» »

Navijanje Athlona

Navijanje Athlona

Proximus ::

poskušam naviti thunderbirda z premostitvijo mostičko z svinčnikov. Vse naredim tako kot je treba pa ne dela(. ko povečam faktor se ne pokaže slika na ekranu.) Procesor sem očistil da je kot nov pa premostitev je tudi brezhibna. ali je možno da je zaradi srebrne paste ( Artic silver 2), ki je bila prej malce razmazana okrog procesorja crknil kakšen upor ali kaj podobnega ? Finta je v tem da sem ga že imel na ta način navitega pred kakim letom zaj pa nikakor ne gre !

McHusch ::

ah, s tem odklepanjem s svincnikom je bol tako. grafit ima nekaj ohmov upora in glede na to da mu je primesan se svinec ...

1. ne sparat s svincnikom na debelo presrihi
2. ce ne dela, probi z drugim svincnikom (niso vsi dobri)
3. mosticki L1 se ne smejo dotikat med sabo, povezi tako
.|||

good luck

Matek ::

1. raje si dobi prevodno barvo ali defogger, al kak se mu že reče, sicer je mal dražje, sam pa drži, svinčnik se zna čez nekaj časa zbrisat, pa morš na novo barvat, drugače je pa McHusch fajn napisal, sam eno črtico je pozabu, torej ko pobarvaš, bojo mostički takole:

.||||
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

msmiha ::

Jaz bi jih kar zalotal če bi me zajbavalo :D.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: msmiha ()

freejack ::

No pa da vas mal nasmejim, kk sn jst dons še enkrat barval mostičke, ker 2 multiplierja nista delala. Ok, povečevalnega stekla nimam, tko da morn fejst pazil, da ne nakracam grafit predebelo, da se ne ni mostički dotikali. Gram farbat, zgleda mal švohtno, zbrišem dol,..back to the drawing board..probam še 1x,..zdej zravn držim bančno kartico, da lahk točno naštimam na mostiček in mi ni treba tolk debelo farbat. Neki zaj*, back to the drawing board. Hmm,..če povečevalnega stekla nimam, ga bi pa naredil, tko za silo. Evo, grem jst v dnevno in poberem stekleno mizo. Nanjo kapnem eno veliko kapljico, ki bi delovala kot povečava. Sej v teoriji to drži, tk da se še ni treba začet smejat. In tut v praksi sn boljše videl mostičke, sam je bil problem spet v tem, da je moral bil proc dokaj blizu stekla, tko da pol mostičkov nisem mogel prefabrat. Nja gre vse skup v ***. Nesem mizo nazaj. Pol se še zadnjič spravim k farbanju in mostiček izoliram z nohtom, ja prav ste prebrali. Ga prefarbam in sn prav zadovoljen z rezultati. AMPAK, sn mel očitno malce potno dlan, prst in evo watermarka na procu oz. mostičkih, tega si pa tut ne smemo dovolit. Pobrišem, in evo še tist pofarban mostiček zraven. Back to the drawing board...Na prst si nalimam izolirtrak in ponovim postopek. Uspelo. Ja končno. Namažen proc z termalno pasto, nakar narobe pritrdim vent. Majke mu,.. Znova dol in znova mazat termalno, valda, da sn jo moral še očistit prej...Uff,..pol 1 uri zaj**nja mi vsi množilniki spet delajo in spet sem na poti da 900MHz Athlona spravim preko 1.1Gb pri 140+ pri 133MHz pci SDRAMih. Žal je pri TBirdih tko, da ne prenesejo preveč igranja z FSBjem. Mogoče me je zarad tega zezalo, ko sn mel fsb na 140,.. :D :D Hmm...a za napetost proca pa ne boš barval L7 mostičkov?

kuglvinkl ::

klap klap klap klap >:D
Your focus determines your reallity

freejack ::

Aja, skoraj pozabil,..na default frekvenci bi se ti moral pržgat monitor, če ga nimaš na default, flashni bios. Če tudi tako ne gre, je pa neki na procu narobe,. potem sta SAMO 3 MOŽNOSTI: al je proc crknil, ali mostički niso povezani, ali pa "none of the above"Men tut monitor ni hotel postat pr določenih frekvencah, pa sn še 1x prefarbal mostičke in zdaj dela bp.

Proximus ::

10 x folk da ste se zak potrudili in mi odgovorili. Sicer pa mam ferkvence vse na defult.
Na plati mam pa stikal za faktor in kak ga povečam ni slike ( trenutno je na 8,5 * 133 = 1133 MHz). Bom še probal enkrat prefarbat samo je tak tečno ker moram pasto vedno znova gor nanašat pa tak. Pa še procesor bom lepega dne zdrobil ( vulcano 7 +), ko hladilnik tolko gor pa dol dajem.

Hvala za vaš tud folk. Se bom oglaso če bom porihtal.

Proximus ::

default, trud :'(

freejack ::

Če veš da se ti je monitor pri enakih nastavitvah prej že zbudil, so mostički. Tko kot pri men. Sn jih še enkrat, tokrat na zihr, farbal ko budalo, in zaenkrat dela bp. Čeprav bi si raje mostičke permanentno povezal, ne pa da se matram tle z grafitom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Duron 1600 MHz Applebred (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Navijanje
19412041 (7806) nimus
»

Maximum pri Athlon 900??

Oddelek: Navijanje
111173 (955) d7d
»

Farbanje mostickov

Oddelek: Navijanje
151165 (1024) rc-car
»

Problem - Thunderbird odklep

Oddelek: Navijanje
171161 (988) element
»

Kako pobarvati L1 mostičke????

Oddelek: Navijanje
261962 (1626) jRk0

Več podobnih tem