslužil nekdo, ki otroka ubije in mu vzame vsako možnost, da bi sploh živel življenje - dobro ali slabo?
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

imagodei ::

@joco,

ne vem, v čem je poanta, da citiraš cel post zato, da pod njim napišeš dve povedi komentarja?


Tarzan> "Je pa najbolj gnusen zločin, da se otroka zlorabi, saj večini s tem krepko zaznamuje kasnejše življenje."

Poskusimo (čeprav zdaj pa zares tvegam, da bom od ljudi, ki so se jim čustvene zavese čisto poveznile čez oči in zmožnost koherentnega razmišljanja, slišal vse sorte)... Ampak res DISCLAIMER: ne brat spodnjega kot kakršno koli opravičevanje tega nedopustnega ravnanja; vzemite zgolj v razmislek koliko dejansko vemo o travmah in teži tovrstnih dejanj in kaj smo pripravljeni storiti samo zato, ker nam časopis servira neko senzacionalistično novico.

Problem Tarzanove izjave je, da nihče v bistvu ne ve točno, ali je temu res tako. So resni strokovnjaki, ki ugotavljajo, da (razen najhujših zlorab, ki vključujejo telesne bolečine, fizično in psihično nasilje ter ustrahovanje s strani zlorabljevalca), mnoge travme izhajajo iz drugih vzrokov: naknadni otrokov sram glede dogodka, se pravi sram, ki se ga otrok lahko zave šele kasneje, tudi v odrasli dobi, ko vidi kako odklonilen odnos ima družba do tega; ter večkratno podoživljanje dogodkov v skrajno napetem vzdušju, ko otroka vlačijo od socialnih delavcev, do psihologov, policistov, tožilcev, preko sodnega postopka, itd. Dokumentirani so primeri, ko se odrasli ljudje s pozitivnimi občutji spominjajo svojih zgodnjih spolnih izkušenj s starejšo osebo. Mnogo je takšnih, ki se jim izkušnja zdi le neprijetna, ne pa travmatska (sem opisal svoj primer). Še pred četrt stoletja so bile opravljene resne raziskave, na podlagi katerih so resni ljudje trdili, da spolna zloraba otroka, čeprav nedopustna, ni noben poseben uničevalec mentalnega ravnovesja. Leta 1979 je David Finkelhor objavil delo, v katerem je zapisal da je možno da večina spolno zlorabljenih otrok na dolgi rok ne trpi posledic zlorabe.

Enostavno ne vemo, ker je histerija ušla iz vajeti sploh v zadnjih 10-20 letih. Kar privzelo se je, da je zlorabljen otrok za večno zaznamovan, poškodovan, travmatiziran in da brez (dragega) psihoterapetskega svetovanja sploh ne more preživeti. To sporočilo javnosti se utrjuje z vsakim poročanjem o pedofilu ali pa o "pedofilu". Seveda zloraba lahko pušča hude posledice - samo ne vemo kdaj in kako. V to se ne sme drezat, da nisi sam označen za pedofila ali apologeta pedofilov. Po eni strani - če s trenutnim odnosom zaščitimo samo enega otroka, potem je vredno. A po drugi strani tak odnos ne prinaša nič pozitivnega k odnosom starši-otroci ali odrasli-otroci. Je en krasen blog na to temo, bom videl, če ga bom kasneje našel.

Skratka, ne strokovna ne laična javnost noče nič slišati o tem, da morda pa spolna zloraba v vseh oblikah le ni tako izjemno škodljiva. Ko so Rind, Tromovitch in Bauserman konec devetdesetih opravili meta-raziskavo, ki je pokazala, da so škodljive posledice spolne zlorabe morda za več magnitud precenjene, so jih skorajda križali.


