Forum » Loža » Želimlje- poplavna ogroženost
Želimlje- poplavna ogroženost
Phoebus ::
Zanima me, kje bi lahko izvedel (če ve kdo od vas iz prve roke pa še bolje :-p), kakšna je poplavna ogroženost želimelj (občina škofljica pri lj), kar glede na to da so na barju po mojem ni nepomemben podatek...
- spremenil: Phoebus ()
TESKAn ::
Poglej si na geopedia.si, pod "sloji" imaš nekje na izbiro tudi poplavna območja.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
dronyx ::
Vprašaš koga, ki je star sto let, pa ti bo zanesljivo vedel povedati, kako je s tem. Jaz raznim geopedijam, vsaj kar se tiče poplavne ogroženosti, niti pod razno ne bi zaupal.
Kakor opazujem zadnja leta Ljubljansko barje pri Črni vasi, tam bo kot kaže v naslednjih 50 letih nastalo spet ogromno jezero in bo do tja vozil kvečjem trajekt. V zadnjem času so nekajkrat na leto skoraj pod vodo. Ravno danes sem se peljal po tisti cesti in prizor je lep (če seveda tam ne živiš).
Kakor opazujem zadnja leta Ljubljansko barje pri Črni vasi, tam bo kot kaže v naslednjih 50 letih nastalo spet ogromno jezero in bo do tja vozil kvečjem trajekt. V zadnjem času so nekajkrat na leto skoraj pod vodo. Ravno danes sem se peljal po tisti cesti in prizor je lep (če seveda tam ne živiš).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stanovanja med češnjami v črnučah (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17087 (9011) | Invictus |
» | Kako vem če se lahko na parceli gradi?Oddelek: Loža | 7881 (7169) | Tody |
» | Arhitekturna zasnova Rakova Jelša IIOddelek: Loža | 4145 (2950) | DOOM_er |
» | Čiščenje vodotokov - rešitev za poplave (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23224 (19494) | dronyx |
» | Poplave (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Problemi človeštva | 80831 (59376) | lexios |