» »

Težava z zagonom Windows Vista

Težava z zagonom Windows Vista

marko1980 ::

Lep pozdrav vsem.

Upam da mi bo kdo uspel pomagati pri odpravljanju težave z Visto. Comp sem namreč pustil da se napaja preko baterije - le-ta se je izpraznila in sedaj se zadeva ne zažene (ne z napajalnikom ne z baterijo). Baje je problem v Visti (se mi že drugič to dogaja - prvič so to rešili na servisu). CD ne pomaga, rekli pa so mi da bi moral dati ram ven, disk ven ... itd. vendar v nekem določenem zaporedju, sedaj pa ne vem kakšnem ker si takrat tega nisem zapisal. Trenutno dajam komponente ven ter zaganjam vendar še brez uspeha. Ve kdo kaj o tem? TNX

gorenjc ::

Kateri tip prenosnika pa je?A se Os postavi, če se vzame baterija ven in priklopi prenosnik na napajalnik?

Gre za Toshiba Satellite A300-17N. Ne, sem poizkusil tudi brez baterije. Zadeva je kar zanimiva.

Na nekaterih forumih svetujejo naslednje:
Vzame se ven baterija.
Izklopi se napajalnik.
Gumb za vklop se drži cca 15 sekund.
Priklopi se napajalnik nazaj.

LLP Hvala za info. Žal ta opcija ne deluje.

Kaj so pa takrat na servisu točno naredili, se pa najbrž ne ve? :(

Točno ne vem (v temu je štos), rekli so pa da so 2x dali ram ven pa ga zagnali, pa disk 2x ... itd. No in na koncu vse fajn. Po forumih naokoli je veliko nasvetov na temo "stuck in hibernation" (kar naj bi bil tu problem) ampak noben ne deluje pri meni. Mislite da bi lahko dobil pomoč pri Toshibini support službi? Glede na to da moram zgolj pravo proceduro naredit bi morda šlo.

Zgodovina sprememb…

Seveda.Lahko se poizkusi s supportom na Toshibini strani. Morda bi poizkusil še s servisom, kjer je bil prenosnik prej na servisu. Morda bodo šli na roko in zaupali, kaj so naredili, brez da bi zaračunali.

Bom tko probal zrihrat ... sem že ene 30 variant z neta stestiral pa se zadeva ne zbudi. upam da bodo šli na roko ker je zadeva še v garanciji (ampak ker gre za softvesko težavo (sumim) to itak ne šteje). LLP in TNX

Če je v garanciji, potem pa ne bi smel biti problem.:) Drugače pa, kar berem po različnih forumih, je problem z življensko dobo baterij na Visti in Windows 7.
Linki tukaj, tukaj. Nasveti glede podaljševanja življenske dobe baterij tukaj.
lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sistem ena d.o.o. servis !!! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20653861 (13827) Han
»

Laptop in (ne)polnenje.

Oddelek: Pomoč in nasveti
181125 (703) hojnikb
»

Polit prenosnik (strani: 1 2 )

6416843 (14086) _koki_
»

Blažilec napetostnih sunkov

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
253663 (3058) Saladin
»

Lastniki Gericom Blockbusterja pomoč (strani: 1 2 )

614881 (3974) snow

Več podobnih tem