Pa za zaključek še enkrat: To ni nobena apologeza pedofilije, temveč opozorilo, da je treba ohranit trezno glavo in ne nasedat histeriji, ki ne prinese nič dobrega. Svoje otroke še naprej lahko brez skrbi umivate; in če vašo 5-letno hčerko kak sorodnik/prijatelj prijazno potreplja po riti, da jo prežene, če mu je v napoto, to ne bo pripeljalo do travme. Je opozorilo proti pozivanju k javnim linčem, ki ne prinesejo nič dobrega. Linčanje črncev s strani Ku-Klux-Klana je menda za nami; preganjanje čarovnic pa tudi. Pustite ustreznim ustanovam, da delajo svoje, obsodijo tiste, ki si zaslužijo in oprostijo tiste, ki jim dejanj ne morejo dokazat. Javna stigma, javni linč, k kateremu poziva joco, pa mogoče pove več o nas, kot o kom drugem.
- Hoc est qui sumus -

Alexius Heristalski ::

imagodei je izjavil:

ko se odrasli ljudje s pozitivnimi občutji spominjajo svojih zgodnjih spolnih izkušenj s starejšo osebo

Pedo frizerka iz AE? Ali je bil le trol?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

imagodei ::

Dokumentirane zadeve, dokumentirane. V resnih raziskavah, ne v AE ;)
- Hoc est qui sumus -

Zeberdee ::

Linčanje spada v neko drugo obdobje.

Odstavek ali dva sta malo bolj groba. A jih moram spraviti "na papir", ker sem razpizden.

Človeštvo je tako v drugem obdobju (sploh v Sloveniji), da smo eni navadni psički, pičkice in posranci. "Moderno" razmišljanje nas, na žalost, vodi v svet nemočnih.

Tako, kot se Slovenci pustimo jebati, se ne bi pustila jebati niti največja nimfomanka. Malega človeka jebe policija s svojimi ogromnimi kaznimi, država in davkarija z največjimi davki, sodstvo s svojimi zaostanki, politika s svojim ignorantskim odnosom do nas in tako dalje in tako dalje. Država, vlada, davkarija, sodstvo, policija, nas jebejo samo zaradi tega ker smo tako "moderni". Ne pozivam k ničemur, a dejstvo je, da si takega jebanja v glavo ne upajo privoščiti niti v Parizu (ker Pariz in Lyon zagorita v nekaj dneh), ne upajo se jebati v Zagrebu (kjer študenti in raja zablokirajo fakultete). V Grčiji zaradi dolgoletne napačne politike vlade skorajda vsako leto pride do srednjeveškega revolta. Na Islandiji so blokirali Rejkjavik. (Mislim da) v Detroitu (ki bi ga lahko po gospodarskem stanju primerjal z mnogimi slovenskimi mesti) prihaja do spontanega "lootanja" (z razlogom, uboj s strani policije).

Slovencem ne bi škodilo to, da bi imelo jajca. Vsi, ki obiskujejo ali mestne ali primestne ali vaške lokale vedo, da raja točno ve, da so politiki, "ta beli" in "ta rdeči" isti. Kjerkoli drugje po svetu ne bi upali biti, ker bi se ob takem obnašanju, kot ga imajo bali za svoje imetje in svoje življenje. V Sloveniji pa gredo take stvari štirikrat do petkrat čez medije, potem pa se zadeve ponavadi pomete pod preprogo ali v garažo.

To, da kdorkoli, kateremu se v upravljanje zaupajo otroci ali mladostniki, zlorablja svojo fizično ali psihično moč za nasilje nad nemočnim in da ni javnega zgražanja in linča zaradi 1,5 leta pogojne kazni je bolno. Tako kot je v zadnjem času v naši državi vse bolno.

Okapi ::

V življenju si zelo nesrečen in zagrenjen, ne?

O.

Zeberdee ::

Ne. V bistvu sem uspesen na poslovnem in v privatnem zivljenju. A vsakodnevno cutim krivico in vidim razocarane ljudi.

atubbuta ::

Arto je izjavil:

Nisi razumel. Materinski čut se izkorišča s tem, da se ljudi straši s pedofili. In ta duhovnik ni bil "pravi" pedofil.


Ja, TI si prav razumel. :)
:)

Good Guy ::

imagodei si ti župnik?
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

atubbuta ::

solatko je izjavil:

saj morajo še starši pazit, do kam grejo z izkazovanjem ljubezni do otroka, pa bi pustili, da en župnik, poštar, učitelj ali mimoidoči šlata naše otroke.


