Forum » Pomoč in nasveti » PC - TV preko VGA
PC - TV preko VGA
TOm4 ::
Vem da je veliko tem o tem, vendar me zanima nekaj. Na računalniku imam samo vga priključek, na tv pa HDMI-priključek, S-video, scart, ...
Zanima me, kako bi najceneje prišel skozi da bi povezal računalnik na TV. Kje kupiti kable itd.
Hvala, LP
Zanima me, kako bi najceneje prišel skozi da bi povezal računalnik na TV. Kje kupiti kable itd.
Hvala, LP
st0jko ::
Za največji užitek pri gledanju HD filmov (če je to namen) nabavi grafično z HDMI izhodom. Ati 4000 serija recimo. klik ali še bolje klik.
Malo sem pogooglal in našel to. klik.
Malo sem pogooglal in našel to. klik.
keks?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: st0jko ()
To je edina rešitev (tisti kabel VGA/SCART) ?
Neki sem bral in se iz VGA -> DVI -> DVI/HDMI ne da.
st0jko ::
Tisto sem našel po minuti googlanja, naprej pa googlaj sam. Jaz z tem nimam izkušenj.
keks?
Zheegec ::
To je edina rešitev (tisti kabel VGA/SCART) ?
Če je TV sposoben sprejemati RGB signal preko SCART, potem vzameš VGA->SCART. Če TV tega ni sposoben rabiš aktivni pretvornik iz VGA->RGB ali VGA->S-video.
VGA na HDMI bo pa bolj težka, cene pretvornikov so gotovo kakšnih 100€ in več.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Kako ugotoviti če je sposoben RGB signal prek scarta?
Kako je s kvaliteto slike pri vga > s-video in vga > rgb?
Kako je s kvaliteto slike pri vga > s-video in vga > rgb?
Jankolovski ::
bolše je vga - 3x rca za kakovost, samo te kakovosti ne boste opazil namreč zelo težko
drugače pa tuki vse o video kablih ki obstajajo Video cable @ Wikipedia
Aja pa te pozlačeni kabli niso nič vredni to je samo marketinški nateg, bolše je kupiti navadne nepozlačene najdražje kable ki jih majo, ker tu ni vredno šparati se kar pozna, pa ne predolg kabel ker pol je tut mal slabši signal! tok z nasveti
drugače pa tuki vse o video kablih ki obstajajo Video cable @ Wikipedia
Aja pa te pozlačeni kabli niso nič vredni to je samo marketinški nateg, bolše je kupiti navadne nepozlačene najdražje kable ki jih majo, ker tu ni vredno šparati se kar pozna, pa ne predolg kabel ker pol je tut mal slabši signal! tok z nasveti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jankolovski ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20158 (9671) | kozorog |
» | VGA-RGB kabelOddelek: Strojna oprema | 6435 (4223) | hodu63 |
» | povezava PC-TV?Oddelek: Pomoč in nasveti | 10312 (9373) | LordTado |
» | Obstaja adapter HDMI - S-video?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2036 (1984) | traxxas |
» | Iz prenosnika na TVOddelek: Zvok in slika | 5126 (4548) | All |