Vsak otrok točno nakaže, kako se do njega vesti. In vsak neprijeten dotik odkloni. In če se tega ne upošteva, je to že neka oblika nasilja nad otrokom. Otroci so najbolj čiste duše.
:)

poweroff ::

Imagodei ima prav. Pavšalne obsodbe brez poznavanja dejstev niso na mestu. Javno linčanje tudi ne. Ker če ja, potem linčajmo tudi druge skupine kriminalcev - jaz glasujem za pirate.

Je pa zanimivo nekaj drugega. 25. marca praznujemo materinski dan, v resnici pa je to tudi krščanski praznik Marijino oznanjenje.

Takrat je Marija izvedela, da bo rodila Jezusa - po domače povedano, takrat je izvedela, da je noseča. However:

"Po krščanskem izročilu je Marija v času, ko se je zgodilo oznanjenje, živela v Nazaretu in je bila stara le malo čez 13 let."


Zdaj, če verjamemo, da je bilo to od Svetega duha, potem je OK. Čeprav bi kdo utegnil pomišljati na nenavadne spolne prakse - eni z živalmi, drugi pa na drugačne načine...

Rad bi videl komentar USSNimitza, ki je pisaril, kako da je bil prerok Mohamed pedofil, ker se je poročil s 13-letnico. Treba se bo pač odločit ali je to pedofilija, ali je ta dejstva treba gledati v luči tedanjega časa...

Ampak pustimo zadeve, ki so se dogajale pred tisočletji. Pomembno je, kaj se dogaja danes. In kako se RKC sooča z napakami v lastnih vrstah. Imam občutek, da napak v lastnih vrstah niso sposobni priznati. Podobno kot to velja tudi za naše forumaške desničarje.

Namreč, poznamo ameriške, irske in nemške primere pedofilije znotraj RKC. Pri tem nekateri opozarjajo tudi na sporna ravnanja sedanjega papeža.

Zanimivo je pa tudi tole:
The implications for the Vatican are serious.
The credibility of the Church as a guardian of morals is at stake - and the prospect of an avalanche of claims for compensation by victims threatens the financial ruin of some dioceses, as has already happened in the US, where the greatest number of cases has been reported.


Torej - ne samo, da je vprašljiva naša kredibilnost - še denar za odškodnine nam bodo pobrali...

???
sudo poweroff

vorantz ::

Good Guy je izjavil:

imagodei si ti župnik?


seveda je mogu nekdo to prej al spej pribit...

imagodei ::

Evo, obljubljen blog (ga je pred nekaj tedni polinkal na S-T že nek drug uporabnik): klik
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

Otroci so najbolj čiste duše.
To ti je en župnik povedal, ne?

O.

Okapi ::

ali je ta dejstva treba gledati v luči tedanjega časa...
Jerry Lee Lewis se je leta 1957 v ZDA poročil s 13 let staro punco, ki je bila za povrhu hčerka od njegove sestrične. Ljudje so sicer pisano gledali, ko se je to razvedelo, ampak kar se zakonov tiče je bilo vse OK.

O.

detroit ::

Jaz preprosto rečem pedi je pedi (več kot očitno ne ločim pedofilije od karkšne koli zlorabe personal spaca mladoletne osebe pa jih v isti koš mečem). Stvar pa je taka da mediji po svetu so krivi za marsikak procent slabih stvari zaradi napihovanja, ampak posredno smo pa sami bralci ker stremimo k ekskluzivnimi dogodki (kompleks malega človeka?), ki potem kar dežujejo po straneh ala 24ur. Tm je itak vse ekskluzivno, bizarno ipd.
Skero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: detroit ()

atubbuta ::

Okapi je izjavil:

Otroci so najbolj čiste duše.
To ti je en župnik povedal, ne?

O.


Ne.
:)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nizozemski raziskovalci z virtualno deklico odkrili več tisoč spletnih pedofilov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Varnost
17947606 (40939) imagodei
»

Pedofilija- definirajmo! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12527468 (17215) Oldi
»

Napadi na pravico do anonimnega komuniciranja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6830170 (26512) FrizzleFry
»

Vprašanje za pravnike - je legalno?

Oddelek: Loža
257250 (6374) Doman

Več podobnih tem